Menu
 

Topic:

Reactie op schooladvies

Pacific  schreef op: 08-12-2013 15:29:26
Hoi meiden,

2 weken geleden hebben wij het voorlopig schooladvies gekregen van onze zoon, hij zit nu in groep 8. Het advies is vmbo kader beroeps.  Z'n leraar zei al tegen ons, als hij zo hard blijft werken als hij nu doet komt hij er wel. Z'n inzet is echt super ondanks dat het hem heel veel moeite kost.

Je krijgt nu natuurlijk veel de vraag, wat is het advies, en als ik dat dan zeg dan is het gelijk, dat is laag zeg, leuk als hij er bij zit . Vooral de manier waarop het er dan uitkomt. Of de opmerking, dat hou je zeker voor jezelf of je zegt alleen vmbo. Waarom zou ik, ik ben juist trots hoe hij zn best blijft doen ondanks dat het hem echt niet meevalt. Ook wordt er regelmatig gezegd, je broer gaat naar het hoogste(onze andere zoon gaat naar het gymnasium) en jij naar het laagste. Dan proberen ze leuk te doen, maar bij hem komt dat nogal aan en het is ook niet echt goed voor zn zelfvertrouwen.

Herkent iemand het dat er nogal snel te min wordt gedaan over het vmbo?
 
Quote
Navigatie
RE: Reactie op schooladvies
Suus  schreef op: 08-12-2013 21:58:28
Bij mijn dochter speelt dat niet, die is juist verder wat weer onhandig is. Voor mijn dochter zou het goed zijn hoger VO te halen maar of dat erin zit...... We we gaan het zien.
 
Quote
RE: Reactie op schooladvies
Ma Dalton  schreef op: 08-12-2013 23:00:06
Dat zijn volwassenen die dat soort kolder opmerkingen maken? 

het te enige waar het om gaat is dat je kind onderwijs krijgt wat bij hem of haar past. En waar het mee op zijN plekje komt. 
De rest is niet relevant. 
 
Quote
RE: Reactie op schooladvies
Pien  schreef op: 09-12-2013 08:49:11
Ik herken het eigenlijk ook niet. Iedereen gaat naar het niveau wat bij hem past is hier de insteek van de leerkracht van groep 8 waar mijn zoon ook in zit. Hier is het advies dat je een school zoekt die bij jouw past. Niveau kan ook nog veranderen op de middelbare school.

Hier heeft zoon havo/vwo advies maar het is een scholengemeenschap dus bijna alle klasgenoten zullen hier heen gaan.
 
Quote
RE: Reactie op schooladvies
Monica Mv 2  schreef op: 09-12-2013 09:25:14
Mijn dochter wil zich daar juist van distantiëren. Zij wil juist naar een school waar de meeste van haar klasgenoten niet naartoe gaan.

Bijna iedereen gaat hier naar heytse of horn. Zij wil dus naar Panningen. Andere optie is Roermond maar dat zie ik niet zo zitten.

Ik vind het zonde, dat ze al haar vriendinnen bewust achter zich wil laten maar ik wil haar ook begrijpen en accepteer het.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Reactie op schooladvies
Naam
Bericht