Menu
 

Topic:

runder stooflappen

Monica Mv 2  schreef op: 25-08-2013 13:18:40
Ik weet wat ik ermee wil maken maar wil eigenlijk mijn man ook eens aan het koeien vlees hebben

Dus ik ben erg benieuwd naar jullie creaties met runder stooflappen of riblappen ofzo.

In ieder geval iets wat uren op moet staan en lekker je huis vukt met heerlijke geuren.

Heb zin om kneuterig te doen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: runder stooflappen
Boterbloem  schreef op: 30-09-2013 12:16:29
Hier was het ook in de aanbieding, heb 500 gram voor ons 4en. Nadeel is dat een kilo ook opgaat in 1 keer, want voor mijn man is stoofvlees hetzelfde als voor mij een reep chocola hahaha.
Dus heel veilig gekocht, heb het al 2,5 uur opstaan (ruikt hier lekker joh!) dus gooi het zo uit, kan ik het vanavond opwarmen. Maar het smaakt al heel goed! Is maar goed dat ik een deel van de middag weg ben.
 
Quote
RE: runder stooflappen
Ikke  schreef op: 30-09-2013 12:16:55
Ik heb van de week rundvlees gestoofd enwas heerlijk...

Ik had ruim een kilo vlees, heb er een grote paprika bij laten trekken en van een prei het groene stuk. 2 Uien erbij en een zakje van maggi voor stooflapjes (ofzoiets). ook heb ik er een beetje rode wijn bij gegoten. laurierblaadjes erbij, 2 jeneverbessen en een stuk of 4 kruidnagels. Vlees aangebraden in de croma en vooraf gepeperd, gezouten en rundvleeskruiden erop...

Was een klusje maar we hebben er 3 dagen van gegeten en helemaal de 2e en 3e dag om je vingers bij af te likken
 
Quote
RE: runder stooflappen
Angelique  schreef op: 30-09-2013 12:20:34
ene keer maak ik het op zijn limburg met uien en andere keer echt stoofpot met wortel ui cougette champions enz is ook erguuuggg lekker hoor
laat wel de wortel langer meestoven de rest gaat pas laatste uurtje mee ennn ik zet dus echt rond 12/13 uur op dan ron 18 eten valt het super lekker uit elkaar beetje indikken laatste uur met ontbijtkoek
 
Quote
RE: runder stooflappen
Monica Mv 2  schreef op: 30-09-2013 12:27:27
Oooooooooh ik ben dol op paprika en champignons, kan ik die er ook in doen? Over die wortel twijfel ik, door Sis
 
Quote
RE: runder stooflappen
Angelique  schreef op: 30-09-2013 12:29:48
nee jog gewoon doen paprika en champions ook hoor wortel gewoon wat lnger mee stoven word ie lekker zacht heb je subtiele smaak van wortel maar wortel neemt vooral vleessmaak over gewoon doen hoor erg lekker maar echt wat langer mee stoven zodat ie geod zcht is
 
Quote
RE: runder stooflappen
Alice  schreef op: 30-09-2013 12:30:42
Ik maak deze vaak.. juist heerljk met wortels 
http://www.smulweb.nl/recepten/1102562/Willy39s-runderstoofpot-met-bier

O
f goulash.. ook heerlijk
 
Quote
RE: runder stooflappen
Ikke  schreef op: 30-09-2013 12:39:04
Wortel doe ik er ook wel eens in hoor!

Ligt er bij mij aan wat ik in huis heb
 
Quote
RE: runder stooflappen
Kimmv3  schreef op: 30-09-2013 13:37:39
Ik heb met ui. Paprika en champignons en straks afmaken als goulash
 
Quote
RE: runder stooflappen
Jen9  schreef op: 30-09-2013 13:43:51
Uithe fruiten, vlees en knoflook erbij, snel bruin laten worden aan 2 kanten,afblussen met warm water, scheutje rode wijn of azijn, van een urrtje wordt t namelijk malser, ketchup of pureen, wat ontbijtkoek en ketjap.....
 
Quote
RE: runder stooflappen
Monica Mv 2  schreef op: 30-09-2013 13:59:36
ze staan aan hoor, heb het hele recept aangehouden, door 2 gedaan en wat doe ik, wel 2 keer tomatenpuree, dommmmmm. Heb er nog wat puree uit kunnen vissen, ben benieuwd hoe het straks smaakt. Scheelt dat ik het alleen moet eten
 
Quote
RE: runder stooflappen
Monica Mv 2  schreef op: 30-09-2013 15:33:20
Dit word niks .....
 
Quote
RE: runder stooflappen
Jen9  schreef op: 30-09-2013 15:51:06
Waarom niet??

Trouwens wortel is idd er lekker door! 
 
Quote
RE: runder stooflappen
Monica Mv 2  schreef op: 30-09-2013 15:52:10
veel te veel tomatenpuree erdoorheen gedaan
 
Quote
RE: runder stooflappen
Angelique  schreef op: 30-09-2013 15:58:29
even flink wat water erbij doen weer afgieten en dan weer water erbij dan heb je meeste puree weggespoeld denk dat best goed kan komen nog
 
Quote
RE: runder stooflappen
Monica Mv 2  schreef op: 30-09-2013 16:00:16
w8 angelique, ik post ff foto op fb
 
Quote
RE: runder stooflappen
Monica Mv 2  schreef op: 30-09-2013 16:00:17
w8 angelique, ik post ff foto op fb
 
Quote
RE: runder stooflappen
Angelique  schreef op: 30-09-2013 16:07:34



zal allemaal wel loslopen hoor vind het er goed uitzien
 
Quote
RE: runder stooflappen
Marjolein852  schreef op: 30-09-2013 16:30:35
Eens.. Ziet er prima uit!
 
Quote
RE: runder stooflappen
Bartje  schreef op: 30-09-2013 16:48:22
het ziet er toch lekker uit! smakelijk eten!
 
Quote
RE: runder stooflappen
Boterbloem  schreef op: 30-09-2013 16:55:52
Oooh lekker! Aardappeltje erbij en je hebt een heerlijk justje!
 
Quote
RE: runder stooflappen
Ilja Mv 3  schreef op: 30-09-2013 18:04:57
een die uren moet en heerlijk ruikt?? ja hoor...zo maakt mijn man ze...   oven voorverwarmen op 75 graden  /   (kg) runderlappen bestrooien met peper en zout en bestrooien met bloem / 2 eetlepels boter in pan en runderlappen om en om bruin bakken / uit debp /an halen en aanbaksels los roeren / nog el boter en en 2 uien in dunne ringen fruiten / vlees terug in pan / 2 blaadjes laurier erbij, 4 kruidnagelen , stukje foelie, flesje bokbier  op hoog vuur aan kook brengen en dan vuur zachtjes zetten 
 
Quote
RE: runder stooflappen
Ilja Mv 3  schreef op: 30-09-2013 18:06:44
oeps te vroeg gepost. pan dus nu op laag vuur en 2 el apprlstroop erbij / deksel op vuurvaste pan en dan ong. 4 uur garen.......ECHT HEERLIJK
 
Quote
RE: runder stooflappen
Ilja Mv 3  schreef op: 30-09-2013 18:08:23
jee lekker bezig il....4  uur in oven dus haha
 
Quote
RE: runder stooflappen
Veronikie  schreef op: 30-09-2013 21:33:47
En? Hoe smaakte het?
Het zag er namelijk wel heel erg lekker uit kreeg meteen zin om goulash te maken toen ik de foto zag
 
Quote
RE: runder stooflappen
Mvi  schreef op: 01-10-2013 21:18:21
Recept belgisch stoofvlees :

 

Benodigdheden :

 

- 1 kilo magere runderlappen

- 1 eetlepel bloem

-  braadboter

- 1 eetlepel kerrie

- 1 eetlpel mosterd

- 1 eetlepel appelstroop

- 2 tenen knoflook

- 1 grote ui

- 1 blokje runderbouillon

- 1 flesje Leffe donkerbruin bier

- 1 laurierblad

 

Smeer het vlees in met bloem en bak in braadboter om en om bruin

Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee

Vervolgens voeg je het bier, kerrie, appelstroop, bouillon, mosterd en laurierblad toe

 

Verwarm de oven voor op 160 graden en zet de braadpan zonder deksel voor 2 uur in de oven 

Heerlijk met versgesneden friet en "Belze mayonais" !

 

Eet smakelijk!
 
Quote
RE: runder stooflappen
Marjolein852  schreef op: 09-08-2015 00:45:20
Vandaag een nieuw recept gemaakt en het was lekker!

Runderlappen aanbraden, uit de pan en een zelfgemaakte bamboe van 1 ui, 2 knoflooktenen, 1 rode peper en 2 theelepels kurkuma, erbij (die waren dus in de keukenmachine gemalen) meebakken. Daar de rasp van 1 limoen er bij doen vevolgens het sap van de limoen erbij en een blikje kokosmelk en 500 ml water. Aan de kook brengen en vervolgens laten sudderen. Lekker met rijst en sperziebonen.


Nog meer nieuwe recepten?
 
Quote
RE: runder stooflappen
Mariskamv2  schreef op: 10-08-2015 06:46:15
Waren ze lekker monica? Dit topic is van 2013 marjoein! 
 
Quote
RE: runder stooflappen
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-08-2015 10:11:50
Nu ff geen tijd maar ik.zal het recept van.de Indische stoof er eens opzetten.. heerlijk!
 
Quote
RE: runder stooflappen
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-08-2015 10:18:02
http://www.smulweb.nl/recepten/126823/Recept-indische-smoor

Alleen voeg ik er het laatste half uur een pond sperziebonen aan toe!
 
Quote
RE: runder stooflappen
Deborah Mv..  schreef op: 10-08-2015 10:36:31
Ik maak deze regelmatig. De wijn proef je niks van... Met aard of een goeie pasta!

http://www.goddelijke-recepten.nl/stoofschotel/boeuf-bourguignon/
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op runder stooflappen
Naam
Bericht