Menu
 

Topic:

test score

Ma Dalton  schreef op: 18-10-2013 15:59:42
Mijn zoontje is op school getest.
zoals jullie misschien weten we in het buitenland. En het onderwijs gaat in een 2e taal.
Ik wist dat hij snel en goed kan lezen.
Ik dacht dat hij gewoon gemiddeld was in rekenen. Hij doet sinds een jaar net alsof het heel moeilijk is.

Ze hebben hier een oefensysteem op de computer voor thuis. En de lolbroek heeft zuchtend en steunend de eerste maand  ( 3 x in de week 10 minuutjes) rekenwerk voor kleine kleuters lopen maken. En omdat hij zei dat het moeilijk was heeft juf handmatig de klassenaanduiding in dat systeem weggehaald... want die dacht ook dat hij niet beter kon, en dat had lang door kunnen gaan tot ik er achter kwam dat mijn 5 jarige op een "hoger" nivo bezig was dan mijn 7 jarige..  Toen ik dat doorhad, waren mijn verwachtingen niet meer zo hoog. Hij heeft dus ook alleen maar echt makkelijk materiaal geoefend.
Nu is hij voor rekenen in de 93e percentiel gescoord. Dat had ik niet verwacht. 

en voor de overal lees en taal vaardigheden op 90 percentiel.
Hij had een verschrikkelijk hoge score voor gewone leesvaardigheid en voor begrijpend lezen. maar maar een "hoge" niet extreem hoge score in vocabulair. Ik denk dat dat komt omdat we Nederlands praten thuis en de toets is in het engels, dus die 90 % is een samengestelde en door vocabulair naar beneden bijgestelde score.

Hij lummelt veel in de klas, praat veel volgens juf. Maar is verder wel goed op streek op het moment.Ik heb over anderhalve week een ouderavond. En wil even nadenken over wat IK wil vragen..

Ik weet dat hij hoog heeft gescoord. zeker als je die negatieve score voor vocabulair eruit trekt... maar ik weet eigenlijk niet of het "gewoon" hoog is. Dus normaal voor een gemiddeld VWO kind. of hoger.   dus "normaal" slim. of net iets meer?  heb inmiddels drie keer mijn naam in anno verandert en weer terug. Want het voelt als een rare vraag.
maar het gaat me er vooral om of we op basis van deze uitslagen moeten vragen om meer uitdaging?

 
Quote
Navigatie
RE: test score
Cir  schreef op: 18-10-2013 18:31:39
hmmm geen idee werkelijk. Maar ben je bang dat hij onder niveau werkt omdat hij moeilijk/zuchtend en steunend loopt te doen? Als een soort "vervelingsreactie?
 
Quote
RE: test score
Danna  schreef op: 18-10-2013 19:08:07
percentiel 90 betekent dat 90% van de kinderen het even goed of slechter deden op de test dan hij, en 10% deed het beter. Erg goede score dus!Of hij meer uitdaging nodig heeft, zou ik niet alleen baseren op een score. Maar met zo'n score staat het helemaal niet raar als je die vraag in ieder geval eens stelt aan de leerkracht.
 
Quote
RE: test score
Ma Dalton  schreef op: 18-10-2013 20:03:50
de percentielen snap ik.
ik ben nog aan het verteren.
Ik denk geloof ik dat hij verschrikkelijk aan het onderpresteren is. Als hij in staat is om mij en zijn juf te laten geloven dat hij moeite heeft met groep 2 materiaal rekenwerk en dan vervolgens in de 93 percentiel voor groep 4 met rekenwerk scoort dan gaat er toch iets niet helemaal goed.
ik denk dat als je met taal gebeuren rekening houdt met ander-taligheid dat hij ook halverwege de 90e percentiel zit. maar anderzijds weet ik dus niet op welk moment je zegt.. hier is het verschil met de rest van de klas te groot.. hier moet er ander lesmateriaal (bij) komen.
 
Quote
RE: test score
Onsjanneke  schreef op: 18-10-2013 20:17:47
Ik zou met juf zeker het gesprek aangaan over onderpresteren. Want zo lees ik het ook, van wat je hier hebt neergezet.

En kijken hoe je dat kan aanpakken, extra uitdaging is dan wel een voor de hand liggende oplossing.

Het belangrijkste lijkt me dat je zoontje weer lol krijgt in leren, en jij en juf kennen hem het beste.
 
Quote
RE: test score
Bepje  schreef op: 18-10-2013 20:57:00
Het is het zeker waard om het er over te hebben. Hij kan het ook eens proberen, extra dingen, en als dat niet loopt kunnen ze er gewoon weer mee ophouden. Blijkbaar is hij druk om zich gemiddeld voor te doen, mogelijk wil hij niet afwijken van de rest, daar kom je vaak niet goed achter.
 
Quote
RE: test score
Bepje  schreef op: 18-10-2013 20:58:12
Er loopt hier trouwens een topic over dit soort zaken, ik weet niet meer zo gauw hoe het heet.
 
Quote
RE: test score
Zakaria  schreef op: 23-06-2014 19:30:37
Eeen precentiel van 58 is dat  havo vwo of niet nen anders wat voor advies dan ???
 
Quote
Navigatie


Reageren op test score
Naam
Bericht