Menu
 

Topic:

Kind lastig op school, ik boos

Ano  schreef op: 13-11-2013 06:38:48
Anoniem om mijn kind. Mijn knul is bijna 6. En hij is verschrikkelijk op school. Juf aan het testen, doet kinderen pijn.thuis gaat het niet slecht. 
vandaag had hij geprobeerd een broek naar beneden te trekken aan de achterkant bij een klasgenoot. Hij is erg slim. Onthoudt alles.
Ik vind het verschrikkelijk hoe hij doet. Beloon goed gedrag, ben al extra met de juf wezen praten heb nu via school onderzoek/ hulp gevraagd. Zo kan het niet verder. Alleen moeders oh moeders, ik word zelf zo boos als ik bijv hoor dat hij zo'n kind aan de broek heeft getrokken.. Denk dan aan zo'n kind en hoe verschrikkelijk het moet zijn om dan morgen weer met mijn zoon in de klas te zitten. Ik probeer goed gedrag te blijven zien, maar gut dit is  niet meer lollig. Ik hou zo veel van hem, maar  vind hem echt niet meer leuk zo. En dan in huis is het mama ik hou van jou en zelf gemaakte hartjes, maar ik kan er helemaal niks meer mee
hoe kom ik hier uit, want ergens denk ik dat het nog een lange rit wordt..en ik voel me een rotmoeder dat ik mijn eigen kind niet eens " leuk" vind en elke dag ben ik bang dat er weer gedoe van komt
 
Quote
Navigatie
RE: Kind lastig op school, ik boos
Boterbloem  schreef op: 13-11-2013 07:55:55
Ik denk dat het goed is eerst te beseffen dat dit soort gedrag ergens vandaan komt. En dan bedoel ik niet perse een afwijking of wat dan ook, maar je kunt in alle richtingen denken. Hem is iets overkomen, hij wordt gepest, hij is onzeker, voelt zich niet prettig in de groep en ga zo maar door. Ik geloof dat er achter dit soort  gedrag altijd een diepere reden ligt.

Ik snap dat het moeilijk kan zijn je kind dan nog leuk te vinden, maar feitelijk (en dat bedoel ik niet lullig, maar puur bewustwording) werk je mogelijk dan mee aan de onderliggende oorzaak.

Ik denk dat het goed is dat je hulp bent gaan zoeken. Vaak kunnen buitenstaanders nog meer uit je kind krijgen door goede communicatieve vaardigheden dan dat je zelf al kan. Ook omdat het voor een kind soms veiliger is. Want niet geliefd voelen pikken ze ook al snel op (geen verwijt, want wat je voelt, voel je gewoon.)

Ik hoop voor jullie dat hij zich snel anders gedraagd, want dan is het probleem ook gevonden. En ik hoop vooral dat iedereen het  goed opvat. Je mag gedrag best afkeuren, maar blijf je liefde voor zover die er nog is uitspreken naar je ventje. Juist van je papa en mama is onvoorwaardelijke liefde zo belangrijk!

Succes hoor! 
 
Quote
RE: Kind lastig op school, ik boos
Orange  schreef op: 13-11-2013 08:05:59
Je zegt dat hij slim is. Verveelt hij zich dat hij gaat klieren? 
 
Quote
RE: Kind lastig op school, ik boos
Nathalie Mv Cad  schreef op: 13-11-2013 08:44:29
Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen da je het GEDRAG van je kind niet leuk vindt, niet je kind zelf. Spreek dat ook zo uit want anders kan een kind daar erg verdrietig en nog lastiger van worden. 

In welke groep zit je kind? Zou het kunnen dat hij zich gewoon verveeld. Mijn zoon vertoond ook dit gedrag met perioden en da komt altijd voort uit verveling en te weinig uitdaging. Zodra hij genoeg uitgedaagd wordt is het probleem weer weg.

Het kan ook zijn dat er iets anders aan de hand is op school omdat hij het gedrag alleen daar laat zien, zelf gepest worden, onzeker zijn, zich niet thuis voelen in de groep.

Ik zou zeker alle hulp aangrijpen en hoop voor je dat ze er snel achter zijn waarom je zoontje zo ongelukkig is op school.
 
Quote
RE: Kind lastig op school, ik boos
Mama_anja  schreef op: 13-11-2013 09:16:46
denk dat wat de rest ook een beetje zegt dat waar het gedrag vandaan komt en daar naar kijken wat daar voor op te lossen is 
bijv 
verveling 
pesten enzovoort s hoop dat je er snel uit komt
 
Quote
RE: Kind lastig op school, ik boos
Ano  schreef op: 13-11-2013 15:54:20
Hij is heel slim. Deze week geeft juf hem bijv al werk waarin hij moet toepassen hoe je aanhalingstekens gebruikt. de klas is bezig met leren lezen.hij krijgt leeswerk van op zijn minst een klas vooruit. Hij doet echt rekenwerk.. Hij werkt individueel op nivo. In groepsverband gaat dat niet. Maar hij lijkt het lerwn in de klas leuk te vinden.
We hebben geboft met zijn juf. Hij test haar uit tot het absolute naadje en ..ze geeft niet op. In de klas tijdens rust gaat alles goed, alles wat maar duidelijk gestructureerd is gaat goed. maar zodra het gaat rommelen gaat het verkeerd. In huis gaat het dus ook erg goed, want uk heb een oudste met een enorme behoefte aan structuur en duidelijkheid en daar lift hij denk ik zo op mee dat het hier in huis met uitzondering van af en toe eens wat gewoon goed gaat. Ik heb nooit zo gemerkt dat dat voor hem ook zo belangeijk is, maar alles hier in huis is voorspelbaar en duidelijk. 
ik knuffel hem alle dagen, zeg alle dagen dat ik van hem hou.lees met hem voor het slapen gaan.en heb hem letterlijk verteld dat ik verschrikkelijk veel van hem hou, maar dat als hij zo doet, dat ik hem dan niet aardig vind.
 ik probeer met gem oplossingwn te zoeken..het te druk, doe een stap naar achteren. Letterlijk, blijf maar wat langer bij je tafel tot de rij is gevormd.. heel praktisch.

hij heeft voor hem belangrijke redenen waaron hij slaat of zeer doet. Zijn muts hing niet aan het haakje.. En toen ging ik naarbuiten en we speelden en toen heb ik getrapt. ..
tja. Voor anderen zijn dat toch niet echt redenen.

ik heb een familielid met een vrij behoorlijke vorm van autisme. Ik denk dat er wat van het autustisch spectrum in zit.. als hij iemand zeer doet geeft hij alle aangeleerde antworden dat het iemand zeer doet, maar het dringt niet tot hem door ofzo. hij kan helemaal opgaan in iets, maar dan ook niet stoppen. We hebben maanden aan tafel niks dan minecraft verhalen gehad.. Echt  geef je de boter door, antwoord herobrine is misschien niet echt. Hij is san gewoon helemaal in zijn eigen ding.
Het zit denk ik in het hoogintelligent zijn met groeipijn omdat het emotionele er (nog ) niet in dezelfde mate is. Ik zoek niet naar een naam. Maar er moet nu wel wat gebeuren. 

.gisteren heeft hij uiteindelijk bij de directeur van school gezeten.En komt thuis. Zegt niks, gaat een hartje tekenen.., Mama voor jou.  maar hij heeft geen spijt., ja hij baalt dat hij straf heeft gehad.
ik doe moeite om alleen te zien zoals hij in huis is, maar dat  hij op school zo aggressief is.. Dat vind ik ontzettend moeilijk af te schudden.



 
Quote
RE: Kind lastig op school, ik boos
Anne Mv 3  schreef op: 13-11-2013 15:56:31
Het ene kind van 6 gaat overal om huilen als hij/zij niet lekker in zijn vel zit en/of frustraties heeft, het andere kind van 6 laat (heel) vervelend gedrag zien.
Probleem is dat het kind wat veel huilt vaak een meisje is en zij wordt dan lekker getroost en geholpen, het andere kind is vaak een jongen en hij krijgt straf en vermaningen om z'n oren terwijl de basis (waardoor dit gedrag veroorzaakt wordt) vaak hetzelfde is; namelijk een schreeuw om hulp!!
Hij is tenslotte nog maar 6 jaar hè!
Geniet van de liefde en aandacht die hij voor je heeft, als je thuis niet positief kunt zijn naar hem dan zal zijn gedrag w.s. alleen maar erger worden. Geef hem veel bevestiging, als eigenwaarde groeit dan wordt gedrag meestal ook rustiger.

Slimme jongetjes kunnen heel veel last hebben van machtstrijd in de klas, hoe graag wil hij de beste zijn?
Zoonlief zit in de klas met een paar 'haantjes' en hij is ook een 'haantje' dus bij vlagen hebben we ook te maken met vervelend gedrag - lastig te sturen etc. Geduld, neutraal reageren op raar gedrag, altijd bespreken! waarom hij iets doet - wat er vooraf gegaan is én wat zijn gedrag betekend voor andere kinderen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kind lastig op school, ik boos
Naam
Bericht