Menu
 

Topic:

Rondreis Scandinavië?

Caithy  schreef op: 02-12-2013 09:55:33
Wie heeft wel eens een rondreis gemaakt door scandinavie? 
Wij spelen met dit idee...
 
Quote
Navigatie
RE: Rondreis Scandinavië?
Spatje  schreef op: 02-12-2013 10:01:48
oh caithy geweldig
als je de kans krijgt doen zou ik zeggen
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Onsjanneke  schreef op: 02-12-2013 10:02:04
Mijn ouders, en die waren super enthousiast.

Ik vind de kids nog iets te jong om van hot naar her te slepen, maar het staat op ons lijstje van dingen die we willen doen als de kinderen wat ouder zijn.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Ania  schreef op: 02-12-2013 10:08:59
Ben het helemaal met Spatje eens: doen!!

Wij hebben vorig jaar een rondreis door Schotland gemaakt met een dametje van 1 jaar 9 maanden, en volgend jaar november of 2015 februari/mrt gaan we naar Nieuw-Zeeland met een dametje van dan bijna 4 .
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 02-12-2013 10:13:26
Leuk om de reacties te lezen!
Ik heb zoveel vragen.. eigen auto of vliegen? Hoe zit het met accomodaties, hotel of camping of misschien wel met de camper?
Onze kids zijn dan 7,5 jaar en bijna 5 jaar.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Ania  schreef op: 02-12-2013 10:23:26
Dat ligt denk ik helemaal aan jullie budget...

Schotland zijn we gevlogen, daar huurauto voor 3 weken en slapen bij B&B's.
Zo willen we het in Nieuw-Zeeland ook doen.

We zijn eens jaaaaren geleden in Australie geweest met een camper, was super om te doen, maar we vonden ons erg beperkt met reizen door de camper.

Qua accomodaties geldt ook: wil je vooral alles boeken of niet?
Ga je in het hoogseizoen of niet?
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 02-12-2013 10:25:09
Ja het moet idd tijdens het hoogseizoens, wel zijn we vanaf 05-07 vrij! Daar zit natuurlijk ookwel een prijskaartje aan!!
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Ania  schreef op: 02-12-2013 10:31:20
Eigen auto zal uiteindelijk goedkoper zijn dan vliegen en huurauto.
Camping is goedkoper dan hotel.
B&B of hotel, welke daarvan goedkoper is weet ik niet, ligt denk ik aan jullie keuze.

Als je in het hoogseizoen gaat, zul je de accomodatie waarschijnlijk al moeten boeken, dus zul je de reis ook al moeten plannen.
(Ik bedoel op welke dag jullie waar willen zijn, en hoe lang jullie daar willen blijven.)
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 02-12-2013 10:33:39
Ja dat is eigenlijk wel jammer maar met twee kleine kids wil ik dan ook geen risico lopen!!


 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Ania  schreef op: 02-12-2013 10:41:49
Niet echt jammer, maar gewoon een iets andere reis dan als je in het laagseizoen zou kunnen gaan .

Wil je graag zelf boeken of via een reisbureau?
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 02-12-2013 10:44:38
Ik vind het leuk om alles zelf uit te zoeken etc maar een bezoek aan een reisbureau zal waarschijnlijk wel helpen.
Ik denk dat zelf boeken ook wel goedkoper is?
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Inky69  schreef op: 02-12-2013 11:09:36
Ik zou het boeken via een reisburo, zij hebben misschien tips voor je en als er iets misgaat kan je op hun terug vallen. Het lijkt mij een super mooie reis om te maken maar Scandinavie is geen goedkoop land dus low budget zal niet lukken..
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Lindemv2  schreef op: 02-12-2013 11:15:58
zuiden of noorden?

 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Onsjanneke  schreef op: 02-12-2013 12:13:56
Mijn ouders zijn met eigen auto gegaan, en dat zouden wij ook doen. Onze eerste tussenstop zou zeker weten Legoland zijn.
En dan vanaf kopenhagen kan je over een lange brug naar Zweden, maar ook met de veerpont naar Norwegen of Zeden oversteken, dat is voor de kinderen veel leuker.

Mijn ouders hebben verschillende reizen bekeken, via de anwb en reisbureaus. Zo krijg je een goed idee waar leuke uitjes te doen zijn, hoe ver je ongeveer moet/wilt rijden op een dag, en waar er veel overnachtingsmogelijkheden zijn.

Ze hebben uiteindelijk zelf hun reis samengesteld, en overnacht in b&b's en hotels.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Minou  schreef op: 02-12-2013 13:17:21
Lijkt me geweeeeeldig, die natuur daar..prachtig!!

wel dure landen helaas, hihi

gaaf!!
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Alice  schreef op: 02-12-2013 13:41:15
Ik heb ooit s gekeken er naar, staat nog steeds op mn verlanglijstje hoor, maar ik had toen een organisatie gevonden met huisjes in noorwegen en dan kon je van het ene huisje naar het andere trekken. Weet niet meer hoe het heet, maar qua prijs viel het wel mee
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Onsjanneke  schreef op: 02-12-2013 13:43:43

Quote Alice:
Ik heb ooit s gekeken er naar, staat nog steeds op mn verlanglijstje hoor, maar ik had toen een organisatie gevonden met huisjes in noorwegen en dan kon je van het ene huisje naar het andere trekken. Weet niet meer hoe het heet, maar qua prijs viel het wel mee



De ANWB bied dat oa aan. Hebben ook speciale familieroutes. Echt ingesteld op een rondreis met kinderen.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Rianne74  schreef op: 02-12-2013 14:14:06
wij zijn 2 keer in Scandinavië geweest. Eerste keer in Noorwegen en 2e keer in Zweden en Noorwegen. Beide keren met buro Scandinavië.  Zij hebben rondreizen met huisjes maar je kan er ook losse huisjes boeken. Is ons beide keren erg goed bevallen. 
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 02-12-2013 14:14:17
ahh ik zal eens kijken op de site! Ik vind overigens bij delen erg mooi, zuid en noord! Al staat walvissen kijken hoog op mijn lijstje !!!
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Femke  schreef op: 02-12-2013 15:55:37
wij hebbenhet vorig jaar gedaan,met eigen auto, zo'n rondreisvan de anwb....Het was super, wel stressen met het halen van de overtochten, en toch ook veel rijden, harder als 80 kun je nergens en dat schiet niet zo erg op, vertrokken ook met een ziek kind, ook niet ideaal,maar ja je moet die boot halen...Verder supergehad, prachtige natuur, maar relatief voor me gevoel toch te veel in de auto gezeten, daar doe ik de kinderen toch niet echt een plezier mee, dit jaar geen rondreis meer voor ons....maar hebben er zeker geen spijt van gehad.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Kyla  schreef op: 02-12-2013 21:13:49
Staat hier ook op het verlanglijstje van mij en mijn man, alleen vraag ik me af of het niet teveel auto zitten is voor een dan 11 en 7 jarige.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
K  schreef op: 02-12-2013 21:17:31
Wij spelen ook met dat idee voor komende zomer. Bij Pharos Reizen zag ik leuke auto rondreizen. We willen waarschijnlijk wel zelf samenstellen maar ideeën kun je op hun site prima opdoen!
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Bepje  schreef op: 02-12-2013 21:33:19
Wij hebben dat wel eens gedaan. Eerst Zweden, het jaar erop Noorwegen en beide keren op de terugweg Denemarken. We hebben rondgetrokken met de tent en hadden niets geboekt behalve de boot.
De volgende keer, die komt er zeker, doe ik het weer net zo. De campings zijn super, plaats genoeg en je kunt ook voor die huisjes gaan. Het enige wat toen iets minder was was dat het campinggas, van de blauwe flessen, niet overal verkrijgbaar was. Maar de campings hadden dan weer vaak een keuken waar je zo gebruik van kunt maken.
Met het vliegtuig heb je geen vervoer ter plaatse, tenzij je huurt, en dan heb je geen vrijheid en het is zonde als je maar op een plaats kunt blijven. Hotels zijn duur, die huisjes zijn dan een stuk goedkoper maar dat ligt maar net aan je budget natuurlijk.
In zuid- Zweden heb je het land van Pippi langkous, daar hebben ze de juiste leeftijd voor en op de terugweg is legoland in Denemarken leuk als je daar belangstelling voor hebt.
Als je van niet te druk, mooie natuur en prettige bevolking in de omgang houd dan krijg je beslist geen spijt.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Nathalie Mv Cad  schreef op: 02-12-2013 21:43:13
Wij hebben deze reis afgelopen zomer gemaakt. Met drie kinderen, 8 , 7 en 5 jaar. Wij zijn 3,5 week geweest, met eigen auto en een tent.  Wij hadden niks geboekt. En waarom niet omdat erop decampings in denemarken, zweden en noorwegen heel veelplek is. Wij hebben geen enkele keer verder moeten rijden voor een camping. Wij hebben ongever om de dag verder gereden. Zijn begonnen in denemarken. Toen vikingmuseum in roskilde (heel leuk). Zelfde dag doorgereden over de brug naar zweden. Daar om de dag verder omhoog. Tot aan idre, daar zit een leuke camping met nederlandse mensen. Daar zijn we de gren. Over gegaan naar noorwegen. En langs de kust weer naar beneden. In zuiden een boot geboekt naar denemarken ( via vv kantoor daar). Met de boot naar denemarken. Door naar legoland en lalandia( aanrader!!!!!! Groot waterpark binnen) daarna naar huis. Wij hebben 2 nachten in een huisje doorgebracht ivm met slecht weer. De rest op de camping. Op de meeste campings hebben ze ook een soort huisjes maar dat is wel iets duurder, maar wel gemakklijker. Met tent moet jewel onthouden dat denachten erg koud kunnen worden, wij hebben temperaturen van 0 tot 36 graden gehad. Wij hebben na de eerste nacht een kacheltje gekocht. 

Het is een reiS om nooit meer te vergeten. Geweldig. Die vrijheid. Zorg voor zo'n campingkaart. Wij hadden alle campjngs uit die regios opgezocht van camping navigator ( of zoiets) en uitgeprint in eenmap zitten. Als je niks vastlegt kun je bij slecht weer je route aanpassen, hebben wij ook gedaan. 

Totale reis, vijf personen, camplings, alle uotgaven, eten drinken, kachel, legoland, en lalandia. Heeft ons totaal 3000 euro gekocht. Voor 3,5 week. Wij hebben wel heel veel goedkoop gegeten. Zoals bbq met knakworstjes. En goedkopere campings met weinig faciliteiten maar dat vinden wij geen probleem.

De natuur daar is geweldig.

Mocht je nog meer willen weten of bijvoorbeeld onze route met campings willen weten, we hebben alles in word bijgehouden, stuur maar een pbtje.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Dano  schreef op: 02-12-2013 22:25:54
Ik werk bij buroscanbrit dus pb me maar, ik kan wel veel je betekenen !!!! 
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Jen9  schreef op: 03-12-2013 05:55:31
Wij willen zo graag, elk jaar bekijken we weer de brochures,ook die van scanbrit!!! ;-),  maar blazen t dan af, omdat we het te duur vinden.. De jongens zijn nu 10 en 7 en we hopen het snel eens te doen. Misschien in ons geval beter als de jongste wat ouder is, dan kunnen we meer wandelen.

Noorwegen en Zweden vind ik [rachtig (ooit wel op vakantie geweest), Denemarken was voor ons een tegenvaller.

En als we ooit weer met zijn 2-en zijn willen we de hurtigruten maken en dan niet op een al te luxe boot, maar eenvoudig, lijkt ons veel leuker.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 03-12-2013 09:24:40
ohhhh wat veel reakties, wat leuk!!!!
Ik ga jullie pben!

We hebben max 2,5 week vrij ivm een eigen bedrijf en zelfs in de vakantie wel bereikbaar moeten zijn, voor het geval dat!

Tja veel autorijden... daar zat ik ook aan te denken, maar als we naar Italie of Frankrijk gaan zitten we ook de hele dag in de auto!
We hebben Lego fanaten hier in huis, lego city, friends en technisch... dus zeker naar Billund!! (zijn expres niet naar de nederlandse lego geweest!)

Als ik al zou vliegen dan mis ik denk ik een hoop omgeving om te zien, maar het is wel makkelijk om van zuid naar noord te trekken, omdat we relatief minder tijd hebben en dan in Noord een auto te huren ofzo!
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Anne Mv 3  schreef op: 03-12-2013 10:30:46
Wat je niet moet vergeten is dat een rondreis over het algemeen wel intensief is; je komt niet bepaald uitgerust thuis.
Áls je altijd al hard werkt (ik lees over een eigen bedrijf, maar misschien is de werkdruk bij jullie niet torenhoog) dan heb je je vakantie juist nodig om even helemaal tot rust te komen. Een rondreis kan je dan wel opbreken omdat je steeds weer in moet pakken en verder trekken.

Voor de kinderen kan een camper juist wel heel erg leuk zijn omdat ze dan tijdens de reis makkelijk aan tafel kunnen spelen en kleuren.
Zo'n antislipkleedje over de tafel en vrijwel niets glijdt er af (en je kids zitten dan ook gewoon in de gordel). In de camper wordt je ook minder snel wagenziek, in de camper kan ik tijdens het rijden een boek lezen - in de auto absoluut niet.

In de camper is en blijft alles ingepakt, kleding is opgeborgen in de kastje etc. Als je kampeert of van huis naar huis, van hotel naar hotel gaat dan moet je toch steeds weer je tas uit- en inpakken. Niet veel werk, maar het komt wel steeds weer terug!

Ben benieuwd hoe de plannen verder ontwikkelen!
't Staat ook nog wel op ons verlanglijstje maar de kosten houden ons toch nog wel tegen.
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 03-12-2013 10:47:22
Via de tip buroscanrit wel erg leuk hoor en via kampeerhutten! 
Ik heb er helemaal zin in!!! 
De druk van het eigen bedrijf is hoog, soms erg hoog maar inspanning kan ook ontspanning zijn (wandelingen etc).
De laatste dagen zullen we rustig aan doen, dit tip van lalandia is ook erg goed!!
Ik hou jullie op de hoogte!!

Camper huren is idd erg leuk maar zooooo prijzig! 1000 euro per week en dan heb je nog niet de campingplaatsen etc.
Bij rijden nu een lease auto en benzine gratis dus die kosten hebben  we niet, kids weten niet beter dan alles in de auto te doen!
Als ik nu een rondreis boek, dan ben ik rond de 1500-2000 euro kwijt via buroscanrit, nou dat vind ik goed te doen hoor!
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Dano  schreef op: 03-12-2013 19:07:42
Heb je mi pb terug al gekregen? Weet niet of het nu lukte, het deed een beetje raar
 
Quote
RE: Rondreis Scandinavië?
Caithy  schreef op: 03-12-2013 21:08:59

Wel 2x!!!

Ik ben benieuwd!!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Rondreis Scandinavië?
Naam
Bericht