Menu
 

Topic:

zouden jullie? (gen borstkanker)

Twijfelaar  schreef op: 19-09-2013 21:19:07
Zouden jullie, als je de kans kreeg willen weten of je drager van dit gen bent? Die kans wordt me nu geboden, maar zowrl zus als ik staan in dubio. Want als je nou te horen zou krijgen vijftig of veertig procent kans op borstkanker...wat doe je dan? Het DNA onderzoek wordt dan in eerste instantie bij mijn moeder afgenomrn. Vind het lastig, aan devandere kant hoor ik zoveel moeders om me heen die er op dit moment tegen vechten....
 
Quote
Navigatie
RE: zouden jullie? (gen borstkanker)
Soesjaa  schreef op: 20-09-2013 20:48:18
Ik zou het wel willen weten, maar als het dan zo zou zijn.. Pfff.. maar dan preventief borsten verwijderen.. ik weet niet of ik dat gelijk zou doen..
 
Quote
RE: zouden jullie? (gen borstkanker)
Troelala  schreef op: 21-09-2013 10:38:23
Hier ook ik zou het gelijk willen weten en dan ook gepaste stappen ondernemen.
Voorkomen is beter als genezen.

Succes met je beslissing!
 
Quote
RE: zouden jullie? (gen borstkanker)
Vera  schreef op: 21-09-2013 11:26:16
Ik heb dit dilemma ook gehad en een gepsrek met KG gehad. Zij zei zij, als je preventief je borsten weg laat halen, nesteld de kanker zich wel ergens anders en vond preventief weghalen dus zo en zo geen optie. Ik heb destijds ook gekozen om me niet te laten prikken  met de gedachte van; wat heb ik eraan dat ik het weet. Dan heb ik een keigroot zwaard boven me hangen en leef ik altijd in angst. En als ik het krijg dan kan ik alleen maar zeggen, zie je wel?! De meerwarde voor mij om het wel te weten is niet groter omdat ik er min of meer toch wel van uit ga dat ik ken kan krijgen. Maar ik kan net zo goed darm-hersenkanker krijgen en dan zit je daar maar met die borstkanker in je hoofd. Snap je mijn punt?
Nu heb ik 1x per jaar een controle aan mijn borsten en dat is voor mij genoeg...
 
Quote
RE: zouden jullie? (gen borstkanker)
Suus  schreef op: 21-09-2013 11:47:16
Hm.... Dat vind ik erg bijzonder dat de kanker zich elders zou nestelen.
 
Quote
RE: zouden jullie? (gen borstkanker)
Cir  schreef op: 21-09-2013 18:11:57
Dat snap ik ook niet echt. Het is toch juist het borstweefsel wat de neiging heeft zich verkeert te delen op een gegeven moment? Als je dat verwijderd dan is dat gevaar dan toch weg?
 
Quote
RE: zouden jullie? (gen borstkanker)
Twijfelaar  schreef op: 23-09-2013 09:19:20
Bedankt voor de eerlijke en heldere reacties. Er is altijd tegen mijn moeder gezegd dat we niet verhoogd risico hebben, maar gezien de familiegschiedenis hebben ze het aangeboden. Ik ga aangeven het wel te willen, maar nu moet mijn zus daar nog achter staan. Ik heb ook al wat fout weefsel uit baarmoeder moeten laten weghalen. Was geen paniek, maar toch ook nriet fijn, maar dat speelt wel mee in mijn beslissing. 

Dat de kanker zich toch ergens anders zou nestelen lijkt mij ook sterk?

Suus waarin krijg jij dan geen extra controle met zon verhoogde kans po.....?
 
Quote
Navigatie


Reageren op zouden jullie? (gen borstkanker)
Naam
Bericht