Menu
 

Topic:

recept voor koekjes en wafeltjes gezocht

Anne  schreef op: 18-09-2013 19:19:53
Ik zoek een aantal recepten van koekjes of wafeltjes die lekker zijn, een beetje langer houdbaar zijn, en niet zo moeilijk of duur om te maken..

ik zei niet dat het gemakkelijk zou zijn om hier een antwoord op te geven.. 
 
Quote
Navigatie
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 18-09-2013 19:20:02
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Boterbloem  schreef op: 18-09-2013 19:22:59
wat is het nut van lange houdbaarheid als het binnen een uur op is?
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 18-09-2013 19:26:05

Quote Boterbloem:
wat is het nut van lange houdbaarheid als het binnen een uur op is?



Ja ..nou..ik wou ze in een beetje een berg maken zodat ik er iemand heel blij mee kan maken..
maar dan moeten ze wel een paar dagen lekker blijven..
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Dani  schreef op: 18-09-2013 19:36:46
watvoor wafels? luikse? hartjes?
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 18-09-2013 19:51:54

Quote dani:
watvoor wafels? luikse? hartjes?



euh nee ik heb niet zo'n fijn ijzer
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 18-09-2013 19:52:22
luikse geeft teveel troep
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 18-09-2013 21:06:24
mmm ik was vergeten dat hier vooral koekvreters zitten ipv bakkers
geen receptjes die heel erg lekker zijn?
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 19-09-2013 11:59:35
topic mag weg kheb ze al gemaakt
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Jolanda1974  schreef op: 19-09-2013 22:07:44
Nu zijn we natuurlijk wel nieuwsgierig naar jouw recept   
 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 19-09-2013 22:12:19

speculaasjes
400 gr bruine suiker


  • 0,5 theelepel kaneel



  • 0,5 theelepel speculaaskruid



  • 175 gr boter



  • 1 ei



  • 125 ml water



  • 675 gr zelfrijzende bloem



    1. Meng alle ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak. Kneed het deeg daarna met de handen tot een bal en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten in de koelkast.




    2. Bestrooi de dag erna je snijplank met bloem (zodat het deeg niet blijft plakken) en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.




    3. Steek met een vormpje koekjes uit het deeg en leg die op een silicone matje of op een boterpapiertje.




    4. Bak de koekjes 10-12 minuten op 180°C.



      bewaarwafeltjes



      ingrediënten



      het beslag:




      • 500 g patisseriebloem

      • 400 g boter

      • 300 g suiker (optie: waarvan 1/3 vanillesuiker

      • 6 eieren

      • 1⁄2 koffielepel bakpoeder

      • 1 eetlepel puddingpoeder vanille

      • 1 vanillestokje

      • 1 snuifje zout






      bereiding



      het beslag:



      • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Begin met de boter.



      • Zet een kookpot op een laag vuur en smelt hierin de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus hou dit in de gaten.



      • Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de bloem en de suiker.
        Tip: Je kan 1/3 van de klassieke kristalsuiker vervangen door vanillesuiker.



      • Voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder (poeder voor vanillepudding).



      • Snij de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe de vanille bij het bloemmengsel.



      • Voeg ook een snuifje zout toe.



      • Plaats de mengkom op de keukenmachine en laat ze draaien op lage snelheid. Gebruik het “K”-vormige menghulpstuk om het beslag te bereiden.



      • Breek de eieren één voor één in de kom tot je een egaal beslag verkrijgt.



      • Laat de machine een minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.



      • Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt.



      • Stort het wafelbeslag in een schaal en zet het minstens een uur in de koelkast. Het beslag moet opstijven. (De uitgespatelde mengkom zal vast wel liefhebbers vinden die de restjes vers beslag lusten...)


      de wafels bakken:



      • Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.



      • Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit. (Reken ong. 40 g beslag per wafel.)



      • Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.



      • Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen. (Hoewel: zo’n warm versgebakken wafeltje is natuurlijk ook bijzonder lekker...)



      • Bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel.








 
Quote
RE: recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Anne  schreef op: 19-09-2013 22:12:45
oops wel heel erg lang
 
Quote
Navigatie


Reageren op recept voor koekjes en wafeltjes gezocht
Naam
Bericht