Menu
 

Topic:

zeer negatief zelfbeeld

Liever Even Ano  schreef op: 19-09-2013 13:20:46
Ik doe dit liever even anoniem.

Zit nu al ruim 4 jaar in een depressie waar ik maar niet uit lijk te komen.
Heb me nu laten testen. Een gedeelte van de test heb ik gedaan, de rest van deze test doe ik as maandag.
Vandaag gesprek gehad met mijn psychologe. Ze vertelde me dat uit het gedeelte van de test nu al bleek dat ik een enorm groot negatief zelfbeeld heb. Zo ernstig had zij het nog nooit gezien. Ik schrok hier enorm van. Wist wel dat ik weinig zelfvertrouwen had en niet positief naar mezelf kon kijken maar dat het zo ernstig was dat wist ik niet.
Heb dus een hele lange weg te gaan om hier vanaf te komen. Helemaal zal niet lukken maar ik moet wel gaan leren om positief naar mezelf te gaan kijken en niet overal het negatieve van in te zien. Dit moet gewoon want ben bang dat ik anders mijn kinderen hier ook mee beïnvloed en dat mag niet! De oudste komt nu al af en toe thuis dat niemand haar aardig vind, dus hoop niet dat zij dit ook ontwikkelt. Volgens de psychologe kon dit wel aangeboren zijn, dus kans groot dat 1 van mijn kinderen dit ook kon krijgen.
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit anders gedacht heb, dit heeft altijd in me gezeten. Maar is de laatste jaren door wat er allemaal gebeurd is versterkt en is het nu eindelijk naar buiten gekomen.

Zijn er hier meer vrouwen die hiermee te kampen hebben of hebben gehad en hoe gaan jullie hier mee om? Ik kan wel wat steun gebruiken.
 
Quote
Navigatie
RE: zeer negatief zelfbeeld
C@th  schreef op: 19-09-2013 14:07:39
pff heftig hoor meid. ik heb ook wel een negatief beeld van me zelf. maar niet dat het mij dagelijks in de weg zit. zo kijk ik niet graag in de spiegel. vooral uiterlijk negatief beeld heb ik. 

even een knuffel voor je

sterkte 
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Ook Ano Sorry  schreef op: 19-09-2013 14:48:27
Ik herken je totaal. Ook heb een zeer negatief zelf beeld.
Ik heb echt ( nog ) geen hulp gezocht. Misschien moet ik dat wel doen.

Ik kijk niet graag in de spiegel . Als ik dat doe denk ik gadver wat een kop. Ik hou dus ook echt niet van spiegels.
Wil ook nooit op de foto, en als ik er eens op staverscheur ik 'm bijna. Dan kan ik er ook niet naar kijken.

Kan mij ook niet voorstellen wat mij man met mij moet en dan mijn kinderen mij leuk vinden. 
Pik denk ook altijd dat iedereen naar mij kijkt van moet je dat zien!!!!!

Erg hè. Ik lees mee wat de verdere reacties zijn. Sterkte, ik moet ook hulp zoeken.

 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Smvljr  schreef op: 19-09-2013 14:56:02
Ik heb het ook jaren gehad en nu nog wel een beetje.Ik ben best verlegen,een muurbloempje zoals het heet.en mijn uitelijk is ook niet ala model Sinds ik kinderen heb,moet ik zeggen dat er al heel wat verbetering is gekomen,mede doordat ik wat dikker ben gebleven,al ben ik nog een vlieg, en wordt zenuwachtig als mensen me te lang aanstaren...dan  ga ik al vanalles denken..Maar ik probeer dit niet over te brengen op de kinderen,zij hebben dit oook niet door.Tis echt puur iets voor mezelf en ja daar baal ik ook van...Ik hou veel van andere mensen en heb ook heel veel voor ze over,maar heb altijd het idee dat mensen mij vergeten,of gewoon niet zien staan....en zelf initiatief nemen durf ik soms niet .Al kan ik best wel mijn mond opentrekken of verhaal gaan halen bij iemand als het mijn onrecht aangedaan wordt bijvoorbeeld..maar dat komt wel door ervaringen uit mijnjeugd,..Ik geniet verder echt van mijn gezin en leven,heb geleerd dat ik er mag zijn...en schijt moet hebben wat andere mensen denken..een lang proces,maar ga er wel in vooruit beetje bij beetje.Ben ook altijd al anders geweest dan anderen ,was vroeger als kind al erg stil...tja ik zou ook anders willen,maarja  je hebt praters genoeg,ik luister liever haha..En mijn familie en vrienden zijn daar inmiddels wel aangewend.Hopelijk kom jij er ook snel uit...ik weet hoe je je voelt!
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Liever Even Ano  schreef op: 19-09-2013 15:07:14
Mijn negatieve zelfbeeld geld zowel uiterlijk als innerlijk. Ik kan absoluut niet naar mezelf kijken, op foto's vind ik verschrikkelijk en probeer ik echt te vermijden. Vind mezelf heel lelijk en megadik. Kan me niet voorstellen dat ook maar 1 persoon mij aantrekkelijk vind. Mijn man zegt van wel maar dan denk ik dat hij dat zegt om mij niet te kwetsen.
Mijn kinderen zijn mijn alles maar zelfs daarvan denk ik soms dat ze me niet leuk genoeg vinden, dat ze liever een andere lievere mooiere mama hebben.

Mijn hele leven heeft me dit eigenlijk al in de weg gezeten, heb nooit de opleiding kunnen doen die ik eigenlijk wilde, puur omdat ik te verlegen, te onzeker was, "ik kan dit niet" is het eerste wat ik denk, ik ben hier niet goed genoeg voor. Mijn rijbewijs heb ik hierdoor nooit kunnen halen omdat iedereen dit best kan, behalve ik! Zo denk ik nu nog steeds en ben inmiddels 41 jaar.

Vrienden heb ik niet meer, alleen vage kennissen. Durf ook geen nieuwe vriendschappen op te bouwen, bang om weer in de steek gelaten te worden en om gekwetst te worden. Ben heel gesloten naar mensen. Maar toch ziet niemand het aan me. Ik lach dus is er niks met me aan de hand, zo denken alle mensen. Zelfs mijn ouders weten dit niet. Doe me anders voor dan dat ik ben, probeer het te verhullen. Klap dicht naar vreemde. Zweet breekt me soms uit als ik helemaal alleen op het schoolplein sta te wachten, iedereen kletst gezellig met elkaar, ikke niet, ik durf dat niet, want wat denken de mensen wel niet van me, niemand vind mij aardig.

Dit is ook niet zo 1 2 3 opgelost, kan jaren duren, heb geen energie daarvoor, maar zal wel moeten.
Mijn kinderen merken het ook niet aan me, zou je zeggen. Maar ik weet wel beter! kinderen krijgen dit toch mee of je het nu wel of niet laat merken, die voelen dat aan. En aangezien ik 2 supergevoelige meiden hebben, voelen die me feilloos aan.

Ben zo benieuwd wat er straks daadwerkelijk uit die test gaat komen, of het nog erger wordt of hier bij blijft. Naja of dit al niet erg genoeg is.
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Sannie  schreef op: 19-09-2013 15:16:59
Ik had het ook gehad en nog steeds een beetje .ik heb wel hulp gezocht .ik heb cognetief therapie gehad .was 2keer week dehele dag .heef me goed geholpen en nu 1 keer week gesprek .
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Smvljr  schreef op: 19-09-2013 16:02:00
nog even een reactie

Jouw verhaal lijkt echt heel erg op datvan mij hoor..dat van in de steek gelaten  worden heb ik ook wel,duurt echt lang voordat ik iemand 100% vertrouw,en een vriendschap mee kan opbouwen,meestal denk ik al van laat maar ze zitten toch niet op mij te wachten..

Jij vind jezelf te dik,ik ben te dun naar me zin...Ik heb geleerd om mensen te accepteren naarhoe ze zijn,het innerlijk vind ik veel belangrijker,gelukkig denken veel mensen zo,ook al denk je van niet,maar om jezelf te kunnen accepteren valt niet mee...met iets kleins kun je al van je net opgeklommen tree vallen zeg maar.Mij heeft het wel geholpen om gewoon vaak te gaan zwemmen en een profiel foto op FB te plaatsen van mezelf..was al een hele stap...hoe vaak ik ook foto's plaatste er is nooit iemand die zei ,wat zie je r leuk uit of iets van een compliment...terwijl je dat bij anderen wel eens leest of zelf complimenten geeft...ook niet goed voor jezelf vertrouwen...maar heb dat maar geaccepteerd,ga ook niet naar complimentjes vissen.Gelukkig maak ik altijd de foto's en sta er zelden zelf op..


En ik zeg wel kinderen voelen dit niet aan,maarja soms wel ja ..vast.....al heb ik 3 drukke jongens die echt wel een sterke mama nodig hebben,geen verlegen muisje,dus dan moet ik wel,en dat gaat me steeds beter af..voorheen durfde ik niet eens mijn kind te corrigeren als het in het openbaar/vol schoolplein vervelend deed...nu wel,dat moet ook wel,anders lopen ze over me heen.

kijk eens om je heen ,zoveel verschillende mensen,met zoveel verschillende verhalen hoe ze zijn geworden zoals ze nu zijn...iedereen is uniek en mag er zijn.

goed van je dat je hulp heb gezocht,ik kan het nu met positieve denkwijze....maar als dat weer bergafwaarts gaat trek ik ook zeker aan de bel..succes ermee 
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Liever Even Ano  schreef op: 19-09-2013 20:21:39
Ik hoop dat het me gaat lukken om positiever over mezelf te denken. Ik krijg nu al 4 jaar therapie en vanaf het begin was duidelijk dat ik erg verlegen en super onzeker was en ook dat ik er negatief was. Vanaf toen is me al gezegd dat ik positiever moest gaan denken, kreeg opdrachten mee en deed deze allemaal. maar in de praktijk is het me nooit gelukt, ik schiet altijd weer terug in het negatieve, ik kan er echt niks aan doen. Ik hoop dus echt dat ik nu de juiste therapie ga krijgen!

Ik walg echt van mezelf gewoon, ben een mislukkeling, bah! Heb zelfs nooit fatsoenlijk een baan kunnen behouden, werd daar steeds doodongelukkig totdat ik door een zware depressie in de ziektewet belande en van daaruit de wia inging. 4 jaar nu verder en zo weinig veranderd, heb er daarom ook een hard hoofd in of dit ooit nog gaat gebeuren. Ik wil het zeker proberen, maar ben o zo bang, bang dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben, dat kan ik niet, never nooit niet. Ik wil kunnen genieten, ik wil schijt kunnen hebben aan iedereen als ze iets over me te zeggen hebben, ik wil niet meer verlegen zijn, ik wil voor mezelf kunnen opkomen, zou het wel uit kunnen schreeuwen!!
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Chloe  schreef op: 19-09-2013 21:31:56
weet je, een negatief zelfbeeld is niet raar he. Een negatief zelfbeeld heeft iedereen. Alleen hoort daar ook een positief zelfbeeld tegenover te staan. En dat zal jij veel te weinig hebben. Daar kan je in therapie prima aan werken. Ik ben denk ik al wat verder in dit proces. Ook altijd erg verlegen, onzeker en stilletjes geweest en vond weinig aan mijzelf positief. Angsten en depressies ontwikkeld, ik ken het allemaal. Maar nu, na al een paar jaar therapie zie ik wel duidelijk een positieve stijgende lijn. Tuurlijk val je af en toe terug, maar het kan echt. Ik zie nu eindelijk ook echt mijn positieve punten. En dan gaan je negatieve punten minder zwaar wegen. Mijn psycholoog en ik zijn nu aan de slag aan de hand van een boekje ' Negatief zelfbeeld' van Manja de Neef (?oid..). Echt een aanrader. Allerlei oefeningen om juist dat positieve zelfbeeld te versterken. En wees niet bang dat ' het erfelijk is'. Een zelfbeeld is geen ziekte. Waarschijnlijk heb je een aangeboren kwetsbaarheid. Die kunnen je kinderen best ook hebben, maar met een kwetsbaarheid kun je echt goed om leren gaan hoor. Je moet het zo zien. Je bent kwetsbaar, je stelt hoge eisen aan jezelf, waaraan je niet allemaal kan voldoen. Dat maakt je angstig en op den duur depressief. Dat proces kun je met de juiste hulp echt doorbreken hoor. Succes!
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Miranda  schreef op: 19-09-2013 23:28:19
Ik wil even zeggen dat ik het super knap van je vind dat je hulp hebt ingeschakeld en dat je nu dit topic hebt geopend. Je kunt ook erg goed schrijven vind ik. Probeer deze complimentjes te aanvaarden. Succes met de rest van je behandeling, het gaat je vast lukken!!
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Nimmie  schreef op: 20-09-2013 07:41:55
Nou ik ga dus niet ano zitten doen..

maar ik herken het, ik heb ook een negatief zelfbeeld over mezelf.
ik heb er nu therapie voor en heb een terug kerend depressie waarvoor ik nu aan de anti depressiva zit.

ik zit bij een psycholoog en bij een psychiater momenteel

ook omdat ik iets meerdere stoornissen zal hebben dan alleen een depressie.
oa. borderline ( niet helemaal maar enkele kenmerken) en een persoonlijkheidstoornis cluster C.


 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Lin77  schreef op: 20-09-2013 09:03:30
wat vervelend dat je je zo voelt liever even ano.
Ik heb een vertekend beeld van mijn buitenkant,dat heb ik met name wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit(vanwege lichamelijke klachten momenteel)
Heel veel sterkte wens ik jou,
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Blauwtje  schreef op: 20-09-2013 13:48:37
Wat ontzettend naar je voor je!!

Is er niet iets anders aan de hand, dat eht zich op deze manier uit?
Een onverwerkt trauma oid?

je bent zo ontzettend hard voor jezelf. Waarom?

Probeer uit die negatieve spiraal te komen...ga naar de kapper,val een aantal kilo's af, koop een nieuw setje..

Ms een cursus tegen faalangst volgen?

Zoals jij schrijft..Ik vind je een mooi mens! Je komt op me over als een lief mens.
Verzamel al je moed en go for it!! Je leeft NU.
En je kunt het!

 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Myself  schreef op: 20-09-2013 13:54:54
Ik sluit me aan bij Blauwtje, had vlak hiervoor een heel verhaal, maar toch weer niet geplaatst.
Waarom niet?
Ik was ook zo, maar had niet meer de behoefte daarover van alles op te zetten hier.
Ik ben nog onzeker, maar niet meer zo ontzettend als toen.
Dit was bij mij ook niet in 3 tellen over, daar is langer voor nodig, een aantal jaren toch wel. En ben er nog niet meer klaar. Maar dat hoeft ook niet, dat komt wel, alles op zijn tijd is mijn motto op dit gebied. Ik voel me steeds vaker zo sterk, gisteren op mij werk, man de dingen vlogen uit mijn handen, heb zoveel werk verzet, regel dit wel even, regel dat wel even, was eigenlijk gewoon verrast door mezelf.
Verwen jezelf eens meid, koop iets moois wat je allang wilt, ga ergens heen of zoiets.
Wees lief voor jezelf, want ja meid, ook jij (en ik   ) mogen fouten maken.

 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Liever Even Ano  schreef op: 20-09-2013 16:05:03
Het is geen onverwerkt trauma, het heeft altijd al in me gezeten, heb nooit positief over mezelf gedacht, ook als kind niet. Maar door opstapelingen van dingen die gebeurt zijn heeft het zich wel verergerd en heb ik er vrijwel dagelijks last van.

Was het maar opgelost door naar de kapper te gaan, nieuwe kleren te kopen enz enz, daar voel ik me niet beter door. Ik merk dan totaal geen verschil en voel me dan hetzelfde als voorheen. Niks staat me, dus daarom koop ik niet gauw iets nieuws. Naar de kapper ga ik regelmatig maar mooi vind ik het nooit. Afvallen probeer ik ook regelmatig maar het ontbreekt me aan doorzettingsvermogen, waardoor ik telkens weer terugval.

Volgende week krijg ik de rest van mijn testen en ben bang dat er ook bij mij 1 of andere persoonlijkheidsstoornis uit gaat komen, ik ben er wel al op voorbereid.

 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Blauwtje  schreef op: 20-09-2013 17:31:00
Misschien stom maar zou anti depressiva ook iets kunnen doen voor je?
 
Quote
RE: zeer negatief zelfbeeld
Liever Even Ano  schreef op: 20-09-2013 18:58:41
Die slik ik al
 
Quote
Navigatie


Reageren op zeer negatief zelfbeeld
Naam
Bericht