Menu
 

Topic:

Jeugdpsychiater in 6 dagen

Monica Mv 2  schreef op: 23-08-2013 11:55:33
Uit de metro


Jeugdpsychiater in 6 dagen






De waanzin: ruim vierhonderd gemeenteambtenaren, verspreid over heel Nederland, krijgen komend jaar een basiscursus jeugdpsychiatrie. Na deze zesdaagse cursus is het hun taak te beoordelen of jongeren psychiatrische hulp nodig hebben of niet. Iets wat nu nog is voorbehouden aan deskundigen die hiervoor jaren hebben gestudeerd. Ik verzin dit niet.

Waarom deze stoomcursus? Op 1 januari 2015 treedt de nieuwe Wet op de Jeugdzorg in werking. Vanaf die datum zijn gemeenten zelf financieel verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdzorg. Aan de ruim vierhonderd overheidsdienaren dus de taak de kosten zo laag mogelijk te houden. Het gevolg? Recht op jeugdzorg wordt een gunst, van een ambtenaar. Mits de gemeentelijke budgetten het toelaten natuurlijk. Geen onafhankelijke, objectieve beslissingen meer van gekwalificeerde professionals. Voortaan is het een gemeenteambtenaar die beslist of uw kind wordt doorverwezen naar een jeugdpsychiater. Want stoomcursus van zes dagen, dus deskundig. Oh, die bestuurlijke arrogantie! Alle macht aan de incapabelen, want we weten allemaal hoe ambtenaren zijn wanneer ze macht ruiken: "Ja mevrouw, dat kan wel zo zijn dat uw zoontje elke dag zijn hoofd kapot bonkt tegen de deurpost, maar heeft u al eens Sinaspril geprobeerd? Een vertrouwde kinderpijnstiller hoor. Wacht, dan pak ik de cursusmap erbij. Kijk, hier staat het: Sinaspril kauwtabletten, bij voorkeur de frisse pepermuntsmaak. Bent u voor iets meer dan drie euro klaar. Ook handig op vakantie of onderweg. Makkelijk mee te nemen en ze kunnen zonder water overal worden ingenomen. Kunt u daar iets mee? Nee? Hoezo zware gedragsproblematiek en DSM-5? Nu niet met moeilijke termen gaan smijten hè! Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat veel buitenlucht kinderen echt goed doet. Toen ik nog stadswacht was, had ik nooit hoofdpijn. Machtig mooi werk was dat. En over DSM hoeft u mij ook niets te vertellen. Mijn zwager heeft daar nog gewerkt. Nee, nu niet huilen. Heeft u al een helmpje aangeschaft voor uw zoon? Die zijn op Marktplaats helemaal niet duur."

En dat is het dan. Hopla, voldongen feit, succes ermee. Dit wordt de hel voor ouders die met de handen in het haar zitten. Zij mogen opboksen tegen een plaatselijke overheid die nergens zin in heeft wanneer het geld kost. Oh, die bestuurlijke waanzin in barre tijden. Waar is de eerste gemeente die liever failliet gaat, dan dit wanbeleid door te voeren? Waar is de weigerambtenaar waneer je hem écht nodig hebt?



 

 
Quote
Navigatie
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Monica Mv 2  schreef op: 23-08-2013 11:56:46
Tekenen jullie de petitie, ook heel veel kids van ml zijn hier dalik afhankelijk van

http://www.petitiejeugdggz.nl/
 
Quote
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Mama Van Drie  schreef op: 23-08-2013 12:31:31
Mijn kinderen zijnhier dan wel niet van afhankelijk maar het is toch van de knotsknettergekke dat dit zo kan straks?

Want wat als het gemeentebestuur verkeerd omgaat met z'n budget?.....Dan zou het dus zomaar kunnen zijn dat er minder over is voor jeugd psychiatrie, lekker dan!

Ik heb dus wel getekend.
 
Quote
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Tiesmv3jongens  schreef op: 23-08-2013 12:38:35
Getekend het is belachelijk dat zo iemand beoordeeld of je kind ervoor in aanmerking komt.
 
Quote
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Monica Mv 2  schreef op: 23-08-2013 12:58:35
Nou idd, als je vriendje bent van de ambtenaar komt het vast wel goed, maar hoe kan zo iemand nu inzien dat mijn zoon echt nooit nooit noooooooooit ergens logeert en dus echt die logeer indicatie moet krijgen en ze niet krijgt
 
Quote
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Suus  schreef op: 23-08-2013 13:39:32
Uhm... Luuk Koeleman is die schrijver die zo onder vuur lag.... dit artikel is wel ok?

 
Quote
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Deeske32  schreef op: 23-08-2013 13:45:52
Dit artikel is gebaseerd op de wetswijziging die eraan zit te komen, waarin de financiering en indicatie van de jeugd ggz naar de gemeentes gaat...echt waar dus...
 
Quote
RE: Jeugdpsychiater in 6 dagen
Suus  schreef op: 23-08-2013 14:19:19
Ik weet dat het echt waar is maar vind het stom om een artikel van deze man te gebruiken. Deze man is verketterd na zijn brief over Tim Ribberink zijn zelfmoord, gebruik zo iemand zijn teksten dan ook niet als het wel in je straatje past.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Jeugdpsychiater in 6 dagen
Naam
Bericht