Menu
 

Topic:

Tips stoppen na lang voeden

O\'vive  schreef op: 09-10-2013 17:20:05
Na ruim 2,5 jaar borstvoeding zou ik heel graag willen stoppen. Mijn zoon is echter nog behoorlijk verslaafd en ziet dat stoppen niet echt zitten. Hij is echt heel verslaafd aan zijn mama-momentje en 'gebruikt' het nog met o.a. in slaap vallen, als ie moet ontlasten, als ie niet lekker is etc. Hij drinkt naast de borstvoeding heel veel water uit een glaasje maar lust producten als melk niet. Bij mijn andere kinderen heb ik 'afgebouwd' door te zeggen dat het op was, dat werd geaccepteerd, soms even herhalen, maar dan was het goed. Echter is mijn zoon achter in zijn ontwikkeling, uit testen blijkt dat hij nu op het geestelijk niveau van ca. 15 maanden heeft. Het comminuceren gaat dus heel anders als met andere 2,5 jarige. Maar ik wil graag mijn lijf terug en vind het ook vervelend dat ie vaak alleen maar loopt te 'trutten' ipv echt drinkt. Hebben jullie tips om dit af te bouwen op een 'normale' manier? Dus niet door hem dagen te laten huilen etc. Ik moet het alleen doen mijn man werkt ca. 80 uur per week dus daar kan ik het niet op 'afschuiven'.
 
Quote
Navigatie
RE: Tips stoppen na lang voeden
Ivy  schreef op: 09-10-2013 17:32:02
Hier ook een meiske van 2,5 jaar die er maar niet mee wil stoppen.  Ik heb ook geen idee hoe ik haar van de borst af krijg, dus lees even mee of iemand hier de gouden tip heeft
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
Mam Van Twee  schreef op: 10-10-2013 00:05:46
Mijn oudste heeft heel lang 's avonds en 's ochtends nog bv gekregen.

Uiteindelijk in de zomervakantie toen ze 1,5 jaar was, is ze met haar ochtendslok gestopt. Papa ging eruit als ze wakker was en gaf haar een boterham terwijl ik uitsliep. 

's avonds afbouwen lukte pas toen we toevallig 2 avonden achter elkaar pas rond/na haar bedtijd naar huis vertrokken en nog een uur in de auto zaten. Ze viel dan in de auto in slaap en als papa haar overlegde werd ze niet (genoeg) wakker om er nog om te vragen.

De derde nacht hebben we een logeerpartijtje geregeld en de volgende dag thuis hebben we het hele naar bed gaan ritueel omgegooid. Ipv op ons bed boekje lezen en borst drinken, hebben we krukje naast haar bed gezet en zijn daar gaan lezen.

Dus eigenlijk het automatisme ervan doorbroken en toen was ze er zo klaar mee en accepteerde goed op=op.

Succes met jullie weg vinden. 

 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
O\'vive  schreef op: 10-10-2013 07:57:05
Hier is het niet alleen een avond slokje, hij komt echt nog een aantal keer per dag en zoekt zijn 'troost' en rust momentjes daar. Omdat mijn man veel werkt (we hebben een eigen zaak) kan je het ook niet echt overdragen (dat werd als tip gegeven door het consultatieburea).
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
Ivy  schreef op: 10-10-2013 09:42:20
Mijn dochtertje komt ook nog heel vaak op een dag bij mij.  Het gekke is dat als we een dagje weg zijn, ze me compleet niet nodig heeft.  Alleen als we thuis zijn en ze ziet me, komt ze toch elk uur wel 2x naar me toe. 
Hier is de zorg overdragen aan mijn man (of iemand anders) ook geen optie.  Omdat de kinderen thuisonderwijs krijgen, zijn ze de hele dag thuis.  Nu zeg ik vaak tegen haar dat het op is en soms accepteert ze dat dan, maar komt 10 min. later naar me toe  
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
O,vive  schreef op: 11-10-2013 09:53:40
Heel herkenbaar! Hier komt mijn zoon ook eigenlijk nooit als we echt een dagje weg zijn (maar echt bij actieve dingen, in de bios o.i.d. weer wel).
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
Ivy  schreef op: 11-10-2013 10:05:11
Ik begin te denken dat we 3 keuzes hebben:
1. het zo laten en wachten tot ze zelf niet meer willen.
2. (al dan niet geleidelijk) stoppen en laten huilen
3. blijven praten en proberen steeds te stimuleren om te stoppen.

Ik houd het voorlopig op 3.  Dochtertje wil heel graag bij haar tante logeren over 2 weken, samen met haar 2 grote zussen.  Misschien dat ik het moet proberen en kijken hoe het dan gaat...  Wie weet ziet ze dan zelf hoe groot ze is en dat het niet meer nodig is?
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
Smvljr  schreef op: 11-10-2013 10:12:03
Bij mijn eerste zoon ging het stoppen vrij makkelijk.Hij was 2,5 toen zijn broertje geboren werd en na een paar weekjes samen bv ,vond hij zich toch wel groot genoeg,en mocht zijn broertje alles hebben haha.Mijn 2de zoon ging toen door tot bijna drie jaar bv..toen ging ik met mijn man een weekje op vakantie zonder kinderen en daarna heeft hij er niet meer om gevraagd.Inmiddels hebben we weer een zoon erbij,ook al 2,5 jaar nu en nog steeds verslaafd...en tja hoe krijgen we die eens zo ver ...opzichgeen moeten om te stoppen hoor,maar af en toe ben ik het wel zat,hij slaapt graag bij mij inbed,en dan wil hij mij  als speen.En overdag kruipt hij ook geregeld op schoot voor een slokje...zodra ik even ga zitten,wil ie,en datis best irritant aan het worden.Probeer hem wel af te leiden  met andere dingen,dan,maar uiteindelijk weet ie zijn zin toch te krijgen..Trek wel vaak kleren aan die moelijk zijn om bv te geven,dan zeg  nee,kan niet open,Ruben een beker drinken....Heeft toch wel voordelen de winterkleren...zomers gaat het makkelijker..Gahet in ieder geval overdag weigeren bij hem nu..een nachtslokje vind ik wel gezellig..tis tenslotte ook de laatste keer,mag nog wel even duren..ben al bijna 9 jaar bezig nu...zou toch raar zijn helemaal nooit meer

succes ermee..
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
Mama_anja  schreef op: 11-10-2013 19:08:33
staan er op borstvoeding,.com geen tips 
 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
O\'vive  schreef op: 12-10-2013 10:31:53

Wat leuk dat er toch nog zoveel echte langvoeders tussen zitten, ik voel me meestal heel eenzaam in deze groep, haha


ik heb er een keer eerder contact over gehad met een lactatie deskundige en die zei dat het een lastige leeftijd was en dat de natuurlijke afspeen leeftijd tussen de 2,5 em 4 was en dat ik daar het beste op kon wachten


Nu is dat op zich geen probleem maar dat getrut aan de borst vind ik echt 10x niets.


 
Quote
RE: Tips stoppen na lang voeden
Ivy  schreef op: 12-10-2013 11:38:20
Smvljr  Wauw!  Dat is een hele lange tijd!  Ik geef nu voor de eerste keer borstvoeding.  Als ik het alle keren zo gedaan had, zou ik er ook heel wat jaartjes op hebben zitten, maar ik heb 5x flesvoeding gegeven (tot mijn enorme spijt...). 


O'vive  Ik weet wat je bedoelt!  Voeden is niet erg, maar 20x op een dag aan komen zetten om te tutten, wordt frustrerend. 

Tot 4 jaar...  Da's nog 1,5 jaar   Nou ja, maar zien hoe het met mijn jongste zal lopen.  Ben toch ook wel blij met haar algehele ontwikkeling, dus zie het niet zo zitten om mijn aanpak te veranderen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Tips stoppen na lang voeden
Naam
Bericht