Jen9 schreef op: 02-09-2013 16:18:59 |
Wat gooien jullie allemaal door de couscous? Heb inspiratie nodig... ;-) |
Quote |
Cora38 schreef op: 02-09-2013 16:21:00 |
Kokend water, beetje olie, klontje boter, schepje bouilonpoeder en rozijnen. Soms ook peterselie. |
Quote |
Diedoes schreef op: 02-09-2013 16:21:03 |
Tomaat, komkommer, basilicum, feta, kruiden, mozzarella zulk soort dingen |
Quote |
Cora38 schreef op: 02-09-2013 16:22:41 |
We eten er roerbakgroente (ik geloof macaronimix), gehaktballetje en yoghurtsausje bij. Dat sausje
daar zit behalve yoghurt ook nog: peper/zout, knofllook, citroensap en dilletopjes in. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 02-09-2013 16:23:22 |
Ik laat het wellen in boullion en roer het daarna los met een klontje boter. Verder 3 kleuren paprika in blokjes, 1 komkommer in blokjes en een flinke hand vers gesneden koriander. Een echte zomerse camping couscous dus...alleen een waterkoker of pannetje water nodig. |
Quote |
Jen9 schreef op: 02-09-2013 16:24:42 |
Lekker Diedoes, eet je t dan koud? Cora, die rozijnen doe ik ook, maar er moeten heel veel groente door voor mij... ;-) Hoe kruiden jullie t, ik heb in Frankrijk nu Marokkaanse kruidenmix gekocht. Ik ben benieuwd... Ook lekker Cora, die laatste....!!! |
Quote |
Boterbloem schreef op: 02-09-2013 16:33:02 |
Wat doe je dan bij de couscous? Sta er wel eens voor maar geen idee wat je er mee moet doen (of hoe
je het uberhaupt klaarmaakt haha) |
Quote |
Jen9 schreef op: 02-09-2013 16:36:12 |
Ik doe er kippepootjes bij, of doe er al vlees in blokjes doorheen, of fetakaas., nootjes,. Verder
niks, soms een salade erbij, maar ik doe er altijd al veel groente doorheen |
Quote |
Boterbloem schreef op: 02-09-2013 16:37:14 |
En hoe smaakt couscous zelf dan? Als macaroni zonder saus? |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 02-09-2013 16:37:37 |
Of gegrilde lamsworstjes.. hmmm. krijg er zin in. |
Quote |
Jen9 schreef op: 02-09-2013 16:45:00 |
couscous zijn eigenlijk ieniemieniedeegballetjes (geloof een tarwesoort en gries...) Gewoon
lekker... kan er eigenlijk niks anders van maken, t lijkt niet op pasta, vind ik zelf... |
Quote |
Belske schreef op: 02-09-2013 16:49:43 |
Haha, dat heet bij ons een weinig-tijd maaltijd. Couscous (wellen in heet water, ik koop een variant waar al wat kruiden doorheen zitten), ratatouille (opwarmen) en merguez-worstjes (dunnen worstjes = snel gebakken). Jammer dat ik de enige ben hier thuis die er echt gek op is, voor de rest is het "mèh..." Dus heel vaak eten we het niet. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 02-09-2013 16:50:46 |
Het smaakt naar couscous. Maar het lijkt qua smaak dan meer op rijst, als je het ergens mee moet vergelijken. Maar de smaak komt vooral uit de dingen die je toevoegd, dus de kruiden en groente. |
Quote |
Diedoes schreef op: 02-09-2013 19:40:39 |
Ja ik eet het op deze manier idd koud. Lekker voor het eind vd week, op warme dagen;-) |
Quote |
Boterbloem schreef op: 02-09-2013 19:41:52 |
Nou, dan toch maar eens proberen, ben nu wel erg benieuwd! |
Quote |
S@ssefr@s schreef op: 03-09-2013 09:28:56 |
Wij halen zo`n doos van de AH, daar gaat een pond gehakt doorheen en een zak thaise roerbakmix. Snel
klaar, makkelijk als ik eens geen zin in koken heb . |
Quote |