Menu
 

Topic:

sint gedoe

Krumelke  schreef op: 14-11-2013 14:05:45
mijn net 6 jarige wordt helemaal gek van de sint stress. niet slapen, bedplassen, duizenden vragen waar ik echt geen antwoord op heb. heel eerlijk heb ik echt zoiets van jongen laat die kinderen met rust. laat die goed heiligman gewoon gezellig aankomen in nederland op 16 nov. en dat was het. de spanning van die 3 wkn tot 5 december is al groot genoeg.
ik vind het persoonlijk belachelijk dat er steeds weer zo'n gedoe van gemaakt wordt. maar ja das dan mijn mening he..

al 2 jaar na het sinterklaasfeest vraagt hij wanneer we hem vertellen dat wij zelf de kadootjes kopen maar steeds ontkennen we en met het 1e sintjournaal is het stressen opnieuw omdat er WEER wat gebeurd. heb echt de neiging ondanks zijn jonge leeftijd te roepen het is niet echt, relax....

ben ik de enige moeder die zich niet meer kan vinden in het hele sinterklaasgebeuren anno nu (en nee heb het niet over de zwarte pieten, de witte sinterklaas, de kadootjes e.d. maar over het gedoe er om heen, de tig dingen die mis moeten gaan, de dingen die je min of meer opgedrongen worden te kopen zoals het kadopapier (mijn zoon snapt echt niet dat hij straks geen pakje krijgt zoals op de stoomboot online is ingepakt voor hem)).

wat ik hiermee wil geen idee, moest het gewoon ff kwijt. want vind het gewoon te ver gaan merk ik. en ben nieuwsgierig hoe jullie dat ervaren (en evt dingen oplossen)
 
Quote
Navigatie
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:12:10
Ik snap niet zo goed ?
Welke stress ?

Ik denk dat je daar als ouder wel zelf beetje kan proberen in te dimmen.
Jij laat hem dat filmpje al zien..... en het gaat al jaaaaaaaaaren mis...
 
Quote
RE: sint gedoe
Blauwtje  schreef op: 14-11-2013 14:15:07
Ik vind het ook allemaal overdone. Veel te veel van het goede.
Sinterklaas journaal enzo ook, maar goed ze kijken het op school en wllen dus heel graag thuis ook kijken.

Dat mag maar verder hou ik het zo rustig mogelijk.
2x schoen zetten en pakjesavond en that's it
 
Quote
RE: sint gedoe
Angelique  schreef op: 14-11-2013 14:15:20
in mijn beleving ging t al mis toen ik vroegr nog een uk was
denk dat het per kin ook verschilt hoe ze reageren
mijn kids zijn gezelig druk dus ja vollop sint aan volgen kijken filmpjes hebben muziekjes slinger senz heerlijk
als ik zou merken dat mijn kind zoveel stress had enz dan zou ik hem de waarheid zeggen dan is het neit anders
maar ik ervaar het als gezellig
 
Quote
RE: sint gedoe
Mamajenti  schreef op: 14-11-2013 14:17:06
Hier een zesjarige die zelf al zegt dat er altijd wat misgaat en het toch altijd weer lukt.

En dat flimpje kijken wij dus niet, want ik heb geen groot cadeau en ook dat pakpapier niet

Het is maar net hoe je er zelf op reageert denk ik.

En als je vindt dat het te spannend is voor hem, dat misschien eens met hem bespreken. Waar zit die spanning in? Wat vindt hij dan spannend? En relativeren!
 
Quote
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:19:57
Dat is idd een goeie van je mamajenti.
Ik vond t vroeger erg leuk, maar was doodsbang....want sinterklaas wist alles...en stel je voor dat hij op school zou vertellen dat ik wel eens in mijn broek plaste...daar kon ik me 3 weken druk om maken.
 
Quote
RE: sint gedoe
Fransje72  schreef op: 14-11-2013 14:21:24
Hier ook geen stress. Alleen onze 6-jarige gelooft nog, maar die vindt het spannend als ze kijkt, maar na de uitzending gaat ze weer verder waar ze gebleven is. Ze heeft er geen erg in dat het pakpapier anders is ofzo. Ze is wel wat drukker als normaal, maar ach, dat is 3 weken op een jaar. Dus ik herken je verhaal niet. 
ook geen tips hoe je hiermee om kunt gaan.  Hier vinden we het allemaal leuk. Maar we kijken dan ook alleen naar het sinterklaasjournaal, niet naar al die andere programmas die er ook op zijn. Ik denk dat als ze dat gaat kijken, dat ze het dan ook allemaal niet meer snapt en helemaal hyper wordt. 
 
Quote
RE: sint gedoe
Spatje  schreef op: 14-11-2013 14:22:43
ik zie dat in een paar topics voorbij komen, maar wat wordt toch steeds bedoelt met dat pakpapier?
 
Quote
RE: sint gedoe
Jolanda1974  schreef op: 14-11-2013 14:22:59
Als hij al 2 jaar vraagt of jullie de cadeautjes zelf kopen.. waarom ben je dan niet eerlijk tegen hem? waarom vertel je hem dan gewoon niet de waarheid.
 
Quote
RE: sint gedoe
Jolanda1974  schreef op: 14-11-2013 14:23:46
En hier is alleen het sinterklaasjournaal; "echt". Slot marsepeinstein is nep volgens de meiden 
 
Quote
RE: sint gedoe
Angelique  schreef op: 14-11-2013 14:26:31
hier ook snt journaal is echt rest is een film


@spatje in filmpje van sint journaal kan je online voor je kind pakje in laten pakken met zijn naam erop
daavroor word een bepaald pakpapier gebruikt met naam stickers
die kan je dus bestellen
 
Quote
RE: sint gedoe
Krumelke  schreef op: 14-11-2013 14:28:39
we kijken samen sinterklaasjournaal zodat hij voorbereid is de volgende ochtend wat hij op school ziet en zijn vragen al op ons kan afvuren en ook wij weten wat er allemaal speelt. alles online doen ze op school (zeker niet thuis wordt hij nog gekker). op school mogen ze zeggen voor ze pakje willen inpakken.

vroeger ging er bij ons eigenlijk niets mis met de sint volgens mij. althans op school hoorden we er niets over en de zaterdag dat hij aan kwam op tv zaten we met een bakje pepernoten en broodjes op de bank te kijken met het gezin. en ook de aankomst in het eigen dorp was gewoon gezellig en zonder dat er echt iets mis ging waardoor het leek of sint niet zou komen. 

momenteel hier niets dat gezellig heet rondom de sint alleen maar duizenden vragen waar ik gewoon echt geen antwoord meer op weet. het voelt ondertussen echt als liegen ipv een traditie vieren met het gezin.

thuis is het idd 1x kadootje in schoen 1x mandarijn 1x zakje chocolade centjes en dan pakjesavond meer niet. we gaan niet naar een pietenhuis, het spookslot van de sint of de een of andere voorstelling. 

naast het sinterklaasjournaal is er dit jaar natuurlijk ook de openlijke discussie over het hele zwarte piet verhaal (terwijl dat ook gewoon ooit verzonnen is door iemand maar goed laten we die discussie hier niet opnieuw gaan houden). iets dat ook vele vragen opgeroepen heeft.


 
Quote
RE: sint gedoe
Xsara  schreef op: 14-11-2013 14:29:02
ja ik kan het heel goed begrijpen want het wordt ook steeds realistischer, zo ook het fimpje met naam en inpakken van het kadootje.
maar onze kinderen groeien ook al met veel realistisere dingen op dan wij, kijk zo maar eens naar de tekenfilms en de spelletjes die ze spelen..

mijn zoontje trok het vorig jaar ook bijna niet meer, niet meer slapen, helemaal hysterisch etc.. dus heb ik hem dit jaar net voor zijn 6e verjaardag  in maart het grote mensen geheim verteld. hij is nu relaxter en relativeert meer, hij vindt het nog steeds spannend en hij begijpt ook sommige dingen niet waardoor het geloof zo af en toe weer even bovenkomt.. maar nu is het gewoon rustiger voor ons allemaal. Zijn zusje 3 bijna 4 weet het niet, en gaat er helemaal in mee. hij speelt het ook geweldig mee, en we hebbende afspraak dat hij het tegen niemand zegt. hij is ook echt verontwaardigd als iemand zegt dat sint niet bestaat... zo erg dat iemand dat zegt tegen die kleintjes zegt hij dan..

je moet er gewoon voor je eigen kind een goed gevoel aan geven. als je denkt dat hij het niet trekt maar er door bijv. school aan bloot gesteld wordt dan is he misschien tijd om het te vertellen.. maar doe het dan op een manier die bij je kind past..

ik zelf vind het helemaal geweldig...
 
Quote
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:30:30
Alsof die kinderen daar op letten...
en anders geloven ze je wel hoor als je zegt dat het toen met die regen zo nat was geworden dat ze het waarschijnlijk opnieuw hebben moeten inpakken..
Ik denk dat je als ouder wel moet waken dat je kind nietTE veel bezig is (6 films, 3 series, 3 intochten, school,werk, club etc...
maar ja,te is nooit goed.
 
Quote
RE: sint gedoe
Spatje  schreef op: 14-11-2013 14:31:36
dankjewel angelique
 
Quote
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:31:36
Op school krijgen ze waarschijnlijk dus een pakket met dat inpakpapier...en het kado wordt daar mee ingepakt..
 
Quote
RE: sint gedoe
Jolanda1974  schreef op: 14-11-2013 14:32:29

Quote krumelke:
momenteel hier niets dat gezellig heet rondom de sint alleen maar duizenden vragen waar ik gewoon echt geen antwoord meer op weet. het voelt ondertussen echt als liegen ipv een traditie vieren met het gezin.



Maar waarom vertel je hem dan  niet gewoon eerlijk hoe de vork in de steel zit..? hij vraagt er tenslotte al 2 jaar na. Maar je kiest er zelf voor om hem in die waan te laten.
 
Quote
RE: sint gedoe
Krumelke  schreef op: 14-11-2013 14:33:14
heb ff bijgelezen. alles buiten sinterklaasjournaal zeggen wij ook is nep omdat hij dat al niet snapte. nou weet ik wel dat mijn zoon net ff iets anders in elkaar steekt als de gemiddelde 6 jarige. maar hij beseft zich dus echt heel erg dat er straks geen pakje in dat papier bij zit, want dat ga ik echt niet kopen blijft er helemaal geen budget meer over voor een kadootje. hij snapt ook echt niet hoe de meester een pakje kan krijgen als hij zijn naam invoert want grote mensen krijgen niets van sinterklaas te kopen ze zelf voor elkaar. 

jolande waarom we het nog niet vertellen was steeds omdat ik het sneu vond hem deze traditie af te pakken. rondom sinterklaas vond ik eht zelf vroeger altijd erg gezellig en keek ook echt uit naar de leeftijd dat we zelf sinterklaas konden vieren met hem. maar hij maatk het zo vol stress. we negeren alles rondom sinterklaas muv sinterklaarjournaal en zelfs dat neemt hij nog te serieus. we praten veel. zl is een filosoofje en komt dus ook met vragen waar je u tegen zegt. denk dus dat we idd eens moeten bedenken om het hem maar te vertellen hoe deze traditie echt in elkaar steekt.
 
Quote
RE: sint gedoe
Claudia  schreef op: 14-11-2013 14:34:01
ik vind het allemaal ook over de top hoor...mag van mij wel allemaal wat rustiger verlopen. Kinderen worden helemaal gek gemaakt, als het nou 1 week VOOR 5 dec is oke..maar 3 wekenlang.

Vorig jaar ook met die stickers...dochter kreeg ze gewoon mee van juf :-S ..
Of van die stunts dat ze schoentje mogen zetten in de klas en de volgende ochtend er iets lekkers in zou zitten..niet dus, hebben ze de hele week moeten wachten en de kinderen waren dus de hele week giga druk, zei juf. Ja duhhh..vind je het gek?

Een keer iets dat misgaat is grappig, maar constant..vind het sinterklaasjournaal ook niet echt leuk om naar te kijken (mijn mening hoor). De intocht kijken we wel altijd trouwens op tv, daar gaan we echt voor zitten.
Sinterklaasjournaal wanneer het uitkomt..meen dat ze het op school al zien en het is om 6uur en ben dan nog volop met andere dingen bezig.

Ze kregen maandag al briefje mee met daarop: we gaan weer sinterklaasjournaal kijken, zender en tijd erbij. Weet niet of het nu ook zo is, maar vorig jaar was het na het sinterklaasjournaal ook: de rest kan je zien op www..sprint van de tv naar de computer want ze MOEST het zien!! stuiterbal 1e klas.

Nee vind het echt TE allemaal...hier doen we een paar keer schoentje zetten, in het weekend..door de weeks is er al drukte en gekte genoeg. Dus hou er zelf dan wel rekening mee. 


 
Quote
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:34:37
Als ik t zo lees zou ik als ik in jouw situatie zat toch het geheim vertellen....zo is er voor niemand een lol aan
 
Quote
RE: sint gedoe
Krumelke  schreef op: 14-11-2013 14:36:13
hihi blijf bijlezen.

 
Quote
RE: sint gedoe
Femke  schreef op: 14-11-2013 14:39:28
Hier vinden we alles leuk en doen we aan veel mee,vinden het gewoon gezellig en we zijn allebei jarenlang ook huurpiet geweest Maar als mijn kinderen er zo mee bezig waren en er slechter van zouden slapen dan had ik ze meteen vertelt hoe het echt zat...hier volop in de drukte,maar geen minuut minder nachtrust of zenuwachtig gedoe...Hier vroegen ze heel soms ernaar en ik gaf dan geen echt antwoord...ik vind het ook erg moeilijk om dan te liegen, maar laat het vooral openenzeg, wat denk jij...ik misbruik sinterklaas wel...voor het speeninleveren aan babypiet...en zwarte piet kijkt of jeje groenten wel eet...
Vorig jaar vroeg de oudste van toen 7 toen we samenlaat thuis kwamen, mag ik nog mijn schoen zetten of stop jij er altijd gewoon wat in, heb haar toen alles verteld. Die van jou is gewoon vlug en zou het hem nu gewoon vertellen scheelt hem en jou een hoop stress en dan kan hij ermisschiennog wel meer van genieten!
 
Quote
RE: sint gedoe
Flipstra  schreef op: 14-11-2013 14:41:42
hier op school doen ze dat helemaal niet,alleen een aftelkalender wanneer hij aankomt. hier gelukkig geen drukte. we kijken ook geen sinterklaasjournaal et etc. dus ze zijn hier nog rustig.lijkt me ook niet echt gezellig als het zo ging.het is al zo spannend  
 
Quote
RE: sint gedoe
Barbiee  schreef op: 14-11-2013 14:41:57
ik vind het alemaal erg overdreven
 
Quote
RE: sint gedoe
Jolanda1974  schreef op: 14-11-2013 14:42:03
Ik zou het hem gewoon vertellen als ik jouw was.. Zeker als er zoveel stress bij komt kijken van alle kanten. Tradities kun je ook op een andere manier invullen. Omdat hij niet meer in Sinterklaas geloofd wil niet zeggen dat je die traditie meteen ook maar over boord moet gooien. 
 
Quote
RE: sint gedoe
Fransje72  schreef op: 14-11-2013 14:44:52
Vroeger ging het ook mis, maar dan vaak op 5 dec. Dan waren er boeven die de cadeaus kwamen stelen, cadeaus die kwijt waren, sinterklaas was de weg kwijt, enz. Maar dan was er s middags een grote "show".  Weet nog dat ik dat ook spannend vond, maar dat was maar 1 dag.
 
Quote
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:45:07
Bij ons op school beginnen ze pas met t woord sinterklaas op t moment dat hij nl is. Maandag dus.
Ikzelf ben ook niet zo'n voorstander van eerder, maar sintjournaal vind ik leuk (kids niet zo...) en leer Thomas vast wat liedjes en hij weet dat hij onderweg is op de boot en over 2 nachtjes komt. Verder maalt hij er niet om. Misschien nog beetje te klein hoor.
 
Quote
RE: sint gedoe
Son  schreef op: 14-11-2013 14:46:07
En in sesamstraat ging t ook altijd mis ! En de intocht met aart staartjes ging ook altijd mis.... dat hoort erbij
 
Quote
RE: sint gedoe
Ivy  schreef op: 14-11-2013 14:58:45
Hier vertel ik de kinderen al jaren dat Sinterklaas niet echt is en dat opa en oma de cadeautjes kopen.  Het hele jaar weten ze het, maar zo gauw de eerste sinterklaasdingen in de winkels verschijnen, geloven ze opeens toch maar   Ze duiken dan helemaal in het ''sprookje''.  In die tijd zeg ik er zelf gewoon niets meer over.  Ik vind het niet zo erg als de kinderen daar in mee willen gaan.  Als ze maar plezier hebben.  Echt gestresst kan ik ze hier niet noemen.  Hooguit vlak voor pakjesavond.

Misschien dat het wel echt stress wegneemt om te vertellen dat het niet echt is.  
 
Quote
RE: sint gedoe
Ik  schreef op: 14-11-2013 15:01:36
Mijn dochter van 7 is een paar weken achter het geheim gekomen, omdat er op school kinderen waren die zeiden dat sint niet bestond. En eerst geloofde ze dat dus niet, omdat ze niet kon geloven dat al die mensen en TV en weet-ik-veel-wie daar allemaal aan mee zou doen en zich zouden verkleden en zo. De schat. Snap het dus wel, ze worden er zo mee overladen!
Omdat het haar niet losliet en ze vroeg of we eerlijk antwoord wilden geven, heb ik haar apart genomen van haar zusje en het uitgelegd. Ze vindt het nu heel leuk dat iedereen dat spel zo meespeelt en de grootste spanning is er vanaf. (ze maakte zich ook zorgen hoe wij dat toch deden met geld, omdat sint soms best dure dingen gaf :hart

Wij kijken het journaal, maar niet de toevoegingen op internet. Wat ze op school doen weet ik niet. De jongste vindt het journaal wel heel spannend, maar verder niet gemerkt dat ze (nog) drukker is.
 
Quote
RE: sint gedoe
Marjolein852  schreef op: 14-11-2013 15:34:47
Hier wordt er naar het journaal gekeken en er wordt ook naar slot marsepein.. Gekeken.

Mijn kinderen vinden het geweldig! Worden niet drukker dan normaal, dus prima.

 
Quote
Navigatie


Reageren op sint gedoe
Naam
Bericht