Menu
 

Topic:

man wil nog een kind

Pacific  schreef op: 16-09-2013 13:17:47
Hoi meiden,

Moet er nog even van bijkomen haha, ja ik lach er nu wel om , maar het overdonderde me nogal. Mn man wil nog een kind!

We hebben 3 kinderen(net 1, 9 en 11 jaar), het leeftijdsverschil is zo groot omdat zwangerworden/blijven nogal een probleem was. Veel miskramen gehad, op het moment dat we de beslissing hadden gemaakt om het bij de 2 oudste te laten bleek ik onverwachts zwanger. Mn man wilde het toen niet, in mn zwangerschap heb ik er behoorlijk alleen voor gestaan, voelde me echt aan me lot overgelaten, het was mijn keus volgens hem om het kindje te houden enz. Was geen fijne zwangerschap.

Maar nu ons zoontje er is, is hij stapelgek op hem. Zo stapelgek dat hij dus nog een kindje wil. En hij denkt ook dat het leuk voor ons zoontje is ivm leeftijd verschil met de andere 2. Die schelen niet veel en spelen altijd samen

Het overviel met nogal omdat ik er niet meer over na heb gedacht omdat ik niet beter wist dat hij ook geen kinderen meer wilde. Achteraf gezien spookt die al een lange tijd in z'n hoofd.

Maar ik weet het niet hoor, ik zou het nu nog niet willen, mn zoontje spookt nog iedere nacht, weer al die onzekerheid van het zwanger worden en zijn, ik ben ook al 38. En mn man heeft Ass. dit brengt nogal eens problemen met zich mee. 2 voorbeelden, het eerste jaar is hij er nooit 's nachts uit geweest, hij moest werken dus slapen, maar ik werk ook 3 dgn. Op die dgn. helpt hij nergens mee, ik doe alles op de fiets, kinderen naar school, jongste naar opvang enz. In huis doet hij ook niks. Nou niet helemaal waar, laatste tijd kookt hij op za en zon.

Op zich wil ik er wel over nadenken als hij dit heel graag wil. Maar dan wel wat duidelijke afspraken maken van te voren(wbt. nachten, andere kids, enz). Of klinkt dit raar?

weet eigenlijk niet zo goed hoe en wat.

 
Quote
Navigatie
RE: man wil nog een kind
Vikki  schreef op: 16-09-2013 13:25:33
Als ik het zo hoor komt er veel op jouw schouders terecht. Ik zou echt heel goed nadenken over een vierde. En als je afspraken maakt, denk je dat hij zich er houdt? Ik heb een zoon met ASS en afspraken zijn toch erg lastig als het niet in zijn voordeel is
Het argument dat je kindje dan een speelmaatje heeft, zou ik niet al teveel laten meewegen. Mijn zoons zijn gek op elkaar maar vechten elkaar de tent uit. Dat brengt ook wel eens stress.
Wil jezelf een vierde? Ik zou er heel goed over nadenken en ieder geval een heel goed gesprek aan gaan waarin je aangeeft meer van hem te verwachten. En misschien is het dan wel heel duidlijk voor je man, als hij weet wat er van hem verwacht wordt?
Succes met beslissen!
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Son  schreef op: 16-09-2013 13:31:59
Poe heftig ! Denk er maar goed over na. Snap wel dat je daar niet meer mee bezig geweest bent en het je overvalt.
Maar misschien gaat er straks weer een stukje van je hart open en zwijmel je van t idee alleen al.

Als je het idd ziet zitten zijn goede afspraken heel belangrijk juist ! Beetje meer verdelen kan geen kwaad. Laat hem iniedergeval helpen met de kids op de dagen dat jij ook werkt. Wel zo fair !
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Kyla  schreef op: 16-09-2013 13:32:07
Duidelijke afspraken maken is niet raar en helemaal niet als je man ass heeft. Hoe duidelijker hoe beter, ik zou zelfs zo ver gaan om alle afspraken zwart op wit te zetten. Hij zal moeten inzien dat als er een 4e kind bijkomt, er ook meer van hem verwacht wordt. En/of er moet een andere manier komen om jou te ontlasten, bijv. een poetshulp.
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Miranda  schreef op: 16-09-2013 13:39:09
Wat leuk dat je man toch zo gek is geworden op je derde kindje, gelukkig maar!

Ik zou ook goed nadenken, overleggen maar vooral ook wachten totdat mijn man heeft laten zien dat hij meer helpt met alles. Mijn man en ik verdelen alle taken eerlijk.
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Bepje  schreef op: 16-09-2013 14:38:01
Afspraken maken is zeker niet raar en zelfs heel verstandig. Juist omdat dat voor je man duidelijkheid geeft en ook als er geen 4e komt. Uiteindelijk kun jij alleen zelf de beslissing nemen maar dan moet je alles samen wel goed op een rijtje hebben.
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Mafkees  schreef op: 16-09-2013 15:19:57
wat zegt jouw hart?

wat zegt je verstand?

luister daar eens naar! je man kan zoveel willen, maar daar horen ook de dingen bij die hij eerder verzuimd heeft.....

ik weet niet of ik het aan zou durven, maar dat kan alleen jij weten toch?
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Ma Dalton  schreef op: 16-09-2013 20:59:15
Hmmm, als JIJ nog een kindje wilt, dan ga je ervoor.
ik heb 4 mannetjes.. En ik vind het hebben van een speelkameraadje ongeveer de zwakste reden. dat heeft meer met karakter te maken dan met leeftijd..
hij wil een herhaling van wat hij kent denk ik.. Maar dat ga je  niet krijgen met nog een babje erbij. Alle kinderen zijn zo verschillend. en wat als het een jaar doet voordat je zwanger bent? Kans is groot dat ze dan ook niet met elkaar gaan spelen..  Ik heb meer met mijn zus die 8 jaar ouder is dan mijn broer die 3 jaar ouder is.

ik vind persoonlijk dat hij ook niet veel in de melk heeft te brokkelen als hij zijn deel de eerste tijd niet ook doet.. Dan ligt alles bij jou.

daarom.. Als jij wilt.. Leuk.. Kun je het proberen.. 4 kindjes is druk.. maar een feest
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Ma Dalton  schreef op: 16-09-2013 21:02:19
Enneh, misschien ben ik een kreng ( waarschijnlijk wel) maar als hij nu verzuimd om actief te helpen, zou ik eisen dat hij eerst maar eens gaat laten zien dat hij helpt, voordat je gaat proberen. Dus NU al ook in de nachten en overdag.. Anders weet je zelf ook al hoe het afloopt natuurlijk als die baby er is...
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Pacific  schreef op: 17-09-2013 10:20:18
Hoi meiden,

dank je voor jullie reacties!

Klinkt wel raar van te voren afspraken op papier zetten als je nog een kindje wil, maar ivm zijn ass zou dat wel het beste werken. Hij zegt anders achteraf, heb ik niet gezegd, hebben we niet afgesproken etc.

Hij is de zwangerschapsperiode allang weer vergeten, maar ik niet! Wat heb ik me toen doodongelukkig gevoeld, we zaten weliswaar toen ook in een stressperiode, maar dan nog. Ik voelde me niet alleen aan mn lot overgelaten maar dat gebeurde ook gewoon.
@ sis, hij wilde idd een abortus en doordat ik dat niet wilde was nog een kind mijn keus en dus mijn kind, vandaar dat hij zich totaal niet bezig hield met de zwangerschap, moest niet zeuren was toch mn eigen keus...

Maar gelukkig is het helemaal goed gekomen, hij is echt stapelgek op ons zoontje en je ziet hem echt genieten. Maar mede door zn ass ziet hij niet alles wat erom heen gebeurd. Hoe druk ik het zegmaar heb op de dagen dat ik ook werk. Hij staat op , maakt zn brood, duikt nog een tijdje achter de laptop en gaat de deur uit. Terwijl ik in die tijd 3 kids klaar maak om de deur uit te gaan en alles op de fiets doe. Ik heb ook een zoon met Asperger, dus een heel vast ritme 's ochtends. en zo gaat het ook na werktijd, eerst mn zoon van school, dan de andere van de opvang, naar huis. En dan alles thuis doen, eten, huishouden, hond enz. Geeft op zich allemaal niet, maar een beetje bijspringen hier en daar zou al fijn zijn.

Geen idee hoe ik het moet doen op dit moment met nog een baby erbij.  Waarop hij zei, er passen toch 2 kinderen in de fietskar. Tja het gaat niet alleen om het vervoer duh.

Een speelkameraadje vind ik ook geen argument,  en daarbij speelt mn zoontje heel veel met zn 2 oudere broers, ze zijn stapelgek op elkaar.  

Vind het moeilijk, ik zou het nu nog niet willen maar dat komt vooral omdat de jongste een spook is ;s nachts en ik dus altijd moe ben(al wen je er wel aan . Maar ja ik ben ook geen 20 meer, dus 5 jaar wachten die ik ook niet zitten.

Lastig...  

 
Quote
RE: man wil nog een kind
Son  schreef op: 17-09-2013 10:26:49
Lastig he ! Als je wacht tot hij niet meer spookt, ben je blij dat je eindelijk eens lekker kan doorslapen...dus wat dat betreft moet je wel echt zeker weten of je dat wilt en of hij daarin kan helpen.

 
Quote
RE: man wil nog een kind
Inky69  schreef op: 17-09-2013 12:44:51
Tja moeilijk.....ik zou zeggen, bij twijfel niet doen.....maarja ik heb makkelijk praten natuurlijk

De kans is natuurlijk ook ontzettend groot, ook al heb je het op papier, want wat zegt zo'n papiertje nou...dat hij in zijn oude patroon blijft en dat alles op jouw schouders zal vallen.

Aan de andere kant de oudste kinderen kunnen zichzelf ook al wel redden.

Kortom ik kan je ook niet helpen
 
Quote
RE: man wil nog een kind
Mama_anja  schreef op: 10-10-2013 11:23:10
wat wil jij 
 
Quote
Navigatie


Reageren op man wil nog een kind
Naam
Bericht