Menu
 

Topic:

Bult/zwelling schedeltje

Dan  schreef op: 17-12-2013 21:18:52
Onze dochter van 10 maanden werd zondag ziek. Verkouden, koorts en onstoken oogjes. Alle kindjes hebben dit natuurlijk wel eens, dus voor mij in eerste instantie niets om me echt zorgen om te maken.

Gisteren aan het einde van de ochtend deed ik haar in bad en zag ik toen haar haartjes nat waren een flinke bult/zwelling aan de zijkant van haar hoofd. Bult is keihard. Omdat we haar niet hebben zien vallen of dergelijke maakte ik me in combinatie met het ziek zijn toch een beetje zorgen en heb een afspraak bij de huisarts gemaakt. Gisterenmiddag konden we gelijk langskomen. 
Huisarts gaf aan niet precies te weten wat het was. Zei dat hij niet dacht dat het door vallen of stoten kon zijn, omdat bult heel hard is en hij deze niet iets kon indrukken. Hij zei dat hij dacht dat het iets met haar schedeltje was en heeft een verwijzing voor de kinderarts geschreven.

Eenmaal thuis zat het me echt niet lekker. Omdat dochter zieker werd, ik geen goed gevoel had en op aandringen van mijn ouders hebben we de hap gebeld. Huisarts op de hap heeft dochter onderzocht (dit was 's middags niet gebeurd) en constateerde een fikse middenoorontsteking. Omdat hij ook niet kon verklaren waar bult vandaan komt heeft hij ons doorgestuurd naar de seh waar er een kno arts naar dochter zou komen kijken.

Na 2,5 uur wachten heeft er een arts assistent naar dochter gekeken, constateerde ook een middenooronsteking en heeft een ab kuur voorgeschreven. Waar bult vandaan komt kon zij ook niet vertellen. Wel vertelde ze dat bij een fikse oorontsteking er wel eens een zwelling kan ontstaan. Bult zit wel aan kant van het onstoken oortje, maar veel hoger als het oor (bijna bij de bovenkant van het hoofd), dus dat lijkt bij haar niet het geval.

Ik maak me nog steeds een beetje zorgen. Met name omdat eigen huisarts heeft gezegd dat bult niet door vallen of stoten is ontstaan, omdat deze daar te hard voor is en omdat hij nog niet in grote is afgenomen.

Dochter geeft geen pijn aan wanneer je op de bult drukt. Heeft sowieso een hoge pijngrens, want heb niet gemerkt dat ze pijn had aan haar oortje.

Heeft iemand hier ervaring met een harde bult op schedeltje van een baby? Mijn broertje wees mij er op dat het ook wel eens voorkomt dat de schedelnaden bij baby's te snel dichtgroeien. Iemand hier ervaring mee?





 
Quote
Navigatie
RE: Bult/zwelling schedeltje
Pollyanne  schreef op: 17-12-2013 21:35:53
waarom sturen ze je niet door naar het ziekenhuis als zij ook niet weten wat de bult kan zijn.
dat moet toch onderzocht worden... dit zou mij ook niet lekker zitten.
je wil toch weten wat het is!!!!

morgen gewoon weer bellen en zeggen dat je je zorgen maakt over de bult op haar hoofd.
vind het ook raar dat een arts zomaar zegt, tja ik weet niet wat het is, en daarmee is
de kous af??!!!
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Dan  schreef op: 17-12-2013 21:52:05
We zijn gisteren doorgestuurd naar het zh. We waren op de seh. 

Ik vraag me af of ik dan echt een overbezorgde moeder ben? Als mijn huisarts zegt dat het niet van buitenaf komt dan ga je je toch afvragen wat het is? Misschien is ze wel gevallen of heeft ze zich gestoten, maar mijn eigen huisarts zegt dat de bult hier te hard voor is en het is niet rood of blauw.

Ze reageert adequaat, dus op de seh zagen ze geen rede om verder te onderzoeken.

Ik ben in twijfel nu. Zal ik de kinderarts morgen bellen of niet..?
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 17-12-2013 23:46:39
Je hebt toch al een verwijzing naar de kinderarts gekregen van je huisarts ?
Dan kan  je toch bellen en een afspraak maken om het na te laten kijken .
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Lies  schreef op: 18-12-2013 00:34:02
Wat sneu dat je meisje zo ziek is.
Ik heb zelf wel ervaring met gesloten schedelnaden, maar dit klinkt niet bekend. Mijn zoon had een gesloten voorhoofdsnaad, maar dat resulteerde niet in een bult maar in een richel op zijn voorhoofd in combinatie met een afwijkende schedelvorm. Andere schedelnaden kunnen ook te vroeg sluiten maar dan zie je toch echt in de loop der maanden een duidelijke afwijking in vorm, bijv scheef, langwerpig en smal of kort en heel breed. 
Ik zou niet weten wat het wel kan zijn, weet je zeker dat het er niet al veel langer zat? 
Ik snap je bezorgdheid wel, maar de klachten die veroorzaakt worden door problemen binnenin de schedel, zijn naar mijn weten van hele andere aard. Dan heb je het bijv over plotseling verslechterende ogen, onverklaarbaar braken, ernstige gedragsveranderingen en hoofdpijn in de nacht. 
Beterschap voor je dochter!
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Pollyanne  schreef op: 18-12-2013 10:18:44
Ik zou zeer zeker even bellen naar het ziekenhuis en het laten onderzoeken
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Suuster  schreef op: 18-12-2013 10:42:24
Als er al 3 artsen naar gekeken hebben, en je hebt een verwijzing naar de kinderarts, wat wil je dannog van het ziekenhuis?

Mocht het spoed zijn geweest had 1 van die 3 artsen je wel acuut naar de kinderarts laten gaan hoor. 

Ik heb wel eens gehad dat ik een bult zag en later bleek die er altijd te zitten omdat het haar het bedekt, zag ik het niet. Wil niet zeggen dat het bij jou ook zo is, maar ik denk dat je inderdaad te overbezorgd bent....
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Baby2  schreef op: 18-12-2013 13:22:58
Mijn oudste zoon is geboren met een vacuüm extractie en in de kraamweek ontdekten wij aan de achterkant van zijn hoofd, onderaan een keiharde bult (soort knikker) verloskundige die langskwam voor de controles kon ook niet aangeven waar dit van kwam en die stuurde ons door naar de kinderarts. Kinderarts heeft een echo laten maken en daar kwam naar voren dat de schedelnaden tijdens de geboorte over elkaar heen waren geschoven en daarna niet weer waren terug geschoven. Naarmate onze zoon zou groeien zou dit vanzelf herstellen. En dat was ook zo. Hij is inmiddels 5 en je ziet en voelt er niks meer van.
Maar jouw dochter is inmiddels 10 maanden oud als dit al vanaf de geboorte aanwezig was dan zou je dat toch eerder hebben gezien.
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Marli  schreef op: 18-12-2013 15:27:30

Hier ook een moeder bekend met craniosynostose (daar waar schedelnaden voor de geboorte of te vroeg dicht groeien).


Dan heb je het iid, wat Lies al schrijft, echt over een afwijkende vorm, niet de bult waar jij het over hebt.

Sterkte met je kleine meiske. Luister naar je gevoel (nadat je gekalmeerd bent). Diep van binnen weet je vaak wel of het idd mis is of dat het wel meevalt.

 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Dan  schreef op: 18-12-2013 16:56:32
Ik denk dat ik mijn vraag een beetje verkeerd verwoord heb.

Ik was in twijfel of ik wel of niet nog gebruik zou maken van de doorverwijzing naar de kinderarts. Omdat we al op de seh waren geweest en zij daar niet direct iets zagen vroeg ik mijzelf af of ik nog wel naar de kinderarts moest bellen en wilde ik daar dus met jullie even van gedachte over wisselen. Het is dus echt niet zo dat ik in paniek ben, maar ik maak me inderdaad nog wel zorgen, omdat mijn eigen huisarts zegt dit is geen bult door vallen of stoten. Ik wil niet onnodig een plek bij de kinderarts innemen...


 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Baby2  schreef op: 18-12-2013 17:06:00
Ik zou dus wel naar de kinderarts gaan, misschien dat deze er wel een antwoord op heeft.
 
Quote
RE: Bult/zwelling schedeltje
Eef  schreef op: 12-05-2016 04:32:25
:'hoe is dit verder afgelopen? Is er nog ontdekt wat de oorzaak van de zwelling was? Is de zowellling weg? 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bult/zwelling schedeltje
Naam
Bericht