Menu
 

Topic:

Eetprobleem

Jo  schreef op: 07-10-2013 18:06:29

Van kinds af aan lust ik heel weinig eten, ik moest als kind alles eten en zat dan soms wel een uur aan tafel om
mijn eten op te eten.
Natuurlijk is het snel koud en ik ging er dan van overgeven. (mijn moeder was soms wanhopig en maakte uiteindelijk voor mij een andere groente of vlees)
Ik stond overal bekend als lastige eter en dat was ik ook, ben ik nog.
Ik lust geen uien, paprika, champignons bv, heel veel groenten lust ik niet, kan beter opnoemen wat ik wel lust.
Boerenkool, spinazie, rode kool, sla, komkommer, witte bonen, bietjes en dat was het wel zo'n beetje van groenten.
Ik loop nu steeds meer tegen het probleem aan dat ik niet weet wat ik koken moet, ik kook ook dingen die ik niet lust, eigenlijk alles op spruitjes na.
Maar ik wil mijn dochter alles leert eten, en gelukkig lust ze veel maar ik eet soms niet mee, omdat ik het echt niet lust.
Dat roept natuurlijk vragen op bij haar, maar omdat ik echt een eettrauma heb, heb ik mezelf altijd voorgenomen dat ik NOOIT meer iets eet wat ik niet lust.
Maar ik vind gezonde voeding belangrijk en wil haar dat meegeven maar dat is lastig als je weinig lust.
Gelukkig eet ik wel bijna alle fruit, pasta en rijst.
Ik kook nu wel eens meerdere dingen maar het gaat haar nu wel opvallen en soms zegt ze, jij eet het ook niet dus ik wil het ook niet.
Heeft iemand tips? en leren eten is een tip maar echt ik kan nu nog niks eten zonder te gaan overgeven, vind het gewoon echt vies.

 
Quote
Navigatie
RE: Eetprobleem
Jo  schreef op: 08-10-2013 20:09:18

Quote MaFKeeS:
[...] Nee hij eet niks wat hij niet lust Zijn maaltijden zijn wat eentonig, maar prima zo Eten wat de pot schaft doen wij niet aan, eten hoort te smaken en de Sfeer aan tafel houden we graag leuk Zie niks liefs aan : eten wat een ander opdringt



Hier gaat het net zo hoor.
 
Quote
RE: Eetprobleem
Jo  schreef op: 08-10-2013 20:12:16

Quote Ma Dalton:
weet je wat ik denk? dat je misschien inmiddels wel veel meer lust als vroeger. "Ik was een lastige eter, ben ik nog", klinkt bijna als een identiteit.. Je bent niet wat je lust he, maar als je alle avonden zo aan tafel moet zitten wordt het ook een strijd he, die beide partijen niet willen verliezen.
wat ik het grappigste vind is dat het helemaal niet de "makkelijkste" smaken zijn die je wel lust. rode bietjes zijn voor mijn kinderen een heel stuk moeilijker dan een zacht lekker gekookt vers worteltje.. of een erwtje uit blik, zelfde geldt voor rode kool en spinazie.

Kun je met jezelf afspreken dat je twee keer in de week een extra groente op het menu zet, maar een heel klein beetje.. en daar dan zelf ook 1 eetlepel van neemt. zo doe ik dat met mijn kinderen ook. Van dingen die ze (nog) niet lusten, zet ik af en toe iets op het menu, probeer het te maken op een manier die ze nog niet kennen.. echt niet alle avonden doen!  en dan wel een alternatief ernaast wat ze wel lusten.. Ik prijs ze de hemel in als ze proeven.. en ja, die van mij mogen ook uitspugen als ze het echt,echt, niet lusten.. de mijne lusten champignons ook echt alleen als het onherkenbaar is versnipperd. En niet zo'n glibberig ding bijv. en dan vervolgens is er dus wel iets van groente wat ze niet vies vinden ( en hopelijk zelfs lekker vinden). Ik leg elke keer weer opnieuw uit dat je soms dingen lekker gaat vinden als je ze wel vaker eet.

En wat een ellende dat het alle avonden bij jullie zo moest gaan. is ook geen fijn familie moment meer dan. Ik heb aan beide kanten gestaan.. ik at als kind slecht. en was altijd broodmager. en dan deed mijn moeder ook haar uiterste best om me te laten eten.. en ik heb ook wel eens uren moeten zitten met een koude spruit ofzo.. En nu heb ik zelf kinderen en heb vooral tijdens peuterpubertijd ook wel eens met de tweede lopen "strijden" om eten. Als hij dan niet at, at de oudste nog minder..En nog maak ik me met mijn oudste altijd zorgen of hij wel genoeg eet. Het blijft lastig!
 
En ik ben het wel met Sis eens hoor.. als eten niet met zorg wordt bereidt, dan is het ook vaak gewoon niet te eten!



Ik snap wel dat mijn ouders ook het beste met mij voor hadden en bang waren dat ik niet genoeg voedingstoffen binnen zou krijgen.
Denk dat ik anders moet leren koken, niet alle groenten koken in water, klinkt ook vies en smakeloos
 
Quote
RE: Eetprobleem
Jo  schreef op: 08-10-2013 20:13:19

Quote Made:
Mn vriend heeft gister spruitjes gekookt op een hele speciale manier. Proefde amper dat t spruitjes waren.(ik lust ze gewoon ook wel grlukkig)...was echt heeeeerlijk. Zelfs dochter had dr bord schoonleeg. Terwijl die er normaal ook van kokhalst. Hij is kok van beroep en experimenteert nog weleens met groenten. Wil wel ff recept vragen?



Recepten zijn altijd welkom, spruitjes, alleen die geur al
 
Quote
RE: Eetprobleem
Alice  schreef op: 08-10-2013 20:16:41
de geur van spruiten is walgelijk als ze langer dan een minuut of 8 koken. Ik vind ze dan ook niet te vreten, vieze stnkende zwavelhap
maar minuutje of 6-7...heerlijk!
opbakken met appeltjes en honing.. Of met geitenkaas (en spek)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eetprobleem
Naam
Bericht