Menu
 

Topic:

Amandelen knippen

Raysas05  schreef op: 11-12-2013 09:08:20
Vogende week woensdag worden bij onze 5 jarige dochter de keel- en neusamandelen geknipt. Wie z'n kind heeft dit ook gehad en hoe verliep het herstel? weet wel dat ze dezelfde dag weer naar huis mag, maar hoe ziek zijn ze de dagen daarna?
 
Quote
Navigatie
RE: Amandelen knippen
Caithy  schreef op: 11-12-2013 09:18:56
Mijn dochter was 6 dat alleen de neusamandelen werden gedaan, na de operatie huilen van de pijn, na 7 dagen nog! 
Heeft er echt ingehakt! Hier was het poliklinisch.
Maar goed jij hebt keel en neus! Sterkte!
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Boterbloem  schreef op: 11-12-2013 09:25:25
Hier alleen neusamandel en mijn zoon wilde zelf wel van de uitslaapkamer weer teruglopen naar de zaal (mocht niet ;-) ) alsof er niets was gebeurd.

Kinderen die die dag ook de keelamandelen eruit kregen werden wel wat beroerder wakker
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Blauwtje  schreef op: 11-12-2013 09:27:07
Hier alleen neusamandel een paar maand terug (zoontje van 3 jaar)
Helemaal niks gemerkt, geen traan gelaten. Net of er niks aan de hand was.

Maar met de keel erbij zal jouw dochter het toch wat lastiger krijgen denk ik
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Debby1977  schreef op: 11-12-2013 09:30:01
Iris en Demi waren allebei 3 toen de keel en neusamandelen werden geknipt. Demi kwam wat lastiger uit de narcose dus heb ik daar gezeten van 8uur tot 17.0uur. Die heeft een paar dagen last gehad. Iris was sneller wakker en waren we rond 12uur weer thuis. Die wilde bijna niks drinken en ook geen ijs, dus die heeft wel een paar dagen flink last gehad.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mamajenti  schreef op: 11-12-2013 09:31:07
Hier keel en neus toen mijnheer drie was, nogmaals neus toen hij vier was.

Bij de keel en neus was het dramatisch wakker worden. Heel veel pijn! En hij heeft 24 uur bloed gespuugd, daarna koorts dus AB en toen knapte hij op.

Bij alleen de neus leek het wel of er niks gebeurd was, behalve dat hij wat bloed uit zijn neus had. Bijna geen pijn en meteen willen eten en drinken.

Succes. Keel en neus is mij erg tegen gevallen. Ze plakken echt aan je en hebben pijn. Als ze groter zijn, gaan ze er vaak beter mee om zag ik op zaal
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Ingrid  schreef op: 11-12-2013 09:32:01
mijn dochter heeft neus en buisjes gehad toen ze 14 maanden was. Weinig aan te merken. Was naar dat ze wakker was gewoon lekker aan het spelen.

Daarna nog 4 keer buisjes. Ook helemaal niets aan de hand

laatste keer was buisjes neus en keel amandel (ze was toen 6) Ze is erg beroerd geweest. Wilde eenmaal thuis niets drinken. Zaten weer tegen ziekenhuis opname aan. Toen slushpuppie gehaald en dat dronk ze in kleine slokjes. Ze is 10 dagen in totaal er beroerd van geweest.

Ervaring van al die jaren ziekenhuis met buisjes en amandelen is dat hoe ouder ze zijn hoe meer last ze er van hebben. ( dat werd bij ons in het ziekenhuis ook bevestigd)
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Raysas05  schreef op: 11-12-2013 09:37:19
Zie dat het erg verschillend kan zijn. Heb het zelf gehad toen ik 7 jaar was en toen ik 9 was is de neusamandel er nog een keer uitgehaald. Kan me alleen herinneren dat ik de eerste dag flink beroerd was en bloed moest spugen, maar verder weet ik niets meer van de pijn ofzo.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mamavan2boys  schreef op: 11-12-2013 09:45:10
Mijn jongste was 3 Met neusamandel en buisjes, hij had alleen raar gevoel in ze mondje, maar thuis was gelukkig er niks meer aan de hand. Met 4 jr buisjes en keelamandelen en neus nog keer, toen was hij boos, maar vooral beroerd vreselijk bleef maar spugen. Toch naar huis en ook daar ieder drupje kwam eruit, terwijl hij dus wel wilde drinken. Gebeld en na de dompiridom zetpil kon hij gelukkig weer wat binnen houden (ze maagje vond dat bloed dus niet zo lekker) en heeft weinig pijn gehad (maar is dan ook wel een bikkel en huilt zelden om pijn)
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Debby1977  schreef op: 11-12-2013 09:51:38
De amandelen kunnen er beter op zo jong mogelijke leeftijd uit. Hoe ouder je wordt, hoe meer pijn. Ik heb eens naast een meisje in het ziekenhuis gelegen die 19 was toen ze de amandelen geknipt kreeg............nou die meid heeft afgezien. Ik was zelf ook heel jong, 2 jaar, toen ik de amandelen eruit kreeg.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mamavan2boys  schreef op: 11-12-2013 10:07:28
Ook dat hoeft niet waar te zijn, ik was zelf 18 jaar en het viel best mee, tuurlijk doet het pijn maar daar waren zetpillen voor. Ik at een dag of 4 alleen vla en slush puppie die moeder in een cola fles bij de jamin haalde, dag 5 at ik patatje met zout erop.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mamavan2boys  schreef op: 11-12-2013 10:10:11
Ohw sorry staat er misschien niet zo aardig maar zo bedoelde ik het niet hoor Debby 

maar de kleintjes knappen gewoon vaak sneller op, maar het kan dus als volwassenen ook best meevallen 
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mamajenti  schreef op: 11-12-2013 10:13:56
Zo jong mogelijk is niet helemaal waar. Onder de drie doen ze het liever niet, omdat de nasleep dan veel heftiger kan zijn. Lees spugen en niet drinken is dan riskanter dan wanneer ze groter zijn.

 In het ziekenhuis zeiden ze dan rond vijf a zes de ideale leeftijd is. Dan kan je ze het beste uitleggen waarom ze moeten drinken, ook al doet het zeer en kunnen ze het beste aangeven wat ze ervaren
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Sabina Mv M & R  schreef op: 11-12-2013 10:14:05
Met de kids geen ervaring, wel zelf afgelopen zomer, was 29. Ik vond het absoluut geen pretje, heb enorm veel pijn gehad. Kon de zetpillen niet verdragen en ging ervan aan de diarree, dus heb het zonder pijnstilling gedaan.
Heb zeker 2 weken niet normaal kunnen eten, zou, zoet en zuur deed zeer. Wel heb ik heel veel ijswater gedronken en dat verzacht enigzins, maar slikken doet ook weer zeer...
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Debby1977  schreef op: 11-12-2013 10:35:30

Quote mamajenti:
Zo jong mogelijk is niet helemaal waar. Onder de drie doen ze het liever niet, omdat de nasleep dan veel heftiger kan zijn. Lees spugen en niet drinken is dan riskanter dan wanneer ze groter zijn.

 In het ziekenhuis zeiden ze dan rond vijf a zes de ideale leeftijd is. Dan kan je ze het beste uitleggen waarom ze moeten drinken, ook al doet het zeer en kunnen ze het beste aangeven wat ze ervaren



Dat is wat de arts tegen mij zei........ik heb het niet verzonnen hoor
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Ano  schreef op: 11-12-2013 10:49:25
Hier 2 kinderen met verknipte keelamandelen. Dochter was net 2 jaar. Die at s middags al weer gewoon, totaal geen last en ze liep fluitend het ziekenhuis uit. Het heeft veel effect gehad bij haar. Ze zat met haar lijnen onder de -2 lijn (bogen echt af) en ze zit nu mooi gemiddeld, soms er zelfs boven.
Zoon was 6 en heeft heel veel last gehad. Bij hem is pas op de OK besloten om ook zijn keel te knippen waardoor hij minder pijnmedicatie had gehad. Een week thuis zitten is verplicht. Het was de week na de kerst met veel ijs. Hij heeft heerlijk geschaatst samen met oma. Kortom de eerste dag wat zielig, maar de volgende dag al weer opgeknapt. Wel heeft het bij hem een week geduurd voordat hij van het vloeibaar eten af was.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Pollyanne  schreef op: 11-12-2013 10:57:02
Oh bij mijn dochter van 4 gaan ze er ook uit, 3 jan hebben we een intake gesprek in het ziekenhuis.

bij haar zijn al twee keer buisjes gezet en haar neus amandelen zijn geknipt, hier heeft ze helemaal geenlast van gehad, ze liep alledrie de keren het ziekenhuis uit alsof er niets gebeurd was.

maar hier zie ik toch wel tegen op, ik heb t zelf vroeger ondergaan en ik meen me te herinneren dat het veel pijn deed en datik veel gespuugd had....
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Betje  schreef op: 11-12-2013 11:04:27
hier is onze dochter ook geholpen aan keel en neus
ze wou niet goed drinken dus kreeg ze een infuus en moesten we een nachtje blijven
was best heftig voor haar allemaal
thuis viel het ook niet echt mee na een week heeft ze een enorme bloeding gehad en moesten we weer naar het zh...
ze is er gelukkig wel enorm van opgeknapt..maar we hebben er goed lang meegezeten!
veel sterkte ermee
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mama_anja  schreef op: 11-12-2013 11:06:37
hier neus amandelen binnen paar uur weer lekker naar huis en met zetpillen verder geen last ergens van gehad weet niet hoe dat met keel amandelen gaat
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Femke  schreef op: 11-12-2013 11:23:56
tussen neus en keel amandelen zit een groot verschil, neus doen ze ip vanaf 1 jaar, keel ip op zijn vroegst met 5 jaar. Met keelamandelen moeten ze door de pijn heen gaan drinken/slikken dat is het moeilijkst, je moet die keel zo vochtig mogelijk houden maar als slikken pijn doet heb je als ouder wel wat overredingskracht nodig..of een flink kind. Dus haal wel alle favoriete drankjes, rietjes, bekertjes, waterijsjes, knijpfruitjes, appelmoes, vla in huis en dan goed die pijnstilling geven En dan heel veel sterkte, zijn de rotste dagen als moeder zijnde...
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Deborah  schreef op: 11-12-2013 11:40:12
Femke mijn kinderen zij op zeer jonge leeftijd aan hun keelamandelrn geholpen. Hier houden zij geen vijf jaar aan.
Neus stelt niks voor. Keel is erg pijnlijk maar hier was dat ook snel voorbij.
Ik vond het als ouder wel hartverscheurend. ...

Mijn kinderen moesten wel een nachtje blijven. Maar dat was protocol.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Onsjanneke  schreef op: 11-12-2013 11:47:05
Hier allen ervaring met mezelf. Is dus wel 29 jaar geleden .

Ik weet dat je dezelfde dag naar huis mocht als je een ijsje had gegeten. Voor mijn gevoel heb ik er een paar dagen gelegen. Maar dat kwam omdat er meerdere tantes in het ziekenhuis werkten, en die kwamen allemaal op bezoek in die paar uurtjes dat ik er was.

En thuis heb ik van mijn ouders toen een plastic thee serviesje gekregen. Daar mocht dan echte koude ranja in...op die manier heb ik dus al spelend steeds mijn keel gesmeerd. Verder lekker veel ijs gegeten. :d. Van de pijn kan ik mij niets meer herinneren.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Monica Mv 2  schreef op: 11-12-2013 12:27:11
Ik was 30 en ik vond het een hell, bij volwassenen doen ze ze ook echt knippen en bij kinderen pellen ofzoiets.

Kinderen herstellen sneller.

Guus was ik om 10.30 uur al mee thuis, die was wat rustiger en heeft wat op de bank geslapen en Kirsten was ik rond 12 uur thuis en daar was niks aan te merken.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Mama Van Drie  schreef op: 11-12-2013 12:47:12
Ik was zelf een jaar of 4/5 toen de keelamandelen eruit zijn gehaald, herinner me het nog goed, erg zere keel en ik moest wel vaak spugen.

Mijn middelste zoon was 5.5 jaar en dat was en week ziekenhuis opname, was in Duitsland en daar doen ze alles sehr grundlich
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Patricia  schreef op: 11-12-2013 13:39:04
ik was zelf rond de anderhalf a 2 jaar toen ze er bij mij uit zijn gehaald, keel en neusamandelen.
mijn moeder zegt dat ik er weinig last van heb gehad. 
was meteen al ijsjes aan het eten.
maar misschien komt het ook omdat ik er juist vantevoren echt heel veel last van had, kon vaak nog niet eens meer drinken van de pijn.

denk dat het bij elk kind verschillend is.
 
Quote
RE: Amandelen knippen
Kriebel  schreef op: 11-12-2013 14:43:50
bij mijn dochter zijn ze er vorig jaar uit gegaan en buisjes geplaatst.
het uit de narcose komen was heel naar.
ze heeft 2 dagen vloeibaar gegeten en toen was alles weer normaal voor haar.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Amandelen knippen
Naam
Bericht