Menu
 

Topic:

wtcg

Mama_anja  schreef op: 22-11-2013 19:01:54
heb vandaag gebeld omdat eind nov de beschikking er zou moeten zijn nog niet dus 
maar dit is uit gesteld tot half dec
ze waren net bezig 

maar via digid kun je ook wel wat dingen zien en blijkt dat ze al in aug mijn info zouden hebben 
dus afwachten
 
Quote
Navigatie
RE: wtcg
Debby1977  schreef op: 30-12-2013 22:39:36
Het is zeker raar...........maar om dan zo op mijn post te reageren vind ik misplaatst. Dat noem ik frustratie uiten op iemand die er geen zak aan kan doen
 
Quote
RE: wtcg
Inky69  schreef op: 30-12-2013 22:41:40
Ze had idd jouw post niet hoeven te quoten..
 
Quote
RE: wtcg
Monica Mv 2  schreef op: 31-12-2013 00:17:43
Ik snap An.

Mijn vriendin met 2 auti kids kreeg vandaag 2x 296 euro. Volgende week kbs en 2x tog.

Mijn reactie naar haar was. Ik gun het je echt en dat meen ik. Maar tis zo krom als een hoepel dat je met een ernstig ziek kind dus niets krijgt.

Dus voor ons als ouders van een doodziek kind voelt dat van ons zo. Datgene wat ons kind mankeert is lullig en jammer dan, niet erg genoeg volgens de staat. 2x in de week fysio krijgen is erger als minstens iedere week 300 km naar een ziekenhuis rijde. Als jij de medicijnen niet meer kan betalen. Tsja jammer. Maar een autist mankeert meer. Das toch krom, aan autisme ga je toch niet dood??

Let wel, das een gevoel dat ik krijg bij deze regeling. Dr klopt niks van. Goed dat ie afgeschaft wordt. Ze moesten naar de werkelijke zorgkosten kijken en niet naar datgene wat uit de basisverzekering wordt betaald.

Ik gun het iedereen maar lijkt mij logisch dat ik toch jaloers mag zijn op mijn vriendin die EN wtcg en tog ontvangt. Want die 500 euro zou iedereen wel willen.
 
Quote
RE: wtcg
Mafkees  schreef op: 31-12-2013 07:47:29
Ja maar monica, dan vind je de regeling gewoon
Stom! (ik ook hoor, heel raar bedacht)
Maar dat kun je een ander toch niet kwalijk
Nemen?
Die verzinnen dat toch ook niet?

Jaloers om geld zou ik sowieso nooit zijn
Maar het is een verschil......
De regeling niet snappen of een ander het kwalijk nemen


Ik verdien op het werk met 2 dgn net zoveel
Als mijn collega van 19 die 4 dgn werkt.
Zij dramt ook altijd zo over oneerlijkheid.
Maar dit zijn toch regelingen gewoon?
Die verzin ik toch ook niet?

Je kunt pissig zijn naar CAK, ben ik ook.
Maar hun het een ander wel
 
Quote
RE: wtcg
Monica Mv 2  schreef op: 31-12-2013 07:52:27
Ik neem niemand iets kwalijk en gun het iedereen maar zou het zelf erg prettig hebben gevonden als wij ook een tegemoetkoming zouden krijgen in Guus zijn kosten.

Dat mag ik toch vinden?

En jaloers, ik dacht. Waarom zij wel en ik niet. Logische gedachte lijkt me.

En ik gun het haar echt, dus vat het aub niet verkeerd op want zo zit ik niet in elkaar hoor. :d
 
Quote
RE: wtcg
Mafkees  schreef op: 31-12-2013 07:59:57
Dat mag je zeker vinden
Ik vind dat zelf ook, het is een vreemde regeling

Maar dat is nu eenmaal zo, kunnen we niks aan doen

Ik irriteerde me beetje aan An
Zo van: ik niet, niemand niet

Dat vind ik onaardig. Ik snap het niet,
Maar als iemand met een kromme teen wel de
Volle mep krijgt en mijn levende tijdbom niet....
Tja, dan pissen wij er gewoon weer naast en wens
Ik de kromme teen het gewoon toe!
 
Quote
RE: wtcg
Mafkees  schreef op: 31-12-2013 08:01:10
Dat mag je zeker vinden
Ik vind dat zelf ook, het is een vreemde regeling

Maar dat is nu eenmaal zo, kunnen we niks aan doen

Ik irriteerde me beetje aan An
Zo van: ik niet, niemand niet

Dat vind ik onaardig. Ik snap het niet,
Maar als iemand met een kromme teen wel de
Volle mep krijgt en mijn levende tijdbom niet....
Tja, dan pissen wij er gewoon weer naast en wens
Ik de kromme teen het gewoon toe!
 
Quote
RE: wtcg
Mafkees  schreef op: 31-12-2013 08:03:28
En trouwens, ziekte en aandoeningen
Op een weegschaal leggen om te zien
Wat 'erger' is doe ik niet.
Dat is zo kinderachtig
Ieder heeft zijn eigen zorgen, dus vergelijken
Is niet netjes, zal ik niet meer doen
 
Quote
RE: wtcg
An  schreef op: 31-12-2013 10:24:16
Ik heb niet gezegd dat iemand het terug moet storten of zo. Ik zie hier alleen gewoon weer dat die hele wtcg regeling van geen kanten klopt. Ik deed een qoute van Debby haar post omdat zij schreef dat ze het voor haar man kreeg maar geen idee had waarom.
Dat bedoel ik niet persoonlijk, maar ik bedoel dat die wtcg niet klopt. Waarom krijgen veel mensen die niet eens weten waarom het wel en veel mensen die bepaalde ziektes/handicapt hebben met veel hoge kosten het niet.
Dat is geen verwijt naar de ontvanger en ook niet naar de uitvoerder, maar naar de overheid die dit stomme systeem bedacht heeft.
 
Quote
RE: wtcg
Harleysmama  schreef op: 31-12-2013 10:46:49
Daarom dat de overheid ook heeft besloten, om het vanaf 1 januari 2014 het geheel af te schaffen. Omdat de regeling dus van geen kanten klopte en het enorm veel geld ging kosten. Dus vanaf volgend jaar krijgt niemand het meer. Alleen de tegemoetkoming voor arbeidsongeschikten blijft bestaan. Voor de rest gaat de gemeente bepalen wie wel een tegemoetkoming krijgt en wie niet. Dus afwachten wat dit volgend jaar gaat betekenen.
 
Quote
RE: wtcg
An  schreef op: 31-12-2013 11:38:25
Precies zo hebben ze weer een systeem helemaal kapot gemaakt en zijn de mensen die echt kosten maken weer de dupe. Hetzelfde geldt voor de TOG en voor het speciaal onderwijs. Die regelingen zijn zo gemaakt dat op een gegeven moment voornamelijk mensen die GEEN kosten maken geld krijgen (over tegemoetkoming kun je dan niet meer spreken) en mensen die kosten maken geen tegemoetkoming mee krijgen.
Bah, ik maak me echt zorgen over de toekomst.
 
Quote
RE: wtcg
Mamami  schreef op: 31-12-2013 12:19:57

Quote monica mv 2:
Ik snap An. Mijn vriendin met 2 auti kids kreeg vandaag 2x 296 euro. Volgende week kbs en 2x tog. Mijn reactie naar haar was. Ik gun het je echt en dat meen ik. Maar tis zo krom als een hoepel dat je met een ernstig ziek kind dus niets krijgt. Dus voor ons als ouders van een doodziek kind voelt dat van ons zo. Datgene wat ons kind mankeert is lullig en jammer dan, niet erg genoeg volgens de staat. 2x in de week fysio krijgen is erger als minstens iedere week 300 km naar een ziekenhuis rijde. Als jij de medicijnen niet meer kan betalen. Tsja jammer. Maar een autist mankeert meer. Das toch krom, aan autisme ga je toch niet dood?? Let wel, das een gevoel dat ik krijg bij deze regeling. Dr klopt niks van. Goed dat ie afgeschaft wordt. Ze moesten naar de werkelijke zorgkosten kijken en niet naar datgene wat uit de basisverzekering wordt betaald. Ik gun het iedereen maar lijkt mij logisch dat ik toch jaloers mag zijn op mijn vriendin die EN wtcg en tog ontvangt. Want die 500 euro zou iedereen wel willen.



Ik heb een zoon met autisme maar wij krijgen helemaal niks. Probleem is dat zoon hoogbegaafd is en dus geen leerprobleem heeft en zijn stoornis erg goed kan verbergen. Op school perfecte leerling, thuis een drama omdat hij de hele dag op zijn tenen moet lopen vanwege alle prikkels en sociale druk. Cluster 4 of speciaal onderwijs is afgewezen omdat hij geen leer en gedragsprobleem heeft.
Wij hebben ook kosten maar krijgen niks. Vervoerskosten naar ergotherapie, hadden zwemles in kleine groep (duurder dan regulier), speciale cursussen (sova, omgaan met woede) zijn allemaal ver weg en die kosten betalen we zelf.
 
Quote
RE: wtcg
Mama2  schreef op: 31-12-2013 12:41:54
En toch voel ik mij dan toch wel iets aangevallen, de wtcg krijgen wij zonder dat wij dat aanvragen . Voor de oudste ivm zijn astma en ziekenhuisopname en voor de jongste voor zijn darmen en ziekenhuisopname , ik vind het ook krom maar kan daar zelf niks aan doen he.
De tog voor de oudste is omdat hij klassiek autisme en adhd heeft en voor de jongste omdat hij adhd heeft.
Heb erzelf niet om gevraagd had het liever allemaal niet gehad dan had ik 2 kids zonder stoornis gehad.

Ik snap jouw wel monica maar de regeling maak ik niet .

Ik vind het erg vervelend dat jullie het voor guus niet krijgen snap daar niks van .
 
Quote
RE: wtcg
Mama Van Drie  schreef op: 31-12-2013 12:47:44
Is het niet zo dat je ziektenkostenverzekering de info moet aanleveren om in aanmerking te komen? Want waar halen ze anders die info vandaan?.....dacht dat je ZKV het moest doorgeven....misschien heb ik het helemaal mis hoor.

Zo te lezen is het idd erg krom, maar dat vind ik ook van het PGB, ik ken iemand die zichzelf inhuurt voor haar kind, kind wordt om 8 uur opgehaald en zit heel de dag op school, komt om 3 uur ofzoiets pas weer thuis en dan wel jezelf de hele dag inhuren voor hem?.....Ze leggen een nieuwe vloer en boeken regelmatig disneyland, zijn ook een keer wezen vliegen, oma mee want die huurt zich ook in......het kan blijkbaar allemaal.

Het lijkt mij niet meer als normaal als je eerst de daadwerkelijke gemaakte onkosten kan tonen en dan pas daar de vergoeding over krijgen, dan kunnen er ook geen snoepreisjes meer van gemaakt worden.
Maar zo simpel denk ik misschien......

Ik ben in 2011 geopereerd en in 2012 behandeld vanwege borstkanker, slik nu nog medicatie daarvoor die weliswaar wel op de lijst voorkomen maar geen idee of ik wat vergoeding krijg, laat me raden......denk het niet
 
Quote
RE: wtcg
Deeske32  schreef op: 31-12-2013 13:19:52
Monica, jij hebt toch ook recht op tog? Kregen wij ook toen j thuiszorg kreeg...
 
Quote
RE: wtcg
Pien  schreef op: 31-12-2013 14:27:31
Vanwege de inkomensgrens die nu is gesteld krijgt onze zoon met autisme het nu ook niet meer. Vind het ook niet erg dat de regeling weggaat want deze was idd erg krom voor heel veel mensen. Maar het geld was natuurlijk wel mooi meegenomen 

Tog krijgen we hier niet voor onze zoon. Heeft wel PGB maar voor maar 3 uur per week en een ZIN indicatie voor 3 uur per week. Te weinig dus qua uren.
 
Quote
RE: wtcg
Suus  schreef op: 31-12-2013 14:35:18
Ik vind de regeling stom en het gezeik erover helemaal.... Je bent niet je aandoening, je kan situaties niet vergelijken en bovenal vind ik dat je überhaupt blij mag zijn met wat je in NL krijgt....

mijn en kind is mijn verantwoording, niet van de overheid
 
Quote
RE: wtcg
Mamami  schreef op: 31-12-2013 16:06:29
Klopt Suus met je eens, maar als je door de bezuinigingen en lastenverzwaringen het financieel zwaar hebt is iedere tegemoetkoming welkom. Als je dat niet meer krijgt is ziek zijn enorm duur.
 
Quote
RE: wtcg
Mama_anja  schreef op: 31-12-2013 16:19:22
ik krijg het ook alleen hoor monica voor de oudste 1 x voor 3 jaar gehad ( ze waren haar vergeten voor 2009 en 2010) maar ze krijgt nu ook niets meer 

ziek zijn is duur in nederland en woord alleen maar duurder omdat de voorzieningen die nodig zijn om ziekte te vergemakkelijken ( hulpmiddelen bijv)


 
Quote
RE: wtcg
Suus  schreef op: 31-12-2013 17:49:55
Ziek zijn in NL is helemaal niet duur.... In veel landen is er helemaal niks, verdwijn je op straat oF ga je dood. Hier hebben we goede zorg.... En dat kost wat.... 

Ziekte te is iets wat je overkomt in het leven.... Daar heeft niemand schuld of verantwoording voor.... 
 
Quote
RE: wtcg
Jo  schreef op: 31-12-2013 17:59:14
Ik denk dat Nederland daarom ook failliet is, er was voorheen overal wel een toeslag, tegemoedkoming of subsidie voor.
Ik kan geen land in de wereld ontdekken waar je voor veel dingen tegemoedkomingen of toeslagen hebt.
Het probleem is dat we er naar zijn gaan leven (ik ook hoor) en als dat dan weg valt heb je een financieel probleem.



 
Quote
Navigatie


Reageren op wtcg
Naam
Bericht