Menu
 

Topic:

Bijvoeding?

Soesjaa  schreef op: 03-09-2013 18:52:17
Mijn jongste is van 19 januari en nu dus bijna 7,5 maand. Sinds een maand krijgt ze wat fruit naast de melk maar ze heeft er nog niet echt behoefte aan. Ook groente, dus avondmaaltijd, zit ze niet echt op te wachten.

Dus ze neemt een paar hapjes en is er dan echt weer klaar mee. Ik heb zowel potjes als vers geprobeerd, zelfde resultaat.. Dus eigenlijk drinkt ze meerendeel alleen nog maar melk... 4 flessen op een dag van 220 + 7 scheppen.
Maar is dit wel voldoende voor haar? Is het niet erg dat ze nog niet echt behoefte heeft aan vaste voeding?

Ze groeit volgens de statistieken prima en is een super tevreden en makkelijke kind.. maar toch maak ik me een beetje zorgen.. Heb dit met mijn andere kinderen nooit meegemaakt
 
Quote
Navigatie
RE: Bijvoeding?
Tamaramvc&f  schreef op: 03-09-2013 18:57:02
Denk dat als ze meer honger had of behoefte aan wat anders ze het dan wel zou eten. Ik kreeg wel altijd te horen op t cb dat t niet goed is om flessen van 220x7 te geven. De hoogste hoeveelheid is 180x6 wat dan ongeveer 200ml maakt geloof ik. Anders kan je dat eens proberen, de normale hoeveelheid aanhoueen, ms dat ze dan wel meer behoefte krijgt aan wat anders. Mijn meisje had de behoefte wel heel erg en at alles weg wat ze kreeg. Ze is nu 14 maanden en eet echt alles mee met duidelijke voorkeuren al van wat ze wel en niet lekker vind :d
 
Quote
RE: Bijvoeding?
Soesjaa  schreef op: 03-09-2013 19:08:40
Okay nou ik had dus op cb aangegeven dat ze haar fles van 190 + 6 steeds helemaal leeg drinkt en dan ook begint te mopperen omdat ie leeg is, en toen zeiden ze dat ik daar dan wel 220 + 7 van mocht maken  haha en die drinkt ze dus ook helemaal leeg, maar moppert niet meer..

Misschien inderdaad wat minder melk geven en dat ze dan meer trek krijgt in 'echt' eten?
 
Quote
RE: Bijvoeding?
Onsjanneke  schreef op: 03-09-2013 19:11:35
En stukjes? Dus een plakje banaan om weg te slobberen bijvoorbeeld.

Of een broodkorstje of soepstengel.

Tot het eerste jaar heet het niet voor niets bijvoeding. Ze heeft dan voldoende aan de melk om te groeien. Maar het is voor het wennen aan smaken en texturen wel goed om voor het eerste jaar al het een en ander te lusten. Daarna is de introductie van nieuwe dingen een stukje moeilijker.

Ik zou dus regelmatig iets aanbieden, in verschillende vormen. Maar het verder zo laten.
 
Quote
RE: Bijvoeding?
Soesjaa  schreef op: 03-09-2013 19:14:49
Okay, ik vind hele stukken geven altijd een beetje eng haha

Toch maar eens proberen dus!
 
Quote
RE: Bijvoeding?
Tamaramvc&f  schreef op: 03-09-2013 19:27:51
Zo is t dus op elk cb weer anders haha.
Maar idd stukjes neerleggen, daar grijpt ze dan vanzelf wel naar als ze nieuwsgierig is. Dan gaat ze eraan voelen, mee spelen en vanzelf in haar mondje stoppen en met banaan kan dat goed want dat word snel zacht en papperig in dr mond. Alleen niet te veel of te vaak banaan geven, als mijn meisje t te veel krijgt, dus vandaag en morgen weer banaan krijgt ze last van dr buikje en ontlasting.
 
Quote
RE: Bijvoeding?
Krumelke  schreef op: 03-09-2013 19:49:49
idd stukjes proberen. en het heet niet voor niets BIJvoeding. lekker laten proberen van alles en het niet zien als voedsel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bijvoeding?
Naam
Bericht