Menu
 

Topic:

vraag over katten

Debbel79  schreef op: 08-09-2013 11:52:49
Dames. Dilemma...

Wij hebben een kat, diesel van 2,5 jaar. Super lief beest. Nog nooit wat gesloopt, super lief voor de kinderen.
Hij is overdag met goed weer buiten, maar zodra het wat slechter weer is ligt ie binnen.
Verder is ie ontzettend aanhankelijk. Blijft om je heen draaien en klaaglijk om aandacht mauwen. Uiteraard wordt er veel met hem geknuffeld.

Vorig jaar was het nog dikke mik met buurkat. Elke dag lagen ze samen of waren ze samen op pad.
Maar sinds een flinke ruzie met nog een andere buurtkat blijven ze bij elkaar uit de buurt. Dus sindsdien is ie veel alleen.

We willen graag een kitten erbij. Maar ik heb geen idee of dat zomaar kan en wat verstandig is. Diesel is dus een kater, gecastreert, van 2,5 jaar.

Hij is heeeel lief, maar zodra er een vreemde kat op zijn terrein (in onze tuin dus) komt. Gaat ie ff de baas spelen. Hij gaat niet vechten, maar wel ff laten merken wie de baas is en de ander wegjagen.

Wie heeft wat tips?
 
Quote
Navigatie
RE: vraag over katten
Famke  schreef op: 08-09-2013 11:54:34
Ik zou er dan een vrouwtje bij nemen.Vrienden van mij hebben dit ook gedaan.Ze hadden een kater en hebben er een kitten vrouwtje bijgenomen en die 2 waren al vrij snel gek op elkaar.
 
Quote
RE: vraag over katten
Mamalu  schreef op: 08-09-2013 12:00:28
Op zich is een kat een solitair dier, dus je kan nooit 100% zeker zijn dat het goed gaat als er nog een kat bijkomt. 
Beste is van in het begin 2, maar ja, daar is het nu te laat voor natuurlijk.
 
Quote
RE: vraag over katten
Debbel79  schreef op: 08-09-2013 12:02:13
Ik zit er alleen een beetje mee dat diesel dus naar buiten gaat via een luikje, maar die kitten kan natuurlijk nog niet gelijk mee. Maar diesel binnenhouden is ook geen optie.

Hoe deden jullie dat? Luikje dicht en als een politieagent bij de deur staan?

En vanaf hoe oud mag die kitten mee nasr buiten? Ik weet niet meer hoe oud diesel was.
 
Quote
RE: vraag over katten
Inky69  schreef op: 08-09-2013 12:11:50
Ik zou idd het luikje dicht houden. Ik hield de kittens ongeveer 10 dagen binnen en daarna naar buiten. Maar dat is misschien ook afhankelijk hoe oud de kitten is. Ik denk dan misschien dat de kitten met een week of 10 wel naar buiten kan.
 
Quote
RE: vraag over katten
Liva  schreef op: 08-09-2013 12:18:20

Meestal gaat het wel goed tussen een oudere kat en een kitten. Zou wel voor een vrouwtje gaan inderdaad. Soms wordt geadviseerd om de katten een aantal dagen uit elkaar te houden. Oudste in de woonkamer, kitten in de gang en wisselen, dan kunnen we wennen aan elkaar... Ik heb dit zelf nooit gedaan en het is steeds goed gekomen. Voordeel is dat Diesel naar buiten kan, dus wil hij weg, dan heeft hij de mogelijkheid.

Kun je niet een klem op het luikje zetten (aan de buitenkant), zodat het luikje wel naar binnen toe open kan en Diesel niet buiten hoeft staan te mauwen, maaar dus niet naar buiten toe open kan? Dan zul je inderdaad geregeld de deur voor hem open moeten maken, maar hoef je niet op te letten steeds of hij weer naar binnen wil...

Mocht je nu een kitten halen, dan denk ik dat ze na de winter wel naar buiten mag. Geen idee vanaf wanneer eigenlijk...de meeste kittens lopen in ieder geval voor de 6 maanden al buiten, meen ik...

 
Quote
RE: vraag over katten
Liva  schreef op: 08-09-2013 12:20:10
Zo vroeg al Inky? Pff, zou het eng vinden... Die van mij gaan niet naar buiten, maar als, dan zou ik denk ik gewacht hebben tot na de sterilisatie/castratie...
 
Quote
RE: vraag over katten
Mv4  schreef op: 08-09-2013 12:25:43
Kijk een op www.kattengedragsforum.nl daar staat precies hoe je t beste kan omgaan met een nieuwe kat erbij
 
Quote
RE: vraag over katten
Debbel79  schreef op: 08-09-2013 13:08:10
ik ben zo aan het twijfelen.... Nu hebben we praktisch "geen last" van hem. Het is een heerlijke kat. Alleen is ie de laatste tijd zo aanhankelijk. Hij zoekt je echt op en vraagt echt om aandacht. Net of ie zich verveelt of zo...

wat is nu wijsheid?
 
Quote
RE: vraag over katten
Harleysmama  schreef op: 08-09-2013 13:13:17
Mijn beste vriendin, had dus een kitten genomen, maar dat ging totaal niet samen met de 3 poezen die ze al had. Werd echt een strijd en heeft ze moeten besluiten om hem weer terug te brengen, naar de vrouw waar die vandaan kwam. Ik heb meteen 2 kittens genomen en dat gaat goed. Vanmorgen was er een dierenprogramma op sbs6. En daar werd ook verteld dat katten solitair leven en dat het eigenlijk onnatuurlijk is dat ze samen in 1 huis leven. Maar het kan wel. Mits met aanpassingen.
 
Quote
RE: vraag over katten
Liva  schreef op: 08-09-2013 13:16:42
Je kat de aandacht geven die hij vraagt . Hij wil gewoon aandacht... ik heb twee katten, die liggen nooit bij elkaar. Willen ze aandacht, komen ze bij mij (of de kinderen). Ik zou niet een tweede kat nemen voor Diesel... wel voor jullie zelf, als jullie willen.
 
Quote
RE: vraag over katten
Inky69  schreef op: 08-09-2013 13:38:10
Nee, voor een maatje voor Diesel moet je geen kitten nemen, dat werkt niet. Ik heb ook 2 katten die niet samen zijn gekomen, ze accepteren elkaar prima maar spelen en slapen niet samen.
 
Quote
RE: vraag over katten
Harleysmama  schreef op: 08-09-2013 14:39:20
Mijn katten liggen soms wel bij elkaar en vaak genoeg niet. Ze hebben beide ook een totaal ander karakter. 1 vraagt nooit om aandacht, de ander ligt continu bij me en denkt dat ik de moederpoes ben, want hij ligt vaak bij me en gister bleef die maar aan mijn arm likken.
 
Quote
RE: vraag over katten
Femke  schreef op: 08-09-2013 15:25:34
hier heb ik twee keer een kitten bij een volwassen kat gezet, 1e keer binnenkatten op een flat, tweede keer in huis met tuin. Beide keren werden de oudste katten wel een beetje minder aanhankelijk, beide keren onstond er een prima verstandhouding, af en toe rollebollen door de kamer en verder mekaar gewoon negeren, zeker niet samenslapen ofzo, allebei naast elkaar een kat op schoot ging net. Maar wat mij beide keren wel tegenviel is hoe de oudste zeg maar minder aanhankelijk werd. 1e keer op een flat ging het wel maar hij was veel minder op ons gericht daarna, 2e keer ging de oudste veel meer naar buiten en moeten we hem ook savonds echt opzoeken en binnenhalen, wil niet dat het namelijk een echte buitenkat wordt. Hier geen kattenluik mogelijk helaas door grote glazen pui maar zou eerst het kattenluikje dichthouden en de kitten eerst paar weken binnenhouden en toen de eerste paar keren naar buiten gingen we gewoon mee en probeerde we hem in de tuin te houden. Later haalde we het eten weg en mochten ze alleen hongerig naar buiten, dan konden we ze snel lokken met het gerammel van de brokken..
En tja dan de oudste kat even door de deur in en uit...dat doen we hier zo'n 20x per dag...
 
Quote
RE: vraag over katten
Mamavan2boys  schreef op: 08-09-2013 15:26:17
Wij hadden al 2 poezen van toen 5 en 6 jaar en hebben er een kitten bij genomen (allemaal vrouwtjes)  zelfs bij de oudste poes die echt een gebruiksaanwijzing had was het geen probleem en juist die 2 waren al snel vriendjes en lagen bijna altijd samen. De middelste en de kitten zijn nu nog geen maatjes dat ze samen slapen, maar accepteren elkaar prima. Helaas is de oudste poes pas overleden en vraagt de  jongste poes nu ook nog meer om aandacht, probeerd de kinderen om 6 uur wakker te maken door aan de deur te krabben of zielig te mauwen 

liefst had ik er weer kitten bij genomen, maar mijn man vind 2 poezen genoeg. Wij wonen 4 hoog dus naar buiten kan ik je geen advies over geven..
 
Quote
Navigatie


Reageren op vraag over katten
Naam
Bericht