Danimvsenna schreef op: 29-10-2013 16:41:31 |
Heeft er nog iemand een lekker recept voor stoofpeertjes? Heb zaterdag namelijk 4 kg gekocht ![]() |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 29-10-2013 16:43:36 |
Ik ben altijd van de simpele, suiker en rode limonade en dan lekker lang rustig laten koken. Soms doe ik er ook een kaneelstokje bij maar die heb ik niet altijd in huis. |
Quote |
Hope schreef op: 29-10-2013 16:46:10 |
Zo! Dat is een boel schilwerk!! ![]() ik doe doe altijd de stoofperen schillen, in vieren delen, klokhuis eruit. In de pan. 2 del rode wijn erop, 2 dl. Rode bessensap, een pijp kaneel er in, 2 dl. Dubbeldrank (abrikoos/sinaasappel geloof ik) en dan 2 uur stoven. Als ze gaar zijn bind ik het sap altijd met een beetje allesbinder om het wat dikker te maken. Maar dat hoeft niet natuurlijk. (Ik vind het zo lekker dat ik dan wat sap apart houd voor mezelf om warm op te drinken) bij 4 kilo zou ik de aantallen van hierboven verdubbelen denk ik. |
Quote |
Son schreef op: 29-10-2013 16:48:48 |
Ik maak ook parten, pokkewerk... halve fles bessenwijn, scheut suiker en 2 kaneelstokjes de rest water er bij zodat t helemaal onder staat |
Quote |
Son schreef op: 29-10-2013 16:50:45 |
We zitten nog vroeg in t seizoen en merk dat ze vrij snel klaar staan. Hier met 2 uur zo'n beetje |
Quote |
Flower schreef op: 29-10-2013 16:52:05 |
gewoon, alleen suiker, en dan idd uuuuren koken, worden ze vanzelf rood en heerlijk zacht. van een beetje kookvocht maak ik vaak nog een papje met maizena....heerlijk, krijg spontaan trek!! |
Quote |
Xxx schreef op: 29-10-2013 17:01:56 |
In kwartjes, beetje suiker en kaneel en een paar uur koken....... |
Quote |
Proestie schreef op: 29-10-2013 18:37:02 |
Ik doe er rietsuiker, kaneelstokje, scheutje azijn en een flinke scheut limonadesiroop in. Ik laat
het echt de hele dag opstaan, al was het alleen al voor de geur ![]() |
Quote |
Kwebbel schreef op: 29-10-2013 20:22:03 |
Ik doe altijd met rode wijn, suiker, kaneel en dan heeeeeeeeel lang door laten koken...Jammie! |
Quote |
Eefje schreef op: 29-10-2013 20:37:29 |
In vieren snijden, onder water zetten, citroensap, kaneel, vanillesuiker en gewone suiker erbij, en
dan de hele dag laten pruttelen. Worden ze vanzelf donkerrood! En dan ruikt het de hele dag zo lekker in huis, Hmmm! |
Quote |
Danimvsenna schreef op: 29-10-2013 21:14:48 |
Hebben nu met (1 liter) bessenwijn, beetje aangevuld met water, scheut suiker en kaneelstokjes! Ik heb ze zitten schillen en mn moeder alles in stukjes gesneden. Nu staan ze al even een paar uur op het vuur en het ruikt lekker! ![]() |
Quote |
Myself schreef op: 29-10-2013 21:56:53 |
1 liter ![]() ![]() |
Quote |
Moossie schreef op: 29-10-2013 22:18:54 |
lekker, ik heb ze kort geleden ook gemaakt. Wij hebben altijd peertjes uit de tuin van schoonouders. En dan met suiker, en water en verder niets. Heerlijk.... mmmmm eetse |
Quote |
Anmv3 schreef op: 30-10-2013 08:54:11 |
Ik schil ze, verdeel ze in 4 partjes en zet ze met water en veel suiker op. Ze verkleuren dan na verloop van tijd vanzelf. Met wijn ofzo vinden wij niet zo lekker. Ik maak ook altijd een grote pan en verdeel het dan in bakjes voor in de vriezer.. |
Quote |