Menu
 

Topic:

TOG

Gast  schreef op: 29-11-2013 09:48:00
Ik heb vraag over de TOG. Wij hadden voor onze zoon een ciz indicatie om dat hij naar een soort van medisch kinderdagverblijf ging. Nu zit hij sinds dit schooljaar op een SBO school. En hebben wij geen indicatie voor hem, daardoor ontvangen wij ook geen TOG meer. Is het speciaal basisonderwijs geen indicatie? Ik dacht dit omdat het via de PCL ging etc? Of haal ik nu alles door elkaar. 
 
Quote
Navigatie
RE: TOG
Mama2  schreef op: 29-11-2013 19:52:43
Wij krijgen geen PGB maar wel de TOG, ga mij daar ook niet voor verdedigen ik ben er blij mee en gebruik het als benzinegeld. Door alle afspraken die ik steeds heb is er helaas geen baas die mij wil aannemen en moet mijn man alles alleen verdienen.

TOG krijg je ook echt niet zomaar tegenwoordig moet je aan minimaal 10 uur extra zorg voldoen wil je het kunnen krijgen.

Toevallig vandaag de TOG laten stopzetten omdat onze oudste binnenkort naar arnhem intern gaat en dan heb je weer andere voorzieningen voor zoals dubbele kinderbijslag en ook daar moet je weer aan veel voorwaarden voldoen. Je krijgt het echt niet zomaar hoor.

Maar zoals ik zei hier is het van harte welkom en word het echt aan extra kosten besteed.
 
Quote
RE: TOG
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2013 20:23:13

Quote deeske32:
Wij hebben tog gehad toen J kinderthuiszorg kreeg. Daar betaal je een inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor, dus die tog was erg fijn! Zorg geleverd door proffesionals wil niet zeggen dat er voor de ouders geen extra kosten aan zitten!



Ik heb Guus al een jaar in zorg en Kirsten een half jaar kinderthuiszorg en nog nooit een euro betaald.

Ik vind de tog regeling ook krom. Ik denk dat ik veel meer kosten heb aan Kirsten als menigeen andere ouder die wel tog krijgt maar wij krijgen voor haar niets
 
Quote
RE: TOG
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2013 20:27:49
Je moet 10 uur extra ingehuurde zorg hebben sis.

Een kind wat een weekend naar een logeerhuis gaat. Daar hebben de ouders er meer recht op

Ik heb die 10 uur niet want kinderthuiszorg valt hier weer niet onder. Zo krom geregeld allemaal in Nederland

Ik krijg het overigens wel voor Guus vanwege de zorgboerderij en dat zijn juist niet de kosten die ik maak.

De medische kosten zijn het ergste en dat word normaal gevonden dat ouders dat volledig dragen
 
Quote
RE: TOG
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2013 20:32:43
Aah ok. Sorry kan nu ook niet zo helder denken
 
Quote
RE: TOG
An  schreef op: 29-11-2013 20:49:20

Quote monica mv 2:
Je moet 10 uur extra ingehuurde zorg hebben sis. Een kind wat een weekend naar een logeerhuis gaat. Daar hebben de ouders er meer recht op Ik heb die 10 uur niet want kinderthuiszorg valt hier weer niet onder. Zo krom geregeld allemaal in Nederland Ik krijg het overigens wel voor Guus vanwege de zorgboerderij en dat zijn juist niet de kosten die ik maak. De medische kosten zijn het ergste en dat word normaal gevonden dat ouders dat volledig dragen



Dit is precies zo'n situatie die ik bedoel. De steeds krommere regelingen in Nederland.


 
Quote
RE: TOG
An  schreef op: 29-11-2013 20:53:46

Quote mama2:
Wij krijgen geen PGB maar wel de TOG, ga mij daar ook niet voor verdedigen ik ben er blij mee en gebruik het als benzinegeld. Door alle afspraken die ik steeds heb is er helaas geen baas die mij wil aannemen en moet mijn man alles alleen verdienen. TOG krijg je ook echt niet zomaar tegenwoordig moet je aan minimaal 10 uur extra zorg voldoen wil je het kunnen krijgen. Toevallig vandaag de TOG laten stopzetten omdat onze oudste binnenkort naar arnhem intern gaat en dan heb je weer andere voorzieningen voor zoals dubbele kinderbijslag en ook daar moet je weer aan veel voorwaarden voldoen. Je krijgt het echt niet zomaar hoor. Maar zoals ik zei hier is het van harte welkom en word het echt aan extra kosten besteed.



Wij hebben o.a. ook veel reiskosten vanwege de handicap van onze dochter. Vaak meerdere keren in de week. Dit maakt het ook voor mij lastig om een baan te zoeken. Behalve de reiskosten hebben we nog meer extra kosten vanwege haar handicap (o.a. vanwege het nog niet zindelijk zijn, ze is 7 jaar), maar toch krijgen wij het niet. 

Het is gewoon beter dat er naar de werkelijke kosten gekeken gaat worden. Er vallen nu mensen buiten de boot die kosten maken en er zijn mensen die bijna geen kosten maken en het wel krijgen.
 
Quote
RE: TOG
Bepje  schreef op: 29-11-2013 20:54:48
Dan moet je alle ruites in je huis leeghalen Sis, alles vastschroeven en overal linoleum lijmen ;-)
 
Quote
RE: TOG
Deborah  schreef op: 30-11-2013 17:20:01
Ik denk dat vele normale kinderen met zeven ook niet zindelijk zijn An.

Je komt niet zomaar aan 10 uur zorg. Maar wanneer je voor een kdc of zorgboerderij kiest wel. Terwijl daar de onkosten niet liggen.

Maar doordat er eerder voor elke wisse was Tog aangrvraagd kon worden. Is het haast onmogelijk gemaakt. En vallen veel ouders metveel oonkosten buiten de boot.

Het is normaal om voor je kind te zorgen. Maar bepaalde onkosten kunnen ontzettend oplopen. Dus om daar een tegemoetkoming te krijgen is fijn.
 
Quote
RE: TOG
An  schreef op: 30-11-2013 19:40:39

Quote deborah:
Ik denk dat vele normale kinderen met zeven ook niet zindelijk zijn An. Je komt niet zomaar aan 10 uur zorg. Maar wanneer je voor een kdc of zorgboerderij kiest wel. Terwijl daar de onkosten niet liggen. Maar doordat er eerder voor elke wisse was Tog aangrvraagd kon worden. Is het haast onmogelijk gemaakt. En vallen veel ouders metveel oonkosten buiten de boot. Het is normaal om voor je kind te zorgen. Maar bepaalde onkosten kunnen ontzettend oplopen. Dus om daar een tegemoetkoming te krijgen is fijn.



Onze dochter is totaal nog niet zindelijk, dus 24 uur per dag in de luiers. Regelmatig 4 a 5 poepluiers op een dag. (iedere keer een beetje). Ik ken geen "normale" kinderen die daar last van hebben. Ik denk dat jij bedoelt dat veel kinderen wel eens een ongelukje hebben en/of 's nachts nog niet zindelijk zijn.

Bij ons lopen de onkosten vanwege handicap dochter (en chronische ziekte van mijzelf) ook op, maar hier geen enkele vergoeding meer. Voor ons zou dat ook heel fijn zijn.
 
Quote
RE: TOG
Monica Mv 2  schreef op: 30-11-2013 20:14:16
Ik krijg de luiers vergoed van cz. Ook hier niet zindelijk en dat zal hij ook nooit worden zonder chirurgische ingrepen
 
Quote
RE: TOG
S@ssefr@s  schreef op: 30-11-2013 23:15:47
Wij hebben ook TOG gehad, maar mijn zoon is net 18 geworden, dus is het nu gestopt. Wij hebben het nooit specifiek voor medische kosten gebruikt, dat hoeft ook niet. Je mag zelf weten waar je het aan uit geeft. De middelste zou het ook wel kunnen krijgen, maar wij hebben voor hem niets aangevraagd. De regelingen zijn best krom allemaal, maar daarom verandert er ook een hoop. Veel regelingen gaan er af, TOG ook, maar er komt wel weer iets anders voor in de plaats.
 
Quote
RE: TOG
Mama_anja  schreef op: 01-12-2013 09:49:41
volgens mij bestaat daar nu het mantelszorg kompliment voor  als je voor kind of naaste zorgt dat je kan bewijzen dat zit volgens mij niet meer in de tog
 
Quote
Navigatie


Reageren op TOG
Naam
Bericht