Menu
 

Topic:

taartenbaksters

Spatje  schreef op: 01-09-2013 09:44:51
dames ik heb geleerd dat je een biscuit nooit moet afsmeren met jam omdat de fondant dan smelt, dus ik meng gewoon wat roomboter met poedersuiker, maar waarom doet abel ( van dat bakken met abel programma) dan wel?

kun je ook afsmeren met wat anders dan boter?
 
Quote
Navigatie
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 09:48:41
 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 10:03:17
Ik doe het met fondant altijd met abrikozenjam.  Die laat ik dan eerst koken met een klein beetje water erbij, en dan zeven zodat het mooi glad is.
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 10:18:41
ja dat deed hij dus ook, maar hoezo zegt iedereen dan dat dat niet mag? zelfs op de leukste taarten forum staat dat dat niet mag, maar kan nergens een uitleg vinden hoezo niet

want de een doet het wel, de ander niet
 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 10:20:53
Ik heb het van het Leukste Taarten-forum dat het wel mag   Ik zal eens even speuren, ben zo terug.  Heb toch even niets beters te doen
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 10:34:43
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 10:35:03
btw kun je dan ook afsmeren met bv choco-mousse?
 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 10:37:56
Ik kom nu echt overal botercreme tegen   Is ook al 9 jaar geleden dat ik voor het laatst info over bekleden van taarten heb gezocht...  Sindsdien doe ik het altijd hetzelfde.  Ik vind zelf botercreme echt niet lekker, dus dat gebruik ik eigenlijk nooit.  Maar heb nog wat gevonden:

www.cupcakes-maken.nl Gebruik je de rolfondant om je cupcakes mee te bedekken, gebruik dan een toefje botercreme, laagje jam of chocoladepasta als plaklaag. Gebruik in ieder geval geen slagroom. Door het vocht zal de fondant smelten!

www.jamin.nl Wil je geen botercrème gebruiken kun je ook jam, chocopasta, lemoncurd, ganache of royal icing gebruiken om de bekleding op zijn plaats te houden. Als je jam gebruikt is abrikozenjam het meest geschikt in verband met de lichte kleur. Verwarm de jam en zeef het daarna

http://bente-thecakeevolution.blogspot.be/p/lessons-learned.html
Zolang je dus maar afsmeert met iets dat weinig vocht bevat hoef je niet bang te zijn dat je fondant of marsepein smelt. Aardbeienjam en slagroom zijn niet geschikt omdat hier veel vocht in zit.
Botercreme dus wel. Ik heb begrepen dat (witte) chocopasta en abrikozenjam ook te gebruiken zijn, maar nog niet geprobeerd, omdat je daarmee geen oneffenheidjes weg kan werken.


Ik denk dus dat het afhangt van welke jam je gebruikt. Zo lang het maar niet te vochtig is. 
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 10:39:52
ok das duidelijk, geen aardbeienjam

en chocomousse, wat denk jij, vind boter ook niet echt geweldid
 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 10:40:42
Chocomousse lijkt me net als slagroom best vochtig.  Chocopasta kan wel.  Hebben we al een paar keer gedaan en valt hier goed in de smaak.
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 10:42:16
hmmmm dat is zo dik om te smeren, ik kan natuurlijk wel in de boter een smaakje doen, jam eten ze hier nl ook niet word je toch gek van
 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 10:43:11
Als je de chocopasta een heel klein beetje verwarmt voor je hem smeert, is 't ie niet meer dik
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 10:45:10
hmmmm en dan witte chocopasta , ohhhh lekker, kan hem idd au baire marie warmen, ok, weet genoeg, dankje ivy
 
Quote
RE: taartenbaksters
Caithy  schreef op: 01-09-2013 10:45:54
Spat; afsmeren betekent niet een dikke laag, gewoon een heeeeeeeel dun laagje!

Ik smeer af met of botercreme en gisteren met luchtige botercreme omdat ik veel moest compenseren!!! hahahhaa
chocopasta heb ik ook wel gedaan.
Jam nooit, maar ik had ook gehoord dat er teveel vocht in zat.
 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 10:46:19
Graag gedaan.  Heb ik toch nog wat zinnigs kunnen doen op een saaie zondagochtend

Da's eigenlijk wel triest, liggen hier nog 1001 dingen die ik moet doen, maar niet per se nu
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 11:00:51
zou dit lekker zijn, 1 laag chocomousse en 1 laag botercreme met bastogne verkruimeld
 
Quote
RE: taartenbaksters
Caithy  schreef op: 01-09-2013 11:03:16
natuurlijk koek en chocolade is ook lekker

 
Quote
RE: taartenbaksters
Ivy  schreef op: 01-09-2013 11:03:56
Ik denk dat dat heerlijk gaat zijn! 
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 11:16:24
ow en btw caithy ik weet dat het een dunne laag moet zijn, zal niet mijn eerste taart zijn, alleen snapte ik dat jam verhaal van abel niet

btw die van jou was echt erg mooi, heb hem aan m laten zien, die was ook onder de indruk haha
 
Quote
RE: taartenbaksters
Jolanda1974  schreef op: 01-09-2013 11:54:51
Ik gebruik voor mijn cupcakes altijd witte chocoladepasta. Altijd een succes. Heb het met een taart nog nooit geprobeerd.. Ga ik ook een doen 
 
Quote
RE: taartenbaksters
Caithy  schreef op: 01-09-2013 12:05:20
Oh thanx Spat. Het was een hels karwei zo'n 3d taart!
 
Quote
RE: taartenbaksters
Kyla  schreef op: 01-09-2013 12:49:43
Er is een klein kansje dat je fondant of marsepein smelt als je jam gebruikt. Dat is ook de reden waarom een dijkje botercreme wordt aangeraden bij het gebruik van jam. Zelf doe ik dat nooit en heb nooit problemen gehad. Ik vind zelf botercreme het fijnst om af te smeren. Werkt makkelijk en stijft ook op in de koelkast, dus lekker strak resultaat.
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 13:01:53
ja choco botercreme kan ook idd
 
Quote
RE: taartenbaksters
Caithy  schreef op: 01-09-2013 13:32:20
Ik zou overigens nooit 1:1 botercreme gebruiken voor vullen, dus 100 gr boter en 100gr poedersuiker. Veel te machtig.
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 13:34:02
ik gok meestal maar wat, half pakje roomboter, poedersuiker erbij, mixen en proeven, is het zoet genoeg voor mij dan moet de rest het maar goed vinden
 
Quote
RE: taartenbaksters
Petrina  schreef op: 01-09-2013 17:14:49
Wat je ook kan doen is de poeder van saroma klop pudding door de botercreme mixen dan kan je de botercreme een smaakje geven.
 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 01-09-2013 17:40:55
petrina ik neem aan dat er dan geen suiker meer onderhoeft, want dat is wel een hele goede, die hebben heel veel smaakjes en kost niks
 
Quote
RE: taartenbaksters
Minou  schreef op: 02-09-2013 11:35:33
Is het wel Sonjaproof?




 
Quote
RE: taartenbaksters
Spatje  schreef op: 02-09-2013 11:53:43
tuurrrrrrrrrrrrrrlijk ahum
 
Quote
RE: taartenbaksters
Minou  schreef op: 02-09-2013 20:29:06


 
Quote
Navigatie


Reageren op taartenbaksters
Naam
Bericht