Menu
 

Topic:

Afspreken

Fransje72  schreef op: 22-08-2013 20:30:57
Oke, dan leg ik het hier ook voor. Heb het idee dat ik misschien watvstreng ben. sinds groep 1 zit er bij mijn dochter een meisje in de klas waar ze vriendin mee is. Ze zijn nu 6 jaar en zitten in groep 3. Nu werd ik, afzonderlijk, door verschillende moeders benaderd dat hun kind met mijn dochter wilde afspreken, maar het vriendinnetje van mijn dochter verhinderd dat. Ze bedreigd de kinderen met woorden als: ik wou dat je dood was, j. Is mijn vriendin, die spreekt niet met anderen af, ik ben de duivel en als je toch met J. Afspreekt achtervolg ik je, ik sla je dood, enz. Ik heb wel eens wat gezien, maar ach, het zijn kinderen. Nu hoorde ik dit van de week en ben ik het toch eens aan mijn dochter gaan vragen. En zij bevestigt ook dat dit gebeurd. Ik heb er met haar moeder over proberen te praten, maar die lacht het weg. 
van de week wilde een meisje uit de klas met mijn dochter afspreken. De moeder komt het vragen, want het meisje durft niet meer. Afspraak gemaakt maar het andere meisje hoorde dat en begon meteen weer met dreigen en omdat de moeder er niets van zei, heb ik dat wel gedaan. Kind begon daarom moeders te schopen en te slaan en te dwingelen dat ze ook met J. Wilde spelen op die dag. Dat dacht ik niet. Heb meteen gezegd dat ik het niet erg vind dat ze afspreken, maar eerst moet ze wel haar gedrag tov mijn dochter veranderen. Het kan niet zo zijn dat zij het alleenrecht heeft. Nu lopen zowel moeder als dochter ontzettend zoelig te doen. 
En dus nu mijn vraag: wat zouden jullie doen? Ben ik nu te streng door even afstand te nemen?
 
Quote
Navigatie
RE: Afspreken
Onsjanneke  schreef op: 22-08-2013 20:36:28
Nee helemaal niet streng...

Je dochter mag toch zelf weten met wie ze afspreekt.

Ik zou me even niets aantrekken van dat kinderachtige gedrag.

*en wat een taal zeg, voor een meisje van 6, dreigen met de dood en duivels*
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 22-08-2013 20:40:08
Dat vind ik dus ook. Ik vind het geen normaal gedrag voor een 6 jarige. Maar haar broer doet precies hetzelfde, alleen gooit ie, omdat ie wat ouder en sterker is, de stoelen door de klas. Ik heb het idee dat ze hulp nodig hebben
 
Quote
RE: Afspreken
Inky69  schreef op: 22-08-2013 20:42:39
Nou ik vind je echt niet te streng! Ik was nog strenger geweest, denk ik, en had mijn dochter een paar weken niet meer met dat meisje laten spelen. Wat een taal zeg!

Straks laat iedereen haar vallen door dit meisje en dan staat ze een keer alleen.
 
Quote
RE: Afspreken
Marli  schreef op: 22-08-2013 20:44:57
Ik vind dat je het netjes aanpakt!
Het moet niet zo zijn dat de andere meiden niet met jouw meisje kunnen spelen!

Hier had ik vorig jaar zo'n verdrietig meisje. Ze was uitgenodigd voor een kinderfeestje. Haar 'beste' vriendin had toen gezegd dat als mijn dochter naar dat feestje zou gaan (waarvoor haar vriendin niet uitgenodigd was), dan was vriendin geen vriendin meer van mijn dochter... Wij hebben onze meid een les gegeven in vriendschappen en wat wel en niet kan tussen vriendinnen.

Goed dat moeders je aanspreken! Blijf praten met de andere moeders en kinderen, dan blijf je op de hoogte van wat er speelt. Misschien goed dat je met je dochter de 'regels' van vriendschappen doorneemt? Geen alleenrecht, geen dreigementen, geen gemene uitspraken etc.. Hier heeft het wel geholpen.

Succes!
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 22-08-2013 20:47:46
Ze mag van mij ook niet afspreken, tenzij ze laat zien dat ze ook normaal kan doen en niet zo claimen. dat is mijn grootste angst ook, dat ze straks alleen is omdat niemand met haar durft af te spreken. Maar juist omdat ik gezegd heb dat ze voorlopig niet mogen afspreken gaan ze zielig doen. En mijn fout, ik bekijk het dan van de andere kant. Maar als mijn dochter zo zou doen, zou ik haar aanpakken. Net als vanmiddag op het schoolplein, dat kind ging helemaal door het lint toen dat andere meisje met ons mee ging. Schoppen en slaan tegen die moeder, gillen, krijsen en die moeder haalt haar schouders op en vraagt of ze ook mee mag. Nee, dat heb ik al uitgelegd.
we hebben de meester ook een mail gestuurd van de week, om dit in de gaten te houden. Vind het gewoon niet leuk, zacht uitgedrukt
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 22-08-2013 20:49:47
Ja Marli, die gesprekken hebben we ook. Maar omdat het meisje brutaal is en veel " durft" heeft ze toch weer een grote aantrekkingskracht. En als mijn dochter op het schoolplein niet met haar speelt, gaat ze naar de leerkracht. Die hebben we nu dus ingelicht. Ben benieuwd
 
Quote
RE: Afspreken
Flower  schreef op: 22-08-2013 21:01:05
ohhh, moeilijk, ik zeg kappen met het meisje nu het nog kan...
klinkt hard, maar heb het mijn oudste meegemaakt en dit heeft haar de hele basisschool periode achtervolgd..

"vriendin" was ook stikjaloers en en had mijn dochter helemaal in haar macht.
als mijn dochter niet deed wat zij zei, niet direct, maar wel indirect, ging ze zielig aan de tafel zitten huilen.
andere meisjes uit de klas kwamen bij haar en vroegen haar wat er was, antwoord: X (mijn dochter) doet dit en dat tegen mij....
iedereen uit de klas pissig op mijn dochter omdat ze "vriendin" aan het huilen had gemaakt.

ooooo, zo manipulerend.
kan er wel een boek over schrijven.

ik was blij dat ze naar het voortgezetonderwijs ging, ze gingen beiden naar een andere school.

maar ja, nu is dat meisje overgestapt van school en komt dus weer bij mijn dochter in de klas.
gelukkig is ze veel mondiger en komt ze voor zichtzelf op.
ik laat de geschiedenis zich dus ook echt niet herhalen!!

 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 22-08-2013 21:26:20
flower, dat is ook waar ik bang voor ben. En ja, ze is manipulerend en obsessief. Afgelopen jaar heeft de moeder ervoor gezorgd dat ze bij elkaar in de groep kwamen bij ballet, dat is nu ook niet meer omdat mijn dochter een jaar mocht overslaan. Maar anders had ik ze daar ook uit elkaar gehaald. Vorige week op school zag ik dat ze naast elkaar zaten. Dat is ook veranderd. Maar als ik jouw verhaal lees, weet ik dat ik het contact nog verbiedt. Helaas kan het op school niet helemaal. Heb wel aangegeven dat ls ze nog iets aan de indeling doen, komend jaar, of ze dan niet bij mekaar in de klas komen. En nu maar hopen dat J. Vlug andere vriendinnetjes herft. We hebben al gekeken met wie ze nog meer wil afspreken en dat gaan we morgen regelen.


hoe vindt je dochter het, dat haar " vriendin" bij haar op school komt?
 
Quote
RE: Afspreken
Kaasje  schreef op: 23-08-2013 20:18:40
Hoe ging het vandaag?

Dochter nog lastiggevallen door het claim meisje of heeft ze gewoon kunnen afspreken met andere vriendinnetjes?
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 23-08-2013 20:24:00
Ja, ze blijft bezig. Maar vandaag kwam moeder haar beklag doen, want haar dochter doet zoiets niet. Ik moest maar naar mijn eigen dochter kijken. Ja, daag. Mijn dochter is geen heilige maar kindjes bedreigen doet ze echt niet. Vandaag kwam er een meisje naar d'r toe om af te spreken, maar die andere griet zei dreigend: je weet wat er gebeurd, en dan haar ene vuist in de andere hand slaan. 
Maar ze spreekt gewoon af, ze mag nog altijd zelf weten met wie ze speelt. 
 
Quote
RE: Afspreken
Minou  schreef op: 23-08-2013 20:29:33
Tss krijg de kriebels van zulke ouders, brrr.

hier zou claimmeisje ook ff niet welkom zijn tenzij mijn meiden dat wel zelf willen, maar dat gedrag..nee dan zeg ik daar ook wat van
 
Quote
RE: Afspreken
Nimmie  schreef op: 23-08-2013 20:31:34
ik laat de keuze altijd bij mijn dochter, wilt ze spelen dan mag het mits het niet uitkomt qua afspraken.
maar wilt ze niet, dan oke prima, dan wilt ze niet.. ik ga haar niet dwingen 
 
Quote
RE: Afspreken
Macife  schreef op: 23-08-2013 20:33:24
oo ik zou me schamen als ik de moeder was van het claimend meisje..... o wat een er met die dreigingen..


 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 23-08-2013 20:44:48
Nimmie, de keuze ligt ook bij mijn dochter. Er is alleen een meisje die dat wil verhinderen.

macife, ik ging toch twijfelen en ben naar een andere moeder gegaan en heb het ook nog aan haar kind gevraagd, maar mijn dochter claimt niet. Het is echt het andere meisje die niet wil dat er anderen met mijn dochter afspreken. 

Weet je, de moeder is ziek, heeft ms en vindt zichzelf momenteel heel zielig en vindt ook dat zij op dit moment niet kan opvoeden omdat ze ziek is. Nou, daar val ik van mijn stoel. Een ziekte kan geen excuus zijn voor zoiets. Zou mooi zijn, dan hoef ik en vele anderen met mij de kinderen niet meer op te voeden.
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 23-08-2013 20:45:47
Ja .minou, ik krijg ook altijd de kriebels van ouders die niets willen aannemen. maar goed, gelukkig is niet iedereen hetzelfde.
 
Quote
RE: Afspreken
Kaasje  schreef op: 23-08-2013 20:50:24
Wat goed dat je meisje toch afspreekt met andere kindjes!

Hoop dat claim meisje snel inziet dat dit geen manier is om een vriendschap te onderhouden.

 
Quote
RE: Afspreken
Macife  schreef op: 23-08-2013 20:52:13
Probeer er idd voor te zorgen dat jouw meisje gewoon blijft afapreken.

 
Quote
RE: Afspreken
Sela  schreef op: 23-08-2013 20:59:49
och jeumig, daar ben je ook mooi klaar mee zeg....... En ik vind je niet te streng doordat je afstand neemt, eigenlijk eerder heel erg verstandig! 
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 23-08-2013 21:01:54
Kaasje en macife,

dat regelen we ook. we hebben het nu ook gewoon op het schoolplein gedaan, zonder de "claimster" erbij. Zodra ze zich gewoon gedraagd is het ook geen probleem om af te spreken, tot die tijd niets.
stond vandaag met een andere moeder te praten en haar dochter wil dolgraag met mijn dochter afspreken, maar zij wonen een paar deuren verder dan de "claimster", dat had ze liever niet, want dan had ze ook dat andere meisje over de vloer. En in de buurt is elk kind bang van de " claimster". Dus nu willen ze mijn dochter meenemen naar de speeltuin en ze willen niet dat we meebetalen. En dan voel ik me weer schuldig, ik wil andere mensen niet op kosten jagen.
 
Quote
RE: Afspreken
Flower  schreef op: 23-08-2013 21:05:18

Quote Fransje72:
flower, dat is ook waar ik bang voor ben. En ja, ze is manipulerend en obsessief. Afgelopen jaar heeft de moeder ervoor gezorgd dat ze bij elkaar in de groep kwamen bij ballet, dat is nu ook niet meer omdat mijn dochter een jaar mocht overslaan. Maar anders had ik ze daar ook uit elkaar gehaald. Vorige week op school zag ik dat ze naast elkaar zaten. Dat is ook veranderd. Maar als ik jouw verhaal lees, weet ik dat ik het contact nog verbiedt. Helaas kan het op school niet helemaal. Heb wel aangegeven dat ls ze nog iets aan de indeling doen, komend jaar, of ze dan niet bij mekaar in de klas komen. En nu maar hopen dat J. Vlug andere vriendinnetjes herft. We hebben al gekeken met wie ze nog meer wil afspreken en dat gaan we morgen regelen.


hoe vindt je dochter het, dat haar " vriendin" bij haar op school komt?



mijn dochter heeft er niet zo veel moeite mee dat ze nu bij haar in de klas komt, maar is wel op haar hoede.
ze heeft een leuke vriendinnen groep en die heeft ze min of meer ingelicht.
als dat meisje mee wil doen en ze doet gewoon, dan niets aan de hand, maar gaat ze weer beginnen dan is ze er klaar mee.
wat ik als moeder ook moelijk vind om te zien dat ze gewoon niet zichzelf is als ze samen met die griet is.

ze zitten dus samen op korfbal, en van de week zaten ze even bij ons voor op het muurtje.
en ik hoor meteen weer die overdreven lach van m'n dochter, en die heeft ze dus alleen met haar, brrrrr

maar ik denk dat je het goed aanpakt hoor zo!!
lekker met andere meisjes laten spelen!!
 
Quote
RE: Afspreken
Fransje72  schreef op: 23-08-2013 21:08:25
Dank je wel Flower.
erg he, als je weet dat je kind zich anders voordoet. Dat doet mijn dochter dus ook bij haar. En het is zo belangrijk om gewoon jezelf te blijven.
 
Quote
RE: Afspreken
Flower  schreef op: 23-08-2013 21:17:42
vind ik ook fransje, je moet hoe dan ook jezelf kunnen zijn, overal!!

mijn dochter is inmiddels 13 en ik kan er goed met haar over praten, en kan goed uitleggen wat ik/wij onder vriendschap verstaan.

met je vriendinnen ga je graag om, en je hoort respect voor elkaar te hebben, en elkaar te respecteren en te accepteren.
je hoeft het niet altijd met elkaar eens ze zijn, iedereen is anders.

jou dochter is nog jonger, maar een stukje liefde en respect begint al op deze leeftijd.
juist naar de mensen waar je graag mee omgaat!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Afspreken
Naam
Bericht