Menu
 

Topic:

Gedragsprobleem school

Even Zo  schreef op: 23-09-2013 23:10:11
Ik moet even van me afschrijven hoor, ms dat iemand tips heeft of iets herkend. Mijn zoon van 6 jaar zit nu in groep 3, sinds de start heeft hij het in de klas al moeilijk. Hij vind het niet leuk en doet ook niet lekker mee. Ik werd vanavond gebeld door juf, ik werkte vandaag vandaar dat ze belde, dat er weer wat gebeurd was op school. Hij had weer geen zin in de werkjes, niet gelijk luisteren naar juf als ze iets wilt of vraagt en met het lopen naar de gym was hij handtastelijk, zo noemt juf dat dan maar hij zat dus te plukken zegmaar aan een paar kindjes, juf zei daar wat van en toen werd ie heel boos en eigenlijk zo boos dat hij juf geschopt heeft. Ontoelaatbaar natuurlijk. Nu moet hij morgenmiddag dan daarvoor nablijven, dit weet hij nog niet dus ik voorzie nu al een probleem daarin. Ze had t ook gelijk met de directeur besproken. Ik moest vorige week al bij haar komen omdat ze vind dat hij niet meekomt in de klas, hij kent bepaalde letters niet en komt daardoor op achter. Hij moest toen bij dat gesprek erbij komen en een aantal letters en woordjes voorlezen, dan gaat ie twijfelen, vinger in zn mond en word heel onzeker en t was dus ook niet goed. Dus we zijn nu extra aan het oefenen.

Maar ik weet even niet goed wat ik er nu mee aan moet en ben eigenlijk best bang voor hoe dit verder gaat en wat er gaat gebeuren.
Mijn zoon heeft temperament, kan niet goed tegen veranderingen en moet duidelijkheid hebben over dingen. Beloof je iets dan moet je t na komen. Vraagt elke dag hoelaat de school klaar is en als ik werk hoelaat ik hem weer kom halen op de bso. Kan thuis ook goed boos worden als ie zijn zin niet krijgt oid maar ik kan hem daar wel redelijk snel uitkrijgen met positief gedrag. Hij speelt graag buiten op de step of fiets en kijkt heel graag tv of doet een spelletje op zn ds, dat is dan echt zijn rustpunt. Hij is trouwens niet druk ofzo. Hij kan er niet goed tegen als kinderen gek tegen hem doen of rare dingen zeggen,
dan kan hij soms weleens een duw geven. Dit om even een klein beeld te geven van mijn zoon. Want is er iets met hem aan de hand?

Hij is heel erg aanhankelijk aan mij, kan niet goed zonder mij en naarschool gaan is soms al een klein drama. Hij heeft al best wat meegemaakt en zijn hoofdje kan dingen niet goed verwerken denkik. Zijn vader en ik zijn gescheiden, het contact met zijn vader is niet goed. Ik verlies mijn baan binnenkort en hij moet dan weg bij de bso, dit zijn weer veranderingen voor hem ,dingem die anders gaan.

Toen hij 4 was had hij hele erge driftbuien die heel lang konden duren, dan bleef hij schreeuwen en huilen als ie zn zin niet kreeg of er iets niet lukte. Gelukkig is dat nu over maar hij kan dus nog steeds snel aangebrand zijn en boos worden. Ik denk ook dat juf hem vandaag weer teveel op zn nek zat en dat hem dat teveel werd. Ik snap dat hij werkjes moet doen hoor en dat er regels zijn zoals stil zijn in de klas maar voor hem is dat moeilijk en als hij zijn werkje niet wilt doen doet ie t niet. Pffff ik weet t even niet meer, vind t zo moeilijk, hij is verder heel lief en knuffelig. Maar ik wil ook dat hij zich gedraagt en dat ie meekomt in de klas en niet dat dit gedrag naarmate hij ouder word erger word. HELP!
 
Quote
Navigatie
RE: Gedragsprobleem school
Even Zo  schreef op: 24-09-2013 14:07:48
Dankjewel! Ik voel idd onmacht want dit is ook niet normaal gedrag en dat moet ook anders maar hoe? Hij uitte zich nooit op deze manier op school of ergens anders, alleen thuis in zn veilige omgeving waar ik hem dan snel weer eruit heb met praten en hem laten vertellen wat er nou gebeurde en dan komt vaak de aap uit de mouw. Dan begrijp ik waardoor hij zover kwam maar dat neemt niet weg dat ik dan evengoed boos ben en hij straf krijgt voor zijn akties.

Ik ga straks naar binnen en wacht bij de deur als hij in gesprek gaat met juf dus ik ben benieuwd hoe t dan verder gaat. Ik zal zeker de adviezen meenemen in het gesprek en kijken of juf ook wel positief gedrag kan benoemen. En evt vragen of de ib-er mee kan kijken.
Wat houd een ib-er eigenlijk in?
 
Quote
RE: Gedragsprobleem school
Linnie  schreef op: 24-09-2013 14:34:59
ib is een intern begeleider, vaak wordt er per groep 1 aangewezen (andere juf of meester)
 
Quote
RE: Gedragsprobleem school
Ma Dalton  schreef op: 24-09-2013 14:39:31
Ben het met Mafkees eens. Mijn bijna 6 jarige is ook redelijk snel overprikkelt. Krijg ook telefoon en mail van de juf  . Maar ik denk dat als je het slechte gedrag van je zoon bij de juf neer gaat leggen dat je dan je kans mist om er wat aan te doen.
je hebt allerlei redenen..maar de wereld verandert niet zomaar.. En jouw zoon ( en de mijne ook) zijn te snel geprikkelt. De mijne moet eerder naar bed, is al zijn ipad tijd kwijt voor een week als er iets is.. En gelukkig voor hem werkt het.
maar de mijne is thuis wel aanstuurbaar en als hij is nu een paar weken verder en de structuur in deze klas begint te wennen.
juf trappen is onacceptabel.. Kindjes in een kleuterklas zijn in een zekere zin altijd aan het etteren.. Niet altijd om gemeen te doen.. Maar er is altijd wel een aan het wiebelen, neurien, kouwen op een potlood.. Daar moet hij mee om leren gaan.. Dat gaat gewoon niet andersom.. Dat iedereen dan maar anders moet doen omdat hij anders overprikkelt raakt ( van wat normale dingen zijn)

ik weet het harstikke lastig.
ga goed in gesprek. Luister vooral ook goed.
 
Quote
RE: Gedragsprobleem school
Even Zo  schreef op: 24-09-2013 16:39:56
Ze is met mijn zoon in gesprek geweest en heel kort met mij.
Ze kon wel benoemen gelukkig wat r wel goed gaat.
Ze wilt t nu zelf in de gaten houden en met hem werken daarom heeft ze al vroeg aangegeven dat t niet lekker loopt zei ze zodat t niet als verassing komt. Ik heb gevraagd of t niet een idee is er een ib-er naar te laten kijken, ze wilt dat nu nog niet maar doet dat wel als t zo blijft. Ze gaf aan dat ze denkt dat t onmacht is van hem, dat hij zoveel moey doen dat t teveel word, dat hij ws te vrijblijvend dacht over de werkjes van t komt wel maar als ie t nirt doet krijgt ie t mee naar huis en moet t alsnog dus hij merkt nu dat hij wel echt goed zn best moet doen. Net heeft ie dus thuis zn werk afgemaakt en hij was in 10 minuten klaar en wist alles! Hij kan t dus wel alleen is ie in de klas te snel afgeleid. Ik heb met hem de afspraak gemaakt dat als ik hoor van juf zoals vamdaag dat ie fysiek is geweest hij geen tv mag kijken, niet op zn ds mag om spelletjes te doen. Dat leverde net een grote huilbui op en boosheid maar dat is nu over en nu wilt ie een spelletje memory met me doen. Nou prima, genoeg speelgoed om mee te spelen dus wel mooi opgelost denkik. Zo hoop ik dan dat hij nadenkt over de consequenties als hij fysiek word, vandaag is dat iiggelukt. Ben best tevreden dus en hoop dat hij zih beter gaat gedragen en meer oplet tijdens zn werkjes ipv zich bezig houden met andere dingen en op kindjes letten enzo.
 
Quote
RE: Gedragsprobleem school
Anne Mv 3  schreef op: 24-09-2013 17:36:48

Doe iets speciaals met hem of laat hem bijvoorbeeld kiezen wat jullie eten als het wél goed gaat. De eerste weken per dag een bepaalde beloning en als je ziet dat hij dit goed oppakt dan per week.
Nu ligt de aandacht nog op het negatieve....

 
Quote
RE: Gedragsprobleem school
Even Zo  schreef op: 24-09-2013 18:14:14
Ja dat wil ik ook doen hoor. We hebben erover gepraat en hij weet wat volgt, vandaag iig, dat was niet leuk maar we hebben erna lekkereen spelletje memory gedaan samen en dat was gezellig. Hij islekker buiten geweest en ook vrolijk nu dus denk dat de boodschap wel is aangekomen. Morgen proberen we t weer opnieuw, ben benieuwd. Ik laat t negatieve ook niet overschaduwen, als er thuis iets is gebeurd ofzo gaat ie naar de gang en daarna sorry zeggen en dan is t klaar. Dankjewel voor je advies.
 
Quote
RE: Gedragsprobleem school
Ma Dalton  schreef op: 24-09-2013 18:15:40
dat doe ik dus ook met mijn zoon.. het gaat nu beter, maar aan de ene kant hele duidelijke straf voor niet luisteren op school of slaan/ duwen etc.. Maar aan de andere kant ook elke dag een kleine beloning bij goed gedrag.. Ik heb pannekieken gebakken.. Samen spelletjes gedaan die hij leuk vind, meteen een waterijsje uit school.. Spreek met juf even een seintje af.. Ik vraag even duim omhoog, goed.. Vlak .. Het ging, naar beneden is prut.. Daarmee weet ik dan meteen hoe de blag erbij hangt. Als ik haar niet zie EN het is slecht gegaan krijg ik even kort mail.. Nu gaat het dus een stuk beter.. Goed gedrag moet ook wennen, dus ik beloon niet alle dagen, maar prijs wel.
En ik vertel hem bijv ook wat hij ook kan doen als het echt te druk wordt. Even handen wassen( niet 10x per dag natuurlijk;-)) zelf even een werkje / boekje pakken als het mag.. Last hem jou ook vertellen wanneer het fout gaat en verzin samen met hem een oplossing
Hier werkt belonen EN bestraffen, hand in hand, het best..
 

 
Quote
Navigatie


Reageren op Gedragsprobleem school
Naam
Bericht