Menu
 

Topic:

tandarts narcose

Mv5  schreef op: 13-12-2013 19:43:57

Hallo,
Vandaag mochten we weer voor de halfjaarlijkse controle. Een van mijn dochters heeft altijd pech met haar gebit, maar nu helemaal. Binnenkort moet ze naar het ziekenhuis om onder narcose behandeld te worden omdat het nu gewoon echt teveel is om zo te doen.
Er moeten twee grote mensen kiezen uit (die zijn rot doorgekomen), twee melkkiezen moeten eruit omdat er de hele tijd stukjes afbreken en ze gewoon slecht zijn. Een melkhoektand moet eruit, want die is ook rot en er dreigt ontsteking. Een andere volwassen hoektand moeten nog opengelegd worden en naar benedengehaald. Verder moeten er nog twee wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd worden en zeven gaatjes moeten worden gevuld. Volgende week woensdag moeten we naar de kaakchirurg op intakegesprek en hopelijk kan ze dan in de kerstvakantie geholpen worden.
Hebben jullie ervaring met (tandartsbehandelingen onder) narcose? Hoe gaat dat? Zal ze veel napijn hebben? Hoe lang heeft ze last van de narcose?
Mijn dochter ziet er heel erg tegenop en is ook ontzettend verdrietig en boos dat dit allemaal moet.

 
Quote
Navigatie
RE: tandarts narcose
S@ssefr@s  schreef op: 13-12-2013 19:48:31
Ach gos, dat is wel een hoop he? Ik kan je vragen helaas niet beantwoorden. van de gaatjes zal ze in principe geen last hebben, maar na de wortelkanaalbehandelingen zal het nog wel wat gevoelig zijn denk ik en de getrokken kiezen ook wel wat. Misschien met haar overleggen wat je in huis kan halen voor haar wat ze lekker vindt en wat niet te lastig is met eten? Sterkte!
 
Quote
RE: tandarts narcose
Tessa_mv2  schreef op: 13-12-2013 19:51:29

Wat sneu!! Er moet wel heel veel gebeuren bij haar zeg.
Pfff heftig hoor.


Mijn dochter is in de zomervakantie onder narcose behandeld door de kaakchirurg.
Zij moest 4 melkkiezen laten trekken en de blijvende kiezen die eronder lagen ook.
Dit was nodig ivm het enorme ruimte gebrek.

Dus geen vullingen, wortelkanaalbehandelingen enzo,maar alleen trekken.
Het waren wel grote diepe wonden omdat die blijvende kiezen dus echt nog in het bot lagen en er in stukjes uitgesneden zijn.

Ze heeft vrij veel napijn gehad. Eerst ging het goed maar na 3 dagen kreeg ze steeds meer last.
Het was ook een beetje onstoken geraakt. De wonden dus.

De behandeling opzich is prima verlopen! Narcose ook goed gegaan. En toen ze eruit kwam heel misselijk maar na een of ander goedje was dat snel voorbij.
Ze kreeg vrij veel pijnstillers. En daar redden we het eigenlijk niet mee. Moesten haar echt afleiden om de tijd door te komen.
We waren op vakantie en dat was maar goed ook, veel afleiding waardoor ze er iets minder in bleef hangen.
Een week na de operatie had ze bijna geen pijn meer.

Hier hadden we intake in mei en operatie in juli. Duurde vrij lang dus. Maar wie weet is er bij jullie een minder lange wachtlijst.

Veel succes en sterkte!!

Ik heb het destijds echt onderschat.

 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 13-12-2013 20:08:58
Dankjewel voor je verhaal Tessa. Tja, wij gaan niet op vakantie. Hopelijk heeft ze er niet al teveel last van. Vullingen heeft ze al heel veel en eigenlijk nooit last van. Maar die volwassenkiezen zijn vrij groot, dus dat wordt wel even afzien denk ik. Wortelkanaalbehandeling heeft ze al drie keer gehad. De eerste twee keer nergens last van, maar de derde keer was het ontstoken, dus toen heeft ze enorm gehuild en gegild en ook een paar dagen flinke napijn gehad. Vind het zo zielig voor mijn meisje. De rest heeft nooit iets en zij altijd heel veel.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Tessa_mv2  schreef op: 13-12-2013 20:23:32
Wat vreselijk voor haar. 

Ja die kiezen zijn groot, maar dat hoeft geen reden te zijn voor meer of minder pijn.
Je moet ook een beetje geluk hebben. Als het ontsteekt is het pijnlijker.  Goed schoonhouden maar dat doet ook al zeer. 
Zoek Een zo zacht mogelijke tandenborstel. Is fijner bij de wonden.

Hoe oud is ze?  Wat een pech heeft zij zeg.  Heeft ze een glazuur afwijking  ofzo? 


 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 13-12-2013 20:37:11
Ze is elf jaar. Ja, ze heeft echt altijd pech, bijna overal mee. Ze heeft geen glazuurafwijking, maar gewoon een ontzettend slecht gebit. Ik zal zeker op zoek gaan naar een zachte tandenborstel en de wonden goed schoon houden. Veel spoelen met camillethee schijnt te helpen. Hopelijk gaat het dan niet ontsteken. En natuurlijk zal ik zorgen dat er zacht voedsel in huis is dat ze lekker vindt. Als je zo'n pech hebt, mag je wel een beetje verwend worden, vind ik.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Tessa_mv2  schreef op: 13-12-2013 20:43:46
Mijn dochter was toen 10, ze is nu 11.

Ik had Veel ijs in huis,  dat koelt en verzacht de pijn. 
Gewoon waterijs maar ook van die bakken met vanille ijs enzo. 
 Toen we op vakantie gingen kon dat niet meer,  tent hihi,  maar bakjes appelmoes deden het ook goed. 


 
Quote
RE: tandarts narcose
Son  schreef op: 13-12-2013 20:50:43
Aaah wat sneu
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 14-12-2013 20:01:35

Nou, ik zal wel een paar dozen ijs inslaan dan. Vinden de anderen vast niet erg want die zijn er ook  niet vies van.
Gelukkig zijn wij niet op vakantie dan, maar appelmoes is ook een goed idee. Ik kan haar moeilijk alleen op ijs laten leven.


Iemand enig idee wat ik behalve misselijkheid nog van de narcose kan verwachten?

 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 15-12-2013 11:17:41
Dankje sis. Het arme kind ziet er zo tegenop. Heb zelf totaal geen ervaring met narcose, niet bij mezelf en ook niet bij mijn kinderen. Dit wordt de eerste keer, ik hoop echt dat het mee gaat vallen. Agressief is ze helemaal niet, maar ze is nu wel al een paar dagen snel boos en opstandig om alles en ik vermoed dat het hiermee te maken heeft.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 15-12-2013 11:17:47
Dankje sis. Het arme kind ziet er zo tegenop. Heb zelf totaal geen ervaring met narcose, niet bij mezelf en ook niet bij mijn kinderen. Dit wordt de eerste keer, ik hoop echt dat het mee gaat vallen. Agressief is ze helemaal niet, maar ze is nu wel al een paar dagen snel boos en opstandig om alles en ik vermoed dat het hiermee te maken heeft.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Saskia70  schreef op: 15-12-2013 12:05:14
Ach wat sneu allemaal, heel veel sterkte ermee! 
 
Quote
RE: tandarts narcose
Joltje  schreef op: 15-12-2013 12:14:01
Mijn 2 jongens zijn , toen ze vrij klein waren, beiden onder narcose geweest voor een behandeling aan hun gebit. Hun melktandjes waren een drama. En ze moesten beiden kiesjes getrokken krijgen en wat gaatjes gevuld. Het onder narcose gaan was een fluitje van een cent. We hadden EMLA zalf mee naar huis gekregen en moesten 's morgens op beide handjes die zalf smeren en er een pleister opplakken. ( dit is een verdovende zalf omdat er een infuus geprikt moest worden)  Hun vader is erbij geweest toen ze beide onder narcose gingen. Behandeling was vrij snel gebeurd. Wat bij beide jongens wel een beetje rot was, was het wakker worden na de narcose. Ze vonden het eng en huilden toen erg.  Ik vond dat als moeder erg rot om mee te maken. De dag van de behandeling hebben ze napijn gehad, maar een dag later was alles al ver over en aten ze alweer gepureerd eten en toetjes.  Ik vond het een uitkomst een behandeling onder narcose....

Sterkte met je meisje en ik hoop dat het jullie achteraf ook allemaal mee zal vallen. 
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 15-12-2013 18:28:20
Dankjewel joltje, fijn om het verhaal te lezen van iemand die bijna hetzelfde heeft meegemaakt. Over de narcose en het hoe en wat horen we woensdag bij de intake. Haar melkgebit was/is niet zoveel soeps (de laatste melktanden/kiezen gaan er dus binnenkort uit), maar haar volwassengebit ook niet. En dat terwijl ze zo goed poetst en flost en ontzettend haar best doet.
Ben zelf ook wel blij dat dit onder narcose kan, want anders kun je ook vijf keer naar de tandarts. Nu is ze er in een keer van af. Het wakker worden zie ik ook wel een beetje tegenop omdat ik geen idee heb hoe ze daarop reageert. Ik hoop vooral dat ze niet al te veel pijn zal hebben.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Suusmv3  schreef op: 15-12-2013 21:19:28
mijn dochter is begin januari geholpen.... die had 7! gaatjes in dr melk gebit... en 2 ontstekingen aan dr tandvlees... 
er zijn er uiteindelijk 3 getrokken en 4 gevult .... 
ze is eind van de ochtend geholpen en om 5u mocht ze weer mee naar huis....

wij kregen het advies om met een babytandenborstel te poetsen de eerst 2/3 dagen
en de napijn viel opzich mee.... wij hebben haar alleen savonds voor het slapen gaan een paracetamol gegeven en de dag erna wou ze alweer gewoon koek ed.... 

en wat ik ook wel fijn vond was dat ze oplosbare hechtingen had, scheelt ook een hoop met nabloeden en als ze niet teveel pijn heeft kunnen ze op dag 2 ook weer gewoon dingen eten ( brood zonder korsten ed),.... 
 
Quote
RE: tandarts narcose
Minou  schreef op: 15-12-2013 21:41:07
Ach arm meisje wat moet er veel gebeuren ze heeft echt heel veel pech met dr gebitje he? hier gen ervaringen, maar wel heel heel veel sterkte voor haar en jullie
 
Quote
RE: tandarts narcose
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-12-2013 23:17:37
Ik ben zelf onder narcose geweest. niet omdat er nou heel erg veel moest gebeuren maar omdat ik extreem bang was voor de tandarts en dit niet in een behandeling gedaan kon worden. Ik kreeg toen ik aankwam in het ziekenhuis een kalmeringstabletje en ben onder narcose geweest dmv een infuus. Het enige wat ik vervelend vond van het hele gebeuren is de 15sec voordat ik in slaap viel, deden mijn spieren zo zeer door dat middel. Maar goed daarna viel ik al snel weg. En het viel echt 100% mee! Ik had compressen gekocht voor in de diepvries etc maar ik heb weinig tot geen napijn gehad. Ik kreeg 1000mg tabletjes ibuprofen mee, die heb ik alleen de eerste dag gebruikt. Ook heb ik verder geen last van de narcose gehad. Ik moest trouwens mijn verstandskiezen laten trekken, 1 gaatje vullen en nog een gewone kies laten trekken.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 16-12-2013 22:34:54
oke, narcose pakt dus echt bij iedereen anders uit. De een wordt agressief/boos, de ander misselijk en de derde heeft nergens last van. Afwachten dus. Babytandenborstel gaan we zeker gebruiken direct na de operatie. Hopelijk krijgt ze inderdaad oplosbare hechtingen, want een week later terug gaan om de hechtingen eruit te halen is niet zo fijn. Bedankt voor het delen van jullie ervaringen, ik zal woensdag na de intake even een update geven.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 11:29:50
Nou, we zijn net terug van de kaakchirurg. Die heeft ook gekeken en foto's gemaakt en dit is het plan: twee volwassen kiezen trekken (de tweede grote kiezen onder), twee melkkiezen (de tweede melkkiezen boven) en een melkhoektand trekken (rechtsboven), hoektand linksboven openleggen en naar benedenhalen met een kettinkje, twee wortelkanaalbehandelingen (tweede kleine kies linksonder en eerste grote kies rechtsboven) en acht vullingen. Verder heeft de kaakchirurg besloten om haar grote kiezen van metalen kapjes te voorzien (soort van kronen, alleen hoeven de kiezen niet afgeslepen te worden en zijn ze tijdelijk) om die te beschermen, gezien ze door haar beugel enorm belast worden en poetsen moeilijker gaat.
Dit alles gaat maandag 30 december gebeuren. Er was iemand uitgevallen en zodoende was er een plekje vrij voor haar. Wel al snel, maar des te eerder is ze er vanaf. Ze gaat met een prikje onder narcose en de operatie gaat ongeveer anderhalf uur duren. Ze krijgt inderdaad oplosbare hechtingen. Wel moeten we een week later op controle.
Ik vind het zo sneu voor haar, het doet haar heel veel verdriet dat ze zo'n slecht gebit heeft. Ze heeft er al de nodige traantjes om gelaten.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Spatje  schreef op: 18-12-2013 11:38:37
so das veel

veel sterkte alvast, gaat helemaal goedkomen

wordt dit btw vergoedt, de narcose dan bedoel ik?
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 14:17:46
Dit wordt vergoed ja. De tandarts heeft een spoedaanvraag gedaan en meteen foto's en alles meegestuurd. Gelukkig wel, maar anders hadden we het zelf betaald, want het was wel nodig.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Tessa_mv2  schreef op: 18-12-2013 14:29:27
Wat een lijst. 

Maar komt goed!  Ze hoeven niet heel diep te snijden zo te lezen.  Dan is de kans op napijn zoals bij mijn dochter denk ik kleiner.  Ik hoop het tenminste voor haar. 
Ik snap ook dat ze er traantjes om moet laten.  En dat mag!  Ze heeft zoveel pech met haar gebitje.  Echt heel sneu. 

Dag erna oud en nieuw,  wel wat afleiding, dat is fijn.  Daarna nog vrij om lekker bij te komen. 

Sterkte 
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 15:06:19

nee, ze hoeven gelukkig niet zo diep te snijden, misschien wel helemaal niet snijden. maar die volwassen kiezen die eruit moeten zijn wel groot, dus waarschijnlijk lange wortels. Ik hoop inderdaad dat ze er niet al te veel napijn van heeft. We hebben in ieder geval genoeg paracetamol in huis voor als het nodig is. De afleiding van oud en nieuw is wel fijn. Oliebollen en appelbeignets zijn gelukkig zacht, dus die kan ze vast wel eten. Gezellig met zn allen op de bank wat tv kijken en om twaalf uur vuurwerk kijken. Ik weet alleen niet of ze zo lang opblijft, maar als ze naar bed wil dan mag dat natuurlijk en kijk ik wel of ze wakker gemaakt wil worden om twaalf uur. Dat laat ik helemaal aan haar over.
Ik snap ook heel goed dat ze verdrietig is en dat mag ook natuurlijk. Ik probeer haar ook te troosten door er gewoon voor haar te zijn, want meer kan ik helaas ook niet doen. Vind het ook heel sneu voor haar. Zij is hier altijd degene die overal pech mee heeft.

 
Quote
RE: tandarts narcose
Spatje  schreef op: 18-12-2013 15:20:27
arme meid, heb je eens gevraagd hoe het kan dat ze zo'n slecht gebit heeft?

wel fijn dat het vergoedt wordt, ik vraag dat omdat mijn dochter helemaal panisch is met haar gebit, zo panisch dat ze het heeeeeeel goed verzorgd, ze is bijna 10 en heeft nog nooit wat gehad, ben alleen bang dat als ze wat krijgt het dan ook onder narcose zal zijn

 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 16:07:06
Spatje, natuurlijk heb ik dat al eens gevraagd, maar een duidelijke oorzaak is er niet. Ze heeft gewoon een zwak gebit, pech gehad. Zo'n vergoeding moet je wel aanvragen, want ze vergoeden alleen in bepaalde gevallen, als er heel veel moet gebeuren. Ze gaan echt niet vergoeden als een kind twee gaatjes heeft. Maar dit alles bij elkaar dus wel. Maar als jouw dochter nog nooit iets heeft gehad lijkt het me sterk dat ze opeens vijf tanden moet laten trekken, twee wortelkanaalbehandelingen moet ondergaan en zeven gaatjes heeft.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 16:09:19

Spatje, natuurlijk heb ik dat gevraagd, maar daar is geen duidelijk antwoord op. Ze heeft gewoon een zwak gebit, pech gehad.
Zo'n behandeling onder narcose wordt trouwens alleen maar vergoed in bepaalde gevallen, niet bij een enkel gaatje. En aangezien jouw dochter nog nooit iets heeft gehad, lijkt het me sterk dat ze opeens vijf tanden moet laten trekken, twee wortelkanaalbehandelingen moet ondergaan en zeven gaatjes moet laten vullen.

 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 16:09:19

Spatje, natuurlijk heb ik dat gevraagd, maar daar is geen duidelijk antwoord op. Ze heeft gewoon een zwak gebit, pech gehad.
Zo'n behandeling onder narcose wordt trouwens alleen maar vergoed in bepaalde gevallen, niet bij een enkel gaatje. En aangezien jouw dochter nog nooit iets heeft gehad, lijkt het me sterk dat ze opeens vijf tanden moet laten trekken, twee wortelkanaalbehandelingen moet ondergaan en zeven gaatjes moet laten vullen.

 
Quote
RE: tandarts narcose
Spatje  schreef op: 18-12-2013 16:22:34
nee dat is ook zo

enne maak je niet druk om de narcose, je meid gaat er niks van merken, zal zeker spannend zijn, maar ze zijn op een ok echt superlief en als ze merken dat je meid bang heeft zullen ze haar snel laten slapen

gelukkig is het al vrij snel , ik duim
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 18-12-2013 20:53:08
lief dat je aan haar denkt spatje. ben ook blij dat het zo snel kon, anders maakt ze zich alleen maar langer druk. ik denk dat ze in het ziekenhuis wel lief voor haar zijn hoor. de kaakchirurg was vanmorgen heel aardig en begripvol en dat vond ze wel heel fijn.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Mv5  schreef op: 29-12-2013 18:12:50
morgen gaat het dan gebeuren. ze moet om 9 uur in het ziekenhuis zijn en om half tien wordt ze geholpen. ze is ontzettend zenuwachtig en bang en slaapt al een paar dagen slecht. ik hoop zo dat het allemaal meevalt. duimen jullie mee morgen? ik zal morgen nog wel even laten weten hoe alles gegaan is.
 
Quote
RE: tandarts narcose
Klessebes  schreef op: 29-12-2013 18:28:22
maar natuurlijk duim ik mee voor je meiske!!  Als ik lees wat er allemaal moet gebeuren...brrr logisch dat ze al een paar nachtjes slecht heeft geslapen... Bij deze een hele dikke knuffel voor haar en ontzettend veel succes morgen
 
Quote
Navigatie


Reageren op tandarts narcose
Naam
Bericht