Menu
 

Topic:

Veel plassen

Gummetje  schreef op: 19-09-2013 21:22:04

Hoi dames,

Mijn zoontje van 2.5 jaar is sinds deze zomer zo goed als (plas)zindelijk, poepen doet hij af en toe op de wc maar vaker in zn luier.
Meestal was hij s'ochtends ook droog maar de laatste dagen is zijn luier soms weer flink nat en af en toe heeft hij weer dagen dat hij constant in zn luier plast.
Ik maak hier verder geen probleem van want hij is nog volop met zindelijk worden  bezig.

De laatste weken moet hij erg vaak plassen, vaak moet hij 5 of 10 minuten nadat hij geplast heeft weer naar de wc en doet dan weer een gewone plas.
We hebben hier echt een dagtaak aan soms gaat hij wel 5 a 6 keer in een half uur plassen.
Soms zegt hij te moeten plassen en doet dan vervolgens niets maar meestal dus wel.
Ik zei ook wel eens dat hij maar eens even moest wachten omdat hij net geplast had en vervolgens plast hij dan gewoon in zijn luier, ik zet hem dus nu maar gewoon elke keer op de wc als hij zegt dat hij moet.

Ik moet er wel bij vertellen dat hij het toiletritueel ook heel interressant vindt, plassen, doorspoelen handen wassen.
Als hij niet geplast heeft mag hij ook niet doorspoelen en ook geen handen wassen. (anders maakt hij er helemaal een spelletje van).
Ik heb zelf niet het idee dat hij echt zoveel drinkt waardoor hij dus ook zoveel moet plassen.

Herkennen meer moeders dit, hoort dit echt bij het zindelijk worden of zou het evt iets anders kunnen zijn?

Groetjes Gummetje

 
Quote
Navigatie
RE: Veel plassen
Anna28  schreef op: 19-09-2013 22:22:45
Mijn zoontje was 2 jaar en 1 maand toen hij zindelijk werd. In het begin was dit heel erg het geval bij hem, echt continue plasjes doen. Iedere paar minuten weer naar de wc. Een paar weken daarna werd het iets minder. Maar omdat meneertje elke keer zijn hele hebben en houwen uit wilde trekken heb ik een potje in de huiskamer neergezet en hem lekker op zn blote bibs laten lopen. Het was hoogzomer dus lekker weertje. Hierop kon hij net plassen wanneer hij wilde. 
Inmiddels is hij 2 jaar en 4 maanden en sinds een paar weken ook nachtzindelijk. Sinds die tijd plast hij veel minder vaak. De plasjes die hij doet zijn groter. Ik denk dus zelf dat het te maken had met een soort blaastraining ofzo. 
Bij een kleine aandrang wilde hij al gelijk naar toilet. Nu weet hij inmiddels dat hij dan best nog even kan spelen en een half uurtje later een grote plas kan doen. 
Dat was ook zo met poepen. In het begin dacht hij bij ieder windje dat hij moest poepen. Dus hup de hele dag aan het vliegen naar de pot en wc. Inmiddels weet hij zelf het verschil wel en poept hij meestal 1x per dag en plast nu zo'n 6-8 keer per dag. Snachts blijft hij 12 uur droog zonder tussendoor te hoeven plassen. 

Ik denk dus dat het te maken kan hebben met het zindelijk worden, het trainen van de blaas. 
En omdat ik dat vele heen en weer lopen zat werd, (vooral het hele aan en kleden steeds haha) heb ik de pot neergezet en dat ging veel ontspannener. Hij kon gaan wanneer hij wilde. 
 
Quote
RE: Veel plassen
Laura  schreef op: 19-09-2013 22:59:56
Mijn dochter deed dit ook toen ze net zindelijk was. Zij bleek een blaasontsteking te hebben. ..maar zij zei ook dat plassen pijn deed.
 
Quote
RE: Veel plassen
Gummetje  schreef op: 20-09-2013 13:01:36

Hoi Anna,

Ik denk zelf ook dat het hoort bij het zindelijk worden maar pfff wat steek je er veel tijd en energie in zeg
Ik ga vanmiddag eens proberen om hem in zn onderbroek rond te laten lopen en dan zet ik het potje in de kamer, eens kijken of dat dit iets is.

Vanmorgen is hij naar de psz geweest.
Daar hadden ze gezegd dat hij maar eens even moest wachten om te plassen met als gevolg een flinke natte luier toen hij thuis kwam dus hij moet echt wel plassen als hij het aangeeft.


@ Laura, gelukkig heeft hij geen pijn bij het plassen!

Ik kijk het nog wel een tijdje aan, ik hoop dat het gewoon een fase is.


Groetjes Gummetje

 
Quote
Navigatie


Reageren op Veel plassen
Naam
Bericht