Menu
 

Topic:

sint gedoe

Krumelke  schreef op: 14-11-2013 14:05:45
mijn net 6 jarige wordt helemaal gek van de sint stress. niet slapen, bedplassen, duizenden vragen waar ik echt geen antwoord op heb. heel eerlijk heb ik echt zoiets van jongen laat die kinderen met rust. laat die goed heiligman gewoon gezellig aankomen in nederland op 16 nov. en dat was het. de spanning van die 3 wkn tot 5 december is al groot genoeg.
ik vind het persoonlijk belachelijk dat er steeds weer zo'n gedoe van gemaakt wordt. maar ja das dan mijn mening he..

al 2 jaar na het sinterklaasfeest vraagt hij wanneer we hem vertellen dat wij zelf de kadootjes kopen maar steeds ontkennen we en met het 1e sintjournaal is het stressen opnieuw omdat er WEER wat gebeurd. heb echt de neiging ondanks zijn jonge leeftijd te roepen het is niet echt, relax....

ben ik de enige moeder die zich niet meer kan vinden in het hele sinterklaasgebeuren anno nu (en nee heb het niet over de zwarte pieten, de witte sinterklaas, de kadootjes e.d. maar over het gedoe er om heen, de tig dingen die mis moeten gaan, de dingen die je min of meer opgedrongen worden te kopen zoals het kadopapier (mijn zoon snapt echt niet dat hij straks geen pakje krijgt zoals op de stoomboot online is ingepakt voor hem)).

wat ik hiermee wil geen idee, moest het gewoon ff kwijt. want vind het gewoon te ver gaan merk ik. en ben nieuwsgierig hoe jullie dat ervaren (en evt dingen oplossen)
 
Quote
Navigatie
RE: sint gedoe
Onsjanneke  schreef op: 14-11-2013 15:44:28
Ik heb ook een klein filosoofje van bijna 5. Maar die gelooft nog heilig.

Ik vind het juist heerlijk, die 10.00 vragen op een dag. En er zitten hele ingewikkelde bij. Soms heb ik een antwoord klaar, en soms kaats ik het gewoon terug.

Ik ga er zelf heel relaxed mee om. En heb ook wel antwoorden over die pakketjes...tis maar net hoe druk je jezelf maakt.

Wij kijken dus ook bewust alleen het sinterklaasjournaal (kijk hij ook op school, dus ook weinig keus), juist om verdere verwarring te voorkomen. En omdat ik bang ben dat hij dan heel snel zn conclusie heeft getrokken....
 
Quote
RE: sint gedoe
Mvi  schreef op: 14-11-2013 16:45:18
ik vind het hardstikke leuk, mijn kinderen reageren er gewoon normaal gezellig op, geen druk nerveus gedoe. ze kijken het journaal en er hangt hier een slinger op en voor de rest niks bijzonders. vertel hem gewoon dat ie niet echt is, lijkt me in dit geval het beste maar wel zo dat hij het geheim houdt voor andere kinderen.
 
Quote
RE: sint gedoe
Debby1977  schreef op: 14-11-2013 16:52:17
Ik zou ervoor kiezen om het hem wel te vertellen als het kind er weken door van de wap is. Ik vind het zelfs zielig dat je die stress voor hem zelf in de hand houdt door hem de waarheid niet te vertellen. Tradities maak je zelf hoor.
 
Quote
RE: sint gedoe
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 14-11-2013 20:58:47
jurre dacht ook dat sinterklaas niet meer bestond totdat ze dat filmpje op sinterklaasjournaal zagen en de namen invoerde en zwarte piet het cadeau pakte oh mama kijk eens een heel groot cadeau stijn was heelmlief boven aan het spelen jurre roepen stijn stijn kom oeps ook een kei groot cadeau hahaha hopelijk zijn ze het vergeten met 5 december hier zijn ze wel hyper maar niet gestresst dat doen mama en papa wel haha
 
Quote
RE: sint gedoe
Anne  schreef op: 14-11-2013 21:10:39

Quote Debby1977:
Ik zou ervoor kiezen om het hem wel te vertellen als het kind er weken door van de wap is. Ik vind het zelfs zielig dat je die stress voor hem zelf in de hand houdt door hem de waarheid niet te vertellen. Tradities maak je zelf hoor.


Dat vind ik ook
 
Quote
RE: sint gedoe
Made  schreef op: 14-11-2013 21:14:22
Hier is mama er meer mee bezig danbt kind haha
Demi hoor ik er nog niet over
 
Quote
RE: sint gedoe
Bepje  schreef op: 14-11-2013 21:21:37
Als je  moet liegen om de traditie in stand te houden gaat het wel heel ver. Als een van mijn kinderen vraagt of het wel allemaal echt is ga ik het wel vertellen. Misschien is hij daarom helemaal in de stress, hij ziet dingen die niet kloppen en jij zegt dat het wel zo is.
De vraag is of hij wel zoveel lol beleefd aan sinterklaas zoals jij vroeger, jij had als kind misschien al die stress niet.
Je kunt als je verteld hoe het zit nog steed sleuk het sinterklaasjournaal kijken en vieren. 
 
Quote
RE: sint gedoe
Jen9  schreef op: 14-11-2013 21:48:32
Onze zoon was ook zo'n stresskip, en daar hebben ouders lang niet altijd een rol in. het komt obveral ter srapke, op de judo, de voetbal en op school al jelemaal, de televisie, vrindjes, de reclamefolders.. Wij hebben t onze oudste op een gegeven moent verteld, en toen werd t een stuk leuker.
 
Quote
RE: sint gedoe
Jen9  schreef op: 14-11-2013 21:49:30
hahaaa.. leuk getypt, jen, ik geloof dat ik mijn bed in moet... trsuet!
 
Quote
RE: sint gedoe
Jen9  schreef op: 14-11-2013 21:49:40
truste dus... ;-)
 
Quote
RE: sint gedoe
Made  schreef op: 14-11-2013 22:07:32
Aan de whiskeyfles gehangen Jen?
 
Quote
RE: sint gedoe
Mafkees  schreef op: 14-11-2013 22:10:33
als mijn kind zo heftig zou reageren op een leuk, magisch feest, zou ik hem direct de waarheid vertellen en er een andere draai aan gaan geven.
gezelligheid kun je ook maken als de waarheid duidelijk is toch?

ik vind het geweldig deze tijd.
ook 2 kinderen die absoluut niet bang zijn, we zingen al uit volle borst, we moeten toch alles weer leren

maak het jezelf en je kind niet te moeilijk.
 
Quote
RE: sint gedoe
Alice  schreef op: 14-11-2013 22:15:22
Ik kan echt wel begrijpen dat je het geheim niet meteen vertelt. Als hij 4 is denk je.. volgend jaar zal het wel beter gaan. Je bent immers net begonnen met het feest bewust te vieren met hem. 
Maar mjah.. nu is hij 6 en is het nog steeds niet leuk. 
Zou dan toch gaan overwegen om het te vertellen. De waarheid. 

 
Quote
RE: sint gedoe
Vikki  schreef op: 15-11-2013 06:47:48
Stress bij onze zoon met pdd-nos was juist de reden om te vertellen dat het allemaal niet echt was. Daarna was de stress weg. Hij was toen 7 geloof ik, nu is hij 12 en nog steeds dol op sinterklaas. Kijkt nog graag naar sinterklaasseries op tv en is nu voor het tweede jaar op rij zelf zwarte piet(dit jaar zelfs op de boot bij de intocht in Scheveningen). Hij geniet er echt van zonder stress
 
Quote
RE: sint gedoe
Vikki  schreef op: 15-11-2013 06:49:03
Ik vroeg hem ook altijd wat hij zelf dacht als hij weer met een vraag kwam. UIteindelijk met een beetje hulp van mij heeft hij het toen ontdekt en heb ik hem daarna helemaal op de hoogte gebracht.
 
Quote
Navigatie


Reageren op sint gedoe
Naam
Bericht