Menu
 

Topic:

hiernamaals, hoe bescherm ik haar?

Nu Even Zo  schreef op: 02-11-2013 20:04:06
ik heb een kindje dat dood geboren is, het is een meisje. nu heb ik mijn opa en oma al zeer jong verloren en toen mijn kindje heel ziek in mij zat zag ik mijn opa in de hal, alsof hij haar kwam halen. Zo heb ik het altijd gevoeld. en dat is jaren goed geweest.

Maar sinds kort weet ik dat mijn opa mijn moeder als kind heeft misbruikt. En nu heb ik een heel naar gevoel erover gekregen. Voor mijn gevoel beschermde hij haar en voelde het altijd als een fijn idee dat ze samen zijn maar nu is dat idee natuurlijk helemaal vertroebeld. Ik kan niets doen, kan mijn kleine meid niet beschermen. wie kan mij van dit gevoel afhelpen, weet meer over hoe het dan misschien wel gaat. Je zou denken dat hij wel naar de hel moet zijn gegaan met zo'n vergrijp maar dat idee heb ik nooit gehad. hoe zou ik dit moeten zien want ik heb het er echt wel moeilijk mee nu.
 
Quote
Navigatie
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Suus  schreef op: 02-11-2013 20:16:18
Tsja ik ben vrij nuchter.... Er kan weinig gebeuren op dat vlak en als het goed voelde.... Was je gevoel dan fout?
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Naamloos4now  schreef op: 02-11-2013 20:55:17
Ik ben ook moeder van een doodgeboren meisje. Ik weet niet of dit feit relevant is hier, maar ik heb het gevoel dat ik het even moet meegeven.

Mijn idee is dat in het hiernamaals alles anders is, alles gebeurt er op een ander niveau. Een niveau dat wij, de levenden, niet kennen, dat niet in ons bereik ligt. Ons brein is daar te klein voor. Er is daar universele liefde, naar mijn idee, en daar is geen plaats voor dingen die in het verleden zijn gebeurd. Jouw kindje loopt dus geen gevaar. En jouw kindje is daar niet alleen met die opa, jouw kindje is daar temidden van alle anderen die zijn voorgegaan en ervaart enkel liefde. Tenminste, dat is hoe ik het beleef.
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Minou  schreef op: 02-11-2013 21:03:08
Zo voel ik het ook naamloos.


 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Liefje  schreef op: 02-11-2013 21:04:30
Zo denk ik er ook over
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Mafkees  schreef op: 02-11-2013 21:13:31

Quote Naamloos4Now:
Ik ben ook moeder van een doodgeboren meisje. Ik weet niet of dit feit relevant is hier, maar ik heb het gevoel dat ik het even moet meegeven.

Mijn idee is dat in het hiernamaals alles anders is, alles gebeurt er op een ander niveau. Een niveau dat wij, de levenden, niet kennen, dat niet in ons bereik ligt. Ons brein is daar te klein voor. Er is daar universele liefde, naar mijn idee, en daar is geen plaats voor dingen die in het verleden zijn gebeurd. Jouw kindje loopt dus geen gevaar. En jouw kindje is daar niet alleen met die opa, jouw kindje is daar temidden van alle anderen die zijn voorgegaan en ervaart enkel liefde. Tenminste, dat is hoe ik het beleef.heel mooi!
ik geloof het ook op deze manier.
in de hemel is niemand fout, ziek of heeft niemand pijn.

de hemel is een plaats van pure liefde in mijn hoofd dan, je hebt zelf eerst gevoeld dat het " goed" was dat je meisje met opa meeging....houd dat gevoel vast!
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Minou  schreef op: 02-11-2013 22:25:12
Universele liefde

nee zit wel snor
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Nu Even Zo  schreef op: 03-11-2013 07:21:35
bedankt allemaal.

Naamloos en mafkees, ik zal eens kijken of ik daar verder mee kan. ik heb het namelijk anders in mijn hoofd, meer dat onze geliefden op ons wachten en hoe dom ook, ik heb er nooit bij stil gestaan wat als je dat niet zou willen/wensen. Ik moet zien dat anders te benaderen. maar ik denk wel dat ik met jullie gedachten verder kan.. 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Spatje  schreef op: 03-11-2013 09:05:45
ik denk er net zo over, als je over bent dan bestaat er geen goed en kwaad meer, alles en iedereen is puur

de hel daar geloof ik niet in, wat ik als hel zie is datgene wat diegene ziet bij het overgaan naar de andere wereld, ze krijgen een terugblik uit hun leven met alle pijn die erbij hoort, dat zie ik als een hel, geconfronteerd worden met je eigen daden en dat ook voelen
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Blauwtje  schreef op: 03-11-2013 09:15:26
Even een   het fijne beeld en gevoel wat je erbij had heeft een andere kant gekregen, en das nooit fijn.
Ik hoop dat je je kunt vinden in de mooie omschrijving van naamloos4now en dat je je daar weer fijn bij gaat voelen
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Naamloos4now  schreef op: 03-11-2013 09:43:58

Quote nu even zo:
ik heb het namelijk anders in mijn hoofd, meer dat onze geliefden op ons wachten en hoe dom ook, ik heb er nooit bij stil gestaan wat als je dat niet zou willen/wensenDat geloof ik ook. Alleen staan de dingen dan in een ander perspectief. Mijn eigen moeder heeft anders wel een en ander uit te leggen gehad aan haar man, mijn vader, die 17 jaar voor haar overleed. Hoe moet ze hem dan vertellen dat ze na zijn overlijden nog twee andere mannen heeft liefgehad, hoe moet mijn vader zich daarbij voelen, welke gevolgen heeft dat voor mijn moeders andere partners? De gevoelens die wij, sterfelijken, daarrond hebben zijn totaal anders dan het gevoel dat in het hiernamaals heerst. Daar zijn geen verwijten, geen wraakgevoelens, geen haat, geen egoïsme, geen jaloezie... Zo hoop ik dat het is, zekerheid daarrond heb ik natuurlijk ook niet. Dikke knuffel voor jou en weet dat je kindje "daar" niet alleen is, ze is omringd door velen, verenigd in wat ik omschrijf als universele liefde.
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Anmv3  schreef op: 03-11-2013 09:49:41

Wat een naar gevoel lijkt me dat..
Ik ben ook zo'n doordenker en zou precies hetzelfde kunnen denken
als jij..
Hoop dat je iets kan met de stukjes van Naamloos

 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Jolijn  schreef op: 03-11-2013 17:46:41
De opa die je gezien hebt is de ziel van je opa. Dat is niet de hersenen, de daden, de gedachten, de persoonlijkheid, karakter etc van je opa zoals hij op aarde was. De ziel is wat overblijft, de kern, die onderdeel maakt van de bron, van het alles waar wij ook deel van zijn.
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Angelique  schreef op: 03-11-2013 18:25:26
precies wat naamloos en jolijn schrijven
het is de ziel en wat zijn daden op aarde waren staat daar los van het is een leer moment
en hij zal zich dingen herinneren maar psijt hebben
ik geloof ook acht in de liefde enz hier boven zoals naamloos dat omschrijft

ik heb meerdere overledenen om me heen waar ik ook mee communiceer
oa mijn papa hij was in leven een heel lieve man maar dingen regelen dat hoefde niet hij was niet van plan te gaan
na zijn dood zijn we achter leugens gekomen over zijn geozndheid enz niet schadelijks maar we waren echt heeel boos
hij is zon 10 jaar nog bij me geweets me geholpen en heeft laten merken dat ie spijt heeft maar ook verteld waarom dingen gebeurd zijn

mijn oma is ook bij me (moeder van mijn biopa )
mijn oma was mijn alles ik had in ons gezin alleen haar tot ze me heel hard verraden heeft ze heeft me heel erg gekwets en pijn gedaan
ook zij is vaak om me heen en zeker in begin smeekbedes vergeef me enz enz
en ik kan haar niet vergeven
maaar ik ben ervan overtuigd dat asl het eenmaal mijn tijd is dat ik blij zal zijn om haar te zien en dat het an ook goed is
ik ben er ook van overtuigd dat ik fout bezig ben om niet te vergeven omdat het haar tegen houd om verder te gaan
maar zials ik nu in mijn leven sta kan ik het gewoon niet

ik denk dus dat er wel liefde is boven maar dat men ook weet wat er gebeurd is op aarde het staat parrralel aan elkaar maar toch is het verbinden
ik ben er wel van overtuigd dat boven geen kwaad kent
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-11-2013 18:29:09
In de hemel zijn de mensen puur, wat ze ook gedaan hebben. Er zit geen leeftijd, IQ of stoornis meer aan vast. Mensen kunnen zich niet anders als fijn voelen met zoveel liefde om zich heen als er in de hemel is. Op aarde worden mensen zo gemaakt door de wereld om hen heen. Ze maken bijv.traumatische ervaringen mee, wat ze zelf ook op rare manieren kunnen uiten. Als ieder mensenleven zo puur en vol liefde was als het in de hemel is, zou er geen plaats zijn voor alles wat niet goed is voor de mens. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk moet zijn om je zo volmaakt gelukkig en geliefd te voelen. Daardoor ontwikkelen zich geen gevoelens als lust verdriet of wraak.
 
Quote
RE: hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Angelique  schreef op: 03-11-2013 18:32:58
idd nina lust is daar sowieso niet bekend het zijn zielen die kunnen geen liefde bedrijven en kinderen verwekken enz
lust is ook een van de 7 zondes he (nee ik ben niet gelovig in de heer ofzo)
 
Quote
Navigatie


Reageren op hiernamaals, hoe bescherm ik haar?
Naam
Bericht