Menu
 

Topic:

eindelijk 1e tand eruit!

Claudia  schreef op: 10-12-2013 17:30:31
moet het toch even delen hoor, had al eerder een topic geopend over de tanden van mijn dochter en ook dat er 1 al maanden los zat maar nog niet zo los dat hij er echt uit kon.
Sinds een week is dan eindelijk de 1e eruit. Die tand werd steeds schever en schever,dat je de tand gewoon constant zag (buiten de lippen!). En ik wist dat we binnenkort naar de tandarts moesten en wilde echt niet het risico nemen dat hij getrokken zou worden want dan krijg ik die meid die stoel echt niet meer in.
Dus in het weekend met een zakdoekje flink zitten trekken/heen en weer, en na een half uur was het knak..hing hij nog piepklein beetje vast, maar kon hem helemaal ronddraaien. Toen was het even slikken en doorpakken en in 1 trekje/draaitje was hij eruit. (tkind na de krak huillllennnn en gillleeen! had het zweet op de neus staan en beroerd bah).

Daarna kwam de opluchting bij dochter: ik wil nu eerst mijn familie bellen schreeuwde ze vol blijdschap (zo blij dat ze bijna tegen huilen aanzat) en dus eerst opa en oma gebeld met het grote nieuws en: het deed helemaal geen pijn! (ze schreeuwde dus omdat ze het eng vond)
Maar ik vind het helemaal niks hoor...gatsie wat had ik een last van mijn maag..(je wil haar geen pijn doen), maar het was nu wel ff doorpakken.

Zei ze gister: kijk mam deze zit ook flink los! Dus ik: dan goed friemelen eraan zodat hij eruit gaat! zegt ze doodleuk! nee dat moet jij doen hoor!!!! (aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah)

Januari word ze 8...en had al gezien dat onderin de 2 voorste ook aardig losjes raken en de nieuwe er al aardig doorheen zijn.

Gut wat zou ik blij zijn als deze tijd met die tanden  voorbij is!!

 
Quote
Navigatie
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Mafkees  schreef op: 10-12-2013 18:25:05
Hahaha zooooo herkenbaar!

Hier zoon van 7 ( maart 8) en duurde en duurde maar
Sinds 2 weken eindelijk 1 tand en vorige week 2e
Hij wiebelde amper en ik durf niet....ik word er ook echt
Naar van.
Ik heb hem appels laten bijten haha

Eindelijk gelukt dus!
Hij wilde zo graag (klas heeft iedereen al nwe)
Goed begin maar van mij hoeft het ook niet nee
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Claudia  schreef op: 10-12-2013 18:32:38
idd..ze was de laatste van de klas en werd er nu ook al poosje mee gepest helaas (omdat de tand echt over haar lip kwam, zo scheef)
Maar van voor naar achter wiebele ging dus niet (vandaar waarsch ook dat ze hem niet losser/eruit kreeg), de nieuwe tand zat er namelijk al flink onder, dus kon alleen van links naar rechts bewegen..

Helaas moest IK haar wel helpen, niemand anders hier die het kan..brrr...appels eten lukte hier trouwens niet (waarsch ook weer om de tand dan naar voor en achter gedrukt word en ging niet door die andere tand).

Dikke opluchting dat nr 1 er uit is nu..morgen naar de tandarts
Maar hoop wel dat ze de rest er zelf uit kan/durft te wriemele!

 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Lonneke  schreef op: 10-12-2013 18:39:50
hoe blij kunnen ze dan zijn he 
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Zijlijn  schreef op: 10-12-2013 18:47:37
aw lief zeg!

het is wel juist fijn als ze laat zijn met wisselen..ik was eerder dan mijn zus die twee jaar ouder is. Risico als je zo klein bent is groter met vallen en zo. Nu doet ze er langer mee moet je maar denken.

Je zal zien dat ze ook een enorme sociaal-emotionele sprong maakt. Gekegenoeg hangt dat er in mijn ervaring vaak erg mee samen.
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Baby2  schreef op: 10-12-2013 19:01:39
Mijn ouders hadden daar mazzel mee, mijn zus en ik bleven altijd net zo lang zelf friemelen totdat we de losse tand eruit hadden. Ik moet nog maar afwachten hoe mijn zoontjes het ervan af gaan brengen. Mijn oudste is vijf en half en er is nu een ondertand aan het wiebelen.
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Beetje  schreef op: 10-12-2013 19:36:29
Hier een zoontje van ruim 6(april) die alles nog heeft, hij vraagt elke wel een keer "mama, waarneer krijg ik nieuwe tandjes"!
Zijn hele klas is al aan het wisselen! Ben benieuwd
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Suus  schreef op: 10-12-2013 20:15:30
Wat een verschil hè? Hier een 6 jarige uit april die er voor deze ronde nog maar 1 hoeft. Ik draai en trek niet zelf, word er ook naar van
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Queen@home  schreef op: 10-12-2013 21:18:04
onze dochter wordt in april 7 en heeft nog al haar tandjes tot haar grote verdriet! wat leuk voor je dochter dat het nu eindelijk zover is! Ik denk dat de mijne ook erg blij zal zijn, ze is een van de weinigen in de klas die nog niet wisselt.
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Jessica  schreef op: 11-12-2013 13:21:01
Mijn dochter van 6 heeft nu haar eerste 2 tanden los, maar ik ga echt niet draaien, trekken of wiebelen.
Die tanden komen er vanzelf wel uit toch? 

Ik ben geheel onervaren hierin  , maar ik vond het heel gekom te lezen dat je die tand gewoon uit haar mond trekt omdat het nu toch maar eens moet gebeuren.... Misschien is het normaal hoor, maar ik pieker er niet over dat ik die tand er uit ga trekken, de natuur mag zijn werk doen. (En dus ook de tandarts niet, anders krijgt hij met mij aan de stok!).
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Jessica  schreef op: 11-12-2013 13:22:23
Bedoel het overigens totaal niet aanvallend hoor!
Ik verdenk je niet van mishandeling lol
Maar ik vroeg me echt af of veel moeder die tanden er gewoon uittrekken.
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Dano  schreef op: 11-12-2013 14:46:50
Mijn dochter van 5 , haar twee ondertanden zaten los afgelopen zomer . Ze wilde er niets weten. En op eens riep ze heeeeeeel trots MMMMMaaaaammmmaaa mijn tand is er uit!!!!!!! Om vervolgens een uur later de tweede eruit te trekken.

nu het zelfde met haar bovenlanden. Zitten allenbei bizar los maar mag er niet aankomen. Ze ruk ze er zelf wel uit binnenkort denk ik

btw ze wordt 6 in januari dus ze is redelijk vroeg.
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Linnie  schreef op: 11-12-2013 14:58:53
Herkenbaar.... een beetje dan... Onze zoon is nu 7,5 en zijn kleine melktandjes zitten gewoon nog muurvast.. Ik hoop dus ook dat het wisselen gaat beginnen, anders is hij de laatste van zijn klas met een fietsenrekje...
 
Quote
RE: eindelijk 1e tand eruit!
Claudia  schreef op: 17-12-2013 16:36:07
beetje late reactie. Nee joh jessica, voel dat zeker niet als aanvallend hoor. Maar het is niet zo dat ik een tang heb gepakt en hem eruit trok..ben echt een half uur bezig geweest met wriemelen..meestall gaat de natuur idd zijn gang, maar soms moet je een handje helpen. Alleen ze kreeg hem zelf niet losser omdat die andere tand er al half achter zat. Dus ipv van voor naar achter wiebelen, ging het alleen maar van links naar rechts. De melktand zat zo enorm scheef dat haar over haar lip heen kwam. Dus ja ze wilde ook dat ik haar ermee hielp (anders deed ik het natuurlijk niet!)

En idd met in het achterhoofd, volgende week naar de tandarts..paar dagen ervoor was ik in gesprek met een moeder, haar zoon had precies hetzelfde..en de melktand begon te rotten, hij wilde er maar niet uit en de tandarts heeft hem getrokken.
Nouja dat risico wilde ik echt niet lopen...dat hij getrokken zou moeten worden, want ik krijg haar die stoel dan nooit meer in (en gelijk heeft ze). Plus dan dat ze hem er zelf uit wilde, maar ook niet goed durfte, last had met eten ervan, en op school gepest ermee (dat haar tand zo uitsteekt..was ook het 1e dat opviel). En ja toch ook wel zorgen om die nieuwe tand, of hij niet scheef ging groeien doordat hij geen ruimte had.


Maar vind het vreselijk dat hele tandenwisselen en ik hoop dat de volgende wat makkelijker gaan ipv een jaar lang "los"zitten.
Apart ook he dat sommige zovroeg zijn en anderen weer laat.

 
Quote
Navigatie


Reageren op eindelijk 1e tand eruit!
Naam
Bericht