Kolibrie schreef op: 02-11-2013 12:43:19 |
Ingrediënten voor 12 p.
(23cm) Voor de frosting Zo maak je het Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar. Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag. Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen
toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het
beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm. Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden. De taart is klaar als een satéprikker er
schoon en droog uit komt. Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter. Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra
suiker toevoegen. |
Quote |
Kolibrie schreef op: 02-11-2013 18:12:10 |
Jahoor, heb nog een halve taart over ;-) ben net de buren een stuk wezen brengen... Erg lekker! Maar
we hadden maar weinig visite... |
Quote |
Caatje schreef op: 03-11-2013 10:03:14 |
Carrot cake is zooooo lekker!! Bedankt voor het recept, ik sla hem meteen op! (hoort het bakpoeder
er trouwens wel tussen? Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is dat eigenlijk overbodig. Alleen bij
bloem gooi ik er bakpoeder bij) |
Quote |
Spatje schreef op: 03-11-2013 10:05:10 |
ziet er leuk uit ![]() maarre smaakt zo'n cake nou ook echt naar wortel? |
Quote |
Boterbloem schreef op: 03-11-2013 10:05:58 |
Ooooooooh zo lekker! Mijn zus maakt de zoetere variant zaterdag voor de verjaardag van mijn zoon.
Met vanillesuiker door de mascarpone er omheen. Het is echt zo lekker! Lekkere natte cake zonder dat die vochtig is zeg maar, vind carrot cake echt het einde! |
Quote |
Kolibrie schreef op: 03-11-2013 10:17:03 |
Nee het smaakt niet naar wortel, meer kruidcake achtig... Dat van die bakpoeder weet ik niet... Het
stond zo in het recept en hij is goed gelukt dus het zal wel goed zijn denk ik dan... Hij viel erg
in de smaak bij de visite! |
Quote |
Spatje schreef op: 03-11-2013 10:23:14 |
hmmm mss toch eens proberen, ik heb altijd zo ieuw gevoel bij wortelcake |
Quote |
Boterbloem schreef op: 03-11-2013 10:31:12 |
zal het niet wat meer nodig hebben juist om het erg luchtig te krijgen? Het is echt zoooo lekker!
Smaakt niet wortel achtig! |
Quote |
Cir schreef op: 03-11-2013 11:37:57 |
Boterbloem, is dat recept van binnen dan ook zoeter? Ik zoek nog een recept voor cake voor vanmiddag
maar het m'n zinnen op ultrazoet gezet. |
Quote |
Kolibrie schreef op: 03-11-2013 11:53:19 |
Het is erg zoet hoor, ook dit recept! Erg gaat 300 gram basterdsuiker in, en worteltjes hebben ook
een zoete smaak en de rozijnen ook... Ik ben ook een echte zoetekouw maar dit wil je niet zoeter
maken hoor! ![]() |
Quote |
Boterbloem schreef op: 03-11-2013 12:13:41 |
Ik zal het recept even vragen aan mijn zus, |
Quote |
Cir schreef op: 03-11-2013 12:28:18 |
Ja je hebt gelijk Koli, zit al wel veel suiker in. Ben wel benieuwd of het recept van boterbloem dan verschilt du het is nogsteeds welkom. |
Quote |
Kolibrie schreef op: 03-11-2013 12:30:31 |
Boterbloem heeft een ander recept voor de witte roomlaag geloof ik als ik het goed begrepen heb... |
Quote |
Boterbloem schreef op: 03-11-2013 20:55:08 |
Quote |
Myself schreef op: 04-11-2013 11:24:39 |
Ik heb hem bij mijn topics gezet, ben er wel benieuwd naar. had een tijdje terug een recept gehad maar daar zaten dan paranoten in (als ik het goed zeg zo uit mijn hoofd) en die kan ik in de supermarkten waar ik kom niet vinden, dus hield het op. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 05-11-2013 10:41:37 |
pb even je mailadres, dan stuur ik het door! |
Quote |
Marit schreef op: 05-11-2013 11:41:03 |
o jamm ik ben dol op carrot cake! vind alleen zonder rozijnen lekkerder |
Quote |
Cir schreef op: 09-11-2013 09:00:27 |
Ik heb hem vorige week gemaakt, hij was heel lekker. Mijn bakblik van 24 cm was wel wat te klein, hij werd enorm groot. Dus volgende keer neem ik een grotere maat. Koliebri, heb jij hem recht af gesneden op de foto? Bij zat er een hoge buld boven op. En hij moest bij mij veel langer in de oven, zeker 20 minuten langer. |
Quote |
Kolibrie schreef op: 10-11-2013 12:01:43 |
Nee ik heb hem direct na het bakken omgekeerd, dus ondersteboven... De onderkant is mooi recht en
die bult wordt dan plat... ik deed hem ook 80 min hoor... Dat klopt wel! |
Quote |