Menu
 

Topic:

Niet thuis voelen

Even Niet Zo Blij  schreef op: 10-10-2013 10:18:05
Sinds ruim een jaar woon ik in dit huis. Het plan was al langer om te gaan verhuizen, maar het werd ineens versneld doordat ik niet in mijn vorige woning kon blijven.
We hadden het geluk dat we binnen 3 weken deze woning kregen toegewezen en na een paar maanden van klussen, zijn we hier gaan wonen.

Voor mij is dit een heel nieuwe woonplaats, de enige die ik ken zijn 2 collega's en de familie van mijn vriend. En langzamerhand begin ik de contacten te missen. Op de sportschool komen vooral oudere mensen (55+) of scholieren van de middelbare. Daarnaast is de straat waar we wonen ook eigenlijk 3x niks, ons gedeelte valt nog redelijk mee, maar er wonen ook een aantal 'tokkies'. Ik voel me er eigenlijk helemaal niet thuis.

Wat ik hiermee wil? Eigenlijk gewoon even van me afschrijven, omdat ik in de directe omgeving eigenlijk niemand heb om even mijn hart te kunnen luchten (vriend is nu aan het werk).
 
Quote
Navigatie
RE: Niet thuis voelen
Baby2  schreef op: 10-10-2013 10:41:25
He bah wat naar, volgens mij heeft zoiets ook tijd nodig. In mijn vorige woonplaats had ik trouwens hetzelfde als jij. Ik ging toen voor het eerst samenwonen, uit huis met mijn vriend (nu inmiddels man) wat oudere buren, ook sommige mensen die niet zo netjes waren enz. We zijn toen getrouwd en we stonden ingeschreven voor een nieuwbouw project wat nog een tijdje op zich zou laten wachten maar wat ineens vervroegd werd. We hebben die kans met beide handen aangegrepen omdat ik me nooit echt thuis gevoeld heb, weer een nieuwe woonplaats maar wat een verschil. Leuke jonge buren, we kregen kinderen en daardoor weer heel veel nieuwe contacten opgebouwd. Mijn zus woont hier ook in het dorp. Ik kan nu met recht zeggen dat ik me thuis voel!!!!
Maar ook daar ging wel even overheen hoor, schrijf nu ook wel de verkorte versie. Maar wat ik er eigenlijk mee zeggen wil is dat het soms ook even kan duren voordat je je thuis gaat voelen. Geef het nog even de tijd. Dingen veranderen soms ook snel, misschien gaan de ''tokkies'' wel verhuizen of krijg je andere buren. Ander tijdstip naar de sportschool gaan misschien enz.....
Hoop dat je huis snel wel als je thuis gaat voelen, want dat is de basis!!!!! Succes.
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Spatje  schreef op: 10-10-2013 10:43:26
voel je je wel thuis in je huis? wat dat is natuurlijk het belangrijkste

is het mogelijk om wat vriendschappen te krijgen via mama's van school?
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Blauwtje  schreef op: 10-10-2013 10:44:04
herkenbaar, heb ik ook gehad en nog mis ik mijn oude woonplaats wel eens.
Mijn moeder, schoonouders en beste vriendin wonen daar en ik mis de spontane bezoekjes en ook mis ik de gezelligheid van het dorp, er is altijd van alles te doen en waar ik nu woon, is het veel rustiger en zijn er amper winkels enzo

Kan na 6 jaar zeggen dat ik me nu wel thuisvoel hier.
Ik snap je gevoel heel goed, is niet leuk
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Isabelle  schreef op: 10-10-2013 10:44:41
O, wat vervelend dat je je zo voelt. Woon je ver weg van je eigen familie/vrienden?
Indien ze niet te ver weg wonen, kun je misschien proberen om wat vaker met ze af te spreken. Of bijv. 1 maal per week een vaste avond bij elkaar te komen. Misschien kun je iets van vrijwilligerswerk gaan doen, om wat meer mensen te leren kennen in je nieuwe omgeving.
Ik hoop dat het je lukt om een oplossing te vinden.

Voor mij was de enige oplossing verhuizen. Ik heb 8 jaar in mijn vorige woonplaats gewoond en ik vond het verschrikkelijk. Ik heb van alles geprobeerd, maar uiteindelijk was verhuizen de enige oplossing, ik hoop dat dat voor jou niet nodig is.
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Onsjanneke  schreef op: 10-10-2013 10:56:07
Ik ben al verschillende keren naar een andere kant van het land verhuisd, en een eerste jaar is altijd wat eenzamer dan. Het duurt gewoon even voor je weer goede contacten hebt opgebouwd met mensen in je directe omgeving.

Maar je hebt het wel zelf in de hand.

Zoek een andere sportschool, contacten op school/peuterspeelzaal/sport van kinderen
Ik ben bewust met mijn zoontje op peutergym gegaan, ook om moeders uit de buurt te leren kennen.

Nou zijn wij actief binnen een kerk, dus daar hebben wij veel contacten.

Zo kan je zelf ook dingen bedenken die je leuk vind of waar je mensen uit dezelfde doelgroep tegenkomt.
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Even Niet Zo Blij  schreef op: 10-10-2013 11:03:37
Ik ben ergens wel 'blij' dat jullie het herkennen en het bij jullie toch wel goed gekomen is.

@Baby2, ik ben ook veel bezig in huis om er een eigen plekje van te maken. Komt ook doordat we ca. 3/4 van de inboedel van familie hebben gekregen. We hebben dan ook afgesproken om in een volgend huis een aantal meubels echt samen te kopen, zodat het wat meer eigen smaak ook wordt.
Maar die buren hier zijn kunnen ronduit aso zijn en daar kan ik me flink aan ergeren. Voorbeeld: we hadden tijdelijk geen poortdeur en de buurman die zijn schuur aan het opruimen was, besloot om onze tuin tijdelijk als opslag te gebruiken (ik ga nu trouwens door één iemand zeker herkent worden).
Andere tijden naar de sportschool zou een optie zijn, maar is op het moment wat lastig i.v.m. andere afspraken.

@Spatje, we hebben nog geen kinderen dus contacten via school zijn er nog niet. Ik heb al wel aangegeven dat als we gaan verhuizen, ik absoluut naar een wijk wil met veel gezinnen, zodat ik inderdaad meer mogelijkheden voor contacten leggen heb dan nu. Ik voel me an sich wel thuis hier, ook door het steeds wat meer in te richten (leuke schilderijtjes, foto's enz) wordt het meer en meer eigen.

@Blauwtje/Isabelle, familie woont een uur rijden hier vandaan. Is best te doen, maar zij werken natuurlijk ook, dus het is niet altijd even makkelijk om doordeweeks er naartoe te gaan. Plus in het weekend werk ik zelf. Het klinkt nu misschien alsof ik overal een probleem zie, maar ik probeer juist om oplossingen te vinden!
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Spatje  schreef op: 10-10-2013 11:55:10
tja als je in limburg woont wil ik je wel wat komen vervelen
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Caithy  schreef op: 10-10-2013 12:34:25
Het schijnt dat het ong 5 jaar duurt dat je je ergens thuis voelt.

Ik ben in 10 jr nu 4x verhuist en in dit huis wonen we nu bijna 3 jaar. Onze dochter was al 3x verhuist (nu bijna 7jr) en en onze zoon nu 2x (is net 4). 
We weten nu al dat we in dit nieuwbouwhuis niet oud zullen worden maar thuis voelen we ons er wel. Leuke buren, leuke straat. Dichtbij scholen en winkelcentrum en toch in een dorp.
Ons volgende huis heeft een openhaard, carpoort en garage! We wachten tot de kids wat groter zijn en dan verhuizen we naar een ander gedeelte van Nederland (weg van de vliegtuigen en autosnelwegen).

 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Mama Van Drie  schreef op: 10-10-2013 12:44:10
Het maakt mij echt niet uit waar ik woon, opgegroeid in ee stadje naast Rotterdam, vandaar naar een heeeel klein dorp in Zeeland ( daar kon ik overigens niet wennen, ben meer een stadsmens).....vandaar naar het buitenland verhuisd en daar 8 jaar gewoond, ook daar wel weer verkast naar een ander woning maar wel binnen dezelfde plaats....en nu woon ik in Drenthe.
Enige echte nadeel is familie, mijn familie woont het dichtbij en dat is toch nog ruim 2 uur rijden, schoonfamilie wwoont nog iets verder ( brabant), en dat vind ik eigenlijk erg jammer.
Maar we gaan hier niet weg  voorlopig want huis verkopen is nu niet zo slim plus dat ik studerende kinderen heb, maar voor mezelf zou het me niet uitmaken, ik pak m'n spullen wel weer hoor haha...

Maar mijn huis is wel echt mijn plek geworden, en ik heb weinig andere mensen nodig om me gelukkig te voelen.
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Mama_anja  schreef op: 10-10-2013 18:44:22
kan wel een jaar duren je moet eerst je plekje echt je eigen maken en kunnen maken met een kleurtje en eigen spullen 
nu onze woning echt na onze zin klaar is voel ik me hier aardig thus heeft wel 2 jaar geduurt omdat we niet alles in 1 keer hebben kunnen doen en nog brand tussen door hebben gehad
 
Quote
RE: Niet thuis voelen
Nala  schreef op: 10-10-2013 19:25:23
Wij wonen hier nu 5 jaar en kan nog steeds niet zeggen voel mij thuis.
In huis wel, beetje dubbele relatie met het huis, hou ervan, helemaal onze smaak ingericht enzo, maar haat het ook, best wat obstakels gehad in het begin met het huis (nieuwbouw) 2 jaar in clinch met woningbouw en woningbouw weer met de aannemer.
Hoef hier op zich niet weg (ja voor de huur wel fijn)maar als ze ons morgen een huisje, flatje whatever aan zouden bieden in Haarlem en ja voor de haarlemmers onder ons ook in schalkwijk zijn wij hier zo vertrokken.

Tuurlijk redden we het hier ook en inmiddels ook wel wat contacten opgebouwd, maar voornamelijk doen we hier met ons drietjes.

Na een goed jaar vond ik hier wel aardig mijn draai en weg, verdwaalde nog weleens.
Geef jezelf de kans om het huis ook te leren kennen en eigen te maken, dan heb je al veel winst op je gevoel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Niet thuis voelen
Naam
Bericht