Menu
 

Topic:

Uitzendbureau

Noa  schreef op: 28-10-2013 15:49:46
Ik ben benieuwd of iemand van jullie mij kan helpen, ik kom er zelf niet helemaal uit.

Mijn vriend werkt nu ruim een jaar voor een uitzendbureau. Nu worden er elke keer dingen beloofd maar niks word gedaan, eerst zou die bij zoveel uur een contract krijgen, daarna als het hoogseizoen zou zijn en zo gaat het steeds verder. 
Zo ook met zijn salaris, wat al heel erg weinig is. In eens hebben ze besloten om 0,10 bruto bij zijn salaris te doen en dan als reiskosten 2,99 per dag te geven. Terwijl dat eerst 0,19 cent per kilometer was, het nieuwe contract heeft hij nooit gekregen en niet getekend.

Al meerdere keren heeft hij gevraagd of er loonsverhoging mogelijk is, het uitzendbureau stuurt hem door naar zijn chef en zijn chef hem naar het uitzendbureau. Bij alles wat hij vraagt bij het uitzendbureau bellen ze achter zijn rug om zijn chef op of sturen ze zijn mail door. 

Nu is er een andere collega die ook voor een uitzendbureau werkt maar dan een andere en die ontvangt voor het overwerk toeslag, hij krijgt 125% betaald dan en zijn reiskostenvergoeding is wel gewoon 0,19 cent per kilometer. Nu was ik het aan het nakijken maar heb het idee dat mijn vriend ook gewoon recht heeft op die 125 % hij werkt gemiddeld per weer 5 tot 10 uur over. 

Ook kwam ik tegen dat als je er een jaar werkt 2,75% loonsverhoging moet krijgen ook dit is niet gebeurd. Dit weekend heeft mijn vriend het uitzendbureau gemaild en vanmorgen gebeld maar de juiste person zou er niet zijn. Hij heeft niks meer gehoord maar, ze hebben wel de mail achter zijn rug om doorgestuurd naar zijn chef en net met zijn chef gebeld. 

Weet iemand misschien of dit klopt dat hij dit inderdaad hoort te krijgen? En hoe je achter het cao komt van het bedrijf, zijn chef wil die vraag niet beantwoorden. 
 
Quote
Navigatie
RE: Uitzendbureau
Mamajenti  schreef op: 28-10-2013 15:51:56
Volgens mij moet je echt voor alles bij het uitzendbureau zijn. Daar werkt hij immers voor. Het bedrijf huurt hem van het uitzendbureau

En de uitzendbranche heeft ook een CAO
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 28-10-2013 15:57:40
Ja klopt het cao van het uitzendbureau is nbbu. Daarin staat ook dat hij hetzelfde moet verdienen als vaste krachten maar, die heeft het bedrijf niet dus dat is lastig vergelijken. 

Het probleem is dus dat het uitzendbureau bij alles wat hij vraagt zijn chef gaan bellen, zijn chef vind het irritant worden en heeft geen zin om er tussen te zitten. Terugmailen doen ze sowieso niet en als je belt dan zeggen ze gewoon dat de juiste persoon er niet is. 

Als hij inderdaad recht heeft op die toeslag dan ga ik een klacht indienen, ze doen zoveel dingen die niet kunnen. Maar ik weet het dus niet zeker.
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Debby1977  schreef op: 28-10-2013 16:00:15
Draait dat hele bedrijf dan alleen op uitzendkrachten? Er zal vast wel ergens bekend moeten zijn wat je daar als vaste kracht verdient. Welk uitzendbureau is dit? Die zullen toch ook wel een hoofdkantoor hebben? Dan ging ik die eens benaderen en anders al eens voorzichtig contact leggen met rechtsbijstand. Is je vriend lid van een bond?
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 28-10-2013 16:13:22
De mensen met een hoge functie die op kantoor zitten zijn vast in dienst. Dan heb je 2 afdelingen magazijn en productie. Bij de productie werken allemaal buitenlandse uitzendkrachten via 1 vast uitzendbureau en bij het magazijn werken ze maar met zijn 2en allebei via het uitzendbureau. Normaal word iedereen namelijk binnen 2 weken ontslagen vandaar dat ze alleen maar met uitzendkrachten werken. Dus erachter komen wat vaste krachten verdienen lukt niet, voor die functie. 

Ze hebben inderdaad een hoofdkantoor en daar werkt hij voor. Het is vooral vervelend dat je niks kan zeggen of ze gaan weer naar zijn chef bellen en die is heel makkelijk met ontslaan. Vorige keer hebben ze hem maar 5 euro voor een hele week werken, mijn vriend werd natuurlijk boos. Heeft ze gemaild en ze hebben meteen de mail doorgestuurd naar zijn chef en gezegd dat ze het niet normaal vonden dat hij boos werd. Maar contact opnemen met hem doen ze niet.

Nee hij is niet lid van de bond en we hebben ook geen rechtbijstandsverzekering. Meestal zoek ik alles zelf uit maar, ik twijfel of het inderdaad klopt met die toeslag.
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 28-10-2013 16:15:08

Uitzendburo's kunnen veel verzieken hoor.


Mijn man heeft eerst voor Start 5 jaar gewerkt en nooit een contract via het bedrijf gekregen.


Nu heeft hij 2 jaar voor Randstad gewerkt en nu wel een contract via het bedrijf.

Als je man een jaar via uitzendbureau werkt zal hij een fase A contract hebben en dit duurt volgens mij 2 jaar.

 
Quote
RE: Uitzendbureau
Debby1977  schreef op: 28-10-2013 16:18:54
Fase A is idd 2 jaar geloof ik. Maar ook al heb je geen rechtsbijstand ik zou wel eens een rechtswinkel bellen want dit is natuurlijk niet normaal he?
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 28-10-2013 16:20:56
Klopt fase A duurt 2,5 jaar maar, de afspraak met het bedrijf was na zoveel uur nemen we je over, daarna weer een andere afspraak en zo blijven ze rekken natuurlijk. Hij is er ook helemaal klaar mee maar, ze willen hem een andere functie geven waar hij het hele jaar keihard voor gewerkt heeft dus hij wil eigenlijk nu niet zomaar weg. 

Het salaris dat hij nu verdiend is gewoon erg weinig, hij moet overwerken om niet onder de bijstandsgrens te zitten. En nu blijkt dus dat zijn andere collega meer verdiend dan hij verdiend + die toeslag. 
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 28-10-2013 16:22:00
het is zeker niet eerlijk hoe het gaat, hij zou het zelfde moeten krijgen als die andere persoon die via het uitzendburo werkt. Maar als je nu klaagt...voor jou 10 anderen, zo is het nu eenmaal. Leuk is dat zeker niet!
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 28-10-2013 16:23:58
Die beloftes doen bedrijven allemaal. Mijn man hebben ze 5 jaar lang een contract belooft en nooit gekregen! En zeker nu met de crisis geven ze niet makkelijk een contract. En een jaar uitzendburo is echt nog niet lang hoor.
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 28-10-2013 16:27:48
Dat is dus het probleem en doordat, ze zijn chef steeds bellen is zijn chef er inmiddels ook klaar mee wat ik ook wel snap. 
Jaar uitzendbureau is ook niet erg maar, dan moeten ze wel normaal betalen en niet steeds stiekem 2 uur minder uitbetalen. 
En dan nu met die toeslag, heeft hij eigenlijk nog recht op 5000 euro bruto. 

Wel knap dat je man het zolang heeft vol gehouden, je blijft toch hoop houden dat ze dat contract geven he.
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 28-10-2013 16:30:01
mijn man heeft het zolang volgehouden omdat hij het werk graag deed en goed kon opschieten met zijn collega's en daarbij ook een heel goed salaris. Denk als hij net zoals je vriend behandeld werd, er ook niet lang gewerkt had en naar iets anders uitgekeken had. Doet je vriend dat niet? kijken naar ander werk, via ander uitzendburo? welk uitzendburo is dit eigenlijk?
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 28-10-2013 16:33:41
Dat scheelt inderdaad al een hoop. Mijn vriend vind het werk vreselijk, alleen die andere functie vind hij leuk en het betaald nog slecht ook. Hij kijkt wel naar ander werk maar, hier in de buurt is bijna echt niks te vinden of ook werk via het uitzendbureau en dan hebben ze na 2 weken geen werk meer. Ik weet niet of ze via google zoeken dus niet even niet de hele naam. R...baan, ze hebben volgens mij 3 vestigingen. 
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 28-10-2013 17:14:58
Ik heb het nbbu cao waar het uitzendbureau onder valt nagekeken en daarin vind ik dit;


ARTIKEL 18

toeslagen voor overWerk

1. Onder overwerk wordt verstaan, de arbeid die in opdracht van de werkgever, boven de 

normale gemiddelde arbeidsduur (als bedoeld in artikel 14 eerste lid van deze cao) wordt 

verricht, en de uren op zon- en feestdagen. Onder overwerk wordt niet verstaan de arbeid 

verricht in uren die vallen buiten de gebruikelijke werktijden, indien het aantal uren geringer 

is dan de normale dagelijkse arbeidsduur. Tevens wordt niet onder overwerk verstaan: een 

half uur vóór aanvang en na beëindiging van de dagelijkse arbeidstijd, voor zover dit een 

incidenteel karakter kent.

 Maandag t/m zaterdag: 25% van het uurloon

 Zon- en feestdagen: 100% van het uurloon

 Tenzij een compensatie in vrije tijd wordt gegeven van respectievelijk 125% of 200% van 

het aantal overuren. Zondagarbeid zal alleen in het uiterste geval worden opgedragen.

2. De werknemer kan maximaal acht uur per week en 30 uur per maand overwerk worden 

opgedragen. Deze beperking beoogt het tegengaan van structureel overwerk en geldt niet 

voor bijzondere incidentele activiteiten. De betrokken werknemer zal zoveel mogelijk van 

tevoren van het te verrichten overwerk in kennis worden gesteld.


Zijn werktijd zijn van kwart voor 8 tot kwart voor 5 maar, meestal moet hij tot 7 uur of half 8 werken (soms langer).
Heel soms is hij om de normale tijd klaar of om 5 uur. Heeft hij er dan wel of geen recht op?
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Susanne-mv-daj  schreef op: 28-10-2013 18:55:06
Ik werk al 20 maanden voor een uitzendbureau bij 1 en het zelfde bedrijf, ik ben na 76 werkweken van fase a naar fase b gegaan , heb daardoor idd wat loonsverhoging gehad, en als ik in overleg met mijn supervisor langer als een half uur over werk dan krijg ik 130 % betaald
als ik inlog voor mijn rooster of loonstrook kan ik ook al mijn contracten inzien
dus of ik zou op mijn strepen gaan staan of ander werk zoeken via een ander beter bureua

Als het goe dis heeft hij bij aanvang van zijn werk een jaar geleden een cao boekje gehad
andere vraag bouwt hij wel pensioen op?
dit doe ik al sinds ik er 6 maanden werk
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Noa  schreef op: 29-10-2013 15:15:06
Zoals jij word betaald hoort het inderdaad. Hij heeft geen cao boekje maar zag in zijn contract staan dat het nbbu cao van toepassing is. 

Hij heeft vandaag het uitzendbureau gesproken en die waren boos dt hij om de toeslag vroeg. Ze hebben toegegeven dat hij gelijk heeft en het bedrijf ook, ze laten dat ook vanaf nu ingaan. Van het afgelopen jaar willen ze niet betalen terwijl hij hier wel recht op heeft. Als hij er werk van maakt dan gaan ze hem ontslaan. 

Pensioen heb ik nagekeken maar, kan er niks over vinden grote kans dat ze dit dus ook niet doen. Zo ben ik al meer tegen gekomen, we gaan nu nadenken hoe we het gaan aanpakken.
 
Quote
RE: Uitzendbureau
Ffzo  schreef op: 29-10-2013 15:48:48
Mijn man werkt zovaak over voor gewoon 100 procent. Ook is er een onderlinge afspraak van 100 procent op zaterdag.
Kom je niet aan de contracturen op rustige momenten heb je pech. Het is wel je RECHT maar kijk er niet van op dat je er straks uit ligt.Anders heb je straks 30 procent minder in de WW.

Dit asociaal beleid gaat nog erger worden. Straks hebben mensen meerdere banen nodig op 0 uur basis. Schande! Nu willen zij de flexwerkers beter beschermen. Mijn man heeft liever werk dan om de drie jaar er 3 of straks 6 maand uit.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Uitzendbureau
Naam
Bericht