Menu
 

Topic:

Onverwacht visit, ben ik raar?

Ano  schreef op: 18-08-2013 14:02:47
ben  ik nou zo raar? Of hebben jullie er ook een hekel aan als
mensen onaangekondigd komen?

ik kan er totaal niet tegen en word er zo humeurig van dat ik zelfs de eerste 5min niet normaal kan doen ( doe
het wel hoor maar gaat niet vanzelf )

herkend iemand dit?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Jolanda1974  schreef op: 18-08-2013 16:44:24
Ik laat ook niet meteen alles uit mijn handen vallen zodra er visite komt. Gepland of niet en als ik andere plannen heb voor die dag dan zal ik dat ook wel melden. Maar verder kan iedereen binnenvallen als ze daar zin in hebben. Blijven eten kan ook altijd. We flansen wel wat in elkaar. 
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Myself  schreef op: 18-08-2013 16:50:22
Bij mij ligt het een beetje aan mijn eigen drukte  ( of niet ) of ik het wel of niet kan hebben.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Anne Mv 3  schreef op: 18-08-2013 16:53:58
Tegen m'n overburen zou ik zeggen: "sorry mensen, maar we hebben andere plannen"
Zo kom je natuurlijk nergens... als een neef uit verwegistan onverwachts voor de deur staat dan zou ik m'n plannen daar wél (met alle liefde) voor omgooien, maar kom op zeg - mensen die een paar meter bij je vandaan wonen, daar kun je toch op een ander moment mee afspreken?

Ik vermoed dat jullie dit 'probleem' zelf in stand houden door niet duidelijk/eerlijk te zijn. Mensen die dichtbij wonen hoef je toch niet altijd binnen te laten?!
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Missus  schreef op: 18-08-2013 17:05:35

Quote Smvn&d:
[...]

aan je andere topic te zien is de kans maar klein dat ze jou poetsend aantreffen



Hahaha, die kans is inderdaad vrij klein, maar als het dan toch gebeurd, dan ga ik door met wat ik aan het doen was hoor. Dan wil ik optimaal genieten van mijn poetsdrang.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Ivy  schreef op: 18-08-2013 17:09:05
Hier hangt het van de dag af.  In het weekend is het niet zo erg als mensen langskomen.  Al moeten ze niet verwachten dat het hier netjes is als ze niets laten weten   Doordeweeks vind ik het altijd heel vervelend, omdat ik dan druk bezig ben met de schooldag met de kinderen en alles dan gewoon echt  in de soep loopt en we lessen niet af krijgen.

Gelukkig weten de meeste mensen wel dat dat eigenlijk gewoon niet kan en bellen ze vantevoren.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Mammie  schreef op: 18-08-2013 17:35:53
Oh nee...vind ik gezellig...z kunnen altijd binnen komen..genoeg in huis dus nee ik herken het totaaaaal niet. Heb wel es met iemand gesproken waar bijna nooit iemand kwam...vreselijk lijkt me dat..
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Lonneke  schreef op: 18-08-2013 17:40:05

Quote :
Nee hoor, je bent niet raar!

Maar ik herken het niet. Ik vind het juist heerlijk als mensen onverwachts binnen komen lopen. Hoewel, niet altijd hoor. Wij wonen tijdelijk bij mijn schoonouders. Zij hebben een eigen bedrijf (drukkerij en winkel) aan huis. We wonen in de binnenstad. Een paar keer per dag komt er wel iemand binnenlopen voor een kopje koffie/thee. Daar moet ik dan weer niet aan denken hoor, de hele dag mensen over de vloer.. en dat dag in dag uit. Over een paar weekjes verhuizen wij naar onze nieuwe woning. Zodra we daar wonen ga ik eerst genieten van de rust .



Ok zal bellen voor ik kom
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Debbel79  schreef op: 18-08-2013 17:49:23
Ik hwb juist een gruwelijke hekel aan dat geplan en op de agenda leven.

Vind het leuk.als er spontaan iemand langskomt. Dat gebeurt dan ook regelmatig, juust leuk.

Mijn moeder en schoonzusje zijn het tegenover gestelde. Die raken gewoon van slag als er onverwacht iemand binnenkomt. Is hun planning voir die dag verstoord. Zo ongezellig.

Weet niet of het toeval is, maar zowel bij mijn moeder als bij mijn schoonzusje heerst ook totaal geen gezelligheid in huis.
Voel me dan gewoon echt niet welkom daar als ik onverwacht binnen zou vallen.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Jo  schreef op: 18-08-2013 17:52:23
Als ik zooi in huis heb zoals dit weekend, geen tijd om zooi te ruimen en het opstapelt dan vind ik het echt vervelend als spontaan bezoek komt.
Maar als het huis redelijk aan kant is vind ik het prima.
De mensen op zich vind ik gezellig maar schaam me dan voor het slordige huis.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Esther Mv Thomas  schreef op: 18-08-2013 17:54:54
Hier weet iedereen dat je niet onverwacht moet langskomen. Ik heb vaak al plannen (zeker in het weekend) en wil die meestal niet omgooien. Ook heb ik vaak niets in huis, omdat ik het anders allemaal zelf opeet......(wat je niet hebt, kan je niet eten....dus hier practisch nooit koekjes in huis als voorbeeld). Nu komen er hier dus sowieso weinig mensen over de vloer, ook aangekondigd niet.......maar dat vinden wij dus niet erg, dat is onze manier van leven. Als ik zelf naar mijn ouders wil, bel ik ook altijd of het uitkomt. Die zijn heel vaak fietsen (lees: als het kan iedere dag) en die gooien hun plannen ook liever niet om. Ik geef ze groot gelijk!
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Beetje  schreef op: 18-08-2013 18:11:59
Hier is het heel normaal, mijn man is er niet mee opgegroeid, ik wel..
Het is bij ons niet zo dat je dan 3 uur blijft hangen ofzo.. Nee, gewoon een bak koffie en weer gaan!
Ik vind dat juist gezellig en nee, ook ons huis ziet er niet altijd opgeruimd uit!
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Ellen  schreef op: 18-08-2013 18:20:45
Heul herkenbaar haha...

Iedereen weet dat je bij mij niet onverwachts langs moet komen,
dat heb ik iedereen goed in de oren geknoopt

Ik wil me idd voor kunnen bereiden dat iemand komt..heb ADHD en als iemand onverwacht komt ligt mijn hele dagindeling op zijn gat, en idd ik kan dan soms bedt sjaggie reageren..hihj maar dat weten mensen wrl van me

Ik loop thuis idd ook áltijd in huispak..harriewarrie haar en met 4 kids en 2 grooooooote honden is het af en toe *flink* rommelig..wil als er visiet komt mezelf én huis op orde hebben..dus mensen bellen smsen of appen iig een half uur van te voren, dan kan ik snel op orde maken en is het prima.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Ellen  schreef op: 18-08-2013 18:23:49
Bij ons thuis vroegah was het ook zoete inval echt iedereen kwam zomaar binnenwaaien..ons hujs had zelfs een bord op de voorgevel met * huize de zoete inval* mijn moeder was een echte poetster..huis áltijs spik en span.

Maar vond dat binnenvallen erg vervelend altijd...misschien dat ik er daarom zo n hekel aanheb
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Sela  schreef op: 18-08-2013 18:24:21
hmmm het is hier een beetje een mengelmoesje. Ik kom uit een omgeving waar het normaal is dat je van te voren even belt/appt oid. Ik doe dat zelf ook. Ik heb over het algemeen weinig tijd dus wil graag weten of iemand thuis is. Hou niet van de lange termijn planning dus dat betekent bij mij 5-10 minuten van te voren hihihihi
Daarnaast heb ik een groep die zo onverwachts bij mij binnen staan. Prima maar ik heb de boel vaak niet op orde, ik neig dan naar verdediging "sorry maar,..... "
Dus al met al vind ik, al is het maar een paar minuten van te voren, prettiger als mensen laten weten dat ze komen. 
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Melissa  schreef op: 18-08-2013 18:26:26
Het ligt er bij mij aan wie, mijn huis is ook vaak rommelig, als mensen zich daar niet aan storen zijn ze altijd welkom.

Mijn moeder houd ook niet van onverwachts bezoek, maar als je van te voren belt komt het ook nooit uit .... Dus als ik niet af en toe gewoon op de stoep sta dan zou ik haar 1 keer in het half jaar zien ofzo.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Jomi  schreef op: 18-08-2013 18:32:13
Degene die onverwachts binnen komen vallen zijn goeie vrienden of familie en die beschouw ik niet als visite, maar als eigen.

Ik vind het wel vervelend als we ergens gepland op visite gaan en die gaan rustidoir waar ze meebezig waren. Laatst kwamen we na de vakantie bij iemand en die heeft een halfuur te heg staan knippen!
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Claudia  schreef op: 18-08-2013 18:33:59
bij mij ligt het heel erg aan mijn bui en speelt ook wel mee WIE het is, daar ben ik heel eerlijk in Mijn mams kan altijd langswippen, of ik nou in een pyjama zit of dat het een puinhoop in huis is, of dat ik op punt sta om ergens heen te gaan, dat maakt niet uit.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Ellen  schreef op: 18-08-2013 18:34:19
Ik schaam me altijd rot als ik mijn huis niet op orde *lees rommelig* heb en er komen mensen...je ziet ze dan gewoon rondkijken en ik weet niet hoe snel ik dan argumenten e.d aan moet dragen omdat het niet spik en span is.

Al mijn vriendinnen hebben het dus spik en span in huis..op élk moment van de dag...ze hebben dan wrl geen 4 kinderen en grooooote honden maar ik wil dat óók...en dat ik reuma heb en een kapotte rug wordt dan niet naar gekeken...
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Saskia70  schreef op: 18-08-2013 18:34:22
Hihi Ellen, ik weet het meid. Iedereen is verschillend, en dat is juist leuk vind ik. Ik heb er geen problemen mee als mensen onverwacht komen. Ik vind het juist gezellig! Maar ik kan me ook voorstellen, en dat schreef ik eerder, dat mensen het ook vervelend kunnen vinden. 
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Sammy  schreef op: 18-08-2013 18:35:01
Ik heb er om eerlijk te zijn niet zo moeite mee. Heb er meer moeite mee dat mensen (soms) boos worden als ik een keer aangeef dat het even niet zo uitkomt dat ze langskomen...
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Saskia70  schreef op: 18-08-2013 18:35:23
O Ellen, lieverd, ik lees net je laatste berichtje enne. ... ik zal je er nooit om aankijken hoor! 
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Claudia  schreef op: 18-08-2013 18:35:32

owja blijven eten kan hier eigenlijk gewoon niet. Want ik kook voor mij en dochter, en wat ik maak(uitgehaald heb) gaat ook op.
Kan alleen als we toevallig een patatje ofzo eten

 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Jomi  schreef op: 18-08-2013 18:42:00

Quote :

owja blijven eten kan hier eigenlijk gewoon niet. Want ik kook voor mij en dochter, en wat ik maak(uitgehaald heb) gaat ook op.
Kan alleen als we toevallig een patatje ofzo eten



Ik heb vaak ook precies genoeg, maar mensen kunnen altijd blijven eten, dan maak ik gewoon wat anders of wat extra erbij! Voor mij is het echt onvoorstelbaar om te zeggen dat ik precies genoeg dus dat het niet kan, ik ga gewoon mn kasten leegtrekken en er alles aan doen om wat op tafel te zetten!
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Ellen  schreef op: 18-08-2013 18:50:09
Ah Sassie ik denk dat het meer tussen mijn eigen oren zit hoor
Maar ik heb er vanuit mijn obsessieve poetsersfamilie vaak commentaar over gehad vroeger...

Nee ben er van overtuigd dat jij er nooit een oordeel over zal hebben
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Claudia  schreef op: 18-08-2013 18:51:29
oke..mja ik niet..een dag van te voren/of sochtends aangeven en dan kan het gerust. Maar als je 2 stukjes vlees hebt en er komt iemand, dan wil ik die geen vissticks of knakworstjes voorzetten hehe.
Verse groente net zo, is dan gewoon te weinig..dan moet het alweer een pot groenten worden.

Dus nee bij mij echt ff van te voren aangeven en dan is het nooit een probleem, super gezellig en dan maak ik ook echt iets lekkers voor zijn allen.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Claudia  schreef op: 18-08-2013 18:52:33
maja zo is iedereen anders
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Rina  schreef op: 18-08-2013 19:41:00
Laat ik het zo zeggen, het ligt eraan wie het is of wie het zijn....die onverwachts voor de deur staan.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Spatje  schreef op: 18-08-2013 19:43:30
ja precies rina, als een lekkere kerel is zeg ik geen nee, maar wel tegen mijn schoonmoeder
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Jarofe  schreef op: 18-08-2013 19:46:34
Hier ligt het er aan wie er onverwachts langskomt.
Mijn familie en vriendinnen mogen gewoon langswippen gezellie tja en dan er wel zooi liggen als het onverwachts is.
Mijn familie woont helaas een eind rijden hiervan dan dus dat kan nooit anders dan gepland.

Maar wij kennen en dan eigenlijk mijn man kent heel veel mensen hier in de wijk die uit afrika komen en bezig zijn om een status te krijgen, de straatkrant verkoper en dan nog heel veel van dat soort mensen dat is echt zijn gave zeg maar.
En die mensen komen dus wel steeds onverwachts aanwaaien ik snap het vanuit hun wel ( ze hebben geen sociale contacten) maar ik kan daar niet zo tegen komt ook omdat ze altijd van alles van je vragen hulp dit of hulp bij dat of dan weer met de vraag of wij wat boodschappen voor ze hebben en sommige blijven ook echt zo hangen hier als ik dan uit mijn werk kom wil ik gewoon onderuit gezakt kunnen gaan zitten en dat vriendelijk pootjes moeten geven.
Dus ja als ik hun zie aankomen denk ik echt wel o nee he.
 
Quote
RE: Onverwacht visit, ben ik raar?
Nimmie  schreef op: 18-08-2013 19:56:36
ohh echt sis, dat lijkt me wel soms wat vervelend maar jullie kennen elkaar niet anders.

hier doe ik ook 1x per dag stofzuigen. we hebben ook 2 honden en min of meer een buiten kat haha.

meestal doe ik dus pas avonds stofzuigen en dweilen zodra die van mijn in bed ligt .
die rent toch altijd in en uit met zand poten hahaha
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Onverwacht visit, ben ik raar?
Naam
Bericht