Menu
 

Topic:

beetje bang door mijn man grrr

Lilly  schreef op: 07-01-2012 18:58:21
Hey iedereen,

Ik wil even aan jullie mijn probleem(pje) voorleggen. Maar ik wil eerst onze gezinsituatie uitleggen omdat dit volgens mij van invloed kan zijn. Ik ben al 21 jaar samen met mijn vriend. Wij hebben een heel druk huishouden. samen hebben we 5 kindjes waarvan de meeste extra zorgen nodig hebben.
kind 1 (dochter) heeft ADD
2 de kind (zoon) heeft ASS/ADHD/ is licht verstandelijk beperkt.
3de kind (Dochter) heeft DCD/ADHD en zo goed als zeker ook ASS (moet alleen nog officieel bevestigd worden, maar zowel haar arts als haar reva arts hebben het al gezegd)
4 de kind (zoon) heeft ASS/ADHD/DCD/verbale dyspraxi /angst en eet(slik) stoornissen.
5de kind (zoon) is volgens mij gezond (maar de revaarts en clb zien ook autistische trekjes.

Voor de vraag/beschuldiging komt waarom zoveel kindjes met al die medische problemen. Ik was al zwanger van ons vijfde kindje voor we te horen kregen dat er echte medische problemen waren (chromosoomafwijking) voorheen kreeg ik van het cb enkel te horen dat ik huil baby's/huilkleuters had en dat het over zou gaan. En dat ik ze veel te zachtaardig opvoedde.
Vorige winter zaten mijn man en ik in een heel zware relatiecrisis (bijna uit elkaar)

En nu mijn probleem:
Vorige lente merkte ik voor het eerst op dat de spieren van mijn armen of benen soms onwillekeurig samentrokken. dan beweegt mijn arm of been opeens zonder dat ik het wil met één plotse beweging. Niet lang erna begon ik regelmatig zware hoofdpijn te krijgen. Naar de huisarts geweest en we dachten beiden dat het door stress veroorzaakt werd.
Ik kreeg iets ontspannend maar de hoofdpijn( toen gemiddeld twee dagen per week) werd niet minder en de samentrekkingen gingen niet weg.

Na een maand of twee teruggekeerd naar de arts en ik kreeg een extra hoge dosis magnesium (omdat de arts dacht dat de samentrekkingen door magnesiumtekort kwam) en de raad om dringend aan mezelf te denken en meer ontspanning te nemen.
De samentrekkingen bleven en de hoofdpijn kwam steeds vaker. Ik heb het zo'n half jaar genegeerd en ben vorige week toch terug naar de arts geweest omdat de barstende hoofdpijn nu gemiddeld zo'n vier dagen per week voorkomt en de samentrekkingen ondanks de magnesium nog steeds voorkomen (maar niet vaker voorkomen hoor, gewoon enkele keren per dag)
Ik heb toen van de dokter pillen gekregen om de bloedtoevoer naar mijn hersenen te verbeteren.
Gisteren ben ik terug gestuurd naar de dokter door mijn man.
De hoofdpijn blijft ondanks de nieuwe pillen(nu alweer de vierde dag op rij deze week). Ik voel me vaak zo zweverig en deze week had ik eerst opeens zomaar drie dagen aan een stuk een slapende tip van mijn grote teen en daarna een dag een slapende tip van mijn duim (maar dat laatste komt denk ik van één of andere plant in de tuin want ik had een hele middag in de tuin gewerkt.)
De dokter gaat maandag bellen om een afspraak te maken voor mij met een neuroloog, want hij wil nu toch wel enkele neurologische problemen uitsluiten.
Dus ik kom thuis en zeg dat tegen mijn hubbie, maar ook dat ik nog altijd denk dat het door de stress van het voorbije jaar komt, zegt hij doodleuk, nou misschien is het wel een tumor want mijn tante had dat ook en zij had nog niet eens zo veel klachten als jij.

En nu , ik die altijd zo positief in het leven sta , geeft het niet toe aan hem maar vanbinnen ben ik eerlijk gezegd wel angstig door zijn opmerking.

Iemand tips om lekker te ontspannen en weer mijn eigen positievie ikje te kunnen zijn?
 
Quote
Navigatie
RE: beetje bang door mijn man grrr
Patriciia*  schreef op: 07-01-2012 19:02:00
Jeetje wat lomp van je man.....daar heeft hij niet goed over nagedacht. Is hij altijd zo'n flapuit?

Meid ik heb geen tips, maar wil je wel heel veel s6 wensen voor maandag. Hoop dat alles meevalt en het idd. door stress komt.

 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 19:05:11
Jep helaas is hij altijd zo onnadenkend voor hij iets zegt (hij is ook autistisch) normaal trek ik het me niet aan maar nu bleef zijn opmerking toch hangen.

p.s ik mag maandagavond bellen om te horen wanneer ik naar de neuroloog moet , dus ik zal nog iets langer in spanning zitten dan tot maandag vrees ik.
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Mamavonn  schreef op: 07-01-2012 19:05:15
Heb je ook last van verminderde kracht in je benen enzo?

 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 19:08:30
kweet niet maar ik heb wel vaak dat ik merk als ik de kindjes naar school doe (20 min heen stappen en 20 min terug) dat ze heel vermoeid aanvoelen , net alsof mijn conditie veel slechter is.
En ik ben wel heel vaak moe (vals soms in slaap achter de pc of zelf op toilet ) maar ik neem ook wel medicatie tegen allergiën dus die moeheid kan ook daarvan komen.
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Mafkees  schreef op: 07-01-2012 19:11:56
na het lezen van je hele verhaal zou ik het ook gooien op stress/vermoeidheid, want het is echt pittig wat er op je pad komt zeg!

maar ik ben geen dokter.

ik vind de opmerking van je man helemaal niet zo vreemd eigenlijk. om je heen hoor je de meest bizarre en heftige verhalen van mensen die iets ernstigs mankeren....

hier een zieke man, veel te lang doorgelopen met vage klachten die we zelf overal wel konden plaatsen....uiteindelijk werd het hem bijna fataal een paar jaar terug.

neem je lijf altijd serieus en goed dat je naar de dokter bent teruggegaan en dat je naar de neuroloog moet.

ik hoop van harte dat er niks ernstigs met je loos is, maar dat je klachten simpel te verhelpen zijn.

maak je niet zo heel druk, blijf positief...als het tegendeel bewezen is kun je je altijd nog zorgen maken toch?

sterkte
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Mamavonn  schreef op: 07-01-2012 19:13:48
Ik hoop ook dat het niks ernstigs is hoor.

ken alleen het verhaal van mijn zus wat ik je niet zal vertellen om je ongerust te maken.

hoop dat je snel terecht kunt meid en dat het niks ernstigs is!
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Minou  schreef op: 07-01-2012 19:40:24
meisje, dat het "maar" stress is en niet die andere doemscenario's!



PS wel respect voior je hoor, 4 misschien 5 zorgenkindjes...
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
  schreef op: 07-01-2012 19:45:07
Hij wil neurologische problemen uitsluiten, dat geeft al aan dat de arts in ieder geval niet aan iets heel ernstigs denkt direct.
Probeer gewoon vertrouwen te hebben in je arts, en je vechtgenoot een appel in zijn mond tegen het gekakel van hem de mijn kan ook zo een heerlijke tactloze boer zijn.

probeer je positiviteit vast te houden, want je kan je energie nu wel beter gebruiken.
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Angelique  schreef op: 07-01-2012 20:45:32
bootje lomp om het zo neer te zetten zeg
maaar vraagje is er al is grondig bloed onderzoek gedaan
ik herken aantal dingen wel
en ik heb een b12 gebrek
ik moet weer een spuit hebben dat merk ik voornamelijk ana vermoeidheid en vele hoofdpijnen dagen lang
maar ook tintelingen enz horen daar wel bij
geen idee of het ook zo is he maar zou kunnen als je googeld kom je op b12 forum staat veel info en klachtend ie je kan hebben wellicht heb je er wat aan
als er bleod onderzoek is gedaan en ook b12 gecheckt iskan je natuurlijk gelijk wweer vergeten
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 21:35:26
Bloedonderzoek naar b12 is nog niet gedaan, maar dat kan ik eigenlijk wel uitsluiten omdat ik nu al maanden een zeer hoge dosis b12 neem.
Niet om deze klachten, maar omdat ik na een zware val op mijn knie bijna 5 jaar geleden nog steeds geen gevoel meer had in mijn knie en daarom (na een nieuwe val op die knie) de spoedarts (nadat ik het hem vertelde van die gevoelloosheid) mij een hoog geconcentreerde dosis b12 had voorgeschreven (kuur van een half jaar waar ik nog ongeveer een maand van moet doen.)
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 21:36:30
picca om jouw opmerking heb ik hartelijk kunnen lachen zeg. Dank je voor de vrolijke noot in dit gesprekje
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 21:40:19
@sis ik weet dat er iets ernstigs met jou aan de hand is (was?) maar niet helemaal wat. Ik ga me er voorlopig best maar niet in verdiepen, maar hoop later in' luchtigere' tijden daar wel de tijd en de moed voor te vinden. En ik wens je nu en later al het beste van de wereld toe.
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 21:42:41
@mamavonn, ik kan alleen maar hopen dat het verhaal van je zus (dat ik -waarschijnlijk maar best nu - niet ken) alsnog een goed einde mag kennen/ gekend heeft. ik wens je alle kracht en sterkte die een mens in zich kan vinden.
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Mamavonn  schreef op: 07-01-2012 21:43:37
Dank je wel. ik hoop dat het bij jou niks te betenenen heeft.

Wanneer denk je dat je terecht kunt?
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 21:51:22
@ minou, dank je, das lief maar echt niet nodig. Ik weet namelijk niet beter dan dat ik vier/vijf bijzondere kindjes mocht krijgen. Zorgenkindjes noem ik ze eigenlijk zelf nooit ik zeg altijd mijn bijzondere schatjes want voor mij bezorgen ze me geen zorgen enkel veel liefde en - laat ik het zo zeggen -voldoende uitdagingen om mijn leven spannend te houden
Zorgenkindjes zijn ze voor mij de momenten dat ze ziek zijn, dan maar ik me zorgen
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Lilly  schreef op: 07-01-2012 21:53:28
Geen idee wanneer ik terecht kan. Maandag gaat de huisarts contact opnemen met de neuroloog en 's avonds mag ik bellen naar hem om te vragen wat ze nu precies gaan doen en wanneer ik moet gaan.
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Angelique  schreef op: 07-01-2012 23:44:44
vergis je niet he
als er een verstoorde opname is van b12 dan kan het zijn dat je via pillen ook geen opname krijgt dus wellicht toch handig om te laten controleren

er zit een stof in je maag die zorgt dat b12 opgenomen word in j bloed
als die stof verminder aanwezig of volledig afwezig is dan kan je lichaam pillen van b12 ook niet opnemen dan kan dat alleen via zuigtabletjes (zijn duur en moet j heeel veel van slikken ) of via injecties bij de ha
 
Quote
RE: beetje bang door mijn man grrr
Karinmv3  schreef op: 08-01-2012 17:33:41
Wat Angelique zegt klopt helemaal. Ik heb een beetje dezelfde klachten gehad als jij en bij mij was het toch stress.
Nadat het ergste voorbij was heeft het zeker nog een jaar geduurd voor ik echt verbetering merkte. Ik ben er heel gevoelig voor gebleven. Als er stress is keren de symptomen weer terug en krijg ik ook last van uitslag.
Stress kan veel doen met je lichaam en je bent er niet zomaar vanaf, dus zou de optie wel open houden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op beetje bang door mijn man grrr
Naam
Bericht