Menu
 

Topic:

verstandkiezen: tandarst of kaakchirurg?

Boterbloem  schreef op: 05-11-2013 09:40:32

Wie heeft hier ervaring mee?

Ik moet 2 verstandskiezen laten trekken. Ik heb niet genoeg ruimte om ze door te laten komen. 1/3e is door, maar het tandvlees ligt er bij de rest nog dik bovenop.


Tandarts had het erover dat hij een stukje kaakbot moet verwijderen, tandvlees opensnijden en dan in delen waarsqchijnlijk eruit moet halen.

Ik heb echt een super lieve en fijne tandarts. Sinds  ik bij hem kom ben ik langzamerhand van mijn tandartsvrees af. Dit wil i niet verpesten door een nare ervaring met de verstandskiezen te krijgen. Hij verwacht dat het wel goed komt.


De voordelen van de kaakchirurg, zo zei hij, is dat ze een operatietafel hebben waardoor ze niet over je heen hoeven te liggen wat hij deels wel moet doen en ze hebben betere foto apparatuur waardoor ze beter zicht hebben op hoe de kiezen liggen...


 


Mijn tandarts schrijft met liefde een verwijzing door zei hij, omdat hij merkte dat ik toch wel ietwat zenuwachtig werd...


 


heb de laatste tijd voor pijn van het doorkomen (tanden, oorpijn enzovoort) dus hij adviseerde na oud en nieuw er wel wat aan te doen.

Wat zijn jullie ervaringen?

 
Quote
Navigatie
RE: verstandkiezen: tandarst of kaakchirurg?
Cir  schreef op: 05-11-2013 21:35:08
Ik zou ook voor KC kiezen. Bij mij is één kant getrokken. Ik had ook lastige verstandskiezen. één lag ook horizontaal en was niet doorgekomen en de ander maar een beetje. Ik ben totaal niet bang voor de tandarts maar deze ingreep is me vies tegen gevallen. Niet qua pijn tijdens de behandeling want ze verdoven goed maar het is gewoon een rotklus, heel naar gevoel dat gehak en gewrik. En daarna was het erg pijnlijk dik en beurs. 2 dagen vloeibaar voedsel gegeten. Hechtingen wilde maar niet oplossen, nee ik vond het niks. Zolang mijn tandarts niets zegt over de andere kant ga ik er ook niet over beginnen, haha.
 
Quote
Navigatie


Reageren op verstandkiezen: tandarst of kaakchirurg?
Naam
Bericht