Menu
 

Topic:

wie wil meedenken: stage

Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:05:19

Ben even aan het rekenen voor mijn stage, en dingen aan het afwegen...

Na de zomervakantie kan ik beginnen met stagelopen voor mijn opleiding. Het hele theoretische gedeelte is dan afgelopen, stage en dan ben ik klaar. In totaal moet ik 864 uur stagelopen.

Maar nu krijg ik geen stagevergoeding of wat dan ook. Wij hebben absoluut het geld niet om uit eigen zak opvang te betalen en we zijn overal achteraan geweest, er is niets waar we recht op hebben financieel gezien. Ik heb geen uitkering, dus studeren is mijn eigen keuze, heb geen recht op studiefinanciering of opvangkostenvergoeding oid.

Nu wil ik uiteindelijk gaan werken in ed kinderopvang, MAAR wil ook heel graag stagelopen op een PSZ omdat ik wil ervaren hoe dat is (heb 3 jaar PABO gedaan, de combinatie kleine kinderen en toch een beetje het schoolse aanleren lijkt me super). Daarbij is dit beter te combineren met de kinderen, wat ook fijn is!

Nu is er nog niets zeker maar ik moet wel aangeven hoeveel uur ik zou willen draaien op de PSZ. Nu kan ik zonder opvang nodig te hebben 10,5 uur stagelopen op de PSZ. Dat zou betekenen dat ik aan het eind van het jaar 420 uur stage heb gelopen, uitgaande van 40 weken werken. Geen problemen met de vakantie, kinderen kunnen uit school naar de PSZ komen (Bredeschool) en je mag op tijd weg.
Dan hou ik dus nog 444 uur over voor het jaar erop en kan ik nog niet betaal werken terwijl het hier echt wel krapjes begint te worden met alle bezuinigingen.

Een andere optie is de vrijdag erbij werken, dat is 5,5 uur extra per week (ze hebben hier een beperkt aantal dagdelen psz, niet alle dagdelen). Dan heb ik na een jaar 600 uur stage gelopen en hou ik maar 264 uur over.
MAAR dan zit ik met een opvangprobleem voor mijn dochter die 1 keer per maand op de vrijdag helemaal vrij is, en elke middag nog vrij is... Dit kunnen we niet betalen. Dan zou mijn man ouderschapsverlof moeten opnemen, die dag krijgt hij 75% uitbetaald (eigenlijk ook geen optie want ik weet niet waar ik nog op kan bezuinigen al hoop ik dat zwemles dan voorbij is).

ik zit dus toch wel aan 2 jaar stagelopen, het positieve is dat ik het jaar daarop op een KDV zou kunnen stagelopen. Wel een probleem met de uren, maar dat is dan eigenlijk pas zorg voor het jaar erop. 

Maar waar ik nu over twijfel: zal ik voor de 420 uur gaan en geen opvang nodig te hebben, of toch voor meer uren werken terwijl we nu al amper rondkomen maar dat ik eerder mijn diploma heb...


 


Andere moeilijke punt is: zonder diploma krijg ik geen werk. Ik ben niet te beroerd om te werken en zou ook best bij iemand willen schoonmaken maar dan werk ik weer zwart waar ik op tegen ben. Tegelijkertijd werkt het nederlandse systeem zo tegen dat ik eigenlijk geen andere mogelijkheid heb want geen stagelopen betekend niet kunnen werken, maar geen extra geld verdienen betekend eigenlijk geen stagelopen.

Heb in zekere zin de 'pech' geen uitkering te ontvangen, want nu heb je nergens recht op.

Aaaaaaaaarrrggghh ik moet het even op een rijtje krijgen volgensmij...

Leef mijn hele leven op vertrouwen, maar hoef nooit ver vooruit te kijken. Misschien hierbij ook maar vertrouwen en de sprong wagen? Tot nu toe komt het altijd goed op de meest vreemde manieren.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: wie wil meedenken: stage
Isabelle  schreef op: 29-11-2013 23:34:08
Kun je er niet een klein baantje bij vinden?
Dan kun je de stage op het psz doen en in de avonduren extra werken.
Hiermee, kun je dan ook alvast sparen voor de kinderopvang die je nodig gaat hebben.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 23:39:17
Ik heb geen papieren. Als ik wit wil schoonmaken moet ik ook iets hebben (weet de naam zo niet meer).
Zonder papieren ben ik nergens helaas. Zou dus alleen zwart kunnen werken, een schoonmaakbaantje oid. 
Is het nodig om mijn diploma te halen dan wil ik er over nadenken aangezien het via een officiele weg allemaal niet kan. Maar als het zonder kan dan liever zonder (niet het werk hoor, maar wil liever niet zwart werken).
Al moet ik er wel rekening mee houden dat ik de avonduren nodig heb om stageopdrachten voor te bereiden, dat zijn behoorlijk lange opdrachten. En ik moet de kinderen ook nog tussendoor doen. Dus ik vraag me af of dat lukt, werken in de avonduren. Want daarbij moet ik oppas hebben omdat mijn man met late diensten en nachtdiensten de avonden er niet is, en weggeroepen kan worden (daarvoor iemand achter de hand). Denk dat de euro's die we er op vooruit gaan niet opwegen tegen alle stress en aandachtstekort bij de kinderen wat er voor terugkomt....
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 23:43:41

Oh, misschien handig om te vermelden: hier in de omgeving zijn wel baantjes, vooral in de zomermaanden, maar daar worden Polen op aangenomen, en Nederlanders worden daar niet meer op aangenomen. Zelfs met papieren heb je heel weinig kans.
Denk dat Nederlanders te duur zijn. Hier in de omgeving is inmiddels 10 procent pools denk ik? Er is zelfs een speciaal pools 'dorpje' gekomen (moet je zien als een soort AZC) en dat is op meerdere plekken zo.


Dus de banen die ik mogelijk in grote steden nog wel zou kunnen krijgen worden hier momenteel al opgevuld. Vandaar dat er erg weinig weg is ;-)

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 30-11-2013 06:40:51
1. Gedurende de schooljaren 2013 – 2014 en 2014 – 2015: Voor de student die een stage volgt in het kader van het onderdeel beroepspraktijkvorming van een BOL-opleiding op MBO-niveau 3 of 4 die opleidt tot een diploma waarmee wordt voldaan aan de kwalificatie-eis voor de functie van pedagogisch medewerker en waarmee een praktijkovereenkomst conform de Wet Educatie en Beroepsonderwijs is afgesloten, alsmede de student die stage loopt in het kader van een HBO-bacheloropleiding, kan de werkgever de student een stagevergoeding geven van:  40 euro per maand bij 1 stagedag per week;  80 euro per maand bij 2 stagedagen per week;  120 euro per maand bij 3 stagedagen per week;  160 euro per maand bij 4 of 5 stagedagen per week. 2. Vanaf schooljaar 2015 – 2016:   De student die een stage volgt in het kader van het onderdeel beroepspraktijkvorming van een BOL-opleiding op MBO-niveau 3 of 4 die opleidt tot een diploma waarmee wordt voldaan aan de kwalificatie-eis voor de functie van pedagogisch medewerker en waarmee een praktijkovereenkomst conform de Wet Educatie en Beroepsonderwijs is afgesloten, alsmede de student die stage loopt in het kader van een HBO-bacheloropleiding, heeft recht op een stagevergoeding ten bedrage van:  40 euro per maand bij 1 stagedag per week;  80 euro per maand bij 2 stagedagen per week;  120 euro per maand bij 3 stagedagen per week;  160 euro per maand bij 4 of 5 stagedagen per week. Van vergoeding is uitgezonderd de praktijkleerperiode die vooral bedoeld is als beroepsoriëntatie. Indien (een deel van) de stage niet de gehele kalendermaand beslaat, wordt de stagevergoeding voor die betreffende maand naar rato berekend. Bepalend hierbij zijn de data zoals vastgelegd in de praktijkovereenkomst of stageovereenkomst.

Staat in de cao kinderopvang!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Anon  schreef op: 30-11-2013 07:17:29
De stagevergoeding kan gegeven worden, maar hoeft niet. Ik denk dat daar het probleem zit.

Even een ander idee. Je hebt vraagouders, is daar iets mee te regelen? Jij past een jaar op hun kinderen voor niks en zij vangen jouw dochter op? Of anders een moeder van school die ook omhoog zit. Jij past een dag op haar kinderen, en visa versa. Zo kan je even een jaar knallen. Eventueel in combinatie met een roostervrije dag van je man.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Myself  schreef op: 30-11-2013 08:18:43
Ik dacht dat een stagevergoeding van ongeveer 2 euro per uur wettelijk verplicht was tegenwoordig?

Wat een puzzel voor je Boterbloem, vind het knap je dat nog zo gemotiveerd bent, mij was de moed al lang in de mijn schoenen gezakt.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Mama_anja  schreef op: 30-11-2013 09:00:34
tis jammer dat ik niet in jouw buurt woon  ben tocht nog wel ff thuis 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 30-11-2013 09:13:05

Heb momenteel 3 vraagouders: 1 studeert en werkt (wel betaald) dus kan niet. 1 werkt woensdag tot vrijdag en de ander werkt op uitzendbasis, dus soms 2 maand niet, dan ineens wel. Dus echte zekerheid geeft het niet.

Nu pas ik altijd belangeloos op, toch moet ik misschien meer uitgaan dat de ander ook bereid is te helpen. Helpen is makkelijker als terugvragen. Het gaat maar om af en toe als ik PSZ ga draaien, genoeg mensen waar ik veel voor heb opgepast of zieke kinderen van heb opgevangen, tijd om ook eens aan de ander opvang te vragen.


Arme hun, als het voor hun ook zo lastig is ;-) We zitten nog zo ver van tevoren, denk echt dat dat voor mij het grootste probleem is. Ben niet van de planning en zie dan alle problemen terwijl ik kort van tevoren altijd heb gemerkt dat het probleem zichzelf wel oplost. Nu ik er een nachtje over heb geslapen zie ik het al minder als een probleem.

Ze draaien de dinsdagochtend en middag, woensdagochtend, donderdagmiddag en vrijdagochtend en middag, ik denk dat ik alle dagdelen behalve de vrijdagmiddag ga draaien. Die 2,5 uur is me de stress niet waard van het zoeken van opvang en zo kunnen we nog even zonder ouderschapsverlof draaien.
En dan draai ik de andere helft van de stage op een KDV, man 1 dag ouderschapsverlof zodat ik kan knallen en man gaat even informeren of hij 1 vaste vroege noodhulp kan krijgen of een dagdienst waarbij hij om 3 uur vrij kan krijgen en de avond de overgebleven uren kan draaien.

Wordt voor hem ook wel heftig, maar dan hebben we ook maar 1 middag opvang nodig. Nu is zijn werkgever waar mogelijk heel flexibel. Enige nadeel is wel dat er gigantische reoganisaties aankomen waarbij ze tot 1,5 uur rijden afstand geplaats kunnen worden (kan financieel ook niet uit, laat alleen maar zien hoe hard ik aan het werk moet ;-))
Maar dat zien we dan wel weer hoor!

Haha we moeten maar een ML dorpje maken zodat we elkaar kunnen helpen.

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 30-11-2013 09:21:12
stagevergoeding KAN idd gegeven worden. Maar in de kinderopvang is gigantisch gesneden. De kinderopvang in de dorpen hier die geven geen geld meer, wat ze zelf ook jammer vinden. BBL is hier niet meer, bij BOL is het allemaal zonder vergoeding. Dus OF ik moet naar de stad (trein kost per dag 12 a 13 euro, dus voor 3 dagen tegen de 40 euro per week = 160 euro per maand) met mogelijk een stagevergoeding van 120 euro, dat is 40 euro verlies plus nog de opvangkosten omdat ik pas veel later thuis ben (moet 40 minuten heen en terug en dan nog naar de locatie)

Wil verder niet negatief overkomen ;-) Maar een heleboel dingen lijken gewoon niet uit te kunnen.

Als er geld ergens vandaan moet komen dan is het van onze 300 euro boodschappelgeld per maand. Dus het mag niet teveel zijn want dit is al krap. KBS zou een beetje van gebruikt kunnen worden, gebruik dat voornamelijk voor onze kleren.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 30-11-2013 12:53:26
Maar het staat in de cao dus ze moeten het geven of ze willen of niet! En ik hoop voor jou de psz mee wilt werken want een stagaire bij ons kan echt niet zelf haar uren bepalen.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Debby1977  schreef op: 30-11-2013 13:05:57

Quote el64:
Maar het staat in de cao dus ze moeten het geven of ze willen of niet! En ik hoop voor jou de psz mee wilt werken want een stagaire bij ons kan echt niet zelf haar uren bepalen.



Nee El, dat staat er niet! Er staat dat er een vergoeding gegeven KAN worden, maar niet dat het moet.

Sterkte bloempje, hopelijk lost het zich op!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Jolijn  schreef op: 30-11-2013 14:32:33
ALs je tegen zwartwerken bent HOEFT dat toch ook niet? Schoonmaakbaantjes (ja ook bij de buren) kun je gewoon opgeven als extra verdiensten en daarover betaal je dan belasting.
Ik ga er vanuit dat degene die bij mij schoonmaakt ook netjes de inkomsten opgeeft.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 30-11-2013 16:50:50
O sorry dacht echt dat het moest 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Pip  schreef op: 30-11-2013 17:00:20

Quote son:
Poeh lastig.... voordeel van kinderdagverblijf stage is dat als t van 2 kanten bevalt je waarschijnlijk gelijk een baan heb na je stage....



Hier wil ik even op in haken... Een aantal jaar geleden was dat inderdaad zo, kreeg je heel gemakkelijk een contract aangeboden. Helaas zijn de tijden veranderd en heeft de kinderopvang met grote bezuinigingen te maken. Heel veel organisaties hebben een stop gezet op het aannemen van nieuwe mensen en/of het verlengen van jaarcontracten.

Maar wie weet TO, als je over een tijd klaar bent met stage lopen... is de economie weer wat meer aangetrokken en wat meer mogelijk . I hope so!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 30-11-2013 17:56:17
Hoe zit dat dan Jolijn?
Ik geef het op en degene van wie ik het verdien? En dan hou ik gewoon 1/3e achter de hand om straks terug te betalen ofzo?

Oke, nu voel ik me echt dom haha, dat ik daar niet aan gedacht had! Want als ik dat 2 dagdelen zou doen en daarnaast stagelopen dan maakt het dus niet uit als ik er 2 jaar over doe.

Geeft niets El, snap je gedachtengang. Heb vandaag bij iemand geinformeert die op dezelfde plek heeft stagegelopen (dacht: kan het altijd vragen) en die vertelde dat er binnen die stichting geen geld wordt gegeven. Dus helaas.

Dank je Debby!

Pip, ik ben er nog niet zo bang voor straks met werken, we zullen zien. Voordeel is dat ik altijd gastouder kan worden. Eerst maar mijn papieren zodat ik iig KAN werken hihi. Ook best handig ;-)
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Pip  schreef op: 30-11-2013 18:08:41
Dat is waar! Je diploma komt er wel, heb ik alle vertrouwen in!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Cir  schreef op: 01-12-2013 12:21:02
Jeetje, wat een lastige situatie Boterbloem
Je zit ook wel in een rotregio.
Het is bijna niet te doen, overwegen jullie nooit om te verhuizen?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Jolijn  schreef op: 01-12-2013 12:23:59

Bent u particulier en doet u huishoudelijk werk in en om het huis voor een particuliere opdrachtgever voor maximaal 3 dagen per week? Dan geldt voor u waarschijnlijk de regeling dienstverlening aan huis.


Volgens deze regeling bent u niet in loondienst. Uw opdrachtgever hoeft daarom geen loonbelasting, premie volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen in te houden op uw inkomsten. U krijgt daardoor de afgesproken vergoeding voor uw werk volledig uitbetaald van uw opdrachtgever. U moet over uw inkomsten wel inkomstenbelasting, premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet betalen. Daarom moet u uw inkomsten opgeven in uw aangifte. Om de regeling dienstverlening aan huis te mogen gebruiken, moet u aan de voorwaarden voldoen.


Als u in aanmerking komt voor de regeling dienstverlening aan huis, bent u niet verzekerd voor ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Wilt u wel verzekerd zijn? Dan kunt u een vrijwillige verzekering afsluiten. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het UWV.


Meer dan 3 dagen werken


Doet u huishoudelijk werk in en om het huis voor meer dan 3 dagen bij dezelfde particuliere opdrachtgever? Dan bent u meestal in loondienst. Uw opdrachtgever moet dan loonbelasting, premie volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen inhouden. Ook moet de opdrachtgever de werkgeversheffing Zorgverzekeringswet voor u betalen.


Toeslagen


Ontvangt u 1 of meer toeslagen? Dan moet u uw inkomsten voor het huishoudelijk werk aan ons doorgeven. Deze inkomsten tellen ook mee voor het vaststellen van uw toeslagen.

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Ladyb  schreef op: 01-12-2013 13:50:17
Ik heb een thuisstudie spw gedaan, een jaar en drie maanden stage geslopen om aan mijn uren te komen. Ik liep 3 dagen stage en werkte 1 dag. Mijn kinderen gingen naar de BSO en een gastouder maar na een jaar kon ik dat echt niet meer betalen dus kon ik gelukkig iets flexibeler stage lopen.
ik verdiende net genoeg voor de kosten van de kinderopvang , gelukkig heeft mijn man een goed inkomen. Ik loop nu weer stage voor de VIG opleiding want met mijn spw diploma kan ik geen werk vinden.

En dat vraag ik me bij jou dan wel sterk af, overal word er bezuinigd in de kinderopvang en vallen er ontslagen , denk jij wel werk te kunnen vinden in het Noorden van het land. Ik woon in de Randstad en hier is het al heel moeilijk een baan te vinden. 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 01-12-2013 14:09:50
Ik heb sowieso 3 vraagouders die graag willen dat ik gastouder ben. Tevens heb ik een vriendin die een klein KDV heeft (6 kinderen) waarbij ouders graag willen dat ze ook BSO gaat doen, dus we zitten te kijken of we dat kunnen combineren.
Dus als deze mensen blijven werken heb ik er best kans op ja.
Weet je/ Ik mocht nooit SPW doen vroeger. Ik had HAVO gedaan en moest een HBO studie doen van mijn ouders. Nu kan ik eindelijk doen wat ik echt wil, en die kans laat ik niet lopen. Het zal vast ook wel weer een keer aantrekken allemaal. Alle verpleegkundige beroepen is echt helemaal niets voor mij.

Nee, ik verhuis niet meer. TTen eerste omdat het onmogelijk is, ten tweede omdat de rest van het leven hier echt rustig en goedkoop is in verhouding. Minder criminaliteit is ook echt fijn! Hier zijn er genoeg mensen die nog met de deuren open slapen. Mij niet gezien ;-) maar het geeft wel een beetje aan hoe het leven hier gemiddeld genomen is. Niet te vergelijken met de randstad.

Jolijn, ik ga van de week eens alles goed doorlezen! Dit geeft hoop, want ik zou best 2 dagdelen kunnen gaan schoonmaken en dat scheelt behoorlijk met het geld!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Ladyb  schreef op: 01-12-2013 19:43:42

Quote Boterbloem:
Ik heb sowieso 3 vraagouders die graag willen dat ik gastouder ben. Tevens heb ik een vriendin die een klein KDV heeft (6 kinderen) waarbij ouders graag willen dat ze ook BSO gaat doen, dus we zitten te kijken of we dat kunnen combineren.
Dus als deze mensen blijven werken heb ik er best kans op ja.
Weet je/ Ik mocht nooit SPW doen vroeger. Ik had HAVO gedaan en moest een HBO studie doen van mijn ouders. Nu kan ik eindelijk doen wat ik echt wil, en die kans laat ik niet lopen. Het zal vast ook wel weer een keer aantrekken allemaal. Alle verpleegkundige beroepen is echt helemaal niets voor mij.

Nee, ik verhuis niet meer. TTen eerste omdat het onmogelijk is, ten tweede omdat de rest van het leven hier echt rustig en goedkoop is in verhouding. Minder criminaliteit is ook echt fijn! Hier zijn er genoeg mensen die nog met de deuren open slapen. Mij niet gezien ;-) maar het geeft wel een beetje aan hoe het leven hier gemiddeld genomen is. Niet te vergelijken met de randstad.

Jolijn, ik ga van de week eens alles goed doorlezen! Dit geeft hoop, want ik zou best 2 dagdelen kunnen gaan schoonmaken en dat scheelt behoorlijk met het geld!



Maar als je dadelijk als gastouder gaat werken had je net zo goed Helpende Welzijn kunnen doen, meer heb je niet nodig om GO te worden. Had je ook geen moeite hoeven doen voor een stageplek en had je al veel eerder kunnen werken en geld verdienen. 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 01-12-2013 19:47:11
Yep, helemaal waar. Maar ook dan zou ik uiteindelijk voor de hogere opleiding moeten gaan en met stagelopen kun je niet al te veel ernaast blijven werken. Financieel gaat het alleen maar slechter worden de komende tijd nog, dus dan beter in 1 keer goed, dan dat ik straks nog weer overnieuw moet beginnen.

Erger nog ;-) Heb 3 jaar PABO gedaan. Propedeuse is binnen en de meeste vakken die ik nu doe heb ik allang afgerond. Maar het diploma is noodzakelijk dus doe ik alles nog een keertje over met een extra stukje over kleine kinderen erbij.

Toen ik de opleiding voor gastouder mocht doen had ik het geld helaas niet op dat moment. 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-12-2013 21:16:09
Zijn er geen richtingen die je kan volgen binnen je opleiding waarbij je laat in de middag tot 's avonds moet stagelopen? Ik heb spw4 gedaan en liep stage in de woonbegeleiding, en mocht zelf mijn rooster maken, als ik maar 1keer in de week  samenwerkte met mijn stagebegeleidster. Ik draaide vaak de weekenden overdag dan was mijn vriend thuis of de avonden (15.00-23.00). Nu zit ik in het derde jaar van de opleiding MWD en moest ik 32 uur stage lopen en een dag naar school. Ik heb ervoor gekozen om in 1,5jr 24u stage te lopen. Nu is het zo dat ik veel mazzel heb met mijn begeleidster want ik mag 1 dag thuis werken o.a. voor mijn schoolopdrachten. Ik krijg trouwens ook niet veel stagevergoeding, 75 euro per maand, maar goed ik heb wel studiefinanciering.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 02-12-2013 06:52:40
Boterbloem je schrijft dat je vriendin een klein kdv heeft met 6 kinderen, doet ze dat thuis of heeft ze wel een ruimte gehuurd? Ik ben een beetje aan het rond kijken wil het liefst met iemand samen.Je mag zover ik het heb kunnen opzoeken niet met twee gastouders op 1 adres werken.Ben wel nieuwsschierig hoe je vriendin dat doet.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 02-12-2013 08:13:20
Zij heeft haar garage omgebouwd en dat is een echt KDV geworden. Binnen de wettelijke regels voor de hoeveelheid ruimte per kind mag ze daar maximaal 6 kinderen hebben, dus mocht ze BSO ernaast gaan draaien dan gaat het af van de KDV kinderen.
Maar ze mag haar huis er ook voor gebruiken naar wat ik begreep, al zou ze als ze gaat uitbreiden wel graag groter gaan.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 03-12-2013 07:03:01
En nu doet ze het alleen? Wel tof zeg had ik maar zo'n garage 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 03-12-2013 07:53:23
Het is echt supergaaf! Je hebt echt een mooie huis/speelkamer met klein keukentje, hoge box en (knutsel/eet)tafel en dingen als boekjes, keukentje, bakken met speelgoed, zitkussens op de grond, een klein kamertje voor de kindere van 3+ om rustig aan een tafeltje te kunnen tekenen, een tekenbord, bouwen met een treinbaan enzovoort (zit een traphekje voor zodat de hele kleintjes het niet kunnen verstoren) aan de andere kant daarvan een slaapkamertje met kasten voor al het knutselmateriaal en gegevens van de kinderen en al haar pedagogische/ activiteiten/ kwaliteitsplannen enzovoort en tussen die 2 kamertjes de verschoonruimte.

En dan heeft ze een stuk van haar tuin afgezonderd voor het KDV, hek tussen dat stuk tuin en de rest. In de rest staan nog allemaal dieren die ze samen met de kinderen voedt (kippen, soms een gewond vogeltje wat ze op de been helpen, konijnen en in de lente vaak een lammetje of geitje die wat extra aandacht nodig heeft) en binnen nog hamsters en vissen. Ontzettend leuk voor de kinderen dus!

Nu doet ze het idd alleen en kan niet anders zeggen als: petje af. 4 dagen in de week dagen van 7 tot 18:00 uur. En dan alles zelf schoonhouden enzovoort. Een echte topper!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 03-12-2013 13:08:49
Oooo jaloers  Top hoor bij je huis maar toch niet in je huis echt perfect.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 15:56:05
Whaaaaaaaaaa mijn sollicitatiegesprek op de psz staat voor volgende week vrijdag gepland.
Zie dat ze sinds kort meer dagdelen hebben... Nu is het dus de vraag voor mij: lukt het om ineens 4 dagen per week stage te lopen waarbij ze meer van mij verwachten dan als ik normaal zou werken (alles moet net uitgebreider, alles in de avonduren uitwerken enzovoort.)
Of kan ik toch beter voor de dinsdag, woensdag en donderdag gaan (of dinsdag en donderdag en woensdagochtend en vrijdag ochtend) en het jaar erop nog een korte stage erbij (eventueel op een kdv). Oooh moeilijk zeg!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Onsjanneke  schreef op: 08-01-2014 16:53:26
Als je het qua tijd niet uitmaakt zou ik nu 3 dagen doen en dan daarna een kdv stage.

Als eerste is dat een minder heftige overgang, dan ineens 4 dagen werken.

Bovendien vind ik het een plus als je 2 verschillende stages doet. Je bouwt bredere ervaring op, en daar ga je in je eerste echte baan profijt van hebben.

Maar als je zo snel mogelijk klaar wilt zijn en voor het echie...dan nu ff knallen!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op wie wil meedenken: stage
Naam
Bericht