Menu
 

Topic:

na ruim 25 jaar is het over

Heelanno  schreef op: 30-09-2013 16:10:38
 Gisteren kwam mijn thuis na een bezoek aan kennissen, ik was boven met de kinderen bezig.  We krijgen een meningsverschil over iets onbenulligs en ineens roept mijn man dat het voor hem niet meer hoeft en hij het al heel lang zat is. Ik denk ok we praten er later over.

Beneden gekomen krijg ik het verwijt dat ik hem niet laat blijken dat ik hem waardeer (hij werkt 60 uur per week) dat hij nooit hulp krijgt als hij in huis aan het klussen is (ik heb een ernstig rugprobleem en kan lichamelijk gewoon niet zo veel) en dat ik afstandelijk ben. Tja ik heb het gewoon druk met het opstarten van mijn eigen bedrijf en de kinderen. Een van de kinderen vraagt op dit moment veel aandacht, ben druk met allerlei dingen regelen, hier gaat idd aardig wat tijd in zitten.

Man wil niet verder, heb nooit iets aan hem gemerkt, hij heeft het nooit eerder aangegeven en dan ineens dit.
We kennen elkaar al zo lang, vanaf onze tienerjaren samen (nu zijn we midden 40) .

Zo bizar, gisteren een geweldige dag gehad met het gezin, leuke dingen gedaan en dan uit het niets deze mededeling. Ik dacht eerst die heeft een ander oid, maar dat had ik wel gemerkt. Ik weet niet eens of hij nog naar huis komt na zijn werk. Hij wil er verder niet over praten.

Meer meiden waarvan de relatie zo ineens over was ? Iets in mij zegt dat het niet klopt en dat hij wellicht overspannen is oid.
 
Quote
Navigatie
RE: na ruim 25 jaar is het over
San  schreef op: 01-10-2013 10:44:35
Maar wat zou jij nu willen dan? Want als je zo alles op een rijtje zet dan zie je dus zelf ook dat t niet echt "ideaal" is hoe t nu gaat?

Wellicht kun je zelf een aanzet geven tot een goed gesprek... 
 
Quote
RE: na ruim 25 jaar is het over
Heleenmv2  schreef op: 01-10-2013 10:49:53

Waar een wil is, is een weg...


Zolang jullie allebei bereid zijn om er hard voor te gaan knokken zul je zeker dingen kunnen veranderen, daar ben ik van overtuigd.
Wij hebben voor geld voor 'dates' en zijn al jaren niet uit eten geweest. We hebben ook gene oppas, maar je kunt WEL tijd voor elkaar vrij maken. Met wat creatief denken kun je ook gewoon 's avonds in huis quality time met elkaar doorbrengen.


Maar als je niks verandert, verandert er ook niks.

 
Quote
RE: na ruim 25 jaar is het over
Heleenmv2  schreef op: 01-10-2013 10:50:31
hebben ook GEEN geld voor dates had daar moeten staan
 
Quote
RE: na ruim 25 jaar is het over
Ma Dalton  schreef op: 01-10-2013 18:42:40
Zo onverwacht is het dus niet. Maak van jezelf geen slachtoffer. Dat ben je niet. Je bent een van de twee hoofsrolspelers. 

Je zegt dat jij ook een aandeel hebt, maar kaatst dat meteen weee terug.. Hij doet niet genoeg..
wat wil je nou concreet nog meer van hem? Want eigenlijk ben je ook wel  een beetje aan het zeuren.sorry? Je schrijft zelf hoeveel uren hij werkt. En dat hij dan nog klust in huis. eigenlijk vind je dat hij nog meer zou moeten doen.. Zij je verwachtingen wel reeel? EN welke verdeling is dan volgens jou eerlijk. Want dan moet je concreet zijn. WAT moet hij nog meer doen, dat het voor jou voldoende is. 
En waardering waar hij naar snakt, krijgt hij die wel? Voor de dingen die hij wel doet.. Of zie je alleen wat hij niet doet?

 uit bed is eigenlijk voor iedereen ook weer vroeg in bed, anders ga je stuk. zeker als je zoveel moet als jouw man.  Tijd om intiem te zijn zul je dan moeten maken. Bewust. Ik vind het niet zo gek dat hij graag zou zien dat je dan ook eens op tijd tijd voor hem maakt.

Geen geld en geen oppas is voor gezelligheid samen maar een excuus. Je kunt het zelf gezellig maken in huis als kind( jes) in bed zijn.
en daar moet je tijd voor maken.. En dan kan er inderdaad best eens iets blijven liggen. Ik heb nu ook al een jaar geen oppas. Maar het zou verschrikkelijk belachelijk zijn dat dan al een jaar nooit even tijd voor elkaar maken? Als je uit eten gaat is het ook niet meer dan een tafeltje je man en jij hoor.. dat moet je ook samen doen... Gewoon een kopje achter het huis of overdag samen. Of even een hand pakken, een kus of een knuffel, daar heb je geen oppas voor nodig.

ik zeg echt niet dat hij heilig is en alles goed doet, geheid niet zelfs. jullie hebben het zo helemaal niet leuk als ik het lees.  Jij ook Niet. Jij wil dan ook waardering voor wat jij doet. Dezelfde dingen dus... Maar als iemand al zo zijn best doet is het ook niet fair om genegenheid en intimiteit afhankelijk te laten zijn van die dingen die hij volgens jou nog meeeeeeer zou moeten doen. waardering, genegenheid respect en liefde ( ook lichamelijk)  is geen onderhandelingswapen om te krijgen wat je wilt.. Het is de basis.. Zonder die dingen heb je een lege dop.. 

jullie moeten echt samen om tafel om je verwachtingen uit te spreken. Eerlijk te bekijken welke verwachtingen eerlijk zijn ..En ook om te kijken of je daar aan kunt en wilt voldoen.
 
Quote
RE: na ruim 25 jaar is het over
Ma Dalton  schreef op: 01-10-2013 18:58:05
Het is trouwens helemaal niet mijn bedoeling om van jou de boe vrouw of de "schuldige" te maken. Jullie zijn hier samen op dit punt beland.  Ik lees het nog eens door en voel dat je zou kunnen denken dat ik dat bedoel.. Dat is echt niet zo.  je man draagt echt zijn aandeel. 

Maar je kunt zijn gedrag maar matig veranderen he, verandering begint bij je zelf..

als hij hier zou schrijven zou ik waarschijnlijk zeggen.. He, lullo, wanneer heb jij nou eens een keer spontaan even dat kopje koffie gezet het briefje met ik hou van jou achtergelaten.. of een enkel roosje meegenomen, 1 euro .. Het hoeft nauwelijk wat te kosten. Maar hij schrijft hier niet


 
Quote
RE: na ruim 25 jaar is het over
Mafkees  schreef op: 01-10-2013 19:13:55
mooi Ma Dalton....therapeutisch, zo lees ik je verhaal!

TO, zie het als coach! gooi alles in de strijd!

sterkte
 
Quote
RE: na ruim 25 jaar is het over
San  schreef op: 09-10-2013 14:31:18
En hoe is het nu?
 
Quote
Navigatie


Reageren op na ruim 25 jaar is het over
Naam
Bericht