Menu
 

Topic:

Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?

Meelezer  schreef op: 23-11-2013 15:20:57
Ik geef mijn meisje nu al bijna 10 maanden borstvoeding en ben benieuwd wie dat nog meer doet en hoe vaak je het dan nog geeft?
Laat ik even voorop stellen dat ik geen moeder ben die helemaal in to biologisch etc is.
Ik geef haar gewoon bv en daarnaast brood, fruit en groente.
Ik heb er geen idealistisch iets van gemaakt, het is zo gelopen en we vinden het allebei prima zo.
Maar ik merk dat ik maar weinig mensen spreek die ook nog bv geven met 10 maanden en kan er gek genoeg weinig over vinden.
Ze komt ook best nog wel vaak.
Zeker 6x per dag, de avond meegerekend.
Ik vraag me gewoon af wie dat nog meer doet/deed en hoe lang je dat volgehouden hebt.
Het kolven lukt me gek genoeg niet meer, in het begin hoefde ik de kolf maar te zien en het begon al te lopen en nu kan ik op mijn kop gaan staan maar er komt amper nog iets uit.
Geeft nites, maar dat maakt het soms wel eens lastig om voor langere tijd even weg te zijn.

Verschilt het ook wel hoe vaak je per dag drinken geeft.
De ene dag meer dan de andere?
loopt de melk dan niet terug of houdt zich dat vanzelf op peil.
Krijgt je kindje er nog wat drinken naast?
Allemaal vragen waar ik het wel eens leuk van zou vinden om daar wat ervaringen over te lezen.

Ik lees het wel!
 
Quote
Navigatie
RE: Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
Pacific  schreef op: 27-11-2013 16:04:29
Mijn zoontje is 15 mnd en geniet nog volop van de bv.  Hij heeft inmiddels 8 tandjes, 1 keer zat ik ertussen (auww) maar verder eigenlijk nooit last van gehad. 

Ik Kan gerust een dag weg, hij gaat ook 2 dagen naar de gastouder en daar is geen bv natuurlijk, maar hij mist het niet. Hij eet verder gewoon brood, fruit, warm, yoghurt, tussen doortjes en drinkt water en sap. Op deze leeftijd hoeven ze er natuurlijk niet meer op te groeien en doen ze volgens mij ook niet echt meer. Het voegt iets toe.

Als ik werk dan geef ik hem altijd als thuis ben, en dan 's vonds voro het slapen, 's nachts komt hij ook regelmatig en drinkt dan ook. Als ik vrij ben dan krigjt hij voor zn ochtendslaapje ook, maar dat vidn hij gewoon fijn en valt dan in slaap. Als ik thuis ben neemt hij tussen door ook nog wel een seen slok. Hij trekt zelfs mn shirt omhoog en gaatin de goede houding liggen.  Als we een dag weg zijn doet hij dat nooit. 

Bij mij loopt het niet terug
 
Quote
RE: Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
Miriames  schreef op: 27-11-2013 18:37:30
mijn jongste wordt over twee weken vier jaar en drinkt nog heerlijk. Merk wel dat het steeds minder wordt, maar hij wil echt niet stoppen! Liefst nog drie/ vier keer per dag.
 
Quote
RE: Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
2en2is4  schreef op: 21-02-2014 19:45:47
Ik heb mijn tweeling 13 en 14 mnd gevoed. die van 13 mnd gaf zelf aan genoeg te hebben, die van 14 mnd heb ik zelf gestopt.
mijn oudste kinderen heb ik helaas veel minder lang gevoed. de oudste met moeite 3 mnd geen goede begeleiding gezocht en te veel aangemoddert. en middelste heb ik 5 mnd gevoed en helaas stopte het toen hij weigerde nog maar iets te drinken, bleek later om gezonheids redenen te zijn. Nu ben ik 14 weekjes zwanger en hoop weer lang te gaan voeden.
 
Quote
RE: Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
Meelezer  schreef op: 28-02-2014 11:40:17
Hier nog steeds aan de bv.
Ze is nu 13 maanden en heeft geen intentie tot stop[pen.
Ze heeft wel uitzichzelf wat voedingen laten vallen, maar ze drinkt nog vaak.
Bij het consultatiebureau ook gevraagd hoe of wat.
Ik geef haar echt de borst om te voedden, niet als troost etc, doet ze toch niet, dan kruipt ze lekker in mijn nek met haar hoofdje.
Maar ze drinkt nog veel en vaak.
'S ochtends twee keer en tussen de middag en 's avonds ook vaak nog twee keer.
Ik krijg die laatste keer er niet vanaf, dat is dus wel een knuffelvoeding, waar ze ook best wat drinkt.
Ik wil wel gaan minderen, maar ze is heel duidelijk in wat ze wil.
Ben van alles aan het proberen en een fles met thee/melk of melk etc pakt ze gewoon niet, ook niet als ik niet thuis ben en mijn man haar dat geeft. Dan blijft ze gewoon wakker tot ik terug ben. Eigenwijsje...
 
Quote
RE: Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
C@th  schreef op: 28-02-2014 14:40:37
ik voed jaimy ook nog steeds. 3x per dag ongeveer. hij vind het heerlijk. zelfs als we douchen heeft hij zoiets van "hey... lekker lopend buffetje" hij mag nog steeds drinken. en hij wilt het nog. dus ach. het bevalt nog steeds (ondanks zijn bijna volledige gebit zag gister dat zijn hoektanden boven doorkomen  hij heeft dus alle voortanden en 4 kiezen.. en dan nu 2 doorkomende hoektanden)
 
Quote
RE: Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
Sam  schreef op: 03-03-2014 09:37:34
Voor mij is het al weer even gelden want de jongste is al weer 10 jaar. Maar de jongste heeft hier 4 jaar en bijna 4 maanden borstvoeding gekregen. De andere kinderen overigens wel een heel stuk korter hoor. Vanaf ongeveer vier jaar kreeg ze nog maar 2 keer per dag. Eigenlijk wilde ik mijn dochter laten bepalen wanneer het klaar was. Echter ik kreeg een longonsteking en kon toen icm met de amoxiline wel door blijven voeden maar de dreiging van een eventuele zwaardere antibiotica kuur hing boven mijn hoofd.
Heb toen uit voorzorg de voedingen al teruggebracht tot 1 keer per dag. Gelukkig was een ander kuurneit nodig. Maar de longonststeking had er dusdanig ingehakt bij mij dat ik besloot het allerlaatste zetje tot stoppen toch zelf te nemen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lang bv geven, wie ook? Ervaringen?
Naam
Bericht