Menu
 

Topic:

wie wil meedenken: stage

Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:05:19

Ben even aan het rekenen voor mijn stage, en dingen aan het afwegen...

Na de zomervakantie kan ik beginnen met stagelopen voor mijn opleiding. Het hele theoretische gedeelte is dan afgelopen, stage en dan ben ik klaar. In totaal moet ik 864 uur stagelopen.

Maar nu krijg ik geen stagevergoeding of wat dan ook. Wij hebben absoluut het geld niet om uit eigen zak opvang te betalen en we zijn overal achteraan geweest, er is niets waar we recht op hebben financieel gezien. Ik heb geen uitkering, dus studeren is mijn eigen keuze, heb geen recht op studiefinanciering of opvangkostenvergoeding oid.

Nu wil ik uiteindelijk gaan werken in ed kinderopvang, MAAR wil ook heel graag stagelopen op een PSZ omdat ik wil ervaren hoe dat is (heb 3 jaar PABO gedaan, de combinatie kleine kinderen en toch een beetje het schoolse aanleren lijkt me super). Daarbij is dit beter te combineren met de kinderen, wat ook fijn is!

Nu is er nog niets zeker maar ik moet wel aangeven hoeveel uur ik zou willen draaien op de PSZ. Nu kan ik zonder opvang nodig te hebben 10,5 uur stagelopen op de PSZ. Dat zou betekenen dat ik aan het eind van het jaar 420 uur stage heb gelopen, uitgaande van 40 weken werken. Geen problemen met de vakantie, kinderen kunnen uit school naar de PSZ komen (Bredeschool) en je mag op tijd weg.
Dan hou ik dus nog 444 uur over voor het jaar erop en kan ik nog niet betaal werken terwijl het hier echt wel krapjes begint te worden met alle bezuinigingen.

Een andere optie is de vrijdag erbij werken, dat is 5,5 uur extra per week (ze hebben hier een beperkt aantal dagdelen psz, niet alle dagdelen). Dan heb ik na een jaar 600 uur stage gelopen en hou ik maar 264 uur over.
MAAR dan zit ik met een opvangprobleem voor mijn dochter die 1 keer per maand op de vrijdag helemaal vrij is, en elke middag nog vrij is... Dit kunnen we niet betalen. Dan zou mijn man ouderschapsverlof moeten opnemen, die dag krijgt hij 75% uitbetaald (eigenlijk ook geen optie want ik weet niet waar ik nog op kan bezuinigen al hoop ik dat zwemles dan voorbij is).

ik zit dus toch wel aan 2 jaar stagelopen, het positieve is dat ik het jaar daarop op een KDV zou kunnen stagelopen. Wel een probleem met de uren, maar dat is dan eigenlijk pas zorg voor het jaar erop. 

Maar waar ik nu over twijfel: zal ik voor de 420 uur gaan en geen opvang nodig te hebben, of toch voor meer uren werken terwijl we nu al amper rondkomen maar dat ik eerder mijn diploma heb...


 


Andere moeilijke punt is: zonder diploma krijg ik geen werk. Ik ben niet te beroerd om te werken en zou ook best bij iemand willen schoonmaken maar dan werk ik weer zwart waar ik op tegen ben. Tegelijkertijd werkt het nederlandse systeem zo tegen dat ik eigenlijk geen andere mogelijkheid heb want geen stagelopen betekend niet kunnen werken, maar geen extra geld verdienen betekend eigenlijk geen stagelopen.

Heb in zekere zin de 'pech' geen uitkering te ontvangen, want nu heb je nergens recht op.

Aaaaaaaaarrrggghh ik moet het even op een rijtje krijgen volgensmij...

Leef mijn hele leven op vertrouwen, maar hoef nooit ver vooruit te kijken. Misschien hierbij ook maar vertrouwen en de sprong wagen? Tot nu toe komt het altijd goed op de meest vreemde manieren.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 17:43:48

Je hebt helemaal gelijk! Hier net even goed over gepraat thuis en we gaan voor dinsdag, woensdag en donderdag, en dan neemt mijn man woensdags zorgverlof. Dan heb ik dus geen opvangprobleem (hij zit in de breedeschool als ik hier geplaatst kan worden) wat zoals het er naar uitziet mogen ze voor en na die tijd even in het halletje wachten (om 8:15 gaat de poort open en kunnen ze daar spelen). Mijn man is regelmatig vrij op de momenten dat ze gebracht of gehaald moeten worden en mocht er wel iets zijn dat ik een keer langer moet blijven dan kan ik een speelafspraak maken met een aantal mensen die mij daarin wel willen steunen (hoe lief is dat!!! Wel eng om te vragen hoor maar de reacties waren positief!)

Ik zie er deels tegenop, hoe gaat het allemaal lopen? Gaat het allemaal lukken? Lukt het rond de kinderen ook echt goed of lijkt het mooier als dat het is?

Maar dit is de enige manier! En ik ben erg dankbaar dat ik de mogelijkheid heb, want heb ik een diploma dan heb ik ook weer kans op een baan, al zou het eerst gastouder zijn.


Al wil mijn vriendin uitbreiden, en het liefst wacht ze tot ik klaar ben, dus dan heb ik gewoon direct kans op een baan, hoe gaaf is dat???!

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 17:44:42
En sowieso wil ik heel graag op een KDV ook stagelopen, hetl iefst een grote! Gewoon voor het gevoel. Heb ik daar eerst nog de tijd voor om naar te kijken. Wordt lastiger met opvang, maar misschien direct maar vol aan de bak dat het ook zo klaar is.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Mafkees  schreef op: 08-01-2014 18:01:06
klinkt allemaal goed! fijn!

jammer dat je niet in het hartje van het land woont, wij willen dolgraag een enthousiaste stagiaire binnen halen!
ik zou je matsen met je uren, we zouden veel voor elkaar kunnen betekenen.
maar ja, je woont hier nu eenmaal niet, maar elk KDV mag zn handen dichtknijpen met een gemotiveerde stageloper
die zijn echt zeldzaam aan het worden lijkt wel!

maar jij, jij gaat het redden!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 18:08:15

wat een lief berichtje!

Degene bij wie ik het gesprek heb heeft toen mijn dochter van de psz ging gevraagd of ik niet daar wilde stagelopen. Was toen nog erg onzeker en dacht echt: zal het wel lief bedoeld hebben. Ze gaf wel aan graag een thuisstudiestudent te willen begeleiden omdat ze dat zelf ook had gedaan (zelfde opleiding).


Maar ook nu is ze heel enthousiast, dus ik hoop zo dat het goedkomt! Het is een erg rustige vrouw terwijl ik juist druk ben, geloof echt dat ik veel van haar kan leren. 

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op wie wil meedenken: stage
Naam
Bericht