Menu
 

Topic:

rot kous zo boos!!

Nina1  schreef op: 05-01-2012 17:19:48
ooooo ik ben zooooooooooooooooooooooooooooo boos! boos op de bandagiste( iemand die kousen aanmeet!)pffffff!!!!! gek word ik ervan.
ben al ziek en dan dit ook nog. declareren ze gewoon een kous bij mijn verzekering terwijl deze kous niet de juiste is en niet helemaal goed zit. ik nog terug moet komen om een definitieve te laten maken!!! ja daaaaaaaaaaag zo kan ik het ook!!!

heb pts(post trombotisch syndroom) moeilijke naam voor allerlei klachten na een verkeerd behandeld trombose been in het verleden! 3x trombose gehad. levenslang bloedverdunners.
tot vorig jaar niets aan de hand ineens weer pijn in mijn kuit. op advies van de dokter toch maar weer aan de steun kous. (zie even voor je: dikke gebreide kous, bruin van kleur) prima hoor, alles voor mijn been. heb al heel veel kousen gehad dus ik zit er niet zo mee.
tot nu:
bestel ik een nieuwe kous, met een speciaal stuk erin bij de overgang van de voet naar het been (y-markering) zelfde kous als altijd alleen klasse hoger(hogere druk) om uit te proberen,.
nou na 2 weken eindelijk mijn kous, wat schetst mijn verbazing: geen y markering! reden ja was niet in die klasse dus toen heb ik maar besloten dat ik je kous wel in de hogere klasse bestel maar 2cm ruimer heb genomen. (zonder overleg met mij!)
eerst dacht ik oke, we zien wel, niet waar ik om gevraagd heb maar goed...ik doe hem de volgende dag aan. men wat een pijn na een uur of 3. knelde vreselijk. zat niet goed.
ik maar weer gebeld. langs geweest. opnieuw gekeken . andere firma voor de kous gebeld en die had wel klasse 3 forte met y markering. prima bestel maar. duurde en duurde tot eindellijk voor kerst mijn kous er was. 4 weken later dan afgesproken! ik ze aan! eindleijk mijn kous. tot 5 uur later, weer pijn, zit niet goed, zo'n pijn dat ik het uit moest doen. weer gebeld. ja was hem maar en doe er maar een colafles in om op te rekken! nou ja zeg!! maar goed even proberen. kon hem daarna een uur langer aan. nog niet goed dus
had voor vandaag een afspraak staan maar omdat ik zelf ziek ben kan ik niet langs komen daar. krijg ik een brief van mijn verzekering dat ze de kous gedeclareerd hebben! ja daaaag, geen goede kous, maar wel geld vangen!
was pissig. belt de tut mij op nadat ik een berichtje had ingesproken. ja zegt ze je bent wel emotioneel he! ja hehe ik ben buiten adem, ziek en boos! zegt ze: ik ben degeen die de kousen voorschrijft en niet jij zegt ze. o, nee zeg ik ik ben toch opdracht gever. eerst krijg ik verkeerd bestelde kousen waar ik niet om gevraagd heb want het ging me juist om de y markering. en nu een kous die niet goed is declareren.
ja dat is alleen maar makkelijker en kun je dit jaar nogmaals kousen krijgen. (niet waar maar dat weet zij dus niet!) heb een afspraak staan maar ga denk ik wel een klacht in dienen tegen haar. ga al heel lang naar ze toe

afijn ik ben dus super pissed off!!!!
beetje technisch verhaal en degene die er niets van snappen hoeft ook niet maar ik ben mijn verhaal kwijt! wel makkelijk zo!!

 
Quote
Navigatie
RE: rot kous zo boos!!
Emv3  schreef op: 05-01-2012 17:33:33
lucht het in ieder geval even op??

Maar goed haar fout, kousen niet goed dus lijkt mij niet dat je dan gaat betalen he....

Succes met beter worden!
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
  schreef op: 05-01-2012 17:41:16
Zo lekker even je gal spuien hoop dat het je een beetje heeft opgelucht.

Ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat er ontzettend veel verschil zit in wie de steunkousen maakt!
Ik zou dus dit ook echt niet accepteren en deze kous niet betalen.
Ik zou als ik jou was ook even je zorgver bellen hoor!
Slecht dat ze het niet hebben aangepast hoor.

Ps even iets anders de fijne mooie bruine (huidskleurige)steunkousen heb je tegenwoordig in heel veel kleuren!
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Nina1  schreef op: 05-01-2012 18:18:18
thanx dames! ja lucht wel op zo.
en de verz heeft het al vergoed helaas!!

de kousen heb je idd in heel veel verschillende kleuren. weet alleen niet of je de dik gebreide(echt dikke ribbels) klasse 3 forte (1 nahoogst) ook in allerlei kleuren hebt.
klasse 3 in ieder geval wel.
maar ik heb nooit sokken aan dus dan valt zo'n kous nog harder op als ie bijv zwart is! haha! dan maar mooi huidskleur! en ach er zijn ergere dingen dan een kous dragen. maar dan moet die kous wel lekker zitten.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Anoniem  schreef op: 05-01-2012 19:37:11
Toch zou ik het wel melden bij de verzekering, want dit mag helemaal niet. Verzekeringen zijn niet zo blij met betalen voor iets wat uiteindelijk niet afgenomen is.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Blauwtje  schreef op: 06-01-2012 08:54:59
jeetje vervelend Nina. Zo'n kous moet echt goed zitten, dat komt heel precies, anders zit het al niet lekker he.
Ik heb sinds m'n 22ste al een kous, ook vanwege pts.

kVinb het wel slecht hoor, zij moeten ervoor zorgen dat jij een goede kous krijgt toch?

Ik heb trouwens ook de huidskleur, idd zomers met slippers onder een broek valt een andere kleur nog veel meer op. En het zijn al van die charmante gevallen
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
  schreef op: 06-01-2012 09:32:47
Ben het er helemaal eens ik vind het schandalig dat ze jou ene kous heeft laten betalen die gewoon niet goed is.
Het is zo belangrijk dat z'n kous goed en lekker zit!

Even een hele andere vraag he trekken jullie ze zelf aan en uit?
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Blauwtje  schreef op: 06-01-2012 09:38:20
Justmy, ik wel. Maar ik heb dat ook geleerd destijds, hoe dat moet. Ik heb m nu al zo'n 15 jaar dus ben er al zo aan gewend.

Ik vind het wel schandalig dat ze maar eens in de 14 maanden vergoedt worden. Die periode wordt steeds langer, en ik ben genoodzaakt om zelf tussentijds bij te bestellen (dus zelf te betalen) omdat ze veel eerder slijten, ze gaan echt geen 14 maanden mee die van mij.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
  schreef op: 06-01-2012 09:43:07
Jeetje wat lang zeg en krijg je maar 1 paar Blauwtje in die 14 mnd?

Volgens mij krijgen de mensen hier 2 paar kousen in het jaar.

Gebruik je een easyslide voor het aan en uittrekken van de kousen want dan zouden ze wat minder hard moeten slijten!

Fijn dat je ze zelf kunt aan trekken!
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Nina1  schreef op: 06-01-2012 10:53:18
hoi hoi
nou de woede is iets gezakt! gelukkig.
maar idd ik leg de kous zelf aan zoals het zo mooi heet. je trekt ze niet aan! hahaha ik noem het ook zo hoor.
als ze helemaal nieuw zijn dan gebruik ik huishoudhandschoenen. van die rubberen. dan kun je de kous goed verdelen over het been.
maar ik gebruikte ook de easyslide. maar slijten doen ze dan nog wel hoor!!
ik krijg er ook maar 1x per 14 maand 2 vergoed. dus niet 2 paar! en ik verslijt er gemiddeld, toen ik ze trouw droeg, 3 per jaar. dus moest er ook 1 betalen. de laatste kous: klasse 4 (die dus niet goed was) halve kous kost: 268,00 voor 1 kous!!
heb ook panty's gehad (wat een ramp, smorgens met aantrekken zitten ze goed maar o, wee als je naar de wc bent geweest!!!! krijg je ze met geen mogelijk heid meer goed!!)
heb allerlei soorten en fabrikanten al gehad.
en ik loop eigenlijk altijd op blote voeten!! (ja wel met schoenen hoor maar geen sokken, heb ik mijn schoenen uit dan loop ik dus op 1 blote voet en in op de steunkous! haha)
en zo fijn als je bent wezen zwemmen! dan laat ik hem uit hoor.

maar merk met spatadertherapie dat het met mijn benen al stukken beter gaat en ik dus een hele tijd geen kousen heb nodig gehad. gistermorgen was ik ook nog bij mijn therapeute. heerlijk ontspannend eigenlijk als je je goed voelt(helaas viel ik bijna flauw, terwijl ik lag! dus is de behandeling gestopt. google er maar eens op)

nu leg ik op de overgang naar de voet een speciaal gelkussentje. dit helpt prima. de kous lijm ik aan mijn been met speciale kousen lijm en zo voorkom ik afzakken(ook een brede sililconenstrip helpt hier niet)
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Nina1  schreef op: 06-01-2012 10:54:02
o, ja zegt die muts aan de telefoon ook nog. doe je toch gewoon die nieuwe kous aan. beter een kous die niet zzit dan geen kous. ja daag mijn been word dan gewoon blauw op sommige plaatsen! grrrrr.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Blauwtje  schreef op: 06-01-2012 10:58:09
ja 1 paar in 14 maanden tegenwoordig. eerder was het nog 1 paar in 12 maanden, wat ik net kon redden, maar ik slijt er ook ongeveer 2 a 3 per jaar.
Mijn moeder heeft er zelfs eentje ouderwetes gestopt hahaha, zodat ik er nog even een maandje mee verder kon.

Zonder kan ik echt niet, m'n been doet dan gelijk pijn en begint idd blauwig te worden, het bloed komt gewoon niet omhoog, die kleppen zijn lek in de aderen.

Die easyslide gbruik ik niet trouwens
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Nina1  schreef op: 06-01-2012 13:06:14
blauwtje dan zou spatadertherapie iets voor je zijn! echt! de klachten die jij hebt had ik ook. en sinds ik al ruim 9 jaar de therapie volg gaat het een stuk beter en kon zelfs mijn kousen uit laten. nu heb ik ze ook niet aan en heb nergens last van. merk wel wanneer de volgende behandeling nodig is. dan worden mijn benen zwaarder ed..heb er veel baat bij.
en straks proberen met kous erbij hoe dit gaat......
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
  schreef op: 07-01-2012 10:23:31
Ohh Blauwtje ga eens kijken of je geen easy slide kunt krijgen!
Deze krijgen de mensen hier in de omgeving 1 maal per jaar bij hun kousen en dit zorgt ervoor dat de kousen minder slijten.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Blauwtje  schreef op: 07-01-2012 10:29:33
ja die zit er altijd wel bij maar die doe ik direct weg, ik doe er niks mee, maar het is natuurlijk het proberen waard Justmy.

Nina, maar spatader is het niet, of gaat het puur voor die lekkende kleppen? Ik ga eens googlen erop. Thanks.
Trouwens, bij mij is het een ader die diep ligt, ik weet niet of dat dan lukt met de therapie?
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Nina1  schreef op: 07-01-2012 17:47:02
de easy slide is eenander ding. niet dat ding wat je bij je kous krijgt die bruine. een easy slide is echt een aantrek hulp. vaak blauw van kleur. lang, schuif je je voet in en dan de kous er zo overheen. glijd erover. dan trek je aan een lus voor bij de teen en hups hij gaat uit. evt ook anders te krijgen als de teen dicht is. moet je een ding erdoor doen, gaat ie aan elkaar en dan trek je hem er boven uit. de echte easy slide krijg je niet vergoed maar zijn niet zo heel duur.

het is niet zo dat de kousen er minder van slijten. slijten komt door de manier van dragen en wassen en vooral het drogen! niet op de verwarming. dragen bedoel ik dan of je er sokken over heen aan hebt ja of nee. ik dus niet en dan slijten ze sneller. heb nooit sokken aan. en het slijten komt ook door eelt ed op de voeten, vooral op de hak waar de kous overheen schuift. dus pedicuren of zelf weghalen.

de therapie is niet alleen tegen spataders, maar ook bij andere beenproblemen.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
  schreef op: 07-01-2012 18:02:47
@ Nina,
Ik moet toch zeggen dat ik het er niet mee eens ben.
De echte easy slide wordt wel vergoed (bij de mensen in onze zorg ten minste wel)bijv ddor de CZ wel 1 maal per jaar.
Daarbij is de easyslide toch echt ook tegen het slijten van de kousen.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Blauwtje  schreef op: 07-01-2012 21:35:25
oh oke, ik dacht dat jullie dat lapje bedoelden wat er altijd bij geleverd wordt. geen idee waar het dan voor is hoor hihi

Ik doe elke avond die kous in de was, dus elke dag een schone, vind dat niet lekker om de volgende dag dezelfde weer aan te moeten.
Ik heb wel sokken erover, dus loop er niet veel ''bloot'' mee zeg maar

 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
  schreef op: 07-01-2012 22:36:10
Dat lapje gebruiken ze ook als aan en uittreksokje,alleen is die niet echt ideaal.
De echte easyslide is echt fijn en je zult zien dat de kousen echt minder snel slijten!
Bij ons in de zorg hebben alle clienten een easyslide en wij merken echt het verschil.
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Anoniem  schreef op: 07-01-2012 22:53:39
Ik ga even inbreken Vraagje aan Nina en Blauwtje, hebben jullie ook zo een last van oedeem? Ik heb zelf 3 jaar geleden een diepe veneuze trombose (zwangerschapskwaalte o/) gehad en daardoor is er littekenweefsel in de ader achtergebleven en daardoor heb ik nu dus last van een dik poot (mits ik de kous draag). 3 jaar terug had ik een kous tot aan de lies (vanwege 2 bloedpropjes, 1 in de knieholte en 1 in de lies) en sinds mei 1 tot aan de knie. Deze is een stuk prettiger in gebruik. Sokken kan ik helaas niet aan vanwege het vocht, het elastiek zit dan echt te strak. (dan is het echt net of het been in 2 segmenten is gedeeld, lol).
Gebruiken jullie eigenlijk ook nog medicijnen? Doordat ik weer zwanger ben ben ik verplicht weer te prikken. (arixtra deze keer, voor Fraxi heb ik een type 1 allergie ontwikkelt (eigenlijk alles waar heparine in zit)).

Sorry voor het vervuilen van je topic, Nina!
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Kittymv5  schreef op: 07-01-2012 22:54:17
Ik ben de 'vervuilanoniem'.. moet echt wennen aan het inloggebeuren
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Blauwtje  schreef op: 08-01-2012 10:30:06
Kitty, nee, je ziet niks aan mijn been. Behalve dat het onder blauwig verkleurd als ik mijn kous aflaat.

Medicijnen heb ik alleen gehad na de DVT, een aantal maanden sintrom.
En tijdens mijn zwangerschappen volledig gespoten+ 6 week erna.
Ik spoot de 1ste x fraxiparine, maar bleek allergisch. De 2de en 3de x innohep

sterkte met je been meis
 
Quote
RE: rot kous zo boos!!
Nina1  schreef op: 08-01-2012 20:24:59
ja mijn been is helaas 10cm dikker gebleven tov het andere. nu 10cm. was minder. heb ook pts. post trombotisch syndroom. krijg je als een trombose niet goed behandeld is. helas bij mij het geval!

ik kan ook geen sokken aan, heb er een hekel aan. knelt bij mij ook erg. allerlei sokken al geprobeerd maar helaas,
ik gebruik nu levenslang anti-stolling, acenocoumarol. prik mezelf en dosseer nu ook zelf.
tijdens mijn 2 zwangerschappen heb ik fragmin moeten spuiten. rot spul! maar het is voor een goed doel

en ook voor mijn vocht doe ik aan spatadertherapie. google er maar eens op. bij mij werkt het beter dan een kous!! alhoewel ik er nu toch echt een s een goede kous moet gaan bijgebruiken. maar gaat lastig als je er geen kunt vinden die lekker zit de hele dag door.

mijn been ziet er nu ook altijd nog uit als een perfect voorbeeld van een trombosebeen. zou ik me nu melden op de ehbo dan sturen ze me meteen door en moet ik blijven voor onderzoek, als ik niets zou zeggen.
voor een paar maand geleden nog gehad, nee mevrouw, u heeft echt een trombose been. ja weet ik, been is dik, verkleurd en ziet er anderes uit dan de andere. ja weet ik, maar dit is altijd zo!!

en kitty, je vervuild mijn topic helemaal niet hoor! sterkte met je been meid, ik kan me een beetje voorstellen hoe je je voelt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op rot kous zo boos!!
Naam
Bericht