Menu
 

Topic:

zooo stom, kerststukje school

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-12-2013 23:06:22
Vorige week kreeg mijn zoon een brief mee uit school met de vraag of we wilden meegeven:
kaars
versierspul voor een kerststukje
hulst of ander groen
Prima, wij naar de winkel en mijn zoon zocht uit wat hij het mooist vond, alles in het blauw compleet met glitterkaars, mooi lint, kleine hangertjes en mooie instekers. Ik was 12 euro kwijt maar ach, hij maakt er een leuk kerststukje van en het komt toch op tafel te staan, ik heb hem gezegd dat hij wat hij over heeft best mag delen/ruilen met andere kindjes.

Later werd mij duidelijk dat het voor de verkoop was op de kerstmarkt. Oke prima dan koop ik het wel weer terug, iedereen koopt toch het stukje van zijn eigen kind. Maar goed, ik was pas 10min voor het einde van de kerstmarkt op school en wilde het stukje van mijn zoon kopen. Toen bleek dat er op zijn stukje helemaal niks zat van wat wij gekocht hadden. Er waren een heleboel kinderen die niks mee hadden vertelde mijn zoon, en dus werd alles op een grote tafel gegooid en graaien maar. Aangezien mijn zoon niet echt haantje de voorste is kwam hij ervan af met een paar takjes groen, een creme witte kaars en een oude kerstbal. Het kerststukje kostte 5 euro en uiteraard hebben we het gekocht, maar zouden jullie hier iets over zeggen?
 
Quote
Navigatie
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-12-2013 10:36:08
Het zijn ook gewoon altijd dezelfde ouders die nooit willen helpen en vaak niks meegeven. Er werd ook gevraagd welke ouders wilden helpen met de kerststukjes van 08.30-9.30. Jammergenoeg moest ik werken maar als ik vrij was had ik het zeker gedaan. Maar het groepje ouders wat nooit helpt vonden het maar belachelijk dat jemoest helpen met de kerststukjes, ze konden het toch gewoon zelf wel? maar dan blijven ze wel tot 10.00 staan praten en roken bij het schoolplein. Dan denk ik dan had je toch ook even kunnen helpen, mijn kind vind het altijd heel leuk als ik ergens mee help in de klas.

En dat is het ook een beetje, dat ik het spul koop en het vervolgens weer over de kinderen verdeeld wordt die nooit iets mee hebben. En ze hebben echt niet allemaal weinig geld dat is niet atijd de reden. Met fruit is het hier hetzelfde, dan delen ze met degenen die niks mee hebben, maar het kind mag wel zelf bepalen of hij wil delen of niet.Klinkt heel leuk, maar de kids die geen nee durven te zeggen delen dus altijd hun fruit. Ik heb ook wel eens (per ongeluk) geen fruit in huis, dan geef ik een rijstewafel of stukje ontbijtkoek oid mee. Kan me niet voorstellen dat je niks gezonds in huis hebt als alternatief.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Deborah  schreef op: 18-12-2013 10:56:00
Gewoon laksheid!

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Sammy  schreef op: 18-12-2013 10:58:35
Ik werd op school op een gegeven moment zo moe van het woordje: moeten!

Dan was er weer een activiteit waarbij de kinderen iets mee moesten brengen.
Bijvoorbeeld ze gingen kruidenboter maken. Er werd dan een lijstje opgegeven wat de kinderen zelf mee moesten brengen (een schaaltje om het kruidenboter in te kunnen bewaren en boter). En dan werd er al aangegeven dat als er kinderen waren die het die dag 'vergeten' waren, anderen hun boter moesten delen.
Echt er is niets mis met delen, maar het waren steeds dezelfde die het dan 'vergaten'. Maar mogen de kinderen ook nog zelf bepalen of, wanneer en met wie ze willen delen!
Veel ouders hadden zoiets van: laat dan die kinderen (was toen groep 6)  maar een keer niet meedoen met een activiteit! Natuurlijk snap ik dat niet iedereen het even breed heeft. Maar het waren echt altijd dezelfde kinderen die iets 'vergaten' en die ouders vonden het wel lekker makkelijk zo. Hun kinderen werden toch niet uitgesloten.




 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Deborah  schreef op: 18-12-2013 11:13:32
Uitsluiten is het beste.

Ik kan gerust iets vergeten maar dan fiets ik heen en weer. Maar ik leer mijn kinderen ook dat zij hun eigen verantwoordelijkheid hebben. Mama kan niet alles onthouden.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Pip  schreef op: 18-12-2013 11:16:43
Hier gaat dat ook zo. Alle accecoires worden bij elkaar gelegd en graaien maar. Mijn dochter had ook het één en ander aan accesoires uit gezocht bij de action en meegenomen naar school. Ik had al wel het vermoeden dat het zo zou gaan, dus heb een beetje van haar uitgekozen spulletjes thuis gelaten. Vanmorgen heb ik haar kerststukje gezien, en zoals verwacht..... niks van haar eigen spulletjes te bekennen (op het bakje en de kaars na). Als ze het het kerststukje eind van de week mee krijgt naar huis, kan (hoeft niet) ze hem nog afmaken met haar eigen spulletjes .
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Orange  schreef op: 18-12-2013 11:27:07
Ik zou er zeker wat van zeggen. Je koopt leuk spul wat je zoontje wat je uiteindelijk ook nog terug moet kopen. Daarbij is het sneu dat zijn eigen spulletjes door andere handjes met lakse ouders al weg zijn gepakt.
Nee hoor gewoon wat van zeggen en in je achterhoofd knopen voor de volgende keer!

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Blauwtje  schreef op: 18-12-2013 11:38:37

Quote MaFKeeS:
ze vinden het hier juist heel gaaf om rond te lopen Blauwtje! mijn zoon wil ook graag rondlopen whahaha, maar helaas...zijn broodtrommel zit altijd in zn tas vwb het fruit heb je wel gelijk ja....misschien dan ook met juf in de groep gooien ofzo? geen idee eigenlijk



ohh haha, dat kan ook natuurlijk. Ms is het ook wel een grote-mensen gevoel wat ik eraan koppel hoor.
Zie het zo voor me, zo'n kindje die een hangend hoofd de klas rond moet omdat ie niks heeft.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Baby2  schreef op: 18-12-2013 11:40:27
Als mijn kinderen iets mee moeten hebben dat komt bij mij op de kalender!!! Ik plan dat soort dingen want ik zou het verschrikkelijk vinden als mijn kind niet mee kan doen. Ook help ik graag mee in de klas, ik kan daar erg van genieten. Morgenavond is er kerstdiner op school. Vandaag bord, beker en bestek mee en morgen samen met mijn zoon lekkere hapjes maken voor mee naar school. De nette kleren hangen klaar en het genieten kan beginnen.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Mafkees  schreef op: 18-12-2013 11:48:49
hier mogen ze eten hoeveel ze opkunnen, hoeft zeker niet op! zou effe lekker worden!
allemaal een halve boterham delen en het vergeten kind kan zijn buik vol eten toch?
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Claudia  schreef op: 18-12-2013 11:50:18
een keer iets vergeten kan gebeuren...zo had dochter ook een keer niets mee in tas voor het 10-uurtje..heel knullig natuurlijk! Juf heeft de klas gevraagd wie wil ergens een stukje van geven aan .... en de hele klas had de vinger omhoog gedaan en waren er 6 kindjes gekozen die haar iets mochten geven. Zo had zij ook iets om te eten. Vond het hardstikke lief en ook dat alle kinderen gerust wilde delen!
Je voeld je heel lullig, maar het kan iedereen een keer gebeuren.

Maar constant dingen vergeten is niet best nee.

En idd sneu dat opdeze manier je zoon niks van zijn eigen spul heeft, zou daar ook echt iets van zeggen hoor
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Boterbloem  schreef op: 18-12-2013 11:52:05

Hier moet ook alles op, dus ze krijgen in hun tas eten mee, in hun voorvakje vaak nog wat extra's. Hebben ze meer trek dan kunnen ze dat pakken. Doe ik voornamelijk voor tussen de middag. Mijn zoon heeft soms zin in 2 boterhammen en soms 3. Dus 1 boterham in het voorvak voor het geval dat...
Aan de ene kant baal ik er van, aan de andere kant, OF hij moet telkens meer eten dan hij trek in heeft, of hij zit echt met trek op school... je moet wat... 


Zou hij het overlaten dan zou hij het 's middags gewoon thusi weer krijgen, dus op gaat het sowieso. Lastig hoor dat soort dingen. Want ik snap ook wel dat het anders een hele strijd wordt met iedereen...

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Evelyne  schreef op: 18-12-2013 13:16:06
Ik zou er zeker iets van zeggen. Het is gewoon niet duidelijk geweest en wat hierboven ook al geschreven is, het zijn vaak dezelfde die niets bij zich hebben en of dat dan door laskheid of gewoon geen geld voor spullen hebben, laat ik dan even in het midden. Maar de school moet wel duidelijk in een brief aangeven wat de bedoeling is. En sorry als er inderdaad gedeeld moet worden maar dan zou ik ook niet de allermooiste dingen kopen .

Met het eten is het hier precies hetzelfde gezeur. Mijn zoon neemt altijd 3 boterhammen mee. Laatst kwam ik er achter dat als iemand geen eten bij zich heeft dat er dan als eerste aan hem gevraagd wordt of hij zijn boterham af kan staan. Nu vind ik dat niet zo erg maar wel als het steeds bij hem gebeurd. In de vijf jaar dat hij op school zit, ben ik 1 x vergeten een broodtrommel mee te geven en toen kreeg hij een heel klein stukje koek als eten .

 

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Mafkees  schreef op: 18-12-2013 13:44:48
Hier zullen ze niet bellen als je het vergeet, we wonen net te ver
Allemaal

Hier krijgen ze drinken van school trouwens, ook handig

Keer kan gebeuren denk ik, toch fijn als school meedenkt
Als hetvaker gebeurd zullen meesters toch aan de bel
Trekken bij betreffende ouders? 
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina1  schreef op: 18-12-2013 14:18:34
Hier wil de jongste niets geen eten mee om 1000 uur, zei de juf wat van. Waarom heeft hij niets meer mee? Hij wil niet. Ik vraag het smorgens, wil hij prima, zo niet dan niet. Wel drinken.
Hij hoeft ook niet van een andrr.
Maar idd vaak zijn het dezelfde ouders die iets vergeten. Niet gelezen....
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Claudia  schreef op: 18-12-2013 15:24:22
hier bellen ze ook niet als iemand om 10uur niks bij zich heeft, hoe dat tussen de middag is heb ik geen idee van.
Maar goed als het 1keertje gebeurd en de juf lost het op door 6 kids een klein stukje te geven, dan is het opgelost toch. Iedereen kan wel een klein stukje missen (bedoel dus geen hele boterham ofzo). We zijn alllemaal mensen en iedereen vergeet wel eens iets.
Zo heeft mijn dochter ook al meerdere keren iemand wat gegeven. Dat vind ik een mooi gebaar van kids.

Keer op keer dingen "vergeten"dat vind ik een ander verhaal
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-12-2013 17:23:14
Ik vind dat de juf de ouders daar best op mag aanspreken als het steeds dezelfde ouders zijn. Ik zou het zelf echt geen leuk idee vinden als mijn kind steeds iets van anderen moet hebben omdat hij zelf niks mee heeft. Volgend jaar krijgt hij alleen een kaars, groen en wat lint/stickers  mee en dan maken we het kerststukje thuis wel af
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Jesmv3  schreef op: 18-12-2013 21:32:00
Ik zou er wat vaan zeggen...
pfff
hier vorig jaar met sinterklaas,kids mochten kiezen uit enkele dingen,dochter had lego gekozen.
Lego had ze al dus ruilde ze met een kindje die een knutselpakket had.Maar dat kindje had een driedelig knutselpakket,werd de lego geruild tegen 1 deel,kosten 99cent action.
Daar was ik het niet mee eens....of hele pakket of niet ruilen...ene kind cadeaus twv 14 euro en andere twv 1....
Juf vond het volgensmij raar dat ik erover klaagde,moest wel teuggeruild worden.Kreeg ze het niet compleet terug...
lekker dan.

Hier word fruit gedeeld als er 1 niks heeft,komt zelden voor.Ik heb het gister gewoon gebracht...wil geen schooier kind ;-)
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Pup78  schreef op: 18-12-2013 21:47:36

Ik zou zeker wel aangeven dat je het niet leuk vind zoals het gegaan is. Dat jij aardig wat geld hebt neergelegd zodat je zoon een leuk stukje kon maken en dat je er niets van terug ziet. In ieder geval zeggen dat je het niet duidelijk vond in de brief.

Bij ons delen kinderen ook met elkaar als iemand wat vergeten is. Niets mis mee. Ik heb ook 1x de tas vergeten mee te geven, dan delen ze onderling wat. Ook het drinken wordt gedeeld, of ze mogen een beker water en soms staan er nog pakjes in de koelkast van bijv sportdag ofzo.


Maar het zijn vaak wel dezelfde kinderen die hun gymkleding niet bij zich hebben, het rapport weken te laat inleveren, op de dag van een kinderfeestje het kado nog thuis hebben liggen, niets mee nemen naar het paasontbijt etc etc.
Nu ook, het vriendenboekje van mijn zoon ligt zeker al twee mnd thuis bij een vriendje. Heb hem al meerdere keren hierna gevraagd. Vorige week zijn moeder aangesproken. Ze zou het in de tas doen. Nou we hebben hem nog niet terug... dan denk ik echt dat kind heeft het niet van een vreemde!! Zo irritant. Ben echt in staat om dat ding persoonlijk terug te halen als hij niet retour komt.

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Minou  schreef op: 18-12-2013 22:04:18

Quote pup78:

Ik zou zeker wel aangeven dat je het niet leuk vind zoals het gegaan is. Dat jij aardig wat geld hebt neergelegd zodat je zoon een leuk stukje kon maken en dat je er niets van terug ziet. In ieder geval zeggen dat je het niet duidelijk vond in de brief.

Bij ons delen kinderen ook met elkaar als iemand wat vergeten is. Niets mis mee. Ik heb ook 1x de tas vergeten mee te geven, dan delen ze onderling wat. Ook het drinken wordt gedeeld, of ze mogen een beker water en soms staan er nog pakjes in de koelkast van bijv sportdag ofzo.


Maar het zijn vaak wel dezelfde kinderen die hun gymkleding niet bij zich hebben, het rapport weken te laat inleveren, op de dag van een kinderfeestje het kado nog thuis hebben liggen, niets mee nemen naar het paasontbijt etc etc.
Nu ook, het vriendenboekje van mijn zoon ligt zeker al twee mnd thuis bij een vriendje. Heb hem al meerdere keren hierna gevraagd. Vorige week zijn moeder aangesproken. Ze zou het in de tas doen. Nou we hebben hem nog niet terug... dan denk ik echt dat kind heeft het niet van een vreemde!! Zo irritant. Ben echt in staat om dat ding persoonlijk terug te halen als hij niet retour komt.




Lieffie..2 maanden??? Haal het boekje op zou  zeggen, wat erg! Hier ben ik al een stalker als het ange dan 2 weken duurt. Vind dat altijd zo sneu dat die vriendenboekjes lang in adermans huis liggenkan toch makkelijk dezelfde avond en volgende dag hup terug? Kind wacht er ook op. Hier is de max tijd 2 weken geweest, en gelukkig is stella wel mondig en vroeg elke dag dat boekje hihi Amber was zo introvert in die tijd en vroeg niks..duurde het zo lang en steeds dezelfde smoes ook toen. Geen foto vergeten, bla bla

Halen meis! Anders is ie kwijt!


Sorry was ff offtopic


 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Pup78  schreef op: 18-12-2013 22:30:00
Ja, je hebt helemaal gelijk! Morgenvroeg vraag ik er nogmaals om en dan zeg ik dat als hij hem niet meeneemt 's middags ik hem wel kom halen bij hem. Weet waar hij woont, haha....
Maar de juf heeft hem ook al erop aangesproken en ik heb moeder vrijdag gevraagd erom. Ja ik zal even zoeken op zijn kamer...
Ben ook bang dat het straks kwijt is!!!
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Jen9  schreef op: 18-12-2013 22:38:53
Ik geef bij kerststukjes maken altijd extrea mee.. Omdat er kinderen zxijm die t niet hebben.. Maarrr dat vermeld ik erbij. Eerst doet ieder zijn eigen spullen.. Aan de ene kant vind ik delen prima.. Aan de andere kant... Sommige ouders gaan er al vanuit daar hun kinderen dingen krijgen, hebben wel geld voor peuken, maar niet voor fruit of spullen voor een ketrststukje...
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Minou  schreef op: 18-12-2013 22:39:53
Doen hoor, echt!! Want anders is het straks vakantie en dan is het echt kwijt, weet niet meer waar ie ligt, kontsmoesjes. Desnoods dat je na school ff mee gaat met ze, als ze hem nog niet bij zich heeft.

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Jen9  schreef op: 18-12-2013 22:46:50
Zool herkenbaar... Maar ondertussen wel geld kunnen uitgeven aan zichzelf.. Vreemd.. En helpen op school.. Man.. Minstens een dagdeel per week kost t me..
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-12-2013 22:52:28
Ik vind het een goed initiatief van sommige scholen om eens per jaar een lijst te maken met ales waarvoor ouders gevraagd worden. Dan kan je je als ouder ergens voor intekenen bijv als luizenmoeder of dat je bijv zou kunen rijden met een uitstapje, of mee wilt helpen met pasen, kerst of een andere viering. En als je veel werkt neem je een zak blokken/puzzels oid mee voor de vakantie wat je thuis kan schoonmaken. Iedereen kan wel iets kleins doen.

Bij mijn zoon krijgen trouwens alle ouders die dat jaar hebben meegeholpen een kleinigheidje.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Mafkees  schreef op: 18-12-2013 22:55:00
wij krijgen begin van het schooljaar een lijst.
was-de-klas-lijst (elke week 2 kinderen met ouders klas poetsen dus)

voor alle feesten en partijen een inschrijflijst en ergens moet je naam tussen staan!
vind ik ook niet meer dan normaal!

het kan iets kleins zijn wat je doet, maar ook grote klussen, voor ieder wat wils.
hiermee biedt je leerkracht verlichting en mijn kind is supertrots dat mama meehelpt.

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Meidenmama  schreef op: 19-12-2013 09:12:30
eva kwam thuis met haar zelfgemaakte kerststuk! en alles wat ik meegegeven had zit in haar stuk verwerkt! ben er blij mee!!

 
Quote
Navigatie


Reageren op zooo stom, kerststukje school
Naam
Bericht