Menu
 

Topic:

Hondje, één bezwaar

Mv E.l.s  schreef op: 07-10-2013 23:20:44
Wij, de kinderen en ik, willen zooooo graag een hondje. Heb er goed over nagedacht, alles klopt, behalve één ding....
Mijn man vind het best, maar hij wil er geen omkijken naar hebben. En nu komt het....
Mijn kinderen vertrekken 'S ochtends om 7.15 naar school, ik om die tijd naar mijn werk. 'S ochtends is niet mijn beste tijd van de dag, om dan voor mijn werk de hond nog uitgebreid uit te laten, zie ik écht niet zitten. Is het voldoende voor een klein hondje om dan even los gelaten te worden, zijn behoefte te doen, weer naar binnen om vervolgens 3 á 4 uur later uitgebreid uitgelaten te worden? Of is het beter om een hondje helemaal uit mijn hoofd te zetten?
 
Quote
Navigatie
RE: Hondje, één bezwaar
Chloe  schreef op: 07-10-2013 23:48:46
Wij willen ook ooit een hondje. Maar wel pas op het moment dat er altijd iemand thuis kan zijn. In de ochtend hoeft ern hondje echt niet per se een lange wandeling. Maar het alleen thuis zitten zou mijn bezwaar zijn.
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Mv E.l.s  schreef op: 07-10-2013 23:51:17
Mijn man is overdag thuis, maar wil er niets mee te maken hebben (zegt hij nu).
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Liefje  schreef op: 08-10-2013 00:38:12
Maar dan is t hondje dudek niet vaak alleen
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Jen9  schreef op: 08-10-2013 05:53:12
Waar laat je m los dan?
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Anna28  schreef op: 08-10-2013 06:25:39
Op zich zou dat natuurlijk best kunnen. Mits je m een paar uur later uitgebreid uit gaat laten. 

Maar ik ben bang dat het niet gaat werken als je man er niks mee te maken wil hebben... er zullen altijd dingen zijn die gebeuren als jij van huis bent, en dan? Denk aan een zieke hond, iets stuk geknaagd, aandacht vragen, eten geven, geblaf, willen spelen.... en als je dan een baasje hebt die jou niet wil dan wordt een hond daar ook niet blij van. 

Wij hebben ook een hond. En als ik om half 7 weg ga om te werken dan sta ik een half uur eerder op en laat ik m uit. Dat is een keuze. Hoeft echt niet uitgebreid, maar even 10 minuten langs de grasrand van de vaart laten plassen en poepen en klaar. 

 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Mama Van Drie  schreef op: 08-10-2013 06:27:12

Als je een pup wilt dan zou ik er op deze manier niet aan beginnen, doodzielig, een pup heeft wel wat meer nodig in het begin.
Werk je iedere ochtend?
Voor een volwassen hond, klein ras, is het niet zo erg als hij een klein rondje 's ochtends krijgt en later wat langer, maar een pup moet je echt niet aan beginnen.

 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Xsara  schreef op: 08-10-2013 06:45:42
wij hebben hier de afspraak, samen ervoor gaan en erachter staan, anders geen hond.. Ik zou toch nog eens even met hem gaan praten en duidelijk maken dat er altijd situaties zijn wanneer zijn hulp nodig is en hoe hij dat dan ziet.

maar ik ben eerlijk, als het zo moest dan hoefde het voor mij al niet meer..
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Son  schreef op: 08-10-2013 06:54:35
Mijn man wil dolgraag een hond...ik hou dr helemaal niet van.
1 argument is hoop ik genoeg voor hem... dan mag jij er vanaf nu elke dag als eerste uit, want ik heb geen behoefte om sochtends vroeg met dat beest buiten te lopen. Manlief wil dat ook niet, die stapt t liefst 5 minuten na hij de deur uitgaat zn bed uit dus tsja..
ik vind dat je er beide achter moet staan....
hetzelfde als een kind...ja neem maar een kind, maar ik wil dr niks mee te maken hebben...kan toch nier ?!?!?!
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Mv E.l.s  schreef op: 08-10-2013 07:29:44
Jullie hebben ook wel gelijk hoor, allebei moeten we erachter staan. Maar nu weet ik dat hij dat ook met onze kat gezegd heeft en om haar bekommert hij zich ook. Ook wonen wij in het buitengebied, op een boerderij. Hondje heeft dus volop de ruimte als hij even los gelaten wordt. En ik weet zeker dat hij de hond ook los gaat laten als hij zijn behoefte moet doen, hij zal er alleen niet met een riempje mee gaan wandelen, dat weet ik dan wel weer zeker.
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Mikmvg  schreef op: 08-10-2013 08:09:13
Ik ben het met Sis eens, op een boerderij kan dat prima! De honden van mijn oom en tante werden echt niet uitgelaten, die banjerden op het erf rond.
Ik denk eigenlijk dat je man ook wel bijdraait als het hondje er eenmaal is. Als je wel een pup wilt, neem hem dan aan het begin van je vakantie, zodat jij hem helemaal zindelijk kunt maken/ opvoeden etc. Anders is een ouder hondje een beter plan. Honden van een jaartje oud hebben d ebasisopvoeding gehad, maar kun je zelf ook nog een heleboel leren.
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Chloe  schreef op: 08-10-2013 09:50:45
o, woon je op een boerderij. Dat is heel anders dan inderdaad, lijkt me ideaal voor een hondje.
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Krumelke  schreef op: 08-10-2013 22:48:27
ik zou persoonlijk nooit aan een huisdier beginnen als je niet beiden er vol achter staat.
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Jen9  schreef op: 08-10-2013 23:00:13
idd, een boerderij klinkt al heel anders! Kan wel, denk ik!
 
Quote
RE: Hondje, één bezwaar
Missus  schreef op: 09-10-2013 01:01:56
Hier ging dat een paar jaar geleden net zo. Ik kwam bij iemand die een nestje had en werd verliefd op 1. Mijn wilde er in eigenlijk niets van weten en riep dan ook: Dan is het wel JOUW hond! Nu merk je daar niets meer van, hij gaat rustig de hond uitlaten als dat nodig is en ik ben ook wel eens een nachtje weg en dan is het ook geen probleem!

Op een boerderij zou ik me nog minder zorgen maken... Probeer het nog eens met je man erover te hebben, zonder dat het drammerig overkomt, maar ik zou echt proberen te overleggen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hondje, één bezwaar
Naam
Bericht