Menu
 

Topic:

Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting

Kolibrie  schreef op: 02-11-2013 12:40:24


Vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn man!
 
Quote
Navigatie
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 02-11-2013 12:43:19

Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen


Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker


Zo maak je het
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.


Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.


Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.


Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.


Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.


De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.


Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.


Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.


Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.

Daarna de taart besmeren met de frosting... Bewaren in de koelkast!!!

 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Channy81  schreef op: 02-11-2013 13:21:34
ziet er lekker uit!!!!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Leen Mv 4  schreef op: 02-11-2013 14:53:34

klinkt heerlijk! is die vanbinnen oranje?

 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 02-11-2013 18:03:21
Neehoor, heel klein beetje maar...
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Jo  schreef op: 02-11-2013 18:05:39
Mag ik een stukje komen halen, lijkt me wel lekker!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 02-11-2013 18:12:10
Jahoor, heb nog een halve taart over ;-) ben net de buren een stuk wezen brengen... Erg lekker! Maar we hadden maar weinig visite...
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Jo  schreef op: 02-11-2013 18:36:51
Heerlijk lijkt hij me, maar ik heb appeltaart, ook lekker.
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 02-11-2013 19:08:46
Ook lekker idd! Eet smakelijk!!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Caatje  schreef op: 03-11-2013 10:03:14
Carrot cake is zooooo lekker!! Bedankt voor het recept, ik sla hem meteen op! (hoort het bakpoeder er trouwens wel tussen? Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is dat eigenlijk overbodig. Alleen bij bloem gooi ik er bakpoeder bij)
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Spatje  schreef op: 03-11-2013 10:05:10
ziet er leuk uit

maarre smaakt zo'n cake nou ook echt naar wortel?
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Boterbloem  schreef op: 03-11-2013 10:05:58

Ooooooooh zo lekker! Mijn zus maakt de zoetere variant zaterdag voor de verjaardag van mijn zoon. Met vanillesuiker door de mascarpone er omheen. 


Het is echt zo lekker! Lekkere natte cake zonder dat die vochtig is zeg maar, vind carrot cake echt het einde!

 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 03-11-2013 10:17:03
Nee het smaakt niet naar wortel, meer kruidcake achtig... Dat van die bakpoeder weet ik niet... Het stond zo in het recept en hij is goed gelukt dus het zal wel goed zijn denk ik dan... Hij viel erg in de smaak bij de visite!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Spatje  schreef op: 03-11-2013 10:23:14
hmmm mss toch eens proberen, ik heb altijd zo ieuw gevoel bij wortelcake
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Boterbloem  schreef op: 03-11-2013 10:31:12
zal het niet wat meer nodig hebben juist om het erg luchtig te krijgen? Het is echt zoooo lekker! Smaakt niet wortel achtig!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Cir  schreef op: 03-11-2013 11:37:57
Boterbloem, is dat recept van binnen dan ook zoeter? Ik zoek nog een recept voor cake voor vanmiddag maar het m'n zinnen op ultrazoet gezet.
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 03-11-2013 11:53:19
Het is erg zoet hoor, ook dit recept! Erg gaat 300 gram basterdsuiker in, en worteltjes hebben ook een zoete smaak en de rozijnen ook... Ik ben ook een echte zoetekouw maar dit wil je niet zoeter maken hoor! En 60 gram poedersuiker in de frosting is ook niet mis hoor... Dat is een hoop want poedersuiker weegt bijna niks!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Boterbloem  schreef op: 03-11-2013 12:13:41
Ik zal het recept even vragen aan mijn zus,
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Cir  schreef op: 03-11-2013 12:28:18
Ja je hebt gelijk Koli, zit al wel veel suiker in.
Ben wel benieuwd of het recept van boterbloem dan verschilt du het is nogsteeds welkom.
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 03-11-2013 12:30:31
Boterbloem heeft een ander recept voor de witte roomlaag geloof ik als ik het goed begrepen heb...
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Boterbloem  schreef op: 03-11-2013 20:55:08
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Myself  schreef op: 04-11-2013 11:24:39
Ik heb hem bij mijn topics gezet, ben er wel benieuwd naar.
had een tijdje terug een recept gehad maar daar zaten dan paranoten in (als ik het goed zeg zo uit mijn hoofd)  en die kan ik in de supermarkten waar ik kom niet vinden, dus hield het op.
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 04-11-2013 15:31:00
Ik zie je foto niet boterbloem
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Boterbloem  schreef op: 05-11-2013 10:41:37
pb even je mailadres, dan stuur ik het door!
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Marit  schreef op: 05-11-2013 11:41:03
o jamm ik ben dol op carrot cake! vind alleen zonder rozijnen lekkerder
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Cir  schreef op: 09-11-2013 09:00:27
Ik heb hem vorige week gemaakt, hij was heel lekker.
Mijn bakblik van 24 cm was wel wat te klein, hij werd enorm groot. Dus volgende keer neem ik een grotere maat.
Koliebri, heb jij hem recht af gesneden op de foto? Bij zat er een hoge buld boven op.
En hij moest bij mij veel langer in de oven, zeker 20 minuten langer.
 
Quote
RE: Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Kolibrie  schreef op: 10-11-2013 12:01:43
Nee ik heb hem direct na het bakken omgekeerd, dus ondersteboven... De onderkant is mooi recht en die bult wordt dan plat... ik deed hem ook 80 min hoor... Dat klopt wel!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vandaag gemaakt Carrot Cake met frosting
Naam
Bericht