Menu
 

Topic:

Chaos door sneeuw in Alpen

Dano  schreef op: 11-10-2013 11:09:30
Chaos door sneeuw in Alpen



zware sneeuwval verlamt het verkeer in grote delen van de Alpen.





 





In Zuid-Duitsland wordt het verkeer geadviseerd zoveel mogelijk binnenwegen te mijden. In Garmisch Partenkirchen zijn bomen door de plotselinge zware vracht sneeuw omgevallen of omgewaaid en diverse wegen zijn versperd. Vooral het doorgaande verkeer ten zuiden van München ondervindt steeds meer hinder van de sneeuw, die tot in de dalen valt.


Het sneeuwt ook intensief in grote delen van Oostenrijk en Zwitserland. Vanmorgen vroeg was op sommige plaatsen in Oostenrijk, zoals het Kleinwalsertal, al zo’n 30 cm sneeuw gevallen, de eerste van deze winter. Naar verwachting vallen er vandaag grote hoeveelheden. In Vorarlberg, Tirol, Noord-Karinthië en in delen van Zwitserland wordt 70 cm tot hogerop ruim een meter sneeuw berekend. ,,Het is een witte wereld, mooi wakker worden hier", twitterde schaatskampioene Ireen Wüst vanuit Inzell in Beieren.


De verkeersdiensten zullen naar verwachting vandaag een aantal doorgaande passen sluiten voor het verkeer. Ook veel Nederlanders gaan die kant op in verband met de vandaag begonnen herfstvakantie. Aangeraden wordt sneeuwkettingen en winterbanden te gebruiken.


De sneeuwval begon gisteravond. Op steeds meer plaatsen ging het kwik onderuit en ging de regen over in sneeuw. Vandaag zal het de gehele dag doorsneeuwen en morgen kan er naar verwachting voor het eerst lokaal worden geskied. Bij ons loopt het niet zo’n vaart. Wel gaat het behoorlijk regenen. Dat gebeurt vanuit het noorden De regen trekt zuidwaarts en er waait een koude noordoosten wind bij 8-12 graden. Ook morgen regent het nog enige tijd. Zondag is het even wat droger, later volgt opnieuw regen.





  nu al




 
Quote
Navigatie
RE: Chaos door sneeuw in Alpen
Xsara  schreef op: 11-10-2013 11:11:20
ooh zo jaloers, mijn familie woont in munchen.. zal even vragen of alles okay is.... dat wel weer maar super!!!!!
 
Quote
RE: Chaos door sneeuw in Alpen
Mama_anja  schreef op: 11-10-2013 11:12:12
ze hebben het er ook over dat bij ons de winter in nov gaat beginnen hooop niet dat we dit krijgen
 
Quote
RE: Chaos door sneeuw in Alpen
Dano  schreef op: 11-10-2013 11:16:33
nou ik ben best gek op sneeuw en winter enzovoorts maar als het al nu begint dan duurt de winter wel erruugg lang hoor. al die chaos er bij........  van mij mag december koud zijn, januari ijs, schaatsen en zo, februari nog een klein uitloopje van de winter, maar in maart moet het  voorjaar weer beginnen!!!!!! en nu tot december mag het best herfst zijn, maar die bakken met regen mogen wel weg blijven.  
 
Quote
RE: Chaos door sneeuw in Alpen
Xsara  schreef op: 11-10-2013 11:50:17
misschien moet je even een meiltje  naar weer-online sturen to, kunnen ze je wensen in vervulling laten gaan..
 
Quote
RE: Chaos door sneeuw in Alpen
Monica Mv 2  schreef op: 11-10-2013 11:56:21
Oooooooooooh ik heb extra de 2e belg op de tv aangezet voor de beelden. Het kriebelt enorm nu bij mij
 
Quote
Navigatie


Reageren op Chaos door sneeuw in Alpen
Naam
Bericht