Myself schreef op: 10-10-2013 10:16:14 |
Kun je een taart van biscuitdeeg invriezen en later pas bewerken met vullingen en decoratie? Ben gevraagd een taart te maken in een periode dat ik het best druk heb met werk (onregelmatig) en dit zou voor zulke momenten een mooie oplossing zijn voor mij, maar heb geen idee of dit eigenlijk wel kan? Iemand ervaring? |
Quote |
Myself schreef op: 10-10-2013 10:30:38 |
Spat, hoe zit dat dan met ontdooien? Ik wikkel ze in huishoudfolie, erom laten of eraf
doen met ontdooien? |
Quote |
Kyla schreef op: 10-10-2013 10:39:34 |
Ik doe het altijd in een plastic zak en ontdooi hem daar dan ook in. Licht aangevroren is het
trouwens makkelijker met snijden, kruimelt hij minder. Je kan een bewerkte taart ook invriezen, wel
met het risico dat je suikerwerk gaat lopen. Het belangrijkste nadeel vond ik dat als mensen bij mij
een taart bestellen, ik ook echt een verse taart wilde aanleveren, dus een hele taart met vulling en
al invriezen heb ik voor bestellingen nooit gedaan. Wel met mijn eigen bruidstaart, die had ik
bekleed ingevroren en hoefde alleen nog maar te stapelen en decoreren de dag ervoor. Hij smaakte er
niet minder om overigens ![]() |
Quote |
Angelique schreef op: 10-10-2013 11:01:41 |
ik zou hem idd basis bekleden en vullen dan als ie noig is ontdooien en verder opmaken en decoreren |
Quote |
Myself schreef op: 10-10-2013 11:16:16 |
Ik vries alleen de biscuits in, het vullen en decoreren wil ik 'vers' doen. |
Quote |
Myself schreef op: 20-10-2013 16:52:51 |
Er ging iets mis met een afspraak laatst waardoor ik een
taart een paar dagen te vroeg af had. |
Quote |
Kyla schreef op: 20-10-2013 18:59:14 |
Nou gelukkig maar! Dat zal ik onthouden mocht het hier eens nodig zijn. |
Quote |