Lin77 schreef op: 01-12-2013 18:59:11 |
Zoals de titel al luidt:waar kopen jullie taartdozen?ik ben her en der aan het kijken maar ben op
zoek naar een site waarbij je meerdere taartdozen in 1 keer koopt.Wie heeft er tips?En wat voor
formaat doos moet ik aanhouden voor een taart van 20cmdoorsnede?groetjes Linda |
Quote |
Ikke schreef op: 01-12-2013 19:02:17 |
Ik bij mijn vaste taartwinkel waar ik ook de mix en fondant en dergelijke koop |
Quote |
Lin77 schreef op: 01-12-2013 20:06:35 |
en waar bekleden jullie de taart mee,met marsepein of rolfondant en kun je aangeven waarom? |
Quote |
Lin77 schreef op: 01-12-2013 20:12:17 |
Ik vind het beide niet zo lekker maar volgens mij rolt fondant makkelijker?Decoreren lijkt mij erg
leuk maar dan niet de gehele taart met marsepein of fondant bekleden anders wordt het zo;n homp |
Quote |
Lin77 schreef op: 01-12-2013 20:17:37 |
dat heb ik dus ook maar werd gevraagd door een oudcollega om een taart te maken, de vulling is no problem,maar vind het marsepein/fondantgebeuren zo'n zoete bedoening, zal het dan heeeeeel dun gaan uitrollen en ik hoef het in ieder geval niet op te eten |
Quote |
Myself schreef op: 01-12-2013 20:19:35 |
Ik heb nu bij bouwhuis wat spullen besteld en bevalt me goed. Vaak dingen in aanbieding, zo ook een voorraad dozen gekocht en fondant plakt niet, die van xenos bijvoorbeeld vind ik wel plakken. Ik gebruik fondant omdat wij meerdere notenallergiën in onze omgeving hebben. Ben dat zo gewend dat ik liever op safe speel. |
Quote |
Petra schreef op: 02-12-2013 18:31:27 |
ik bestel mijn taartdozen altijd bij theeentaartspulletjes.nl |
Quote |
Petra schreef op: 02-12-2013 18:47:30 |
en ik werk altijd met fondant, ik vind marsepein niet lekker en vele om mijn heen ook niet en heb
ook nog nooit klagen gehad over de smaak/zoetigheid van de fondant die ik gebruik. Ik denk dat het
verschil ook maakt hoe je je taart vult. |
Quote |
Lin77 schreef op: 02-12-2013 20:25:56 |
maak je de decoraties ook van fondant Petra? |
Quote |
Kyla schreef op: 02-12-2013 21:01:27 |
Ik heb eens een heleboel taartdozen bij de papiergroothandel hier in de buurt (Scheltinga) gekocht,
net een paar cm groter dan de omtrek van de taart. Best mooie met een venster. Ik ben begonnen met bekleden met marsepein, later met fondant, in het begin best wennen omdat ik marsepein gewend was. Voor (witte) bruidstaarten gebruik ik meestal een mix van 50/50 marsepein en fondant. Omdat ik witte marsepein vreselijk vind om mee te werken. Marsepein van funcakes rolt vrij zwaar uit en is dus ook lastig met kleuren, die van zeelandia is een stuk soepeler en fondant is het makkelijkst. Decoraties hangt ervanaf wat je wil maken... als het echt stevig moet zijn moet het uitharden en dat lukt je eigenlijk alleen met fondant in combi met tylose. Er zijn mensen die het lukt om met marsepein een mooie lussenstrik of kroon te maken, maar mij dus niet. Wat de zoetigheid betreft kan je wel rekening houden met je vulling door bijv. voor een frisse fruitvulling te kiezen. @Petra, als ik met fondant werk en de fondant decoraties harden uit vind ik de kleur soms minder mooi, het wordt vaak dof, bijv. donkerrood of zwart, kan ik daar iets aan doen? |
Quote |