Menu
 

Topic:

Kan het nou nooit eens meezitten

Nathalie Mv Cad  schreef op: 05-11-2013 20:04:03
Mijn man is met onze zoon naar pianoles. krijg ik net telefoon is zijn auto kapot. gestart maar een heel gek geluid, vervolgens roken en stinken. En de auto doet niks meer. 

Staat mijn man met onze zoon een half uur rijden hiervandaan en onze zoon had al een hele tijd in zijn bed moeten liggen, gelukkig woont oma halverwege en kan onze zoon ophalen. Dus dat is geregelt. Mijn man wacht nu op de wegenwacht, helaas kon dat wel 1,5 uur duren.

Ik baal alleen flink. Want is de auto nog te maken? En anders hebben wij een probleem. Wij hebben wel de luxe dat we 2 auto's hebben. Maar even niet de financien om die van mijn man te vervangen. En mijn auto is een klein boodschappenwagentje. En juist komende weken hadden we beide auto's hard nodig omdat we allebei afspraken op ons werk hebben staan. Ik baal.


 
Quote
Navigatie
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Nathalie Mv Cad  schreef op: 05-11-2013 20:32:19
Sis, dat hoop ik toch niet.... dan is de motor aan gort.

Wegenwacht was er net, is iets kapot (kon niet verstaan wat) en iets van de airco was stuk. mocht niet meer rijden met de auto en wordt naar de garage gebracht. Gelukkig wel vervangend vervoer. 

Nu afwachten of het gemaakt kan worden. en hopelijk niet te duur......

 
Quote
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Flipstra  schreef op: 05-11-2013 20:36:50
bah nooit leuk,ellende met je auto! hoop voor je dat het meevalt!
 
Quote
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Nathalie Mv Cad  schreef op: 05-11-2013 21:15:28
Het is de multiriem die kapot is....(geen idee wat dat is)...

man nu aan het wachten op de takelwagen en vervangend vervoer. Ben wel blij dat mijn moeder onze zoon kon ophalen, anders had die nu nog niet in zijn bed gelegen.

Hopelijk komt manlief nu snel thuis. vind het zo sneu voor hem, hij had zich zo verheugd op een voetbalavondje. 



 
Quote
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Patricia  schreef op: 05-11-2013 23:00:36
Hopelijk valt het kostenplaatje mee.
Wij hadden een jaar geleden tijdens het rijden dat de auto gek begon te doen.
Jij begon te knallen en te ploffen en ineens deed die niks meer.
Geen compressie meer helemaal niks.
Naar een vriend vn ons gesleept en het blok opengemaakt...
De zelfspanner van de distributieriem was vastgeslagen omdat die nooit vervangen was blijkbaar! (Wij hadden de auto net een paar maanden en wouden eind die maand de distributieriem incl alle spanrollen en zelfspanner vervangen dus dat was best zuur) van de 20 kleppen waren er 18 krom en in de zuigers geslagen.
Laten maken was geen optie toen we bekeken wat nieuwe kleppen en zuigers kostten. Plus er komt bij dat je je kop moet laten vlakken en al met al was dat een duur geintje.
Wij hebben toen een 2ehands blok op de kop getikt met een ton minder km op de teller. En die met vrienden erin gelegd met natuurlijk een nieuwe distributieriemset met zelfspanner multoeriem enz...
We waren toen ongeveer 900 euro kwijt voor het andere blok en de onderdelen.
Als we het oude blok hadden willen laten maken waren we ruim het dubbele kwijt geweest.

Dus ik hoop dat het voor jullie meevalt en er verder niets een klap heeft gekregen door het springen van de multiriem.
De multiriem drijft meerdere dingen aan.
 
Quote
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Sammy  schreef op: 05-11-2013 23:17:49

Quote patricia:
Hopelijk valt het kostenplaatje mee. Wij hadden een jaar geleden tijdens het rijden dat de auto gek begon te doen. Jij begon te knallen en te ploffen en ineens deed die niks meer. Geen compressie meer helemaal niks. Naar een vriend vn ons gesleept en het blok opengemaakt... De zelfspanner van de distributieriem was vastgeslagen omdat die nooit vervangen was blijkbaar! (Wij hadden de auto net een paar maanden en wouden eind die maand de distributieriem incl alle spanrollen en zelfspanner vervangen dus dat was best zuur) van de 20 kleppen waren er 18 krom en in de zuigers geslagen.



Oei dat klinkt bekend! Dat is bij onze auto ook gebeurd... Het was waarschijnlijk de schuld van de Opel garage, terug geroepen door fabrikant en waarschijnlijk vervanging niet goed uitgevoerd. Maar natuurlijk was dat niet te bewijzen.
De rekening was heel erg zuur. Niet lang erna hebben we toch besloten om de auto in te ruilen, het vertrouwen in de auto was volledig weg. Ik was al vantevoren nerveus als ik met de auto weg moest.

Hopelijk valt het bij TO mee!
 
Quote
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Nathalie Mv Cad  schreef op: 05-11-2013 23:35:27
Auto staat bij een kennis die normaal ook onze autos doet, dat zal hopelijk de kosten een beetje drukken. Man was om 11 uur of zo pas thuis. 

Morgen wordt gekeken wat er allemaal kapot is en wat het zal kosten. Dan beslissen of we hem laten maken of dat we op zoek moeten naar een goedkope vervanger...helaas zal dat niet zon auto kunnen zijn als we nu hebben. Maar dat is niet amders, alswe maar kunnen blijven rijden. 
 
Quote
RE: Kan het nou nooit eens meezitten
Mamaartje  schreef op: 05-11-2013 23:41:47
Wat balen!! Hopelijk valt het kostenplaatje mee!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kan het nou nooit eens meezitten
Naam
Bericht