Nennim schreef op: 10-12-2013 09:03:42 |
Hallo Dames, Afgelopen zaterdag heb ik zuurkool stampot gemaakt. Alleen heb ik daar nog veel van over kan ik dat nu nog invriezen of moet ik het weggooien? Dat vind ik zo zonde maar wil ook niet ziek ervan worden. Groetjes martine |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 10-12-2013 09:05:48 |
Van zaterdag zou ik het nu weggooien. Dan had je het meteen zondagochtend in moeten vriezen na het
afkoelen. Gekookte aardappelen zijn in de koelkast 2 dagen houdbaar. |
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-12-2013 09:05:50 |
zou ik vandaag gaan eten als ik jou was tis klaar gemaakt en tis zuur dus spekkkies er door en
eten volgende keer misschien direct na maken of afkoelen in de vriezer ![]() |
Quote |
Nennim schreef op: 10-12-2013 09:13:02 |
vandaag eten kan dus nog? ik dacht ook al het is gaar en zuur dus bederft toch niet zo snel. |
Quote |
Angelique schreef op: 10-12-2013 09:19:10 |
ik persoonlijk zou dus niet eten aardappels zijn best bedervelijk en door de zuurkool kn je ook niet goed ruiken hoe en wat dus ik zou zeker voor onzeker nemen en niet doen |
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-12-2013 09:19:39 |
als je goed gekoeld heb dan moet het kunnen er zit geen onweer in de lucht tis koel buiten dus ja zou het wel aandurven maar dan wel vandaag hoe laat heb je het zaterdag gemaakt |
Quote |
Lisje schreef op: 10-12-2013 09:37:19 |
Vandaag eten, niet meer invriezen dat had je dan meteen moeten doen. |
Quote |
Alice schreef op: 10-12-2013 09:51:51 |
Ik ben echt heel makkelijk met dingen eten.. maar dit zou ik wegkiepen |
Quote |
Patricia schreef op: 10-12-2013 09:53:58 |
Ik zou het zelf niet doen. Of het nog kan weet ik niet. Staat er niks over op het voedingscentrum? Als ik iets maak en er is over gaat het de vriezer in zodra het helemaal is afgekoeld. (Of savonds laat of meteen als ik de dag erna sochtends opsta) |
Quote |
Inky69 schreef op: 10-12-2013 09:59:26 |
Als je het gewoon gekoeld bewaard hebt, kan je het nog gewoon eten hoor. Ik bewaar het wel eens
bijna een week, en ik ben er nog nooit ziek van geweest. Het verbaast mij echt dat er mensen het eten zo snel weggooien. |
Quote |
Inky69 schreef op: 10-12-2013 10:00:47 |
Ik heb nu trouwens nog sauce van de spagetty in de koelskast staan van zaterdag, en dat ga ik
woensdag eten...niets mis mee ![]() |
Quote |
Angelique schreef op: 10-12-2013 10:04:56 |
tja en mij verbaasd het hoeveel menen dat nog eten en saus van bijna week oud ? nee hoor ik ben best makkelijk eet ook kruidens van jaar over data maar met dit soort dingenben ik erg voorzichtig |
Quote |
Alice schreef op: 10-12-2013 10:05:39 |
Zit er vlees in je saus Inky? Dat zou ik dan ook wegmikken, anders niet |
Quote |
Angelique schreef op: 10-12-2013 10:10:18 |
hier is eigenlijk alles wat bereid is en koel bewaard max 2 dagen daarna gaat t echt weg mit het kip
is dat moet de volgende dag anders gaat t weg |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 10-12-2013 10:16:20 |
Volgens mij is de richtlijn 2 a 3 dagen in de koelkast. Dus dan zou je het vandaag nog net kunnen eten. Invriezen zou ik niet meer doen, dat doe ik dezelfde avond. |
Quote |
Patricia schreef op: 10-12-2013 10:50:47 |
saus van macaroni (met gehakt erin) vries ik dezelfde avond of meteen de ochtend erna in (ligt eraan
of vriend meteen eet als hij uit de late dienst thuiskomt of een uurtje later, want een uur later
lig ik al in bed) in bakjes per keer, dus bijv nu heb ik 4 bakken, 1 bak is voor 5 pers genoeg. ik maak 2 grote pannen met saus, met veel verse groenten enz, en een kilo gehakt. wij eten 1x per week macaroni, dus dan is het in 4 weken op. zo ook met chili con carne |
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-12-2013 11:10:14 |
bewaar gekookte aardappelen ook wel eens een week voor ik ze ga bakken ben er nog niet dood aan
gegaan of ziek van geworden ik vind dat je met verse groenten , fruit en bederfelijke dingen zoals melkproducten en eieren uit moet kijken ge woon ruiken ik eet zulke dingen ook wel eens op zijn max 3 dagen na dien en anders een klein beetje warmen en dat proeven want gister had mijn man een blik snert dit was water nou terwijl de houdbaar heid bij lange na nog niet eens voor bij was dus http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/koken-recepten/zuurkool-bewaren-koelkast.153676 |
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-12-2013 11:11:58 | ||
sorry had ff een woord er niet in moeten zette kan dat er uit | ||
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-12-2013 11:15:58 |
zomer aardappels lukt dat echt wel sis die zitten hier nog in het shcilletje |
Quote |
Alice schreef op: 10-12-2013 11:24:51 |
Fruit, groente en melk hoef je niet echt mee uit te kijken. Je proeft en ziet het als het niet meer
goed is en je wordt er niet ziek van. Tis gewoon alleen heel goor. Vlees, vis, kip, schaaldieren.. dat zijn echte gevaren. Je ruikt of ziet het niet altijd |
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-12-2013 11:31:34 |
daarom zorg ik ook dat vlees goed door bakken is goed terug koelen binnen 2 dagen op of terugkoelen en de vriezer in bij aankoop direct in de vriezer moet zeggen dat wij nu de laatste tijd gewoon meer onzes neus , ogen en smaak gebruiken om te kijken kan het nog ik denk dat we te vaak dingen weg gooien die nog wel een dag zouden kunnen eieren controleer ik bijv altijd in water of ze goed zijn zijn ze goed gebruik ik ze |
Quote |
Mama V Jurre,stijn,j oris schreef op: 10-12-2013 11:44:04 |
Dan ga ik jullie maar niet vertellen wat er hier gegeten wordt. ![]() |
Quote |
Satekroket schreef op: 10-12-2013 12:14:25 |
Ik eet restjes altijd meteen de volgende dag of ik vries het meteen in en eet het later. Stamppot 3
dagen later nog eten..ik zou dat niet doen! En ik zou het al helemaal niet aan de kinderen
geven. Mijn zus heeft op vrijdag kliekjesdag en eet dan restjes van de hele week. Ik snap niet, dat ze niet snap waarom de kinderen in het weekend diarrhee hebben. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 10-12-2013 12:34:34 |
Wij hebben hier op zondag ook restjesdag, maar dat komt wel zaterdagavond allemaal uit de
vriezer ![]() |
Quote |