Menu
 

Topic:

wel of niet verhuizen

Krumel  schreef op: 25-11-2013 11:05:56
Laat ik beginnen te zeggen dat ik weet dat wij zelf de beslissing moeten nemen. Maar ik ben erg nieuwsgierig naar jullie meningen in deze. 

We hebben tussenkoopwoning waar we ons thuis voelen (voor en achter vrij, alleen naaste buren). Vanaf de eerste bezichting ruim 10 jaar geleden voelde we ons er thuis en dat is niet veranderd. Waar we wonen hebben we 1 school en die sluit niet geheel aan op onze wensen qua onderwijs. Verder groot bos met zandverstuiving 300 mtr van ons huis, groot water met boten 1 km van ons huis. 1 winkel die alles heeft, een bakker en een goede slager.
Ons huis is aangepast aan rolstoel gebruik dus hebben we oa een traplift. Deze is nu ook al 10 jr oud en moeten we alle kosten qua onderhoud zelf voor gaan betalen (krijgen geen nieuwe vd gemeente, hebben deze ook al zelf moeten kopen destijds). keuken is aangepast en aanvervanging toe (aanvraag ligt hij gemeente maar kleine kans dat we die gedeeltelijk vergoed krijgen).

Maar nu waar het om draait. We hebben op funda een bungalow gezien. In een dorp verderop (meer winkels, keuze uit 2 soorten basisonderwijs). Het is geheel gelijkvloers met een ruime tuin (ingesloten tussen andere huizen en tuinen). De indeling is niet ideaal. altijd via garage naar de tuin, geen zicht vanaf de woonkamer of keuken op de tuin, de ruimtes kleiner, de badkamer lelijk maar wel aangepast. een tuinkamer met open haard (los van het huis). We zitten al meerdere maanden hiermee in onze maag. 

grootste plus punt is niet meer met de traplift die veel energie en tijd vergt en ook nu veel kosten met zich mee gaat brengen (jaarlijks gemiddeld 4x storing kosten 3 a 400 euro per keer).

grootste min punt we willen eigenlijk niet de rompslomp van verhuizen. we hebben heftige tijd achter de rug en door nog steeds slapeloze nachten door onze dochter zijn we doodmoe.

we beseffen ons dat deze kans er eentje is op een miljoen want zoveel bungalows zijn er niet hier in de omgeving en al helemaal niet die betaalbaar zijn voor ons en nabij scholen en centrum liggen.

ik weet dat de geschetste situatie moeilijk te beoordelen is, maar toc h ben ik nieuwsgierig wat jullie denken.....heb een afspraak voor bezichtiging staan volgende week
 
Quote
Navigatie
RE: wel of niet verhuizen
Ma Dalton  schreef op: 26-11-2013 18:08:38
wij hebben afgelopen winter een hele extra verdieping geplaatst incl badkamer..breek me de bek niet open, alles kan als je wilt betalen.  maar als TO wegloopt voor een investering als een traplift wat toch waarschijnlijk niet meer dan tussen 10 en 20.000 euro kost, dan worden alle andere verbouwing natuurlijk meteen wel heel lastig...en die toegang van het huis naar de tuin dat blijftblastig door de indeling.. je hebt er geen zicht op alleen via de slaapkamers.. en die zitten wel redelijk versleuteld in dit huis kwa plaats..
 
Quote
RE: wel of niet verhuizen
Marjolein852  schreef op: 26-11-2013 21:17:51
Als je echt lekker gaat verbouwen: slaapkamers doorbreken, daar je woongedeelte maken en het woongedeelte opsplitsen en daar slaapkamers maken.

 
Quote
RE: wel of niet verhuizen
Marjolein852  schreef op: 26-11-2013 21:20:35
Een hele verdieping erbij? Onze oude overburen (2 stellen) hebben het laten doen.. Is oook een opgave! Respect..

Enne ik zou graag in de portomonee van to kijken. Kan je inschatten wat haalbaar is.. (en zou graag op funda foto's kijken)
 
Quote
RE: wel of niet verhuizen
Krumel  schreef op: 27-11-2013 16:03:20
idd nieuwe traplift kost 15000 euro (althans 10 jr geleden 12000 vanwege de stijlheid vd trap dus met inflatie zal t wel duurder zijn geworden).

heb de afspraak afgezegd, zie teveel spoken en teveel dingen die we willen veranderen maar waar gewoon de finnacieen niet voor zijn.

erg fijn dat jullie allemaal jullie mening gegeven hebben hierover. ik heb er echt iets aan gehad voor mijn gevoel. ben duidelijker in mijn nee gevoel geworden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wel of niet verhuizen
Naam
Bericht