Menu
 

Topic:

Intocht Sint saaaaaiiii

Orange  schreef op: 16-11-2013 12:34:02
Ik heb nog nooit zo'n saaie intocht zitten kijken. Pieten dansen en springen niet. Het verhaal vlot niet. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Intocht Sint saaaaaiiii
Son  schreef op: 17-11-2013 23:00:51

Quote mvl&d:
Wij waren vandaag bij de intocht in Amsterdam (want Amsterdammers) maar niks bedreigends meegekregen, het was vooral gezellig ! (en een keertje niet zo ijzig koud )



heb je de strooinootjes nog gezien ? (pietenband)
Ik vond die olifant in dat pak hilarisch
 
Quote
RE: Intocht Sint saaaaaiiii
Myself  schreef op: 18-11-2013 09:14:07

'Gewapende pieten beveiligden Sint'


'Pieten' in lichtblauw pak bij Sinterklaas tijdens de landelijke intocht.




Gewapende agenten hebben zich bij de landelijke intocht van Sinterklaas als Zwarte Pieten verkleed. Het was één van de extra veiligheidsmaatregelen uit angst voor ongeregeldheden.



RTV Noord meldt dat leden van de Arrestatie Eenheid Sinterklaas tijdens de intocht door de Groningse binnenstad beveiligden. Onder hun lichtblauwe pietenpak zouden ze een kogelvrij vest hebben gedragen, ook zouden ze gewapend zijn geweest.  


Op videobeelden en foto's is te zien dat de pieten in lichtblauw pak steeds rondom Sinterklaas lopen. 


De politie wil tegenover RTL Nieuws niets zeggen over het bericht. Een politiewoordvoerder geeft RTV Noord een cryptisch antwoord: "Wie er Zwarte Piet is geweest bij de intocht, dat is het geheim van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten."


Minister: Altijd pieten om Sint te helpen
Afgelopen vrijdag reageerde minister Ivo Opstelten (Veiligheid) ook ontwijkend op de vraag of er misschien 'beveiligingspieten' bij de intocht rondlopen: "Er zijn altijd pieten om de Sint te helpen."


En: "De Sint heeft altijd pieten in zijn omgeving om de roe te hanteren als Sinterklaas daar om vraagt. Daar zijn pieten voor." 


Voor zover bekend is het de eerste keer dat de Sint en zijn pieten tijdens een landelijke intocht persoonlijke beveiliging krijgen.




 

RTL Nieuws
 
Quote
RE: Intocht Sint saaaaaiiii
Son  schreef op: 18-11-2013 10:22:56
Wat zo mooi was bij de intocht in Amsterdam. Voordat hij begint op de boot, spreekt sinterklaas (Jeroen Krabbe) al zijn pieten nog even toe.
Ditmaal zei hij:

".......er is veel ophef over zwarte piet maar men vergeet dat ik (Sint) niets ben zonder mijn zwarte pieten. Jullie maken er een feest van!! Als ik helemaal alleen zou zijn stel ik niets voor. Dus eigenlijk ben ik jullie knecht! Veel plezier vandaag!!"
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Intocht Sint saaaaaiiii
Naam
Bericht