Snuitje schreef op: 03-10-2013 11:26:16 |
Ik ben totaal geen keukenprinses maar wil zo af en toe iets uitproberen. Nu lijkt het mij leuk om uiensoep te maken. Nu ben ik een recept tegen gekomen daar staat 2 eetlepels boter maar bedoelen ze dan bakboter of boter om te smeren? |
Quote |
Mamalu schreef op: 03-10-2013 11:28:00 |
Ik zou er ofwel roomboter, ofwel bakboter (Solo of zo) in doen... smeerboter is meestal margarine of
minarine, en dat is echt niet hetzelfde volgens mij |
Quote |
Macife schreef op: 03-10-2013 11:29:35 |
dit is hoe ik hem altijd maak voor 2 personen 50 gram boter 3 grote uien ( meer uien erin is ook lekker) 1-2 eetlepels suiker (ik doe er altijd wat meer in ) 3 teenjes knoflook (ik maak er altijd 5 van   klein flesje droge witte wijn 2 liter water 4 bouillon blokjes 1 eetlepel worcestersaus (en een flinke scheut extra ) doe de bouillon blokjes in het water en maak deze warm smelt de boter in een grote pan en voeg de gesneden ui toe. bestrooi ze met suiker (dat de uien bedenkt zijn met suiker) en bak ze 10 tot 20 minuten op een hoog vuur wel blijven roeren want anders bakt het gauw aan. doe dit tot ze een mooe karmelkleur hebben. doe de geperste knoflook erbij en bak dit nog even door. giet de wijn in de pan met de uien en kook alles op een groot voor 5-10 minuten en voeg de worcestersaus toe. doe de uiengoedje in de pan met de bouillon en breng alles aan de kook. zet het op een laag vuurtje en laat hem minimaal 15 minuuten zachtjes doorkoken. het lieft 30 minuten zodat de uien zacht en glazig zijn. eet smakelijk!!! |
Quote |
Snuitje schreef op: 03-10-2013 11:33:27 |
Oh dat klinkt ook erg lekker, bedankt voor het recept. Ik ga het morgen maken. Ben benieuwd. En dan gebruik je roomboter? |
Quote |
Angelique schreef op: 03-10-2013 12:34:40 |
gewone bak boter die je altijd gebruikt hier vinden ze uien soep helaas niet zo dus word weer gewoon kip |
Quote |